- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPhone topik
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
mukibuci #28395 üzenetére
Az a baj, hogy apum rátöltött 3k-t az ügyfélszolgálaton, amikor én nem tudtam ott lenni és óriási mázlijukra nem csak visszaadták neki a híváskezdeményezés jogát az eredeti számon, de több mint 11k az egyenlege is, azaz nem nyúlták le a pénzem.
Pedig már felcukkoltam magam annyira, hogy egy picit levelezgessek pár hivatallal, hogy mint ellenőrző szerv hogy látják ezt a helyzetet és a 8k-val szerintük az ügyfél felé milyen úton, majd az adóhivatal felé milyen úton történt meg az elszámolás, mert elég zűrzavarosnak tűnik ez nekem.(#28398) Vangelis
Elég sokszor "örökölhetnek" egy kis üzemeltetési hozzájárulást. Isteni lehet úgy adót fizetni, hogy ez a bevétel még csak nem is lehet tudni, hogy mennyi...
-
priti
addikt
Felső limit nélküli üzemeltetéshez való hozzájárulás mi?
Kéz meg a bilibe lóg.
Gyakorlatilag ha valaki meghal, akkor az összes pénzét ami a számláján van lenyúlják, mert nem tölt egy éven belül?Ez marhajó.
Szeretném látni egyébként, hogy a vonatkozó "elveszett" kártyapénzek hol szerepelnek a Vodafone könyvelésének a bevételi oldalán, amit csak így "no limit" jeligére lenyúlnak (ha százezer van rajta akkor százezret ezek szerint) és ez után a bevétel után ki fizeti meg az adót! Egy ellenőrzést megérne
Erős a gyanúm, hogy addig használhatom fel a számlámat, amíg a Magyar Állam elismeri fizetőeszközként a Ft-ot vagy a számlát meg nem szüntetik és el nem számolnak velem. A Vodafone meg kitörölheti a naptári napjával a se....ét, mert ilyen limit nélküli lenyúlás, amit ő elképzel nincs. -
priti
addikt
válasz
Sayuar #28387 üzenetére
Ha nem olvastad volna az én apámtól elvették a hívás kezdeményezésének a jogát egyoldalúan úgy, hogy volt ~8500Ft a számláján, azaz mivel arról szó sincs, hogy a pénzt visszakapja gyakorlatilag azt állítják, hogy az ő költsége meghaladja a 8500Ft-ot és megszüntetik a számot. Szeretném látni mire költötte a pénzemet amit én a telefonjára utaltam. Hogy van ez könyvelve? Van ilyen a számviteli törvényben, hogy "elveszett" mert akkor én most jelentkeznék a talált pénzek osztályán "a porta mellett" és qrvára felvennék pár milió Ft talált pénzt.
Törölje ki az ÁSZF-ével a púzóját. Pont nem érdekel, hogy szerinte milyen naptári nap van ma meg milyen nincs. Én kp-t utaltam át egy nála vezetett számlára. -
priti
addikt
válasz
Sayuar #28387 üzenetére
Jogilag? Mit értesz te ez alatt? Ha az ÁSZF szerint rendben van, akkor ki szerint van rendben? A jogalkotó szerint? Egy frászt! Bárki írhat ÁSZF-et. Te is, én is. A jogalkotó szándéka, hogy az egyenrangú felek között kötött szerződések bizonyos keretek között legyenek és ezeket. a kereteket ki is jelöli a szabályozással és ki is kényszeríti a szankciókkal. Az ÁSZF nincs ezen keretek között, ha lehetőséget ad emberek pénzének ellenszolgáltatás nélküli eltüntetésére. Olyan szó nincs a számvitelben, hogy elveszik. Nincs ilyen. Ezt kell megérteni. Vagy van számlám, aminek egyenlege van és vásárolhatok az egyenleg terhére szolgáltatást pl. hívást kezdeményezhetek vagy parkolást fizethetek vagy a közklotyóban szarhatok stb. amíg van pénz a számlámon vagy nincs számlám, de ha nincs számlám akkor azon pénz sem lehet, mert nem létezik. Én nem időegységet vásárolok és nem 5 perc van a számlámon, ami felhasználható eddig és eddig. Az én számlámon kes van. Ha van számlám és azon pénz van, akkor az az én pénzem a durva mindenit. Ha az onnan elveszik, akkor azt valaki jogellenesen eltulajdonította és a jogalkotó feltett szándéka, hogy azt meg is bánja.
Kitalálhat akármilyen naptári napot a Vodafone, ha nekem ott van 8k Ft-om a számlámon és azt én utaltam át oda, töltöttem fel egy vezetett számlára az nem lesz az övé, meg nem veszik el csak úgy magától jogkövető módon soha. Mese. Ha elfogy annak meg ott kell lenni a számvitelben. Mire költöttem és mikor. Ha a rendelkezésre állás költségeire költöttem, akkor szeretném látni hogy ez a költség mennyi és mikor esedékes fizetnem. Nekem ilyen ne mondjon senki, hogy "elveszik" mert a guta megüt az ilyen dumától. -
válasz
DeFranco #28385 üzenetére
Alcatel OT720 - ez már sztem elfogyott
Alcatel 2010
smart mini
smart 3a 353 az nem biztos, hogy az, és van még valami nagyimobil is, ami szintén alcatel (nem a 155, annak az utódja. bár lehet az is az volt)
-
Sayuar
senior tag
Szia!
Morálisan teljes mértékben igazad van, jogilag (ÁSZF szerint) sajnos nincs.
Azért az lássuk be, hogy évi 3000 Ft-ért használod a hálózatot (rendszerhasználati díj megfizetése nélkül) és ezt a 3000 Ft-ot le is forgalmazhatod.
Korrektebb lenne, ha azt mondanák, hogy évi 2000 Ft a rendszerhasználati díj, és minden évben AZ ELSŐ 3000 Ft-os feltöltésből levonnak 2000 Ft-ot és csak 1000 Ft-ot tudsz lebeszélni? Aztán az 1000 Ft-ot ha akarod vissza is kérhetnéd, mint a bankokban? Akkor meg az lenne a baj és a szemétség.
Édesanyám vodás számát ugyanúgy mint te, évente töltöm, alig hív róla (3-4 havonta).Azért remélem olvassák a vodás berkekből ezt a fórumot.
Egy jó tanács, megfűszerezve egy kis kritikával és tanáccsal:
Jelenleg 365 napig érvényes az egyenleg (min. 3000 Ft töltés esetén) + 30 nap a telefonszám lekötési ideje. Amennyiben ezt követően sincs töltés a számot kikapcsolják. A legnagyobb g@nés@g ott van, hogy 365 napon belül ha nem töltesz, de a 30 napon belül igen, akkor is elvész az egyenleg.
Miért nem csinálják így: 365 napig érvényes az egyenleg (ebben tudsz hívást kezdeményezni+fogadni) + a 30 napban csak fogadni tudsz hívásokat, de ha ebben a 30 napban töltesz, akkor sem vész el a pénzed. Ez lenne a korrekt. A pénz csak akkor vesszen el, ha a számot kikapcsolják, más szóval bontják az előfizetővel a szerződést. -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
mukibuci #28382 üzenetére
Jajj már, nyilván nem úgy, nem olyan értelemben kérdeztem, hogy mikor mennyiért és milyen flottaáron... ennyi eszem nekem is van.
De én most mint laikosz fogyasztosz azt látom, hogy alcatel a vodánál egyáltalán nem kapható, feltételezem ennek akár lehet oka is, ami esetleg lehet többé-kevésbé publikus, vagy legalább rá lehet mondani, hogy a voda nem szokott alcatelt forgalmazni.
De ha ennyire sem lehet mondani semmit azt is megértem, csak tisztázni akartam, hogy mi a kérdés
-
pit stop
addikt
Ennyi
Én is néztem készüléket még online nem is lenne rossz, bementem ügyintézni, kérdem mik lennének lehetőségek - erre közölték hogy ezzel a tarifacsomaggal semmi mert lezárták. Mondom neten engedte s még árak is jók - erre azt tanácsolta gyorsan vegyem meg neten (még olcsóbb is)szót fogadtam csajnak.
-
DeFranco
nagyúr
Elképzelhető, hogy ez a telefon felkerül a voda kínálatába?
Alcatelt nem láttam az oldalon, voda brandes készüléket sem sokat.
-
m3tr0
őstag
Tök,kitaláltam,hogy szeretném leváltani a készülékemet egy újra!
Beléptem a Vodafona oldalra s készülékváltásra mentem, majd láttam,hogy ezzel a tarifával nem hosszabbíthatok szerződést majd felhívtam az ügyfélszolgálatot és ott is ezt mondta a hölgy.Olyan tarifacsomagunk van ami 3 előfizetés és egymás között ingyenesen beszélünk, ezt már hosszabbítani nem tudjuk,váltsak tarifát és akkor vehetek telefont.
Tehát a Vodafone a 7-8 éves hűségemet azzal jutalmazza,hogy ha náluk akarok maradni és telefont vásárolni akkor úgy tehetem ezt meg,hogy váltok egy nekem kedvezőtlenebb tarifára.
Akkor ezek után akarjak még itt maradni?!
Elég érdekes hozzáállás,hogy a régi ügyfeleket leszarjuk és az újakra koncentrálunk.Kurvára elegem van már ebből.
-
Vangelis
félisten
válasz
Viktor0610 #28367 üzenetére
Megkérdezem... hátha.
De itt az üzletben érdekes ezt nem tanácsolták.... csak a lóvés részét. -
eami
veterán
Nekem már 15 éve ugyanaz a 20as telefonszámom van. Sosem értettem minek cserélgetni ennyit
-
-
Vangelis
félisten
válasz
Viktor0610 #28365 üzenetére
Én telekomnál vagyok ilyen helyzetben.
Vagy rosszúl írtam?
-
-
priti
addikt
válasz
313313 #28362 üzenetére
De nem arról beszélnek, hogy mekkora a telefonszámoknak az a tartománya, amiért a hírközlési hatóságnak, vagy mondjuk inkább egyszerűbben úgy, hogy az államnak fizetnek.
Ők variációkról beszélnek, arról, hogy nincs elég szám, pedig van elég szám.Teljesen más ügy, hogy fizetni nem akarnak több számért. Ha nem akarnak költséget és ezért inkább odaadják neked egy ápolónő régi számát, aki úgy építi le az ügyfeleit, hogy visszaadja a telefonszámát, aztán ha téged éjjel hívogatnak a vadiúj számodon és marmincadszor ébresztenek fel azzal, hogy Szederák Ilonát keresik, mert ő az ápolónő, akkor így jártál. Ja hogy rendszergazda vagy és nem kapcsolhatod ki éjjelre? Az cumi. Gyere és álljál sorba, kuncsorogjál másik számért és legyél marha hálás, ha ne adj Isten azt kapod meg, aminek az árát kifizetted, egy új számot.
Azért tessék már megmondani, hogy mégis hol van az leírva, hogy attól mert valaki magyarnak születik attól már rögtön minden szart meg kell ennie, amit le akarnak vele nyeletni? És miért is? Hogy mégtöbbet kaszáljanak rajta? Nincs elég szám és akkor maradj nyugodt. Mi az, hogy nincs elég? Ne, ezt ne.
-
-
eami
veterán
válasz
pit stop #28359 üzenetére
nem vágom már pontosan de úgy max 150 ezer pénztárgépbe kell SIM, de azt egyáltalán nem vágom hogy azoknak a SIMeknek telefonszám is kell e. de ha kell is, senki sem mondta hogy annak 20/30/70 körzetben kell lennie.
(#28361) Viktor0610: nem hiszem hogy a kártyák telefonszám alapján csatlakoznak a hálózathoz
-
pit stop
addikt
Mondjuk mert most is hirtelen pár tíz/százezer online pénztárgépet be kell kötni online rendszerbe, amiben a sim-ek mind lefoglalnak 1-1-et? De sok területen terjednek az online dolgok, amibe mind sim kell (és azzal együtt szám).
Nem hiába hallani sokszor, hogy valaki kap egy "új" számot, aztán régi tulaj ismerősei hívják fel őt. -
club1
veterán
válasz
Juliuska #28357 üzenetére
Nem a lemondott szolgáltatásokra, hanem pont az igénybe vettekre gondoltam. Pl. mobil vásárlásra, ahol lehet pl. chargeback időszak. Ha ezalatt az időszak alatt szünteted meg azonnali hatállyal az előfizetést, hogy viszed végig a visszafizetés/jóváírás folyamatát?
De bármilyen közvetített szolgáltatás/vásárlás esetében is problémát okozhat az azonnali megszüntetés. Ott van pl. a roaming, technikai okból egy csomó országgal fordulónapos elektronikus elszámolás is van az online mellett. A kettőnek stimmelnie kell egymással. Ha nem stimmel, hogy terhelnek/írnak jóvá egy megszüntetett előfizetésen? -
Juliuska
senior tag
A történet műszaki részét értem. Nekem a gazdasági oldalával van bajom: miután minden szolgáltató által nyújtott szolgáltatást ún. szolgáltatási szerződés szabályoz, melyben világosan le van írva, h egy adott szolgáltatás mennyibe kerül, innentől pedig a lemondott szolgáltatás időarányos részének megállapítása (szerintem legalábbis) sima ügy volna.
Tomeeka28: Világos, én is ezt vártam. Ezzel szemben postán kaptam meg az elszámoló szla-mat, a rá következő hónapban (a szla-zárást követően) pedig elektronikus úton kaptam a helyesbítést (miután ismételten visszaállítottam a NET-en elektronikus számlázásra az elszámolásomat -> ez hogyan állítódott el "magától"...?
)
-
Tomeeka28
aktív tag
Akiknek ez nem tetszik, lehet havidíjas és akkor nem jár le a kártya, sőt az esetleges túlfizetést vissza is utalják... Ha ez sem orció, akkor marad a postafax, telegráf, távírat, képeslap... vagy indián füstjelek.
-
club1
veterán
Mikor még az NHH-nál (ma NMHH) dolgoztam, egy ezzel foglalkozó kollégával történt beszélgetésben merült fel a használható tartomány. Ott 6 millió használható számról volt szó szolgáltatónként, amiben éves szinten több százezres változtatás (megszűnés, új kiadás) történik. Ez pedig indokolhatja a számok újrahasznosítását. Ráadásul valami olyasmiről is szó volt, hogy a szolgáltatók tartományokat vesznek ebből a számhalmazból (tehát nem az egész felett rendelkeznek egyszerre, hiszen minek vegyenek meg és tartsanak fenn pénzért tök fölöslegesen 6 millió számot, ha 2-3 millióból is kijönnek).
-
priti
addikt
Ez elég érdekes valóban, de a számokat nem keverném ide, mert az egész annyira tiszta sor.
Automatikusan vonom a rendelkezésre állási díjat és ha az egyenleg nem fedezi ezt a díjat, akkor automatikusan negatívba megy át az egyenleg és ha az ügyfél nem tölt , akkor megszüntetem a nullás számlát.
A lenyúlástól függetlenül is
teljesen életidegen, hogy ahhoz, hogy én igénybe vegyem a szolgáltatást, amit már előre kifizettem, mert ott a pénz a kártyámon egy másik szolgáltatást kell előre kifizetnem és töltenem kell még a kártyámra azon felül. Ha ezt a kutya megenné felfordulna tőle. Minden sebből vérzik. Meg kell mondani, hogy ez a díj mennyi és le kell vonni az egyenlegből nem 80 oldalas ÁSZF-et írni ötös betűmérettel. Kár megfeszülni, mert védhetetlen.
Ha ezért nem akarnak külön számlázni, akkor legyen lebeszélhető a díj. Ebben az esetben ha valaki nem akarja lebeszélni az Istennek se a pénzét és kell a telefonszáma, mert fogy (ez vicc, hogy fogy tényleg egy 10 millás országban, máshol egy városban élnek ennyien), akkor azzal bizony el kell számolni. Ez a nyomoruk, de ott a címe a szerződésben. Kiviszi a postás a lóvét neki a kis levélkével, hogy megszüntettük a számlád öreg itt a pénzmag ami volt rajta. Többet veled nem szerződünk, mész a feketelistára, meg lehet sértődni, ki lehet vonulni. Lesz másik mobilcég. Senkit nem érdekel. -
Mivel ma volt egy ilyen k. ügyfelem, kíváncsian várom a visszajelzéseket, miszerint megoldották neked/akárkinek az "elszámolást".
Az tényleg jó megoldásnak tűnik, hogy amíg van pénz a kártyán, nem szűnne meg a szám...
Ui.: "szeretem" az ilyen "akkor én egy hentesbárd segítségével lecsapom a jobb karod még nem csaphatom le a jobb karod." típusú kissé sarkított példákat.
-
priti
addikt
válasz
Zoli133 #28347 üzenetére
Ilyen nincs. Nincs ilyen.
Attól mert te aláírod az én ÁSZF-emet amiben én leírom, hogy ha te nem fizetsz nekem este hatig, akkor én egy hentesbárd segítségével lecsapom a jobb karod még nem csaphatom le a jobb karod. Nem lehet lenyúlni valakit. Így nem. Lehet, hogy nálunk végigkenték akit kellett és annyira semmit nem ellenőriznek, hogy ez gyakorlatban így megy, de csak addig mehet így, amíg valaki be nem rág és a végére nem jár, mert ilyen biztos hogy nincs. Ez nem az a sportág, amit ki lehet dumálni. Ha ez tényleg így megy, akkor megvan hogy az államnak honnan lesz a következő nagy bevétele és hamarosan olvashatjuk melyiket mennyire vágták meg, mert ha mind így csinálja, akkor mindet megvágjuk. Ilyen nincsen.(#28350) taip
El kell számolni. Ha pénz van rajta és megszünteti, akkor el kell számolni.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest