- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
BroCreSt
aktív tag
VitaMAX-on kívül semmi..
Az iPhone picit nagy, szerintem..
-
BroCreSt
aktív tag
Üdv,
Vásárolt itt valaki iPhone 4S telefont előfizetéssel?
Ha igen, annyi a kérdésem, kb.: mennyi előleget szoktak bekérni?
Köszi!
-
Agro
senior tag
Tegyük fel, hogy agyturkász, ügyvéd, állatorvos vagy egyéb tevékenységet folytató egyéni vállalkozó vagy. Ilyen esetekben fontos, hogy minnél több helyen legyen feltüntetve az elérhetőséged. Faterom Pl fogtechnikus. Rengeteg idős ember jár hozzá akik többnyire a tudakozóból szerzik meg a telefonszámát. Tuti felrobbanna az idegtől, ha megtudná, hogy valaki törölte a tudakozóból "poénból". Főleg mert csak annyit vennénk észre, hogy egyre kevesebb beteg jár hozzá. Első alkalommal tuti nem gyanakodnánk a tudakozóra lehet eltelik akár fél, 1 év mire észre vesszük. Az jópár százezres kiesést jelentene.
-
Male
nagyúr
Lehet... én nem nagyon tudom ezt elképzelni, talán mert még soha nem volt szükségem rá, hogy valakinek így keressem meg a mobil számát.
Nekem könnyebb megjegyeznem a személyes adatait (mivel nyilván nem idegen, jóeséllyel eleve tudom), mint még egy 4-6 jegyű számot.
Igen, sok helyen kell, utálom is. -
Agro
senior tag
Van akinek nagyon fontos, hogy szerepeljen a telefonkönyvben.
Telekommunikáció esetén más törvényeknek kell megfelelni mint PL egy közüzemi szolgáltatónál. Ott sok esetben még valóban elfogadják a személyes adatok bediktálását beazonosításnál, mert azok többnyire helyhez kötött szolgáltatások. Egy SIM kártyát bármikor vehetsz akár ajándékba is valakinek és ilyen esetben sokkal nehezebb mejegyezni a személyes adatait annak akitől kapod mind 4-5-6 db számjegyet. A legtöbb szolgáltató már kódot kér a beazonosításhoz. Legalábbis akikkel sűrűn kapcsolatba vagyok már így működnek.
-
Agro
senior tag
ha megadod a kódot akkor mindenre fel vagy jogosítva, bemondás alapján nem döntheti el az ügyintéző, hogy igazat mondasz e vagy sem.
Egyébként meg teljesen mindegy, hogy egy egyszerü titkosítást vagy egy komolyabb módosítást kérsz. Itt nem az a lényeg, hogy mekkora biztonsági kockázatot rejt magában a két művelet, hanem az hogy ezt az EHT szabályozza nem pedig a szolgáltató.
-
hackeeeee
Jómunkásember
És Ő azt honnan tudja, hogy Te feljogosítottad, és nem csak kibaszarintani akar veled valaki, h töröltesse a számod?
Épp erre találták ki, ha nem tudod, ez van..
Mondjuk T-nél bizonyos adatok elkérése-megadása után módosítják az ügyfélbiztonsági kódot. Mármint ez T-home-nál így van, T-mobile-nál nem tudom.
-
Male
nagyúr
Értem, köszi!
club1: Ok. Most, hogy már tudom mennyi idő... így már úgyis mindegy.
Mondjuk nem értem miért kell ehhez olyan hihetetlenül komoly engedély/ellenőrzés... még ha valami pénzügyi részt érintene, akkor megérteném, de így
mukibuci:
Azért az egy cseppet más szint, mint az, hogy amiről hívom az ügyfélszolgálatot, azt a telefont vegyék ki a nyilvános telefonkönyvből.... -
Agro
senior tag
Még, ha most azonnal el is végzi neked bárki a módosítást biztonsági kód nélkül (amit kétlek, mert ez akár az állásába is kerülhet, sokkal szigorúbb idén az EHT) akkor is tudomásom szerint 2 nap amíg a voda tudakozójából törlődik a számod és amíg az országos tudakozóból is törlődik az kb 1 hét. Nem emlékszem pontosan mert már rég volt (2 éve) amikor töröltettem az én számom akkor kb 10 nap után törlődött mindenhonnan.
-
Male
nagyúr
Nincs itt olyan vodás vagy vodás ismerőssel rendelkező, aki ki tudna venni a telefonkönyvből? Sajnos nincs meg az ügyfélbiztonsági kódom, és nem is tudok újat kérni (nem én vettem eredetileg, és most sürgős lenne a törlés, nem várhatok heteket).
(Nem értem miért nem elég az, hogy az adott számról hívom az ügyfélszolgálatot ahhoz, hogy vegyenek ki a telefonkönyvből...)
Légyszi dobjon privit, aki tud gyors megoldást!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdeklődő kérdés.. Flottás készülék árakat el lehet érni valahol, vagy ezeket a flottához tartozó cégtől kell "kikérni"?
A másik, a netinfó már elérhető minden előfizetésen? Annó volt róla szó, h a "régebbi" előfizetéseken csak később lehet majd használni.
-
SoulReaver
veterán
válasz
RedSix #18021 üzenetére
Barátnőm előfizetése ez. Volt neki e-számlája is, csak az is később jött meg mindig... nem lehetett kalkulálni, h mennyi lesz a fizetnivaló.
Az okés, hogy a számlán feltüntetik, de ha egyszer bent a vodafone nál azt mondták, h nem lehet és nincs ilyen, akkor nem figyeljük a számlán... Am. is az ember max a fizetnivaló összeget nézi először, de ha küldtek volna egy külön papíron egy értesítőt, úgy könnyebb lett volna észrevenni.
Egyébként ott kezdtünk gyanakodni, hogy mivel én t-mobil os vagyok, a számla mellett volt egy felhívás, h lemondhatjuk a szerződést ha ez meg az nem felel meg...gondoltuk akkor ezeknél is van ilyen... és hát igen... volt, csak 15 napos határidővel... az meg lejárt.. ezért hívtuk fel a vodafont és panaszoltuk el...
-
RedSix
tag
válasz
SoulReaver #18018 üzenetére
Nézd meg a novemberi-decemberi számládat, elvileg minden érintett kapott tájékoztatást. Ja, és válts E-számlára, az havi 200 HUF megtakarítás/előfizu.
-
SoulReaver
veterán
Nem is jogi úton szerettem volna ezt elintézni, csak amikor kérdeztük bent az ügyintézőt, nem mondta, h lesz e ilyen lehetőség, csak leterelt minket, h ilyenre nem lesz lehetőség.
A szerződés megkötésekor meg gondolom a sok kis apró betűs résznél vannak ezek a dolgok elrejtve...
-
club1
veterán
válasz
SoulReaver #18018 üzenetére
Sajnos nem szerződésszegés, a Vodafone (is) a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el. Ez vonatkozik a 2 országos terjesztésű napilapban közzé tett hirdetményére, a honlapján közzé tett ÁSZF változásra felhívó közleményre. Azaz jogi lehetőséged nincs, marad a méltányosság. Leírod rendesen a levélben mi történt, és mit szeretnél, ennyi.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom....
Témája a vodafone előfizetések hűség idő alatti árváltoztatása.
Januárban bementünk barátnőmmel az egyik márkaszervízükbe és ott rákérdeztünk, h az árváltozás miatt, le lehet e mondani az előfizetést... ott majdhogynem egy bunkó p.cs lehülyézett minket, mondván, h hát most minden szolgáltató emeli a díjakat, míg a hűség idő le nem jár addig nem lehet felmondani, ez volt a végszó, gondoltuk biztos úgy van ahogy mondja, el is jöttünk... valamelyik nap lettünk figyelmesek a januári számlára,amin az állt, h a díjakat emelték, ha akarjuk felbonthatjuk a szerződést, 15 nap áll rendelkezésre.
Erre felhívtuk a vodafone ügyfélszolgálatot és elmondtuk a kis sztorit a márkaszerviben történtekről.. azt mondták, h az előfizetése pedig abba a kategóriába tartozik amit fellehet bontani... viszont a 15 nap már lejárt... (de értesítést erről nem kaptunk, csak a számlalevélen, nem túl feltűnő helyen...) javasolták, h élhetünk a panaszlevéllel, amit emailben vagy személyesen be kell vinni és ott elbírálják.Valaki járt e hasonló cípőben ezzel a kedves szolgáltatóval? Mert ezt a 15 napos felbontási időt 2 db újságban közölték le, amit borzasztó felháborítónak tartok, mert a mai világban az ilyet vagy rádióban vagy emailben, sms-ben kellene közölni.... nem egy olyan helyen amit a kutya se néz...
Tanácsa esetleg valakinek van egy ilyen panasz levéllel kapcsolatban? Vagy hogy kezdjek hozzá, mert mindenképpen leszeretnénk mondani az előfizetést. Majdnem 700ft al elmelték az alapdíjat.. ez pedig ahogy tudom szerződésszegés...
Előre is köszönöm a segítő jellegű hozzászólásokat és tanácsokat!
-
Z0C!
őstag
Vajon Hmura mit szól majd ehhez...
A héten jön tehát a Tesco, amely egyébként már a közvetlen szomszédban – Szlovákiában - is rendelkezik mobilos tapasztalattal. A Tesco Szlovákiában 2009 decemberében indult, ott az O2 hálózatát használja. A szlovák Tesco Mobile nemes egyszerűséggel „árazási forradalmat” hirdetett tavaly, amikor 1 eurocentes percdíjat kínált és valóban hálózaton belül: 0,01 €/perc, SMS-t pedig minden hálózatba 0,10 € áron kínált. Ha ezt az árszínvonalat tartják Magyarországon is, a saját hálózatban jelentkező 3 forintos és más hálózatban irányuló 28-29 forintos percdíjak igencsak jónak számítanak majd.
-
Daffni2
addikt
válasz
Lehiñito #18010 üzenetére
A tarifákban foglalt egységek kerülnek először felhasználásra, ezután indul el a díjmentes bónusz percek vagy SMS-ek használata.
https://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/tarifak/elofizeteses/matrix -
Lehiñito
senior tag
Sziasztok!
Aki illetékes az tudna nekem segíteni?Mátrix 2. tarifám van amiben 150 egység lebeszélhető és/vagy letelefonálható összesen,
plusz választottam mellé a 200db hálózaton belüli sms-t.A kérdésem az lenne, hogy ha sms-t küldök hálózaton belül akkor automatikusan abból a 200-ból fogja elkezdeni levonogatni, vagy el kell először használjam azt a 150 egységet és utána kezdi el felhasználni a 200 sms-t?
-
bohoc71
aktív tag
Bocsi,de részszámlát nem kapott az illető uriember? Tudtommal szokás,ha az átlagos számláinál magasabb összeget telefonál.
-
vendingo
veterán
Nálam is volt már gubanc a vodával.
1 nap kétszer egymás után kiszámláztak 3500Ft-ot NULLA kbyt adatforgalomra.Bementem reklamálni:
1. Közölték, hogy ki kell fizetnem, nincs mit tenni.
2. Felvettem a rosszabbik énemet, elkezdtek telefonálgatni és közölték, hogy a felét jóváírják.
3. Közöltem, hogy szeretnék beszélni a főnökével, és panaszt szeretnék tenni.
Töltöttünk egy panaszlevelet és 1 hét múlva jött az SMS, hogy a 7500-at jóváírták a számlámon
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Escape from Tarkov
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest