- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43518 üzenetére
Van még 1-2 hónap garancia a gépen - QLR-es vétel, az ex. mogyoró hálózat egyik utolsó mohikánja volt a kaposvári üzlet, nemrég szűnt meg - ma visszaviszik, szeretne "ránézni" a fazon akitől vették. Mondtam a srácnak és az édesanyjának, hogy mi a tapasztalat, hogy ne tudják olyan könnyen átverni őket
Fogalmam sincs mi lehet a problémája, én nem kívánok vele erőlködni. -
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43516 üzenetére
A teszt gyors volt és kíméletlen...
Se a HDMI, se a DVI portra csatlakoztatott monitorral nem indult el. Hibakódot csipogott (VGA hiba)
1x felvillant a post screen, utána ki is kapcsolta a monitort - eldobta a signal-t - ezt követően már nem is kapcsolta be, soft-* és hard** reset-re sem. A biztonság kedvéért visszatettem a tesztgépbe a 8400GS-t, azzal indult error code nélkül.
Következtetés:
RIP VGA kártya
Uraim! köszönöm a segítséget!
*: reset switch
**: tápegység fizikai billenőkapcsolója -
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43512 üzenetére
Igen. Jól látod. A helye megvan a NYÁK-on, de vagy nincs kiépítve, vagy a rétegek között mennek a vezetőszálak. A hátlapon a DDC_5V-nak és a GPU_V-nak látok vezetékelést, de csak átvezetést és a front oldalon nincs nyom a (ebből gondolom, hogy belső rétegben vitték). A DDR_V, a PCI_V , az 1V8 és a GND-nek nincs látható vezetékezése.
(#43512) Vertigo18:
Elmész a legközelebbi kisvakond áruházba, veszel egy kézi permetezőt, felpumpálod addig, hogy a ne lehessen lenyomni a pumpát. És voila kész az újratölthető tartályos sűrített levegő ami garantáltan nem köpköd olajat. -
vadkörte
addikt
válasz
Vertigo18 #43505 üzenetére
Annyi előrelépés történt, hogy sikerült beazonosítanom a VGA típusát:
GALAX GeForce GTX 1050 TI OC Életemben nem hallottam róla, a honlapja is pálcikabetűs.
A 8400GS-hez az utolsó driver a 341-es, a gépen 4xx van, a csoda az lett volna, ha lekezeli.
A hűtőborda enyhe kézmeleg volt, nem éreztem melegedést, vagy hőingást. A VGA ventilátora pörgött még offline módban is, a csatlakozó - sima 2 eres - nincs kihúzva. Ráadásul van felette egy 12cm-es rendszerhűtő ami a VGA-ra fúj.
A napokban lesz kis időm - nem lesz 1,5 napig főnök- beteszem egy lerakott céges gépbe és járatom pár órát.
Ha működik, akkor megy tovább az agyalás. A következő jelöltem a tápegység lesz. Érdekes, hogy a BIOS-ban nincs olyan menüpont ami az alaplapi feszültségértékeket jelenítené meg.Az mennyire lehet probléma, hogy az északi híd bordái (dupla borda vana rajt) pár perc járás után már forróak?
-
vadkörte
addikt
Üdv!
A beteg egy barátom nevelt fiára rásózott Fujitsu Celsius M470-2 típusú gép. (drága volt, nehéz energiavámpír munkaállomás, szerintem nem egy 14 éves gyereknek való)
A konfiguráció:
Fujitsu M470-2, 4x2GB DDR3 RAM, ismeretlen típusú nVidia GeForce GTX 1050 VGA kártya
A tünetek:
A gép rendszertelen időközönként lekapcsolja a monitort és ettől kezdve 50-50%, hogy a következő indításkor lesz-e kép vagy sem. Néha van beep-code - 1 hosszú 2 rövid - ami a gép Phoenix BIOS-ának beep-code táblázata alapján értelmezhetetlen, ellenben az Award táblázata erre VGA error-t ad - legtöbbször nincs, csak elmegy a signal.
Az eddigi vajákolás:
Kapott egy új alaplapi elemet, hátha az gyengélkedik - nem jött be
Időlegesen kapott másik DVI kábelt, hátha - ez sem nyert
Próbaképp beletettem egy nVidia GeForce 8400GS-t - ezzel amellett, hogy a telepített ismeretlen verziószámú driver nem kezelte le a monitor fHD felbontását, csak 1280x1024-ig, a gép üzemelt, hibát nem produkált.
Visszatettem tesztként a saját 1050-ét, el is indult, de 2 percen belül lelőtte a monitort, a következő indításkor már eddig sem bírta, beep-code nem volt.
Visszatettem a 8400GS-t, azzal 10-15 percig járattam üresjáratban - terhelés nélkül - hibát nem produkált.
A 1050-et megpróbálom tesztelni másik gépben, ha ott is hibázik, egyértelmű lesz a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest