- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
-
590227
aktív tag
válasz thomas77 #49536 üzenetére
Idáig nem volt fizetős a roaming,nekünk helyi MSZP csomagunk van,az SMS értesítő meg mindig jön a feltételekkel.Amennyiben fizetni kellene a roamingért azt is SMS értesítésben kell közölni,amit nem közöltek,csak számláztak.Itt nincs és nem is volt szó a fizetős roaming díjcsomagról,nem is értem ezt miért kevertétek ide.A két feltételről volt szó,amivel kezdődött a történetem.
-
590227
aktív tag
-
viktorhu
veterán
válasz thomas77 #48209 üzenetére
Elég sokba kerül az ingyenes roaming a szolgáltatóknak, mert ők most is fizetnek érte, csak nem számlázhatják tovább neked. Így logikus, hogy ha itt is van Vodafone meg ott is, akkor cégen belül tartsák a forgalmat, hogy ne kelljen másnak fizetni érte.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz thomas77 #48203 üzenetére
Ezzel kapcsolatban annyi a friss tapasztalatom, hogy a Francia kártyámmal január óta itthon (roamingban) csak Vodára enged fel, Telekomra, és Telenorra már nem. Korábban volt, hogy csak Voda-Telekom ment, Telenor nem, aztán ment mind 3 szolgáltató már tavaly második fél évtől, most meg csak a Voda megyen. Így én már semmin nem lepődnék meg roaming esetében, amiket írnak akár a Vodás kártyáknál is, hogy hol mire engedi, nem engedi fel roamingban a szolgáltató a kártyát.
-
gerner1
nagyúr
válasz thomas77 #48082 üzenetére
A hangminőség, szerintem most sem rossz. 3G -n is HD hangminőség van, az összes szolgáltatónál. Szerintem vájt fülünek kell lenni ahhoz, hogy a 3G vs 4G -n a VoLTE -val rendelkezésre álló hangminőségek között, érdemi különbséget tudjon tenni valaki.
VoLTE -val viszont, a kapcsolási idő az nagyon gyors.
-
-
radio100jozs
őstag
válasz thomas77 #48052 üzenetére
Már miért ne lenne? A havidíjas előfizetőknek a 100 GB valentin napi akció onnantól számítva 30 napig él, amikor megrendeled az applikációban. Rendeld meg a jövő héten, és akkor még beleférsz a március közepébe. Egy a lényeg, hogy február 28-ig lehet megrendelni De ugyan ez igaz a feltöltős kártyásokra is, csak annyi, hogy ők 90 GB-ot kapnak 30 napra a megrendeléstől számítva.
-
Caranita
aktív tag
válasz thomas77 #46709 üzenetére
Nekem is úgy tűnik.
Ami fura, hogy kollégám bent járt még pár hónapja, akkor azt mondták, hogy nem függetlenítenek, mert nem ő az előfizető.
Most írt nekik, hogy a jogszabály változásnak köszönhetően van-e bármi lehetősége, és ez jött.
Hát érdekes, eddig nem csinálták meg, most meg 10k-ért igen?
-
Caranita
aktív tag
válasz thomas77 #46705 üzenetére
Meg tudja, a 1270 is megerősítette.
Amúgy egy érdekesség, jelenlegi voda folyamat:
A folyamat 2017. október 24-től jogszabályváltozás miatt az alábbiak szerint módosult:
Ha már lejárt a készülékre vonatkozó határozott idejű szerződés, az eredeti előfizető kérésére a feloldás díjmentes.
Amennyiben a telefonszám használója kéri a feloldást, vagy a telefont nem a szerződéssel együtt vásárolta (például listaáron), a feloldás díja bruttó 10.000 forint. -
törölt tag
-
radio100jozs
őstag
válasz thomas77 #43482 üzenetére
Attól még ez 4G+, csak a készülékek nem írják ezt ki. pl. a Honor 8-as sem. De ha megnézed a beállításoknál van egy ilyen opció a mobilhálózatnál, hogy "Vivőcsoportosítás", na ha az be van kapcsolva, akkor az csinálja a 4G+ azaz frekvencia összekapcsolást, már ha van a hálózat adott részén ilyen.
-
Zoli133
addikt
válasz thomas77 #40544 üzenetére
Egyik ismerősömnek volt hasonlója S5-el. Ott a készülékben szoftveresen tiltva volt a HD hang valami miatt. A samsung szerviz/képviselet se tudott rá mit modnani neki. Aztán valami netmélyéről előtúrt útmutató alapján sikerült megoldania a dolgot.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
4Grider
nagyúr
válasz thomas77 #39268 üzenetére
Szerintem az van mögötte, hogy a prepaid felhasználók a Vodafone-nál sokkal kevesebb mobilnetet használnak, mint a másik kettőnél. A promo ajánlatokkal próbálják őket rávenni egy kis plusz költésre. Az más kérdés, hogy itt vannak a legdrágább nem lassítós mobilnet-csomagok a prepaid előfizetők számára, így nem igazán vagyok meggyőződve a promo hatékonyságáról.
-
novomikanit
csendes tag
válasz thomas77 #38823 üzenetére
Neked akkor szerencsésebb, hogy nem kell minden bekapcsolás után újra a szervízmenüben matatni.
Mint ahogy említettem, nekem akkor is eldobta a 4G-t, ha Mobilhálózatok>Hálózat típus- hoz szerettem volna belépni, mivel ott csak max a GSM/WCDMA volt kiválasztható, az LTE nem. Neked sem jelenik meg a menüpont bekapcsolás után?
Elhiszem hogy bosszant, érthetetlen, hogy amire a készülék alkalmas, azt a szoftver nem képes kezelni. Megkérdeztem telefonszervizeseket is, nem tudtak rá magyarázatot.
Neked csak az maradt, hogy megkeresni hozzá a legfrissebb szoft kiadást, hátha abban javították. Elég sokat eladtak a készülékedből hihetetlennek tartom hogy azt most mind "így" hagynák.
Addig meg..... használod így. De nyugtasson, hogy legalább működik.42LA660S
-
Diák66
őstag
válasz thomas77 #38834 üzenetére
Én megnéztem 20/30/70 SIM kártyával is, csak Vodafone esetében nem jelentek meg az LTE funkciók. Viszont, amíg a SIM kártyát nem észlelte, addig az 5-10 másodpercig vígan ott "éldegélt" a lehetőség. Aztán kidobta a szolgáltatóválasztós ablakot és eltűnt....
Én garanciálisan szerettem volna javíttatni, átvették szoftver frissítésre, ami megtörtént. Csak éppen maradt ugyan az. Akkor ismerte el a szervizes csajszi, hogy a régebbi telefonjaik mind így viselkednek, mert új szoftver kellene, amiben a vodához is engedélyezik a 4G LTE funkciókat. Persze erre a telefonra már nem fog érkezni frissebb szoftver. Nem véletlen volt olcsó telefon. (azt hiszem 36-ért jutottam hozzá függetlenül újonnan)
Nem akarlak biztatni rá, de ha már nem garis, és van hozzá kellő szaktudásod, root, majd ROM csere. Ha ezzel nem akarsz bajlódni service menü és kiválasztod a 4G/LTE lehetőséget. (LTE only is lehetséges, vagy automatikus hálózatválasztás, service menüböl kiválasztva megy vele a 4G LTE)
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz thomas77 #38823 üzenetére
Nekem is Ace3 LTE volt, a Samsung elismerte, hogy a szoftver miatt nem jelenik meg Vodafone SIM esetén az LTE lehetősége. Sajnos azt is mondták, hogy nem lesz új szoftver rá, és nem is kezdenek vele semmit. Több Samsung esetében is ez van egyébként. (már, ami a kártyafüggetleneket érinti)
-
dethroner
veterán
válasz thomas77 #38810 üzenetére
Elephone P8000 és tudja a B20-at. Hálózatkeresésnél látja az összes szolgáltató minden hálózatát, ha kiválasztom a voda4G-t ki is írja hogy regisztrálva, de csak a 3G jelenik meg felül. Bnőmnek ugyanilyen telefonja van, és neki a telenor 4G minden gond nélkül megy.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
novomikanit
csendes tag
válasz thomas77 #38810 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan ez VOLT a problémám G2-n. Szervíz menüből be lehetett kapcsolni, az újraindításig működött is. Vagy amíg a hálózat típusokhoz nem próbáltam belépni. Kaptam új SIM-et is, de nem az volt a gond. felraktam az új droidot (5.0.2), és azonnal működött automatán.
Hajrá...!42LA660S
-
törölt tag
válasz thomas77 #38697 üzenetére
Sajnos a Vodafone műszaki osztálya nem igazán érti a problémámat
A Voda műszaki osztályáig te és a problémád max akkor jut el, ha dolgozik ott ismerősöd...
Viszont az ügyfélszolgálat színvonala meg mostanában különösen kezd minősíthetetlen lenni, tegnap 6 azaz HAT emberrel beszéltem, mire sikerült olyat kifognom, aki egy számhordozást be tudott rögzíteni ami fél perces munka. Volt aki még azt is tagadta, hogy számhordozás létezik.Minden nagyobb szolgáltatóra igaz sajnos, hogy rendkívül kitartónak kell lenned és sok esetben verni az asztalt, ha van egy egyedi műszaki problémád és azt akarod, hogy olyanhoz kerüljön aki ért hozzá és megoldja, mert az ügyfélszolgálatok sablonszöveggel leráznak.
[ Szerkesztve ]
-
bihariszabi
aktív tag
válasz thomas77 #38168 üzenetére
Viszont a Telekom megy lassított nettel is, a mobilra optimalizált oldalak nézhetőek képekkel együtt. Míg a Voda lassítás az csak email, meg chatre használható.
Sayuar:
Te kezdtél nosztalgiázni, hogy mi volt 2014-ben . Gondoltam nekem is szabad .
Kész tény amit leírtam. Továbbá kész tény, hogy kevés a telefon választék és azt is drágában adják mint függetlenül a MédiaMarkt. Egyébként pedig egyiknél ez a jó, másiknál az a jó. Az emberek a különbözőek és az igényeik.
Mindenki jól tudja, hogy karteleznek.[ Szerkesztve ]
-
Sayuar
senior tag
válasz thomas77 #38121 üzenetére
thomas77
tescomobileos vagyok, és a feleségem is. Ez is voda, kellene hogy működjön a HD hanghívás...
Ennek ellenére, nagyon sokszor rossz a minőség, amikor egymás közt beszélünk (szándékosan nem hálón kívüli beszélgetéseket említek meg).
Ha jó minőségű hívást akarok, akkor az otthoni kábeles digivel (ami mellesleg voip alapú) érem ezt el.bihariszabi
Amikor lemondtam a flottás csomagom (ami 15 Ft/perc volt hálón kívül, másodperc alap) győzködtek, hogy ez milyen jó nekem.
Olyan nagyképű volt arábeszélő emberügyfélmegtartó, hogy így kezdte: "velem biztosan meg fog egyezni".
Mondtam neki, hogy feleségemmel havi 100 percet beszélek (megoldom voip/viber/egyébbel), mással pedig 20-at. Ha pedig halasztható dolgokról akarok hosszasan beszélni (csacsogni/csevegni) akkor kibírom amíg hazaérek, és akkor ott a digi. Hát mégse nem akart velem megegyezni, és nem akart a digi 6Ft-os percdíja alá menni....Én a mobilt már csak a szükséges, és fontos dolgokra használom...
Az index/origo/444/kurucinfo/FB-ot meghagyom annak, akinek ez elengedhetetlen a napi életéhez....jelen állás szerint, nekem bőven elég havi 500 MB.* a fent leírt mobilhasználat idővel változhat, nincs semmi kőbe vésve. Nem általánosítok, mindenkinek más az igénye/lehetősége, ezért nem feltételezem azt, hogy mindenkinek ugyanaz, mint az enyém.
-
4Grider
nagyúr
válasz thomas77 #37954 üzenetére
Európa napijeggyel kártyás előfizető NEM a hazai netjét használja, hanem:
100 MB, amit a rendelés napján magyarországi idő szerint éjfélig használhatsz fel.
SMS-ben tájékoztatunk, ha felhasználtad a 100 MB 80, illetve 100%-át.
A 100 MB adatforgalmi keret felhasználása után az internetezés díja 60 Ft/100 KB.Ja, kredit, azaz postpaid. Akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
bihariszabi
aktív tag
válasz thomas77 #37854 üzenetére
Nem hiszem, mert a sztorim egy hónapos . Már úgy vagyok vele, mint a viccben.
Öregember elmegy az orvoshoz és panaszolja:
- Doktor Úr, az a problémám, hogy éjszaka bevizelek.
- Ebből vegyen be napi hármat -és írja is a receptet-, ettől helyre jön.
Beteg nagy boldogan távozik.
Egy hét múlva újra megjelenik ugyanannál az orvosnál és mondja:
- Doktor úr, nem vált be a pirula, még mindig bevizelek.
- Értem. Akkor próbáljuk meg ezt, ez egészen biztos, hogy működik -és már írja is az újabb receptet.
Pár héttel később összefut a doktor meg a beteg az utcán, kérdezi is az orvos:
- Na, bevált a gyógyszer?
- Be, köszönöm.
- Minden helyre jött, már nem vizel be?
- De bevizelek, csak már lesz@rom.Hát én is lesz@rom a 4G-t. Amúgy itt sokan szidják, szóval talán nem is olyan nagy baj, hogy nem megy.
-
Diák66
őstag
válasz thomas77 #37834 üzenetére
A történet arról szól, hogy a 900 MHz-et 3G-re is elkezdték használni, továbbá a frekvenciakészletük átnyúlik az E-GSM sávba. Erre a frekvencia rendezés során kerülhetett sor. A legutóbbi pályázaton ugyanis csak nagyon apró (talán 1-2 MHz) darabot tartalmaztak a csomagok, ami önmagában, így szétszórva semmire nem lett volna jó. Tehát indokolt volt a 900 MHz-es sáv átrendezése. (elvileg már szép rendnek kell lennie)
A P-GSM és az E-GSM sávot, szerintem nyugodtan kezelhetjük 900 MHz-ként, mivel az E-GSM később, került mellé. Tulajdonképpen ez felszabadult egykoron és hozzácsapták. A régi telefonok viszont nem tudják ezt a sávot kezelni. Ezt pont a későbbi kiegészítés okozza.
Az E-GSM egyébként +10 MHz-es bővülést jelent a sávban.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz thomas77 #37832 üzenetére
Az lehetséges, hogy pont ahol próbáltad nincs csak E-GSM lefedettsége a Telenornak a 900-as sávban, de országosan kötve hinném, hogy mindent átpakoltak volna az E-GSM sávba, tekintve, hogy ott van sima 900-as GSM sávnyi készlete is, amit meg másra nem használ. (mint pl. Voda 3G-re).
-
radio100jozs
őstag
válasz thomas77 #37826 üzenetére
Ez így nem igaz, mert annyi történt, hogy az E-GSM sáv bekapcsolásával (880-890 / 925-935 MHz) mindhárom szolgáltató nyert frekvenciát. Az ősrégi telefonok meg nem kezelik a 880-890 / 925-935 MHz-es sávot, csak a klasszikus 890-915 / 935-960 MHz-es GSM sávot. A Telenor meg valószínű jobban beizzította ezt az E-GSM sávot, és ezért jelezte az ügyfeleknek, hogy a régi készülékeket cseréljék le.
https://hu.wikipedia.org/wiki/GSM
-
Sayuar
senior tag
válasz thomas77 #37795 üzenetére
ebben nincs igazad!
Az a tervezet amit te írsz, az 2017-06-15-től lehet, amikor a helyi tarifád szerint hívsz.
2016.05.01-től a MAXIMÁLIS roamig tariga: 5 cent+ áfa, vagyis 25 Ft. Tehát ha egy spanyol SIM-el roamingolsz Magyarországon, akkor a helyi magyar + a spanyol + a teljes EU-s számokat ennyiért fogod hívni.
[link]az csak hab a tortán, hogy a román digi mobil jelenleg is ennyit kér.....a 2016-os céldátumot megelőzően már 9 hónappal bevezette ezt. Mindezt úgy, hogy jelenleg a roaming nagyker ár 5 cent, a kisker ár pedig 19 cent. A "magyar" szolgáltatók ezen a 19 cent + áfa áron adják nekünk a roamingban a percet (adhatnák olcsóbban is, hiszen ez csak egy javasolt elméleti maximum ár), a román digi pedig odaadja a nagyker ár + 0,0016 EUR (tehát szó szerint filléreket nyer rajta). A baj csak, annyi, hogy jelenleg a román digimobil SIM-ek esetében csak a havi díjasoknak van roaming. A spanyol digimobil és az olasz digimobil esetében feltöltősöknek is van van roaming.
Szumma-szummarum: 2016.05.01-től akármilyen EU-s SIM-mel 5 cent + áfa áron hívsz roamingban.
-
eami
veterán
válasz thomas77 #35259 üzenetére
ha jól látom független telefonod van így két dolog jut eszembe:
1) a gyártó erre a szolgáltatóra még nem engedélyezte az LTE-t (van hogy lockolt)
2) esetleg nem EU használatra gyártott telefon, csak mert a Samsung ACE3-ből van olyan verzió is ami nem fog neked menni a Voda hálóján jelenleg LTEvel. (ha random GSM boltban vetted akkor ennek minden esélye megvan).
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik
- További aktív témák...
- SteelSeries Apex 7 TKL (Red Switch) UK
- 30th Anniversary Playstation Dualsense controller - garanciális
- Gamer Ryzen 3700X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 1TB SSD / 700W / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Air 13" M1 - 2021 gyártás, 8/256GB, Apple garancia, 99% akku
- Intel Core i5-9600KF 4.6GHz turbo, 6 magos CPU eladó
- Macbook Air 13" - 2017, 2 mag i5, 8GB RAM, garancia
- Macbook Air 13" - 2017 gyártás, 2 mag i5, 8/128GB, garancia
- Macbook Retina 12" - 2016 gyártás, 8/256GB, új akku, garancia, gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest