- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
válasz
kardkovacsi #135 üzenetére
Jó nagy késéssel, de köszi a hasznos infókat (mauimagic kollegának is).
Most van folyamatban a napelem kiépítés és a klímák telepítése itt nálunk, utána visszatérek majd a témához, hogy hogyan is lehetne még optimálisabbá, kényelmesebbé tenni a meglévő rendszerünket. Köszi!
-
ProdyG
őstag
válasz
kardkovacsi #132 üzenetére
bojler: 5 éves kondenzációs gázkazánunk van, szóval az rendben lenne, csak idegesít, hogy állandóan ki-be kapcsolgat, ahogy használjuk a csapokat. meg sokat kell várni, hogy meleg víz jöjjön belőle végre... szóval szerintem kényelmetlen a használata. de ez a villanybojler dolog ebben a formában meg értelmetlen, az tény. erre nem szabad pazarolni a napelem kapacitást, ha ez tényleg így van...
Klíma: 133nm, egy szintes ház. végülis nem 100%-ban klímával fűtenék, ha már ott van a gázos padlófűtés, csak amolyan rásegítés lenne. persze most még nem tudom ennek mennyire van értelme és a gyakorlatban hogy lehet összehozni.
Szóval akkor nem érdemes a kondenzációs kazánt kiváltani ezzel-azzal. akkor a bojlert nem is erőltetem, azt tényleg inkább a kényelem miatt szerettem volna (gondolom hamarabb jön belőle meleg víz stb...)
A klímás fűtést meg kitapasztalom majd (mert klímák ígyis-úgyis lesznek). azt valahogy össze kéne kombinálni a gázos fűtéssel...
Köszi az infókat!
-
ProdyG
őstag
Sziasztok, napelem telepítés előtt állok... most havi kb 10 ezres villanyszámlánk van. Efölé pakolnám be a következő dolgokat hamarosan a házba (a napelem rendszert kihasználva ugyebár):
- 4 klíma, ami hűt-fűt, tehát állandóan menne kb egész évben (Daikin a terv, de ez most mindegy)
- villanybojler, ami melegen tart folyamatosan 100-150l vizet (ezzel is mentesítve a gázkazánt)
- medencefűtés a kertben, ami 4-5 hónapig megy kb folyamatosanFogalmam sincs ezek mennyivel dobják majd meg a villanyszámlát
Tudom ez nem egyértelmű dolog, de van ötletetek, hogy nagyságrendileg mire lehet számítani?
A tervezett napelem rendszer olyan havi 23-24 ezer ft-os villanyszámlát váltana ki. Ez elég lehet a felsorolt dolgokra? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Energiaital topic
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest