- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V2 - origami
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
válasz
DonThomasino #49545 üzenetére
Remekül szellőzik igen, szobában sincs meleg, veszek egy táp tesztert megnézem vele, meg van egy konnektor tesztelőm megnézem majd mit mutat.
Megpróbálhatom másik hálózati dugajból is majd. De utóljára egy hete volt ilyen és ma. -
Dark KillerX
addikt
válasz
DonThomasino #45924 üzenetére
Ez nagyon minimális cicerges, hallásvizsgálaton lehet ilyet hallani.
És köszi uram a tippeket otthon megnézem majd őket.
-
Harbinger85
aktív tag
válasz
DonThomasino #45789 üzenetére
Ninc shisszabító, a fülest ellenben minden este kihúzom, mert félek a macska szétrágja. Mai nap is a billentyű nem működött, tegnap a füles. Átettem másik USB portra jó volt. USB-n létezik hogy egy-egy ezsköz ütközne a másikkal?
Listát és napirendet fogok írni melyik eszköz, melyik portba van kötve. -
DiamondBack
senior tag
válasz
DonThomasino #45785 üzenetére
Beletettünk egy 2700-at és gond nélkül ment, Szóval megy vissza gariban a 3700x.
Viszont tanultam valamit a biosba akkor is betudsz lépni ha hibás a proci, és az ASUS q-kedje nem sok sz*rt ér mert hibátlannak jelezte -
DiamondBack
senior tag
válasz
DonThomasino #45783 üzenetére
-
DiamondBack
senior tag
válasz
DonThomasino #45776 üzenetére
Vettem egy másik lapot, (zsír új bontatlan) átpakoltam mindent, valamint másik tápot kötöttem rá, valamint haver áthozta a ramjait, beletettük és pontosan ugyanez történik (abban a pillanatban újraindul ahogy a boot elkezdődne). Az én ramjaim tökéletesen mennek az ő gépében. Szóval a proci alatt cserélve lett a lap, a memória, a videókártya, 4 féle ssd, valamint a táp is. Ha viszont a proci szart be akkor hogyhogy megy a bios? Mi a valószínűsége hogy egy egy hetes proci bedöglik, alapon használva, rendes hűtés mellett?
-
DiamondBack
senior tag
válasz
DonThomasino #45772 üzenetére
A lap és a proci új, a többiek előző konfigokból maradtak. De ez így egészben egy hete stabilan üzemelt.
-
DiamondBack
senior tag
válasz
DonThomasino #45770 üzenetére
Persze, kivettem kb 5 percre, addig se dühöngtem
Biost a három utolsó verzióval is próbáltam, annyi változás lett hogy a bios stabilan bejön
A boot nem megy neki valamiért semmilyen eszközről. -
Tomi0703
addikt
válasz
DonThomasino #44842 üzenetére
Nem talalok ilyen beallitast.
Probaltam letiltani a hdmi-t de semmi eredmeny. Csak a driver torles segit, akkor van kep. -
Tomi0703
addikt
válasz
DonThomasino #44840 üzenetére
20.11.2 es 20.12.1
-
Pitterix
őstag
válasz
DonThomasino #44772 üzenetére
Rendben, köszi még egyszer!
Talán még örülnék is, ha a monitor a ludas, mert nem szívesen küldenék vissza semmit garanciába... -
Pitterix
őstag
válasz
DonThomasino #44770 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Most, hogy mondtad, eszembe ötlött, hogy annak idején az első lapmonitorom pont ezeket a hibákat produkálta. Akkor is mindenre gyanakodtunk, csak monitorra nem, míg nem adtam neki egy pofont, azt helyrejött. Így derült ki, hogy annak van baja.... -
weres78
senior tag
válasz
DonThomasino #44738 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Nem derült ki mi a probléma. Másnap reggel kiszereltem a házból a cuccot, összeraktam az asztalon és ment. Beszereltem, és azóta már az új tulajdonos használja... Fogalmam sincs mi volt? Minden ugyanúgy volt visszatéve. Meggyógyult.Még egyszer köszönöm mindenkinek!
-
ridiculous
aktív tag
válasz
DonThomasino #44746 üzenetére
Szeptemberi volt fent alapból mert az volt a stabil, de próbáltam az este novemberivel is meg decemberi opcionálissal, mindegyikkel produkálta a jelenséget.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
DonThomasino #44744 üzenetére
Valahogy volt egy halovány sejtésem hogy nem lehet ez VGA probléma, pedig nagyon annak nézett ki.
Egész este teszteltem és nagyon érdekes volt hogy csak böngészőbe és azon belül is videólejátszáskor teljes méretre rakásnál villant ez a minta be egy pillanatra. (YT, Twitch, etc.)
Szerencsére a végére tudtam járni, azért írtam le részletesebben ha valaki másnak is lenne itt ilyen problémája hátha neki is ilyen egyszerű a megoldás.
..ha meg újra előjön akkor átpártolok a Microsoft csodaböngészőjére -
ridiculous
aktív tag
válasz
DonThomasino #44742 üzenetére
már próbáltam pár dolgot ééés a legérdekesebb hogy csak Chrome-ban csinálja..
ez wtf...?!
szerk.: kipróbáltam többi böngészőbe és nem csinálta.. oké, újraraktam a Chrome - ot és utána már abba is rendesen máködik minden.
életemben nem találkoztam ilyen furcsa hibával.. főleg h böngésző okozta -
weres78
senior tag
válasz
DonThomasino #44735 üzenetére
Semmit... Már 4x szétszedem és összeraktam. Hangot nem ad.
-
weres78
senior tag
válasz
DonThomasino #44731 üzenetére
Igen, jó helyen van. Most kipróbáltam saját táppal, ugyanez a jelenség.
-
Kaci84
őstag
válasz
DonThomasino #44722 üzenetére
Na frissitettem a BIOSt de most se jó a cpu.
-
Kaci84
őstag
válasz
DonThomasino #44722 üzenetére
CPU listában támogattja. Egy ilyen proci miatt 270 lapot nem gondolom hogy frissítni kellene. i3 6100al ment.
-
dan83
tag
válasz
DonThomasino #44712 üzenetére
A régi gépemből mindent, konkrétan a házat is
Tápot, alaplapot, procit, memóriát, ssdt, vinyót. Azért fura a dolog, mert játék alatt egyszer sem csinálja, nagy gépigényű játékoknál sem. 3D mark is simán lefut.
Memtest-et mindjárt megpróbálom, de ha játékok alatt semmi gondja, akkor nem értem miért fagy meg néha böngészés közben.
Köszönöm a választ!
-
Bazsooo
csendes tag
válasz
DonThomasino #44694 üzenetére
Megoldódott, de nem hiszem el, hogy ennyi volt..
Ugye a HDD-t már kihúztam előtte, viszont az alaplapban bennemaradt. Ennyi problémája volt, hogy egy semmihez csatlakozó lógó kábel még a portban volt -
Bazsooo
csendes tag
válasz
DonThomasino #44692 üzenetére
M2 ssd
Valamint tényleg csak pár perc telt el köztük és előtte tökéletesen működött, de ahogy említettem nem az aorus logo jelenik meg bekapcsolásnál hanem a windows logo és ott tölt sokat, pedig boot időre 7-11mp között ír.
Az SSD-t hogy tudnám tesztelni? -
Rájmó
tag
válasz
DonThomasino #44648 üzenetére
4 slotból 3-on próbáltam, a negyediken azért nem, mert rálóg a CPU hűtő.
sajnos a hiba mindig előjött. mérgemben ma újra telepítettem a windowst, de rögtön a telepítés után, még mielőtt bármi drivert felraktam volna, már kaptam egy APC_INDEX_MISMATCH-et.rögtön lefuttattam egy Windows memóriadiagnosztikát, de szokás szerint nem talált hibát.
nem baj, úgy voltam vele, hogy ez még elfogadható, elvégre semmi nem volt up-to-date. felraktam mindent, utána csatlakoztam a netre és a windows update segítségével telepítettem a maradék frissítést is.
ezután 4-5 órát hiba nélkül ment a gép, majd kikapcsoltam 2-3 órára, és most, este mikor bekapcsoltam sima netezés közben újra jött a kékhalál, de most nem volt semmi info a képernyőn, kék háttér, rajta egy " : (" szmájli és ennyi.
azt hiszem lassan feladom, használom így, nem tudok mát tenni. -
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino #44666 üzenetére
Szia! És mindenki más is!
Érdekességképpen elsőnek a Gyors Rendszerindítás bekapcsolása funkció mellől vettem ki a pipát és a jelenség egyből megszűnt. 3x próbáltam ki és bekapcsolni, 100%-os arányban jött elő és szűnt meg a problémaValahogy ráéreztem...
-
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino #44666 üzenetére
Igazán nem tudom mire való, mindig alapból be volt kapcsolva..
Jelentkezem délután ha sikerült próbálkozni. Köszi addig is a tanácsokat!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino #44664 üzenetére
Köszi, megfogok mindent próbálni, ez is segítség
Illetve a gyors bootról mi a vélemény?
-
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino #44662 üzenetére
Igen.. de most néztem mégiscsak vannak driverek az MSI honlapján, lehet azokat megpróbálom...
-
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino #44660 üzenetére
Alaplapi driverek nincsenek az MSI honlapján a Windows Update szed le mindent hozzá, viszont BIOS-t azt én frissítettem telepítés előtt.
-
válasz
DonThomasino #44654 üzenetére
Honnan tudhatnám biztosan, hogy rossz?
-
djfantom
tag
válasz
DonThomasino #44650 üzenetére
Az alaplapba lehetne.De a házba nem.Ez nővérem gépe. De csak win7-nél csinálja.Linuxalis néztük ott hibátlan.De nővérem nemtudja használni a linuxot.
-
djfantom
tag
válasz
DonThomasino #44644 üzenetére
Videomag.Gpu
Elözőleg rosszúl írtam a procit.
AMD Athlon X4 5150 1.6GHz van benne Radeon R3 [link] -
Rájmó
tag
válasz
DonThomasino #44646 üzenetére
A RAM-ot próbáltam default-on és XMP-n is, mindkettő esetben előjött a kékhalál.
Sose állítgattam a lapozófájlokat, most ahogy írtad, lekorlátoztam 1 GB-ra, meglátjuk mi sül ki belőle.A dump-okat a BlueScreenView-val szoktam megnézni, az esetek döntő többségében a Npfs.SYS-re mutat az error, néha pedig az ntoskrnl.exe-re.
Sajnos tudom, hogy csere alkatrészek nélkül eléggé sansztalan megtalálni a hibát, de sajnos ez most nem áll rendelkezésemre, mindenesetre próbálkozom tovább, hátha..
-
Rájmó
tag
válasz
DonThomasino #44625 üzenetére
Szia,
bocsi a késői válaszért, de próbáltam utánajárni a hibáknak, de sajnos nem jártam sikerrel, azóta is dobálja a kékhalált a gép.
Nem volt hardveres módosítás, még júliusban vettem egy másik videokártyát, de a hibák az utóbbi kb 3 hétben kezdődtek.
Azóta, ahogy említetted, lefuttattam a HD sentinelt, nem talált hibás szektort vagy bármilyen errort.
Viszont, okozhat az ilyen sok féle és különböző kékhalált, ha a gépen lévő lapozófájlok jelenleg lefoglalt mérete nagyobb mint az ajánlott méret? KÉP
Automatikus van hagyva a rendszernek a lapozófájl, hogy foglalja le maga ami neki kell.
Amit a HDD checken kívül még csináltam, hogy teljesen szétszedtem a gépem, újra összeraktam, hátha egy csatlakozó csúszott el vagy félig ki, illetve lefuttattam különböző lépéseket EZEN videó alapján.
Ezeken kívül kilőttem a fast boot-ot, illetve beállítottam az automata XMP profilt a RAM-hoz a biosban.
Sajnos csere alkatrészeket nem tudok szerezni, nem igazán van erre lehetőségem. -
Pitterix
őstag
válasz
DonThomasino #44634 üzenetére
Közben elindult a gép, újra szétszedés után és kiderült, h vmi kis por miatt a videókártya nem adta a jelet. Most viszont vmiért nem talál netet. Hihetetlen, h 1 1szerű gépösszerakásnál mennyi hiba tud lenni.
-
Pitterix
őstag
válasz
DonThomasino #44629 üzenetére
Bios nincs. Monitor eddig működött. Ma szerektem át mindent új házba, új proci. 1edül vkártya a réggi
Procit megnézném, de nem tudom leszedni a hűtőt róla.
Nem csipog semmi, de töltésjelző villog -
Topsp3d
csendes tag
válasz
DonThomasino #44607 üzenetére
Szia!
Köszi a megerősítést kis fejemben sajnos én is erre gyanagodok. Púpos kondit most így hirtelen nem találtam, BIOS-t meg kizárnám mert alapból arra gyanakodtam és szinte minden lehetőséget kizártam. Csak számomra érthetetlen hogy egy efektive nem a leggagyibb lapnál ilyen probléma lesz egy este alatt. Szerinted használjam így még alaplap csere előtt ebben a konfigban, vagy a sz..r alaplap tud még esetleg kárt tenni a többi hardverben?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
DonThomasino #44583 üzenetére
Tisztítás majd holnap tudom csak, masik vga megvolt, nem segített.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
DonThomasino #44581 üzenetére
Igen rá vannak kötve, az eredeti táppal sem ment, és csere táppal ugyan azt a sípolás.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
DonThomasino #44578 üzenetére
Külön vga, nincs az alaplapon csatlakozó.
Minden tápot ezt hogy érted? -
Jokerpoker
csendes újonc
válasz
DonThomasino #44576 üzenetére
Volt, semmi hibát nem mutatott.
-
szalabzs
tag
válasz
DonThomasino #44571 üzenetére
Alkohollal es fogkefevel.
Nincs lehetosegem kolcsonkerni most sajnos. De majd lehet kitalalok valamit.
Megnezem a terheles alatti hofokot. Koszi -
szalabzs
tag
válasz
DonThomasino #44568 üzenetére
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44568 üzenetére
Össze végül is nem kentem
Bár ez a szerelő szerint nem mostani eset, hanem már régebbi, és szépen lassan vágta haza a dolgokat.
It is what it is! Jó lecke volt nekem is. -
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44560 üzenetére
Elvittem egy szerelőhöz az összes cuccom, (SSD-HDD kivételével), mondtam neki mi a helyzet, igazából a VGA meg a táp érdekel hogy jó-e, lap+proci 99% hogy újat veszek, szóval max az érdekel hogy a proci jó-e, és akkor el tudom adni.
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44529 üzenetére
Na fejlemények: kértem egy ugyanolyan kölcsön CPU-t mint nekem van, azzal csippanás sincs, mondom jó, megnézzük mi van az enyémmel, visszaraktam, azzal se csipog, majd próbaként gondoltam megpróbálom CPU nélkül, hátha elcsipogja mi a baja ahogy tanácsoltad, úgy konkrétan el sem indult. Btw.: nem szórakozom tovább, jön egy új proci+lap, úgy is ideje volt már upgradelni. 2 dolgot remélek, hogy a tápom az nem ment el, illetve hogy a nagyszerű ipon nem üldögél 2,5 hónapot a lapon amit visszaküldök, mint anno a HDD-n.
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44527 üzenetére
Kikötöttem már minden felesleges junk-ot, hátha valami zárlatos, ideértve a házventiket, reset gombot stb.
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44521 üzenetére
Megvolt uram, sajnos leves.
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44510 üzenetére
2 monitorom van, hacsak nem szart be egyszerre a 2 akkor nem
USBn az utóbbi indításokkor semmi sem volt, SSDt is kiszedtem már, de akkor végső elkeseredésemben más slotokba kötöm a HDDt, meg felmodular a tapom, szóval még a SATAs csatit is kicserélem másra. -
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44508 üzenetére
Fejlemény: a RAM om kipróbáltam más PCben, az elvileg jó. A Cmos reset megvolt, kihuztam a hálózatból. A HDDt amit rákötöttem lehúztam azonnal, csak az m.2es SSDvel próbáltam indítani. Akkor a táp lehet a játékos vagy a lap.
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44505 üzenetére
Nem. Fekete kép.
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44503 üzenetére
Igen.
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44483 üzenetére
Helyzetjelentes: szarabb a helyzet mint vártam. Szereztem csipogót, bekötöm, 1 hosszú 2 rövid ismételve-> RAM
Kölcsön RAM-ot berakom, semmi csippanas, ventik pörögnek, ledek égnek stb. De fekete képernyő. Diagnózisom: alaplap vagy táp, de vajon melyik?
Kieg: másik RAM slotban még a kölcsön RAM-al is RAM hibát jelez. -
Angelland13
tag
válasz
DonThomasino #44496 üzenetére
Távgyógyítást ne hagyjuk abba kérlek. Már tegnap este gugliztam pc szerelőket de megijedtem az áraktól, fél óráért 5000 forint+ meg ilyenek... legnagyobb segítség az lenne ha valaki ki tudná szerelni a vga-t és egy másikkal kipróbálni. Szerintem nem tartana sokáig kisakkozni, hogy melyik hardver hibásodott meg, csak kellene egy szakértő meg egy másik gép. Mikor egy ismerős gépét szervizeltettem iponnál, akkor ott helyben kisakkozták, hogy a rammal volt a gond, az a gép egészében ott lett vásárolva viszont ez nem. Örülnék ha lenne ott egy segítőkész fazon, aki tudna segíteni, mert máskülönben el kell vigyem valami szerelőhöz, aki ki tudja mit csinál vele meg mennyi pénzért. Bánom már, hogy nem egy helyről vettem mindent... na mindegy.
-
Angelland13
tag
válasz
DonThomasino #44492 üzenetére
Hangjelzést nem ad ki a gép és sosem adott, amikor jól működött akkor sem. Win 10 telepítőm van de mit kezdhetek vele ha semmi sem jelenik meg a monitoron? Most kipróbáltam HDMI kábellel is amúgy és úgy sem történt semmi más sajna. Alaplapon van HDMI bemenet de a 3700x-ben szerintem nincs integrált VGA, vagy az nem számít, próbáljam ki? Iszonyú stresszes vagyok, ver a víz meg minden bajom van most...
-
Essejó
veterán
válasz
DonThomasino #44492 üzenetére
Nekem anno egy ssd döglött meg az asztali gépben és szintén még a bios betöltésig sem jutott el a gép, hanem folyton újra indult. Miután az ssdt kikötöttem már jött a bios és az üzenet, hogy Non system disk...
Azt máig nem értem, hogy a halott ssd hogy tudta úgy kiakasztani a gépet. -
Angelland13
tag
válasz
DonThomasino #44489 üzenetére
Ipont úgy értettem, hogy náluk csak a házat és a memóriát vettem, vajon beállíthatok a szervizbe náluk és fognak segíteni vagy mivel nem onnan van a gép teljesen így elutasítják? Amennyiben nem és itthon, mint hozzá nem értő, nem fogok tudni rájönni, hogy mivel van biztosan a probléma, így milyen lehetőségeim vannak javíttatást illetően?
A következő történik ha bekapcsolom a gépet: felpörögnek a ventik, VGA-n a Gigabyte logó világít, pörög annak is a ventije, az alaplapon vannak LEDek, amik fel szoktak bootoláskor világítani egy-két mp-re ebben a sorrendben: DRAM->CPU->VGA->BOOT. A VGA-nál az én esetemben megáll az egész és fehéren világítva marad 5-10mp-ig, miután pedig újraindul a gép és elölről kezdődik ez a folyamat mindaddig, amíg ki nem kapcsolom a gépet a házon lévő POWER ON gomb párszori megnyomásával. A monitor mindez alatt sötét marad, be sem kapcsol, ha megnyomom a bekapcsoló gombját akkor a következőt írja ki: NO SIGNAL, Entering power saving mode shortly. Display Port kábelt használok.
Remélem kicsit érthetőbben írtam le most egy pár óra alvást követően. Előre is köszönöm a segítségeteket.
edit: október 29-i driver van fent VGA-hoz, hőfokot nem tudok nézni, mert a monitoron semmi nem jelenik meg de sosem volt túlmelegedéssel probléma eddig, főleg nem a VGA-val, ami nagyobb terhelés alatt sem érte el a 70 fokot.
-
Essejó
veterán
válasz
DonThomasino #44482 üzenetére
Bocs telefonon nézem...
-
Scaletta
tag
válasz
DonThomasino #44478 üzenetére
Sajnos nincs lapi csipogóm, szóval normál esetben sem szokott. Igen, ez nagy hiba, holnap beszerzek egyet.
A CPU foglalatos tippet köszönöm, ránézek. -
$p@rr0w
őstag
válasz
DonThomasino #44473 üzenetére
Igen, én is vga-ra gondoltam, hd4850 12 éves pont.
-
Holding91
újonc
válasz
DonThomasino #44470 üzenetére
Coolermaster mwe 550gold a táp nincs 1 éves
-
Guargumi
tag
válasz
DonThomasino #44458 üzenetére
A Biosban nen, a winben megnézem, gondolod valami összeakadás van?
-
Guargumi
tag
válasz
DonThomasino #44456 üzenetére
Win 10, igen átváltom a hdmi re, bedugom a fejest a monitorba és minden oké.
Hang van, sajnos a mikrofont igy nem tudom használni. -
Guargumi
tag
válasz
DonThomasino #44454 üzenetére
természetesen,
minden frissítve. -
Guargumi
tag
válasz
DonThomasino #44447 üzenetére
Alaplapi, nincs külön hangkártya.
7.1 CH HD Audio (Realtek ALC887 Audio Codec) -
Gézengúz
addikt
válasz
DonThomasino #44345 üzenetére
Az SSD volt mind a 4 csatlakozón, és próbáltam AHCI és SATA módban is. Ugyanaz.
-
Gézengúz
addikt
válasz
DonThomasino #44343 üzenetére
Még előtte próbáltam, úgy is, szintén eldobta magát. Ez a gép, tegnapig ment, csak régi elszemetelt Windows-sal, lassú volt.
Ezen fokoztunk volna az SSD-vel, procival.
Tényleg nem ma kezdtem, de ebbe most beletörik a bicskám. -
Gézengúz
addikt
válasz
DonThomasino #44339 üzenetére
-
CharlieFirpo
tag
válasz
DonThomasino #44324 üzenetére
[kép]
Bocsánat, siettem. Időközben rájöttem, hogy az én amatőr tudásomat még segítséggel is meghaladja a probléma és bevittem szakszervizbe. A hiba valószínű oka egy vagy két láb meghajlása a processzoraljzatban, amit én csak nagyítóval láttam, szóval logikázhattam volna még egy ideig. Köszönöm mindenkinek a segítséget, ha tényleg ez volt a hiba, még jelzem. -
CharlieFirpo
tag
válasz
DonThomasino #44321 üzenetére
Minden venti forog, táp vadiúj szintén. Csatoltam képet.
-
CharlieFirpo
tag
válasz
DonThomasino #44319 üzenetére
Köszi a választ! Többször lecsekkoltam, hogy minden tápcsatlakozó a helyén van-e, kihúztam, újra bedugtam őket az alaplapon és a videókártyán. Sajnos nincs integrált VGA. Csak HDMI-n próbáltam és már eszembe jutott, hogy ez lehet egy hibaforrás. Mármint, hogy a HDMI kimenet rossz, de csak olyan monitorom van, amin HDMI és VGA csatlakozó van, a kártyán pedig csak HDMI, DVI és DP kimenet van.
-
CharlieFirpo
tag
válasz
DonThomasino #44317 üzenetére
Igen, én raktam össze. A memória szerepel az alaplap támogatott listáján. 1 RAM-mal, RAM nélkül és másik RAM-mal is próbáltam. Csak akkor viselkedett máshogy, ha RAM nélkül próbáltam, akkor 4 hosszú sípolás után egy rövid jött és aztán indult újra. A rövid nem biztos, hogy rövid, mivel azonnal újraindult...
-
válasz
DonThomasino #39084 üzenetére
Nincs másik VGA-m, csak a beépített iGP. Évek óta nem vettem rendes VGA-t, mert nem játszottam, így ilyen hiba nem volt. Hát nem mai táp szegényke az tény
-
válasz
DonThomasino #39082 üzenetére
Azóta nyomtam egy LinX-et az hiba nélkül lefutott, viszont a FurMark nem. 10 percre van állítva a képernyő kikapcsolása, utána elsötétült és már nem jött többet vissza. Szóval vagy kártya vagy driver. Most felraktam a legújabbat. 450-es táp simán elég kell legyen volt erre már rárakva 2db 6850 a maga idejében és vígan vitte. Ez az 570-es 120W-os TPD-vel van. Most egyébként csak egy 480-as SSD van benne.
-
Rexcor
őstag
válasz
DonThomasino #39071 üzenetére
Nem írt semmit.
-
Rexcor
őstag
válasz
DonThomasino #39069 üzenetére
Nem fut tovább, simán csak hirtelen kilép hibaüzenet nélkül.
-
Adebayor
aktív tag
válasz
DonThomasino #39056 üzenetére
új.
egyébként nem is látom az intézőbe, vagy a commander-be a meghajtót. Viszont eszközkezelőbe meg érzékeli. Körülnézek Bios-ba. Bár ettől még nem kéne kékhaláloznia folyton.. gondolom. -
erikecske1
csendes tag
válasz
DonThomasino #39047 üzenetére
Gpu 100on megy meg a cpu bizonyos jatekoknal csak 50-60%
-
erikecske1
csendes tag
válasz
DonThomasino #39045 üzenetére
Nincs sajna masik ilyen teljesitmenyu csak egy gtx 970 ami bottleneckeli a cput sajna
-
erikecske1
csendes tag
válasz
DonThomasino #39043 üzenetére
Random, nem tudok 1-2 perceket igy megallapitani, megcsak az sem kell, hogy nagyon esemenydus resz legyen, single-multi mind1 mindehol csinalja, meg egy info 2560x1080 75hz a monitor(lg)
-
erikecske1
csendes tag
válasz
DonThomasino #39041 üzenetére
Melyiket futtassam le szerinted?
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #39018 üzenetére
Volt P5Q Pro-m, próbáltam anno több xeonnal. Gyári biossal kínszenvedés volt.
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #39015 üzenetére
A lap - BIOS támogatja ezt a procit ? (dokumentáció)
Friss BIOS van fent van ?Ez most komoly (mármint a kérdés)?
Nyilvánvalóan módolt bios van rajta.(remélem)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
DonThomasino #39015 üzenetére
Okés, kitesztelem a vinyót, és memóriákat is külön..
Vagy másik memóriapárral kipróbálom, hátha........A lap támogatja ezt a procit, akkoriban még csak a stepping volt a lényeg, és ez a stepping szerepel a lap BIOS-ában. A BIOS amúgy friss.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
DonThomasino #39013 üzenetére
A vinyó az előző gépben tökéletesen üzemelt hónapokig (100/100-as). A memóriák is szépen mentek egy másik alaplapban gond nélkül évekig.
Videókártya is gond nélkül megy másik konfigban akár napokig is.
Az igaz hogy lemaradt, Sapphire HD4830.Ebben a gépben is 1 óra Prime, és Aida stabil a konfig egyébként.
A proci hőfok 67C fölé nem megy.
Az északi híd alapon 32-33 fokos. terhelés hatására nem megy 48fok fölé. Viszont kézzel hozzányúlva nem egyszer égette meg már az ujjamat amikor tuningolva volt.
Degradálódhatott oly mértékben, hogy BSOD-okat dobál a lap? Tuning csak próbák erejéig volt minden esetben..... Ez az újraindulgatás nem emlékszem mióta van. Valószínű az elejétől, csak korábban a tuningnak tulajdonítottam a hiba okát......Ami még fontos. Van hogy nem jól indul el a gép az elejétől fogva. Azt írja ki, hogy érvénytelen OC beállítások, lépjek a BIOS-ba az F2 vel..... Belépek, és alapon van minden..... F10-el kilépek, és indulhat a gép. nem tudom ezt sem mire vélni. Alaplap a gyanús, vagy az összerakáskor történt valami, ami kontaktos lehet. Előtte egy Asus P5KPL-AM/IN GB volt benne (G31). De azzal nem volt ilyen gond, pedig a többi hardver megegyezik....
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38998 üzenetére
Az erő veled van!
(#38999) The Nuke Első körben megpróbálnám kölcsöntáppal, és a chieftecet is ellenőrizném másik gépben. –ha volt kékhalál akkor van Dump fájl is. BlueScreenView nem ír valami használhatót?
(#39000) st3v3np3t3r dugo_ válasza lesz a „nyerő”
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38991 üzenetére
Esély mint a lottó ötös. Lehet. De inkább nem.
-
dugo_
veterán
válasz
DonThomasino #38988 üzenetére
Hogy suthettem ki ?
Elektrosztatikusan, ha nem voltál a munkaasztallal és rajta az alkatrészekkel leföldelve, egyenpotenciálon.
Az ESD védelem otthoni szerelésnél is elég fontos lenne.Cpu nelkul elindulna?
Nem. -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38988 üzenetére
Asus b85 plus alaplap cpu nélkül nem indul.
Ha műszálas ruhában vagy és statikus feszültséget "tárolsz" azt, mielőtt a gépbe nyúlsz le kell vezetni. Megfogni a festetlen vízvezetéket, fűtéscsövet, csapot... bármit ami földelve van.
De jó eséllyel a régi táp kiszerelése is okozhatta.
Próbálj valakit keresni a közeledben akinek hasonló konfigja van és pillanatok alatt kiderül melyik alkatrész a hunyó. Ez a "földelés" dolog nem vicc, komolyan be kell tartani! -
dugo_
veterán
válasz
DonThomasino #38985 üzenetére
Valamit kisüthettél a lapon/alkatrészen szerelés közben akár.
Tápok üresen zöld-fekete összezárással működnek?
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38985 üzenetére
ötlet? Azon túl, hogy másik alaplappal kéne próbálni, mert ez "kampec"?
Asztalon tennék még vele egy próbát, hátha közben valami "feltűnik". -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38962 üzenetére
Az én véleményem szerint minden problémát a por okoz. Az első legyen, hogy portalanítsd. Porszívó, csak kívülről! (bár a kifújom az teljesen jól hangzik, azért megemlítettem)
Van rá jumper is, de megfelel, ha a cr2032 elemet kiveszed egy fél percre, majd visszateszed. -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38960 üzenetére
Bios reset után automatikusan IGP- vel kell(ene) indulnia.
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38958 üzenetére
Most egyik táppal sem indul, korábban a régivel indult.
Ez arra utal valami történt az alaplappal.
Ha feltételezzük hogy a Chieftec jó, akkor minimál konfigban kéne megpróbálni elindítani, de mindenféleképp VGA nélkül csak IGP-vel. -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38956 üzenetére
Ennyi információból nagyon nehéz megmondani.
Nem tudjuk milyen gépről van szó bár a 8 pines atx-ből lehet következtetni, hogy minimum 775 -ös konfig, de ezen túl semmit. Nem tudjuk mennyi tapasztalatod van a gépbővítésben.
Lehet táp, alaplap hiba de user error is.
Első körben tápokat ellenőrizném (tápteszter vagy másik gép). -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38954 üzenetére
Mi a kérdés?
42 -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38952 üzenetére
42
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest