Új hozzászólás Aktív témák
-
tindisco
csendes tag
válasz
rmartin94 #1086 üzenetére
Javították a névjegyzéket. Valaki próbálta már???
-
tindisco
csendes tag
válasz
rmartin94 #1077 üzenetére
Szia, hát sajnos nem lehet rá feltenni a rádiót. Az engedélyek megadása után hibaüzenet jön: az alkalmazás nincs telepítve. Köszi azért, hogy kiszedted a régi ROM-ból.
Rövid összefoglaló:
Az MC 13 "ha egyfolytában nyomogatod", eléggé zabálja az aksit, ami ugye alapból sem túl nagy kapacitású. Viszont ha lealtatod, akkor szinte semmit sem fogyaszt.A Vodafone és T-mobile hálózat kifogástalanul működik, a fényképezőgép és a videó se rosszabb, mint a korábbi eredeti ROM-mal. Sőt,lehet készíteni HD felvételeket is. A GPS, WI-FI, Bluetooth is OK. A képernyő érzékenyebb tűnik,de ezt jó értelemben vegyétek.
Használat közben egyszer sem fagyott le, vagy okozott bármi problémát,kivéve, hogy a kikapcsolt billentyűzet hang néha visszajön, és hangerőt is elég nagy léptékben lehet állítani a gombokkal. Az automata fényerő szabályozó sem tökéletes, nekem túl erős a fénye még sötétebb környezetben is, ez is csak az akku időt csökkenti.
Az MC13-hoz egy izmosabb SD kártya kell, ha alkalmazásokat akarsz rá telepíteni, alapesetben alig fér rá valami.
Nekem Sandisk Class 10-es kártya van a telómban,de erre azt írja ki,hogy "úgy tűnik ez a kártya lassú", és nem enged alkalmazásokat átvinni az SD kártyára.Ha nem akarsz sok alkalmazást (az 1 GB szinte azonnal tele lesz), akkor szerintem jó választás lehet az MC 13. Sok állítási lehetőség van, pl újdonság az alkalmazás engedélyek felülvizsgálata, amivel hozzáféréseket vonhatsz vissza a telepítést követően, vagy a DOZE, ami igen csak hatékonynak bizonyult.
Ha ezt a verziót szeretnéd a telódra, akkor mindenképp készíts biztonsági másolatot az SD kártyáról, mert ha hozzáadod a rendszerhez, akkor a a rendszer leformázza és elveszítheted az adatokat! És vegyél egy nagyon, de nagyon gyors SD kártyát is.
Szerintem inkább a másik ROM (4.4 STOCKMOD v1) névjegyzék problémát kellene megoldani, mert a 2 GB tárhely az alkalmazásoknak alapból emellett szól, és gondolom aki megszokta a gyári verziót, annak a könnyebben kezelhető marad, mint az MC13 kissé bonyolultabb adminisztrációja.
Ha erre tudna valaki megoldást, akkor az király lenne -
tindisco
csendes tag
válasz
rmartin94 #1065 üzenetére
Szia,
én kipróbáltam mindeketőt. Az elsőnél nekem nem működött a névjegyzék. Egy pillanatra mintha elindult volna, de aztán mégsem. Ez nagyon bosszantott.
Aztán felraktam a CM13 is. Na az meg túl jól működik. Eddig a Juice Defendert használtam, ami nekem tökéletesen bevált a gyári rendszeren. Az akku időt brutálisan megnövelte. A CM13 viszont állandóan kikapcsolja, kivéve ha töltőn van a teló. Gondolom a Doze kapcsolja ki.
Tudja valaki, hogy hogyan lehet ezt megakadályozni?
Köszi egyébként a linkeket, a CM 13 úgy tűnik, hogy jól dolgozik egyenlőre
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #1034 üzenetére
volt
a másik, hogy tudom kivenni az kernelből az előrootolást? a rendszerből már kibányásztam, de a kernel mindig rootolja a adb-t, ezért egyes appok rootoltnak látja a rendszert, szeretnék csinálni egy rootolt és nem rootolt változatot, mert pl. a telekom tvgo app az root érzékeny
az a teszt app erre....
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #1020 üzenetére
a gyári romodat dobd ki nyugodtan a kukába, hiányzik belőle egy rendszer app ami a letöltéseket kezeli, anélkül semmilyen letöltés nem megy, próbáltam több hasonló verziós rendszerverzióból kivenni de nem működik...így akinek megfelel a teló a Mystic-kel, simán jobb alternatíva
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #992 üzenetére
ok, majd kipróbálom, ezeket találtam ami nem illik a rendszerbe
/system/priv-app/abc.apk
/system/priv-app/cer.apk
/system/priv-app/mLYqCBbfseajEZpR.apk
/system/priv-app/nrbox.apk
/system/priv-app/obs.apk
/system/priv-app/xsobOgTrkawdUZVn.apkezeket kéne kipucolni azt megnézni hogy FR után jön-e más
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #985 üzenetére
ó persze...nagynehezen
az elképzelhető hogy akku töltés vezérlés és kijelzés az kernelhiba miatt van? mert a mysticos alatt tökéletesen működik, a gyári alatt immel-ámmal, mást mutat az os-ben és mást kikapcsolva....esetleg próbáljam ki a mysticos kernelével elindul-e?
pucolás: a rootot meghadjam benne vagy szedjem ki azt is majd?
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #965 üzenetére
nem érdekes, majd kipucolom én is alaposan
most egyenlőre visszaraktam a mystic-et, de visszaraktam a dobozba, mert az akkuja nagyon rottyon van...24%ig feltölt és ha töltőn hagyom el kezd merülni
fizuig mindenképp napolom a dolgot, még van max 3 hónapom kipofozni a mizu-t... szülinapi ajándék lenne egy nagyon kedves barátomnak... ideiglenes próbáltam belebarkácsolni egy 850mAh-s akkut ideiglenesen, de azzal b@szik elindulni a teló, csak felvillan a háttérvilágítás meg rezzen egyet, azt se kép se hang...
-
rmartin94
aktív tag
válasz
rmartin94 #964 üzenetére
De akkor felteszek egy pár nappal régebbi ROM mentést, hátha az jó lesz a telefonodra.
Nekem is gyanús lehetett volna, hogy csak 177 MB az egész, a pár nappal régebbi az 544 MB, szerintem azzal el fog indulni a telefon, csak ha mindenféle bloatware alkalmazást bedobál, akkor ne csodálkozz, ez a problémája ennek a ROM-nak, hogy tele van ilyen kéretlen appokkal. -
törölt tag
válasz
rmartin94 #942 üzenetére
az lehet gond hogy az új verzió telepítés elött formázna? SP_Flash_Tool_v5.1524.00.000 eddig ezt használtam...lehet hogy ez már nem úgy kezeli a régebbi mtk procit mint egy régebbi verzió?
most feltettem tölteni, elég nehezen tölt, szerintem nagyon kh-s az usb csati, töltés közben merül, enyhén pupos már az akku, már néztem, 4ezer az akku hozzá
jó sokért adják... holott még hazudik is a gyártó, 1750-es akkunak árulják holott állítólag csak 1600-as...
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #906 üzenetére
hát az imeit leszámítva
ezen még kísérletezgetek...
azt nem tudod esetleg átírni hogy a dev/nvram mappát csak olvasni tudja rendszerszinten, mert akkor visszaállításkor elvileg nem törölhetné, mert írásvédett adatt...mert jelenleg rw-rw- jogosultsága van /data-n belül, tehát törölheti
és pont az lenne a lényeg hogy visszaállításkor a /data-n belül ezt ne törölje
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #898 üzenetére
megmarad, addig míg HR-t nem csinálsz, de érdekes, mert a gyári rendszeren meg megmarad, de a mysticnél kitörölte :/
most csinálok egy friss backupot, azt megy fel a mysticos, azt kiderül...
amúgy teljesen hogy jó MM-en fut a mysticos, sok appot már 4.4-re fel sem lehet rakni, a gyártó meg b@szik frissíteni...még az S3 is kapott idén 4.3-as frissítést!
ha backup közben csak ezt a hibát írja ki az nem gond ugye?:
- system.ext4.tar - ERROR - tar: write error: No space left on devicemegy fel a mystic
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #896 üzenetére
most visszaírtam, újrainsítottam ahogy kérte, most csinálok egy backup-ot az NVRAM-ról és a Rendszerről...azt kíváncsi leszek arra, hogy ha erre majd csak Download only-ban felteszem a MysticOS-t, és azon csinálok-e egy gyári visszaállítást, megmarad-e az imei, igazából majd ajándék lenne egy kedves barátomnak ez a telefon, nagy igényei nincsenek, FB,Messenger meg esetleg viber, telefon meg sms, semmi más, arra meg jó ez
meg hát ez az akku jelzés hiba is szekálja a csőröm hogy ezt most hardver vagy szoftver hiba okozza....
na meg még a wifi antennáján kell barkácsolnom, mert az S3-nak full jele van, az M4Aqua-nak full jele van. a mizunak 1-2... ugyan abból a távolságból, tegnap már babráltam, akkor jó lett, összecsavaraoztam azt lecsökkent megint
amúgy csinál egy olyan backupot hogy userdata_nvram_only, elvileg ebben van az imei szám, nem? ha ezt feltszem, akkor elvileg vissza kéne hogy álljon az imei szám, nem?
-
rmartin94
aktív tag
válasz
rmartin94 #894 üzenetére
Vagyis na, amint visszaírtad az IMEI-t, az egész rendszerről csinálj egy backupot MTK DT-vel, (az NVRAM-ról is az IMEI/NVRAM résznél) ami flashtool-lal feltehető, utána garantáltan nem lesz ilyen, hogy elszáll az IMEI.
Nekem csak akkor volt IMEI gondom, mint említettem, ha a Format All+Download-ot választottam SP Flashtoolos újratelepítésnél.
-
-
rin33
senior tag
válasz
rmartin94 #878 üzenetére
Az mtkroms.com oldalon rengeteg cm12.1 alapú Rom van mt6582-re leírás is van portoláshoz. Itt a boot.img-t is portlolni kell, ehez kelleni fog a Carliv Image Kitchen vagy az Apktool. D501-re portoltam az RR Remix 5.5.9-et, de a 'starting apps'-nál megállt a betöltés. Idôm meg nem volt próbálkozni vele.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
rmartin94 #868 üzenetére
mert saját magadnak van engedélyed, de másnak nincs.... de most már jó....
de scatter-loading fájl nélkül nem lehet feltenni a recovery-t....ez nem samsung teló...sajna az mtk procis telók kicsit neccesebb flashelni
amúgy az akku százalék jelzék az szoftver hiba vagy feltehetően gyengül inkább az akku?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged