Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz
commanDOS
üzenetére
[link] például. De ilyesmi lapokat kis utánjárással lehet szerezni a haveri körből is ingyé. Nézz körbe, kinek van a cimbik közül infornatikus, rendszergazda, szervízes, mittomén mi rokonaismerőse. Közigazgatásban dolgozó kapcsolat is jó, az ottani számtekestől, rencergiznyától lehet kunyizni leselejtezett cuccokat, két doboz sör oszt mindenki boldog. Ésatöbbi...

-
commanDOS
senior tag
válasz
commanDOS
üzenetére
No ezzel megvok
Hát valóban a lap volt a hibás, mert most ezzel am ásik dzsunka lappal minden frankón muzsikál. Kérdés márcsak az, hogy vegyem meg vmennyiért ezt a gépet vagy keressek egy lapot? Ugyanis ez a gép csak kompletten eladó, nekem meg nem kell a sok ezeréves sz@r belőle, nem mintha hű de nagy pénz lenne. Viszont elég őskövület a lap, ráadásul az AGP port is csak 2X , nuku hangkártya. Viszont nemtom, hogy találok-e ilyen lapot relatív-e jó állapotban és olcsón... -
BluEyes
őstag
-
Hequila
őstag
válasz
commanDOS
üzenetére
Azt idáig nem említetted, hogy a procinál is van hibás kondi. Az viszont minden további nélkül okozhat általad leírt problémákat.
Lehet, hogy maga a vezérlése ment tönkre a venticsatinak, még a tranzisztor előtt. Elvileg lennie kell az alaplapon egy(!) olyan csatlakozónak is, amely közvetlenül kapja a 12V-ot. próbálj meg arra is rámérni.
A kondi furatgalvánban van, így nem a Te gondod, hogy melyik réteghez csatlakozik.
Ha a kondi zárlatos lenne, már régen pukkant volna. Valószínűleg a környező elektronikát is belemérted.
Továbbra is azt mondom az olvasottak tükrében, hogy ne állj neki magad javítani.
Szoktam lapokat kondizni, szerintem elég olcsón is csinálom (most még csak hobbiszinten foglalkozok ilyenekkel), de kb. én is elkérném egy másik lap árát mindennel együtt...
-
Hequila
őstag
válasz
commanDOS
üzenetére
Nem, egy kifolyt kondi nem indok az összes hibára.
Ki kellene mérned, hogy melyik részhez tartozik az elko (azt írtad, hogy 2 slot között van, ebből azt tippelem, hogy az AGP-hez tartozik).
Próbáld meg PCI-os vagy (ha van) ISA videokártyával. Ha azzal is hol indul, hol nem, akkor nem ott lesz a probléma.
Az alaplapi 3 pines foglalatok nem közvetlen kapják a derejt, egy chip vezérel egy SMD tranyót. Általában ez a tranzisztor szokott tönkre menni, egy cserével orvosolható a probléma (előtte természetesen ki kell mérni, hogy valóban ezzel van-e gond).
Hozzászólásodból leszűrve: inkább bízd szakemberre az alaplap forrasztgatását és a hiba pontos detektálását! És a nyák sem 3 rétegű... -
bnss
veterán
válasz
commanDOS
üzenetére
"Aztán figyelmes lettem egy kipúposodott, kifolyt elkóra két slot között, gondoltam akkor itt vége is az egésznek" - csoda egyáltalán, hogy elindul és idáig ment egy ilyen kondival pontosabban a maradványával. Ha van kézügyességed (bátorságod), akkor elmész egy elektronikai alkatrészeket forgalamtó boltba, kérsz megfelelő kondit és kicseréled a kipurcant ELKO-t. Jobb ötletem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- komplett amd kezdő gamer pc
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest