Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Dogee V20pro
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
pit stop
addikt
válasz
zoltanz
üzenetére
Na ez a legjobb kérdés!!!

Meg ez: "Ha felmondja a hűségszerződést, attól még marad ügyfél számmal vagy nem?"(mint már írtam) Én 1,5 éve szerződtem, ha felmondom, utánna köthetek-e rögtön másikat. No meg akkor milyen ügyfélnek számítok? Mert van amit meglévő számlás előfizető nem köthet, ebből fontos...
Viszont ahogy Te is, a szolgáltató is mondhatja azt hogy belőled nem kérünk (lásd biztosítás, akármi szolgáltatás); így ha Vodánál maradnál de máshogy két szék közé eshetsz, ha új szerződés előtt meg bejelez központból a rendszer, hogy öcsi veled nem...

-
Vangelis
félisten
Én a mai napig nem értem, hogy miért drágább nálunk a perc és havidíj mint máshol.
Vagy itt nálunk annyival drágább üzemeltetni a hálózatokat? -
janes1976
őstag
#19390-re valaki?
Dehogy, itt csak nagyobbat akarnak kaszálni rajtunk!

-
zoltanz
nagyúr
Nekem csak egy év szolgáltatói hűség van még (2 évből kb), ezt felmondhatom és vehetek másik készüléket 2 évre itt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janes1976
őstag
válasz
üzenetére
Aki felbontja az mit csinál, megy a téhez?

A DIGI vezetékes telefonja voip alapú, akkor itt nem lesz adó? Valaki?

Csak azér mer a nejem órákat beszél vonalason, úgyhogy nagyon nem mindegy.

Az egyik ismerősöm hívott előbb és érdekes dolgot kérdezett. Ha felmondja a hűségszerződést, attól még marad ügyfél számmal vagy nem?
-
Dave1984
őstag
válasz
Brutális eb
üzenetére
na ez az hogy 2012 előtt vásárolt előfizetés bontható csak fel,de miért?Erre valami konkrét válasz?
Mukibuci? -
janes1976
őstag
válasz
Brutális eb
üzenetére
Ez k*rva jó! Akkor én is! Sálálá.

Mai voda riport:
Így lefekvés előtt jöhetnek a jó hírek, legalább nem fogok forgolódni!

-
Brutális eb
addikt
Én is felhívtam ügyfélszolgálatot.
Van tarifahűségem+hűségidőm+akcios készüléket vettem.
Bonthatom mindkét szerződésem.
Az egyetlen kitétel,hogy 2012 január elötti legyen a szerződés.(#19384) mukibuci
BK=Brutális Kiokosítás?
Értem én,hogy izottak a vonalak semmi gond.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megkaptad az eligazítás mostmár jöhet az amiért részbéred kapod.

Nem kell külön topik ha nem bírod ne gyere ide.
Teljesen egyértelmű,hogy mindenki szeretne tisztán látni mivel durván belenyúltak a zsebébe. -
Xanyi
tag
Sziasztok!
Segítsetek mert én suta vagyok és nem találom...
Két előfizetésem van, az egyik 100 Plus, a másik 100 Plus Surf. Az elsőhöz van +ba az 1000 Ft-os mobilweb hobby, és mindkettőhöz családi opció.
Azt megtaláltam az ÁSZF-be, hogy az alap tarifacsomagok emelkednek majdnem 400 Ft-al, de a mobilweb hobby és a családi opciót nem találom. Azok drágulnak?
Köszi! -
mukibuci
nagyúr
válasz
Brutális eb
üzenetére
Komolyan azt hiszed, hogy akkor is itt osztom az észt, amikor BK van a tévében?
Egyébként kéne valami külön topik ennek az egésznek, mert kezd uncsi lenni

-
törölt tag
válasz
janes1976
üzenetére
Bocs, tényleg csak előfizetést írtam először

Igen, ezt mondta a nő, és rögzítve is van a beszélgetés, ha másra nem majd erre hivatkozok
Akkor sima ügy neked is, öröm és bódottá

(#19381) Atikusz: jaja, nem készpénz, de szó szerint ezt mondta, hogy ez a hivatalos információ, még valami másik kollégával is egyeztetett róla
-
törölt tag
Na srácok, a fülemen van a 1270! A hivatalos információ az, hogy kötbér nélkül felmondhatom az egészet amennyiben nem tetszik az új tarifa, június 15ig!!!
2db előfizetést vettem pont 1 éve smart200 -as tarfiával, 2 év hűséggel és 2 év tarifahűséggel. Ezt az egészet felmondhatom minden következmény nélkül június 15ig!!
Azt jelenti, hogy megszüntethetem mindkét előfizetést!
Olvass kolléga!!
2db telefont vettem! -
Dave1984
őstag
Azt valaki pl Mukibuci magyarázza el nekem,h. aki 2012ben vásárolt előfizetést,készülék nélkül,az miért nem jogosult a szerződést felmondni?!
Insomniac:kb 5 hozzászólást kellene visszanézned! -
törölt tag
1270 -el beszélt mostanában valaki, nem tudnak valami újat?

Nem mondod, hogy alszanak? Minket éjszaka is bactatott a nép

-
janes1976
őstag
Ha egy lakossági előfizető az új feltételek mellett a jövőben nem kívánja igénybe venni a Vodafone szolgáltatásait, május 31-e után 8 napon belül díjmentesen mondhatja fel a szolgáltatást. Ugyanezt az üzleti előfizetők 14 napon belül tehetik meg.
Lehet elküldenek a picsába.

Megmondom nekik hogy a sajtóosztály monnyom le!

Érdekes, a té nem hárítja át.

Tudom és köszi, hivatkozásnak akartam. Holnap arcukba tolom a cikket.

Amúgy meg kapják be!

-
sifarr
senior tag
válasz
Vangelis
üzenetére
Kár. mert egyszerűen nem értem az emelés jogcímét.
Minden cég nagyon sokféle adót fizet. Társasági adó, iparűzési és egyéb helyi adók, ÁFA, de ezek mind a cégeket terheli. Ők az alanyai. A különadónak is, az újnak is.
Ezek a szolgáltatóknak is lényegében a költség kategóriához tartoznak.
Na már most.
A publikus lakossági tarifák bruttóban vannak meghatározva. Ha a bruttót változtatják, akkor az egyoldalú módosítás. Az előfizető ha tud bontatni, bonthat. Az ÁFA emeléskor sem pont azt a 2 %-kal változtatták a szolgáltatók a tarifát. Eltérően még a csomagok között is. Az ÁFA emelés csak hivatkozási alap volt - költségnövekedés.A flottáknál viszont a szerződés a nettó tarifára vonatkozik és határozott időre. Ezért az ÁFA emelés automatikusan érvényesíthető volt. De az adó? Ez a szolgáltató kockázata volt. Mint ahogy egy esetleges társasági adó emelés is az lenne. Vagy az iparűzésié, stb.
A flottaszerződések tarifahűség szerződések. Ott nem lehet egyoldalúan változtatni. Ahogy a flottatulaj sem mondhatja lejárat előtt, hogy kaptam egy jobb ajánlatot, tehát bontok. Ilyen esetekre ott a kötbér. Vagy az, hogy a tarifa engedményt visszamenőleg kiszámlázhatja a szolgáltató.Nem tudom, milyen flottánál vagy, de ezt - szerintem - csak akkor teheti meg ilyen könnyen a szolgáltató, ha a flotta is sáros valamiben. Pl. fizetési elmaradásai vannak, vagy nem teljesítette a vállalt előfizetői számot, vagy hasonlók.
Nem hiszem, hogy a voda ezt a nagy céges, többezres flottáival is meg merné tenni.
Szóval nem értem. -
scapegt
őstag
válasz
üzenetére
Mit gondoltok, ha tavaly feb. 10-én vettünk 5 előfizut, abból 1-re rögtön telót, nyáron pedig másik 3-ra is vettünk telót, ezeket is felmondhatjuk? Igen, olvastam, hogy aki telefont is vett, az elvileg nem, de a megfogalmazás azért magáért beszél szerintem:
"de ha a hűségnyilatkozatért cserébe kedvezményes áron vásárolható telefont kapott csupán, akkor nem."
Viszont mi vásároltunk Vodafone Plus 100 Surf csomagot és sima Plus-t is, aztán váltottunk 100-ról 200-ra egy előfizetést, tehát hűségért cserébe nem csak telefont kaptunk, hanem havi 1000 ingyen percet egymás közt és 1000 ingyen smst voda irányba.Ennek utána kell járni már holnap? Vagy hány nap van arra, hogy felmondhassuk? Egyáltalán mikortól vezetik ezt be? A Voda tegnap kiküldött smsében azt írta, hogy 07.01-től módosulnak a díjak.
-
Vangelis
félisten
válasz
Vangelis
üzenetére
A Vodafone Magyarország zrt. ezúton értesíti flotta-tarifacsomaggal rendelkező Előfizetőit!
A Kormány által meghatározott adó maximális mértéke nettó 700 Ft Előfizetésenként, amiből a Vodafone jelentős kedvezményt nyújtva, a flotta tarifákban nettó 385,83 Ft Kiegészítő havi előfizetői díj változást érvényesít 2012. július 1-jei hatállyal.
A megnövekedett adóterhet kompenzáló fix összegű díj megőrzi a tarifák átláthatóságát és kiszámíthatóságát.
A Vodafone fontosnak tartja, hogy ne terhelje költséggel az egymás közötti díjmentes beszélgetéseket és a kedvező percdíjakat Flotta ügyfelei részére, így azokat nem érinti a tarifaváltozás.Akkor volnának nagylelkűek ha nem kérnének egy vasat sem.
-
janes1976
őstag
válasz
Dave1984
üzenetére
Hát baszki csak bemegyek holnap.

Kinyomtatom ezt a cikket és beletolom az arcukba!.

Ha egy lakossági előfizető az új feltételek mellett a jövőben nem kívánja igénybe venni a Vodafone szolgáltatásait, május 31-e után 8 napon belül díjmentesen mondhatja fel a szolgáltatást. Ugyanezt az üzleti előfizetők 14 napon belül tehetik meg.
Egy próbát megér!
Alap hogy kaptok.

-
Dave1984
őstag
válasz
Brutális eb
üzenetére
csak ismételni tudom magam,illetve az ügyfélszolgálattal való beszélgetésem lényegét:
most beszéltem az ügyfélszolgálattal magánszemélyeknek flottában 490ft/előfizetés-el nő a havidíj, vállalkozóknak 2500ft/előfizetés.
Ők még úgy tudják,hogy 700ft magánszemélyeknek az adó.
Mondom nem,400ft
Hja és csak azok mondhatják fel akik 2012 januárja előtt kötöttek szerződést
Addig húzzák,csavarják,még a végén senki nem mondhatja fel
hackeeeee
Én már nem tudom.Viszont azt elfelejtettem megkérdezni,hogy az emelt havidíj,akkor teljesen lebeszélhető marad? -
Brutális eb
addikt
Ismét kavarás:
"Ha egy lakossági előfizető az új feltételek mellett a jövőben nem kívánja igénybe venni a Vodafone szolgáltatásait, május 31-e után 8 napon belül díjmentesen mondhatja fel a szolgáltatást. Ugyanezt az üzleti előfizetők 14 napon belül tehetik meg."
-
Dave1984
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Brutális eb
addikt
Hogy eltünt a topikból két fő vodka minion.
Most okosítják a droidokat mit kell hazudni

-
Dave1984
őstag
most beszéltem az ügyfélszolgálattal magánszemélyeknek flottában 490ft/előfizetés-el nő a havidíj, vállalkozóknak 2500ft/előfizetés.
Ők még úgy tudják,hogy 700ft magánszemélyeknek az adó.
Mondom nem,400ft
Hja és csak azok mondhatják fel akik 2012 januárja előtt kötöttek szerződést -
Vangelis
félisten
889ft al emelték a flotta előfizetést...
-
kennyke
aktív tag
sziasztok,
kicsit béna vagyok, és sehogysem találom a bónusz szimpla díjcsomag új tarifáit...
tud valaki segíteni?illetve jól tudom, hogy még mindig másodperc alapú a számlázás?
-
sifarr
senior tag
válasz
berbatov2
üzenetére
Gyakorlatilag elfogadták, már csak a szavazógépeknek meg kell nyomniuk az igent.
És utána ha ez megtörtént mi az Ászf módosításának a folyamata?
Ez egy jó kérdés!
Több eljárás képzelhető el, de az a legnehezebb, hogy valóban júli 1-ével érvényesítse a kedvezőbb adómaximumot.1.) Visszavonja a mostani Ászf-t és kiad egy újat, "kedvezőbb" emeléssel. Ebben az esetben viszont nem júli 1-ével lesz hatályos az emelés.
2.) Megtartja a mostanit és a törvény elfogadása után - mondjuk 1-2 hét múlva - kiad egy újat. Ez az új pedig csökkenti a tarifát a most kiadott, emelthez képest. Ennek nem kell 30 nappal korábban megjelennie, sőt az előfizetőt értesíteni sem kell, hisz számára előnyös a változás. Tehát a hatálya lehet akár júli 2. Itt tehát fontos, hogy a most kihirdetett legalább 1 napig hatályos legyen, mert ahhoz képest lenne kedvezőbb az újabb. Az elsejére eső emelés különbözetet pedig egyszeri jóváírással visszaadhatja az postpaid előfizetőknek. A prepaid kártyásoknál meg adhat valamennyi ingyen percet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
janes1976
üzenetére
Ezt mondták hírekben.. Tudnom kéne?
Mondom szerintem ezek nettó összegek. És igen:
A vezérigazgató elmondta, ha a parlament a zárószavazáson is elfogadja a telefonadó adómaximumára vonatkozó 6 hónapos átmeneti, december 31-ig tartó enyhítést - amit a módosító indítványok sorában már megszavaztak -, akkor a Vodafone ennek megfelelően július elsejétől ezt az átmeneti kedvezményt az ügyfelei számára is elérhetővé teszi.
Tehát jól emlékeztem, hogy még nem fogadták el a 400Ft-ot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
janes1976
üzenetére
Most volt hírekben.. Elvileg magán ügyfeleknek max 700Ft, céges előfizetőknek asszem max 1250Ft-al emelkedhet a havidíj. Cserébe megmarad minden, tehát ingyenes beszélgetés, stb...
Csak mint mondtam, szerintem ezek re jön az áfa, mert itthoni előfizus csomag 889Ft-tal drágult.
-
janes1976
őstag
Az aktuális problémám az, hogy legalább a tarifahűséget felmondjam. Csak ezt nem tudom hogy érhetném el.

Sztem ha többel emeli felbontható.

Mer így gyakorlatilag akkor emelje meg 20e rel.

Hát azért csak nem azt csinál amit akar?

-
berbatov2
senior tag
Javítsatok ki ha valahol tévedek.
1. Ez az Aszf 07.01-én biztos életbe lép, vagy még visszavonhatják?
2. Ez azért fontos mert itt nagyon sok tarifánál több mint 400 Ft-al növekedik a havi díj, és ha a módosított tv-t aláírja Á.J. akkor 07.01- után erre hivatkozva lehetne bontani, amíg egy módosított Ászf meg nem jelenik. -
Atikusz
senior tag
válasz
janes1976
üzenetére
Akkkor is max a Surf kiegészítőt veszik le, az alapcsomag meg megmarad. Te járnál rosszul, mert net nélkül maradsz.
Arról nem beszélve, hogy mindenre - minden változásra ami téged hátrányosan érint - 15 napod van módosítani/bontani.
Ez a hajó már elúszott, az aktuális problémádra koncentrálj
-
janes1976
őstag
De ezenkívül kéne még valami.

-
janes1976
őstag
válasz
Atikusz
üzenetére
A tarifacsomag neve Vodafone 200 plus Surf. Biztos, de azt se írják hogy van surf.

6685-be kerül. Arra nem lehet hivatkozni hogy nincs benne internet alapú hangátvitel? Most vonatkoztass el az adótól. Mert akkoriba tuti nem volt benne ez.
Mondjuk azt mindenképp megjátszom hogy 800 valamennyivel akarják emelni és ezt nem fogadom el.
-
Atikusz
senior tag
válasz
janes1976
üzenetére
Vodafone 200 Plus, 5e ft/hó
Ez az, nem? A Surf egy kiegészítő internetes opció, mint korábban a Tweet és a Talk tarifákhoz is lehetett igényelni.A Surf tarifához tartozó infókat az akkor aktuális részvételi feltételek tartalmazták.
Szóval ez nem jó érv, ezzel ne is próbálkozz sztem, főleg nem 1,5 év után.Most az áremelésre kell hivatkozni, nem ilyen meg olyan korlátozásokra.
Alapdíj: 5e
Surf opció: 1e (gondolom)
6e és akkor erre rakódtak a korábbi áremelések.
Úgyhogy ez a része teljesen rendben van -
janes1976
őstag
Ha az ÁSZF-ba benne sincs a tarifacsomag akkor hogy adhatták el?
De nem az, hanem az hogy amikor megvettem akkor nem volt ilyen hogy a voip nem elérhető.
Nézd meg magad, nincs benne.

2010. 11. 08-tóliba egyáltalán nincs benne.
Csak a sima plusosok.
És ha nincs benne?
Megköszönném!

Átnéztem az egészet, és nem találtam benne.
-
janes1976
őstag
válasz
Atikusz
üzenetére
Na figyelj, erre írjál valamit. 2010. 11. 17-én vettem egy wavet és írtam alá 2 év hűséget meg 2 év tarifamegtartást 200 plus surffel.
Namármost, megnéztem az ÁSZF-et, amibe benne sincs a tarifacsomagom 2010. 11. 08-ast. A mostaniakba bennne van hogy ezekhez a tarifacsomagokhoz a voip nem engedélyezett. Erre való hivatkozással felmondható?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Atikusz
üzenetére
Megvannak a feltételek, hogy mikor bonthatod a hűséget, ha azoknak a feltételeknek eleget teszel, akkor tudsz dobbantani, ha nem, akkor nem..
Többen is írták annó, hogy hagyták lépni, ha annyira akart.. Felesleges ezen rugózni.. Most attól, hogy most itt már mindenki ír mindent, senki nem lesz okosabb. Be kell menni, meg kell kérdezni pontosan, hogy mi lesz. Ha az ügyintéző nem segítőkész, akkor ki kell kérni valami magasabb rangút az irodában. Ha kell, kimegy úgyis, és elmondja a dolgokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Atikusz
üzenetére
Bizonyos feltételek mellett lehetett.. Ott is ez volt a kikötés, hogy a kedvezményeket is érintse az emelés, akkor bonthattál, ha nem érintette, akkor nem.
De, szerintem teljesen felesleges rugózni ezen, be kell menni, meg kell kérdezni, ha azt mondják, hogy lesz rá lehetőség, akkor bontani kell, ha nem lesz, akkor nem, és kész. Ennyi.
-
johnniiiiiii
csendes tag
válasz
üzenetére
Ha is-is, akkor felmondható lesz, mivel ha felmondhatod a kedvezményes percdíjakert kapott husegnyilatkozatott jogszerűen, mivel az kedvezményeket hátrányosan érinti az előfizető számára, azzal az előfizetés szűnik meg, és nem fenntartható a készülék huseg az előfizetővel, mivel azt együtt osszekapcsoltan kötötte meg, mint én is! Ergo: esetemben biztosan szivozni, próbálkozni fognak, de véleményem szerint sikerülni fog, más kérdés hogy megéri?!
-
törölt tag
-
janes1976
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
janes1976
őstag
Legalább a tarifahűséget tudnám felmondani vazzeg.

-
janes1976
őstag
válasz
Atikusz
üzenetére
De az a baj hogy én nem fogom tudni felmondani, akármilyen ügyes vagyok.

Én 200 Plus Surffel vettem készüléket, akkor én nem mondhatom fel?

Csak arra tudok hivatkozni hogy 800-al emelik, semmi más ütőkártya sincs. Itt nincs bónuszozás, lóf*sz indok nincs.
Szted?Az hogy kikapom az asztal mögül gondolom nem elég.

Kezdek ideges lenni. Mi a genyára hivatkozzak?

-
-
janes1976
őstag
-
törölt tag
válasz
janes1976
üzenetére
"A törvény szerint, ha a változás a korábbi határozott idejű szerződés (hűségszerződés) feltételeihez képest hátrányosan érinti az ügyfelet, akkor azt az ügyfél felmondhatja azt, amennyiben a változás ezt a kedvezményt érinti. Ha tehát valaki például kedvezményes percdíjakat kapott, akkor azt nyilvánvalóan érinti a tervezett új adónem bevezetése, de ha a hűségnyilatkozatért cserébe kedvezményes áron vásárolható telefont kapott csupán, akkor nem."
Ez is érdekes, és ha is-is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
janes1976
őstag
Találtam valamit aminek nem fogtok örülni.

Magyarul aki telót vett az nem mondhatja fel.

Viszont a tarifahűségről egy árva szó nincs.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- 9440 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)