- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
csaszi75
senior tag
válasz
memate #82654 üzenetére
El kell szomorítsalak, az mr6400as (is) egy elég gyenge eszköz.
Van 24 órás bontás minden szolgáltatónál, ha az eszköz ez nem tudja jól lekezelni, akkor abba szoftveresen belehalhat.. Volt több routerem is, ami a 24 órás bontás idején megállt 5 percre, majd 5 perc után csatlakozott csak vissza.
Erre használják azt sokan, hogy beállítanak valami kis időzítőt, ami hajnal 4, 5 óra felé megszakítja az áramellátást és akkor nem lesz nap közbeni használatnál 24 órás bontásod.. Figyeld meg, mikor romlik el és mennyi idő után jön helyre a netkapcsolatod..Második esetben én biztosan kérnék egy számcserét, az Voda saját költségére.. s megindokolnám, hogy olyan számot adtak, amit valaki nagyon használt, de nem jelentette le a bankoknál, hogy már nem az ő száma.. és hogy így GDPR-t sértve látod másoknak szánt üzeneteket.. adjanak új számot díjmentesen.
-
csaszi75
senior tag
válasz
SztiviVander #82657 üzenetére
A terve az, hogy lesz 1 Gbites netje.. ha már vesz valamit, akkor időtállót vegyen, amit máshoz is tud majd használni, az öreg gépe nem húzza sokáig..
S nagyon nem csak a sebesség a lényeg a technológiában ugye.. -
csaszi75
senior tag
válasz
Wolfram #82656 üzenetére
Használtan jól ki lehet fogni, 20-30 ezer között a B818-at.
Nem kell elhinned, hogy jobb lesz.
https://www.sharetechnote.com/html/LTE_Advanced_UE_Category.html#36_306_Table_4_1A_1
Egy vadi új 5G-s készülékkel is lehet szar a hálózatod, ahol épp vagy..
Jellemzően a Vodánál vidéken max három frekit vonnak be a CA-ba.
De nagyon nem mindegy, hogy milyen kódolással.. és mit tud összefogni az eszközöd.. -
trec12
addikt
válasz
phrenetiX #82662 üzenetére
Kár érte mert pont neked/nektek lenne igazán hasznos szolgáltatás. Az a "baj", hogy 5G (de rendes 5G nem a Voda féle) is ott épül ki a legtöbbször első körben érthető okokból ahol sok előfizető van ill. több a potenciális előfizető az új szolgáltatásokra (otthoni net, tv). Ergo a vezetékes szolgáltatók is erősen jelen vannak már a területen. Én remélem, hogy a Yettel előbb-utóbb elviszi majd a hátrányosabb helyzetben lévő területekre is az igazi 5G-t.
Meg a Voda.
-
mzso
veterán
Helló!
Vodafonnál csak fiókkal lehet használni az alkalmazást Tuti+-os kártyával? Pl adat vásárlásra, vagy adathasználat megnézésére.
És így akkor csak saját néven lévő kártyával lehet csinálni bármit is?(Telekomnál csak SMS-t küldtek és be lehetett jelentkezni.)
-
draco31
veterán
Hello!
Van egy hordozható hotspotom, de úgy tűnik elpusztult, de még garis, szóval a napokban megy a dokihoz, 9 hónapos még csak.
A benne lévő kártyát ha berakom a telefonba, fog adni úgy netet, vagy nem? -
Marcsello31
őstag
válasz
Wolfram #82656 üzenetére
Van használtan 35ért is
, csak halkan szólok, a jófogáson.
Nekem van cat4es sima mezei usb modemem, max 100megát sajtolok ki belőle.
Beállítási lehetőségeim nincsenek rajta, a redmi note 11 nfc telefonomon 120mega a letöltésem, routernél mégtöbb b525. Ha az adott torony nem tud többet, szerintem hiába van jobb tudású eszközöd, de ez csak egy tipp. -
trec12
addikt
válasz
phrenetiX #82653 üzenetére
Én egyedül a Yettel 5G-s OtthonNetet merem jó szívvel javasolni ha nincsen stabil vezetékes szolgáltató ami nem adsl. Azt kipróbáltam két helyen is, 5G-n ZTE 5G-s routerrel. Az 500/50 körüli értéket szinte mindig hozta. A minimum is megvolt 300+ de az ritkán volt inkább felette. Még nálam is ahol az applikáció gyengének ítélte a jelet.
Persze tudom írtad nálad nincs akkor ez almás de fuss egy kört most is azt javasolnám hátha....egy próbát talán megér. Akár még 4G-n is jó lehet. -
memate
csendes újonc
Nekem a Mobilnet XXL olyat csinál, hogy ha sok az adatforgalom, akkor "lecsatlakozik" a router (TP-Link MR6400). Az ISP-re és az IP címre nem ír ki semmit. Diagnosztikánál azt írja, hogy a SIM kártya rendben van, de nem tud felmenni a hálózatra (WAN test failed). Újraindítás után semmi baj.
Egyébként a hozzá kapott telefonszámmal is lehet valami, mert valakinek mintha az összes SMS-e hozzám (is) érkezne. Bankkártya-tranzakciók, esedékes számlák figyelmeztetői, postai üzenetek és mindenféle marketing üzenetek. Vodafone-üzletben azt mondták, hogy szóljak a banknak, valószínűleg az illető nem frissítette az elérhetőségeit. Na de ennyi helyen? És 1 év alatt (ennyi idő után osztják újra a régi számokat) ezt nem vette észre? -
Marcsello31
őstag
válasz
csaszi75 #82649 üzenetére
Hali! Na igen, mert ha olyan routerben is ugyan ezt produkálja ami már
Okosabb kategória, cat7 fölötti, vagy legalább cat6 4g+os a routernek.
Akkor a túl oldalon van gond, vagy csak simán leterhelt,
Vagy árnyèkolt. Nem tudjuk hol használja, Több városban is teszteltem már
Ezt a csomagot, ahová èpp jártam, eddig 5mega letoltesem a legrosszabb.
Vagy lehet csak simán B20on van, ami nèha csatornát vált ès akkor gyorsabb neki. -
zmtTom
aktív tag
Akinek Red Max vagy Infinity csomagja van, ott vannak gondok a korlátlan net sebességével? Úgy értem mint ahogy itt feljebb is irják hogy hátrébb van sorolva meg belassul stb.... ?
-
4Grider
nagyúr
-
phrenetiX
tag
válasz
Marcsello31 #82642 üzenetére
Egyelőre nem rendeltem meg. Kicsit még agyalok rajta. Esetleg ha hasonló hordozható routert tudnátok ajánlani az jó lenne.
-
phrenetiX
tag
válasz
Marcsello31 #82638 üzenetére
Ez a router azért lenne jó, mert hordozható lenne. Persze lehetne azt is, hogy telefonban van a kártya és ha hazajövök kábelen csatlakoztatom a telefont a géphez.
-
trec12
addikt
válasz
phrenetiX #82639 üzenetére
Nem tudom miért nem elérhető, lehet betellett a cella vagy nem volt fejlesztes még arra. A Yettelt azért én ennek ellenére megnézném jelenleg mi a helyzet vele.
Viszont ha ez ha az egy jó router dukál hozzá azzal többet ki tudsz hozni belőle. Különösen ha vezetékes fejlesztés még a láthatáron sincsen.... -
phrenetiX
tag
válasz
trec12 #82637 üzenetére
Tudom, hogy ez a sebesség nem kőbe vésett. Viszont most itt elég rossz az idő: felhős, esős, ami nem a legjobb feltétel a mobilnetnek. És így hozza a 60-at. Tisztább időben ez csak jobb lesz, vagy marad ennyi. Én már ennek is örülök.
A Yettelt próbáltam már, mikor volt valami akciójuk, hogy 3 hónapig ingyen ki lehetett próbálni, de most az Otthoni internetre azt írja, hogy nem elérhető a címünkön. (2022-ben elérhető volt..)
A hordozható mobilnetjük legkisebb csomagja pedig csak 30 GB adatot ad, de még így is drágább, mint a voda Mobilnet XXL csomagja, ami korlátlan.
Telekomot meg hagyjuk is. -
Marcsello31
őstag
válasz
phrenetiX #82636 üzenetére
Szia! Nem biztos hogy szolgáltatói router kellene neked, "tapasztalat", mert ha az a router, magától csak a b20on van, nem lesz gyors neted,"persze attól még lehet".
Ha olyan routert veszel amin tudsz csatornákat váltani az már esélyesebb,
én is így használom. B525el, B1en vagyok egésznap.
Ha nincs terheltség akkor napközben is 100/130 között van, terheltségkor péntek este, szombat és vasárnap 30/60 körül mozog. Esős idő valamiért segíti a kapcsolatot, ezt én is észre vettem. Én egy mikrotik vevőn gondolkodok, amit a fal mellé kitehetnék és mehetne egész nap. -
trec12
addikt
válasz
phrenetiX #82636 üzenetére
Oké, hogy most 60/11 nem biztos, hogy ez mindig ennyi lesz. Ne felejtsd el; ez mobilnet.
Nem olvastam vissza; Yettelt nem próbáltad? Arra esetleg nincsen 5G felétek vagy esetleg hálózat fejlesztés nem volt?
Routerből minél komolyobb az ajánlott sajnos ezeknek az ára is olyan. pl. -
phrenetiX
tag
Nagyon úgy tűnik, hogy van annyival jobb a voda mobilnetjének sávszélessége, hogy megérje nekem havi 5.755 Ft-ért a Mobilnet XXL csomag. 20/2 ADSL van, a voda most esős, felhős időben 60-nal megy. Szerintem ez csak jobb lesz. Amit nem tudok eldönteni, hogy kérjek-e hozzá ilyen routert: ZTE MF971L8 4G router
Van ezzel a készülékkel valakinek tapasztalata? -
phrenetiX
tag
Egész gyorsan megjött a SIM kártyám. Nyitott ablaknál ilyen sebességet produkál:
-
dchard
veterán
válasz
baloghgabor #82619 üzenetére
Attól, hogy B1-en 20MHz-re bővítenek, hozzád az erdő közepére nem ment közelebb a hálózat (ahogy egyik másik szolgáltatóé sem).
-
FOX888
tag
Egy, nem a nevemen lévő Yettel feltöltőkártyás számot szeretnék, a Vodafone-nál lévő flottás előfizetésembe "áthordozni". Mi most ennek a menete?
Hol kell kezdeni? Mennyi idő alatt lehet ezt véghez vinni? -
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Ezt a netről rendelt ingyenes sim kártyát ki fogja kiszállítani? Posta vagy valami futárcég?
-
Marcsello31
őstag
válasz
baloghgabor #82619 üzenetére
Mit akarsz, azzal már vígan bejön a hittèrítô oldal.
-
Marcsello31
őstag
Nem baj, gyorsabb lesz a net, lehet hasitani
.
-
snooze
veterán
sziasztok!
váltottam digiröl vodára,netactive 50-re..van fiokom is,de a szerzödést nem látom az appban csak a szerződés hosszabbitást..vagy ne is keressem? -
bociusz
aktív tag
válasz
4Grider #82599 üzenetére
Cellmapperen lehet frekvenciára szűrni, ez alapján Budapest belváros, Debrecen, Győr és Balaton térségében van N78.
-
yanna
addikt
válasz
SztiviVander #82603 üzenetére
Szerintem sima rezsicsökkentés. "kell a pénz a lóvéra"
-
zzola
titán
válasz
SztiviVander #82603 üzenetére
Nem gondolom. De abban biztos vagyok, hogy ezek a sebességek ügyfélelégedettséget nem fognak okozni, feltételezhetően még többen fognak panaszkodni a sebességre...
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- ASUS notebook topic
- AliExpress tapasztalatok
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest