Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Akkor nincs mese. Egyesével kell szűrnöd. Érintkezési hibára tippelek a procinál továbbra is. De azt hogy lehetne szűrni... Esetleg másik procival és ha fenn áll a hiba úgyis, akkor alaplap, ha nem, akkor meg proci. (Tudom senki sincs tele alkatrész hegyekkel otthon, de másként nem megy sajna.)
-
MrDerekas
addikt
Huhhh... hét üres faluban nem találsz olyat, aki ez alapján megmondja hol a baj
Lehet, hogy pont a táp 24 pines csatija nem ült rendesen a helyén. Minden tápcsatit ellenőrizz alaposan, szilárdan üljenek a helyükön. a cpu 12V csatijára is különösen figyelj, mert meg tudja viccelni az embert. Aztán ha így megy a gép, reménykedjünk hogy menni is fog. Ha nem, akkor várunk vissza szeretettel
-
MrDerekas
addikt
Na ez így bosszantóan érdekes. Sajnos. A tápegységet, hogy tud-e indulni, önmagában is ki tudod próbálni, de csak saját felelősségre. Abból legalább látszik, hogy a táppal van-e konkrét gond. Viszont mivel az alap hiba továbbra is megvan, alaplap+cpu+vga a módosított tippem. Esetleg próbáld meg vga nélkül elindítani. Ha úgy röffen rendesen, feláll a rendszer, akkor meg is van a hiba. Könnyebb ha van integrál gpu is, ha nincs akkor a gép/hdd hangja vagy a lemez aktivitás ledje segít felismerni a rendszertöltést.
-
MrDerekas
addikt
Én elsőre meghúznám azokat a hűtő csavarokat. Tény, hogy nem kell megtépni, de az épp csak meghúzás sem ajánlott. Főleg ha függőlegesen áll a lap és toronyhűtőről van szó. Összegezve, ha jól értem, hidegen nem indul, de bemelegedve már megy rendesen, csak sokat kell kínlódni vele addig. Mikor nem indul, olyat produkál, mintha nem lenne benne proci. Nincs valami diagnosztikai led a lapon, vagy csipogó? Jó lenne kiindulásnak egy hibaüzi (led vagy sípolás)
-
MrDerekas
addikt
Ugyan nem hinném, hogy táphiba, de lehetőség szerint egy másik, garantáltan működő darabbal érdemes lenne tesztelni a dolgot. Persze csak ha nem kell venni ezért. (fiók mélye, polc teteje, cimbitől kölcsön) Tudom, hogy áemdére nem jellemző, de mégiscsak próbálnék egy proci ki-be szerelést, esetleg a cpu hűtőt kevésbé megtépni. Memóriánál lehet a feszültséggel is kellene finomkodni picit, nem csak az órajellel. (Akár Ryzen topikba is bekérdezhetsz, linkelve az itteni hsz-od)
-
trancemusic
senior tag
Akkor a biosban minden auton van.
Ha nem,akkor úgy próbáltad már?
Cmos reset vagy elem kivétel,esetleg optimális beállítások betöltése?(load optimized setup,vagy hasonló menüpont a biosban )
Tudom,ez z77-es alaplap k-procival, 4.5 ghz körüli értéken "illene" működnie,de előszőr alapon kellenne egy stabil működést,bootolást produkálnia.
Még annyit,a modulokat eggyessével próbáld ki minden slotban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Precision Tower 3620 tervezőgép
- Eladó újszerű belèpő gamer pc! Msi Rtx 3050, 3terra tárhely, 16gb ram +tartozèkok
- Dell 3280 Intel core i3 10100T 8gb ddr4 3,0Ghz 250ssd aio all in one pc
- i5 3570 / 24GB DDR3 / 240GB SSD / GTX 1650/ WIFI, takarítva, pasztázva, telepítve / HP Compaq 8300
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest