Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz
Real_Necro #6531 üzenetére
Ezeken alapból nincs ragacs...
(#6532) Garsza: Akkor megint variált valamit a gyártó, amikor én vettem még a videón látható két zacsis cumó járt hozzá...
(#6534) Garsza: Milyen VGA-ra raktad?
-
Garsza
veterán
válasz
Real_Necro #6523 üzenetére
nem hiszem mert a papíron amit adnak ott az van rárajzolva hogy azzal rakják fel a ramsüniket.a gyártó oldala itt szerepel a képen az a tubus ahol az öszes tartozék van a jobb alsó sarokban.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #6503 üzenetére
Azt lefelejtettem, hogy a vastag távtartók miatt nem érintkezett tökéletesen a hűtőfelület a procival, így az túlmelegedve mindig lekapcsolt.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #6498 üzenetére
Sikerült rájönni a hiba okára. Az S1-hez adott távtartók MSI 5770 esetén annyira vastagok, hogy vagy agyon kell tépni csavarokat, de nálam egyik csavar már megsérült így, vagy mint ahogy tettem félbe kell vágni őket, majd óvatosan meghúzni, hogy a talpak ne okozzanak rövidzárat. kb 2-3 órája stabilan megy újra a gép, terheletlenül 39-40°C, terhelve 48-52°C. Korábban ez terheletlenül kb 56°C volt, terhelve 68-74°C. Egyelőre 1 db 12cm-es venti hűti, mert a másik nem fért mellé az alaplapi sata csatlakozók miatt.
-
thboxx
aktív tag
válasz
Real_Necro #6496 üzenetére
Amikor beraktad a VGA-t, nem nyomta meg véletlenül a mellette lévő PCI-e slotot a hűtő? Esetleg a déli híd hűtőjét? Vagy kondit, ilyesmit? Érdekes, mert nekem is ma vitték vissza gariba a lapomat, pont S1 felszerelése után lett nekem is hasonló... Gondoltam akkor is ezekre, de hát garos lapnál ezt nem kel tudni a boltnak...
Egyébiránt ha ilyesmi tud okozni ilyen hibát egy lapnál, az szerintem elég gáz... Egy ASUS, vagy MSI-nél szerintem ilyen nem lenne ( nekem ASROCK van )...
-
kerekfej
őstag
válasz
Real_Necro #6492 üzenetére
Az érdekes. Valaminek történnie kellett. Bios CMOS Clear-t próbálj csinálni. Hogy szállt el?
-
thboxx
aktív tag
válasz
Real_Necro #6483 üzenetére
A RAM-okat nem muszáj hűtened. Ha nem akarod, a VRM-eket sem kell. De akár olyat is csinálhatsz, hogy a fetekre teszed fel a RAM-süniket... GPU-ra, procira én sebbenzint szoktam használni. Minden odakötött sz@rt levisz, aztán tisztázásra kis 96%-os gyógyszertári alkoholt és kész. A rögzítőt akkor maceráld, ka nem férne be hűtőstül a kari a PCI-e slotba, vagy ha nem megy fel a gépház oldala...
Üdv.
-
kerekfej
őstag
válasz
Real_Necro #6480 üzenetére
AC Accelero S1 Rev.2
AMD Radeon HD 6870*, 6850*, 6790, 6770, 5670, 5650, 4890*, 4870*, 4850*, 4830*, 4730*, 4670, 4650, 4550, 4350(LP), 3870*, 3850, 2600XT, 2600Pro, 2400XT, 2400Pro, 1950XTX*, 1950XT*, 1950Pro*, 1950GT*, 1900XTX*, 1900XT*, 1900GT*, 1800XT, 1800XL, 1800GTO, 1650XT, 1650Pro, 1600XT, 1600Pro, 1550, 1300XT, 1300Pro, 1300
* Additional Accessory is required for installation.Gyári adatok szerint, de sok más vga-ra is rá lehet applikálni.
-
thboxx
aktív tag
válasz
Real_Necro #6477 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #6476 üzenetére
Azt hiszem mondhatom le a rendelésem. Ezt találtam:
"Card: R5770 Hawk GPU spacers for the mounting bracket are too tall (1mm) for the R5770 (and probably other 5770's as well).
Instead of trimming the factory spacers. I made some out of 1/8" silicone tubing allowing compression of the spacers for a firm heatsink base to gpu interface.
The mounting bracket also requires trimming to avoid contact (and shorting out) several SMT components. Most notably a large SMT capactitor on the lower right side (in reference to the PCI-E slot).
For use of the VRM heatsinks,the GPU VRM's must be cut in half for proper fitment. The ram VRM heatsinks must have two fins removed to make contact and avoid touching other components. not tested yet. reconfiguring case necessary because of heatsink interference w/ HDD's. 1005/1409 Mhz (core/mem) 40/53C 100% fan speed"
-
kerekfej
őstag
válasz
Real_Necro #6468 üzenetére
Van rajta gyárilag egy filmrétegvastagságú paszta.
-
thboxx
aktív tag
válasz
Real_Necro #6467 üzenetére
Semmi gond... Azért mielőtt megveszed, méricskélj egy kicsit, mivel nem ref karid van. A paszta felől ne aggódj, az előre felapplikált MX2 kis mértékben tér csak el a "csúcs" MX4-től. Így ezért nem érdemes plusz pénzt kiadnod. Ram sünik igazából GDDR5-nél csak magasabb órajelen fontosak... Tuningnál, vagy gyárilag húzott kariknál. Amúgy ezek a chipek annyira nem melegednek. A ventikre teljesen tökéletes amit mondtál!
Bár simán elbírná szerintem 1db 120mm is...
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6471 üzenetére
Igen. Körömlakklemosó, valaki alkoholos ablaktisztítót is használ. Én nyállal szoktam ha nem jön le, ha lejön akkor simán csak zsepi.
-
válasz
gyári pasztát én sikeresen elkentem miközben szereltem fel rá a ventiket. pedig figyeltem rá de egyszer mégsem és elkenődött. de volt kéznél mx4.
nekem a sünikből egy már akkor leesett mikor raktam be a gépbe a kártyát. nem szedtem szét megint emiatt a kártyát. többi viszont helyén van azóta is. -
Indy69
aktív tag
válasz
A hozzá adott(felkent a talponMX2)az egyik legjobb nehogy vegyél ha 1x akarod szerelni.A süniket érdemes fel rakni mert nem véletlenül adja a gyártó de amit adnak hozzá kétkomponensű ragasztó azzal vannak gondok. Úgy csináld ahogy leírják.
-
Indy69
aktív tag
válasz
Real_Necro #6432 üzenetére
-
thboxx
aktív tag
válasz
Real_Necro #6423 üzenetére
Igen. Az S1 Rev.2 jó, ha elfér a kártyádon. Milyen MSI-d van pontosan? A venti terén meg ha a kártyán a gyári PWM-es, érdemes azt venni rá. Bizonyos szempontból az S1 nagy előnye a sűrűn lamellázott társaival szemben, hogy nem kell a meghűtéséhez erős venti. Mármint nagy statikus nyomásra képes venti. Így ehhez neked az AC F12/PWM a legjobb ár/érték arányú venti. Kis statikus nyomás, viszonylag nagy légszállítás, és a folyadék-csapágyazás miatt halk üzem.
A kártyára mini-fan átalakítóval lehet rákötni a ventit,amit ha boltban nem ( bár már itt-ott láttam ), akkor it aprón is kapsz. Ha jól emlékszem DaveJr foglalkozott ilyesmivel. Hátha csinál még ilyesmit. Ha felkeresed , az nem kerül semmibe...
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6434 üzenetére
Pedig aztán ugyan az a venti csak más elektronika meg esetleg a motor is. Szóval ugyanolyan hangos ugyanazon a fordulaton. Ez biztos nem ér meg 4k-t.
AC az ára miatt a legjobb, mert fing pénzért kapsz egy használható, egyszerű, értelmes kinézetű, átlag légszállító és hangú ventit. Ha eléggé le vannak szabályozva akkor ezek is halkak, kérdés a kártya mennyire melegszik fel akkor. Ezt lehetetlen megmondani előre, meg hogy neked mi az ami már hangos. Ha nagyon halk rendszered van akkor inkább ne, de ha van mellette egyéb normális zajtényező akkor mehet az AC.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6432 üzenetére
Hát ha neked megfelel akkor tekerős vezérlőt is használhatsz. Jó esetben sikerül olyan fordulatot találni ahol nem melegszik túl és halk is. Rossz esetben nem és minden játék előtt fel kell majd tekerned.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6430 üzenetére
Ebből van PWM verzió, a kártyád szerintem tuti olyan, szóval az kéne rá. Amúgy ez egész jó venti nekem is van. Főleg ha tetszik is.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6428 üzenetére
AC F12 ami 1k/db. Olcsóért ez a legjobb, ha ennyit szánsz rá. És olyan 4k/db a felső kategória. A többiek jártasabbak ventikben majd ők ajánlanak, én úgy vagyok vele hogy ami mozog az hangot is ad szóval a ventik bekaphatják mind egytől egyig.
Kártyára is rámokkolhatod, de külön vezérlővel is szabályozhatod. A kártya állítja magának automatikusan csak drótozgatni kell, a vezérlót meg tekergetned kell mindig vagy keresel egy olyan fordulatot amin nem melegszik túl de nem is hangos. Ekkora kártyánál még talán összejön ez is. Én a kártyára kötném inkább. Csak ahhoz kell egy Y elosztó meg valami amivel be tudod dugni annak a csatijába. Aztán progival beállítod hogyan pörögjön.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6425 üzenetére
Ezt passzív hűtésre tervezték venti nélkül ezért kell ritkábban elhelyezni a lamellákat és vékonyra csinálni, hogy könnyen kijusson a levegő közüle segítség nélkül is, vagy a házszellőzés minimális segítségével. Ez persze kisebb hőátadó felületet jelent így rosszabb a teljesítménye is. De a 108W-os TDP-re neked elég halk ventikkel is, ezért mondtam két 120-ast, mert az befedi az egész bordát és lassú fordulaton is elég lesz átszellőzteti az egészet.
Ventit házilag tudod gyorskötözővel, cipőfűzővel, akármivel odarögzíteni. Ahogy én.
Mennyi pénzt szánsz ventilátorokra?
-
thboxx
aktív tag
válasz
Real_Necro #6421 üzenetére
Nem feltétlenül. A dual ventis hűtések max 90mm ventivel támogatottak, amik még ha jó lészállításúak is, mindenképp zajosabbak általában egy 120mm-es változatukkal szemben. Persze a 120-as is elég levegőt mozgat meg a hatékony hűtéshez. Bár általában a bordához kell venni a ventit. Nem mind1 milyen ventit veszel 1 aktuális bordára. De kicsit elkanyarodtam a témától, bocsi...
-
thboxx
aktív tag
válasz
Real_Necro #6418 üzenetére
Szia!
Gyártói adatok alapján nem megy rá... Ami tuti kompatibilis, az az S1 Plus és a Mono Plus. Utóbbi fix 1db halk ventivel szerelt, előbbire meg olyat és annyit szerelsz, amilyet szeretnél ( 1*120mm v. 2*80/90mm ).
Üdv.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #6387 üzenetére
Köszönöm előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- OLCSÓ MONITOROK
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest