- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz Pityu. #118868 üzenetére
Ha magadnak akarod függetleníteni, akkor az első kódot beírhatod, amikor megkapod (csak meg kell nézned, hogy melyik sim slot tartozik ahhoz az imeihez, hogy jót írjál be).
Sajnos a függetlenítő programok fizetősek lettek, és visszajelzések alapján a nagy részük átverés. Szerencsére most már évek óta nem volt függő telefonunk, így nincs aktuális tapasztalatom a kérdésben.
-
viktorhu
veterán
válasz #40993792 #118781 üzenetére
Azért írtam, hogy elvileg, mert írta, hogy a vodához kellett. Nekem külföldről vásárolt telefonnal volt olyan, hogy kézzel kellett beírni az APN-t, mert pl. a vodához a vitamaxosat ismerte, a telenorhoz meg valami régit. Lehet pl. régi is a telefon. Amikor eljöttem a telekomtól, még a web'n'walk volt az érvényes apn - az működne még például? Mert ha nem, akkor egy akkori mobilon manuális beállítás kellene.
-
viktorhu
veterán
válasz st3v3np3t3r #118639 üzenetére
Ahol a Telenoré a 800-as bázis, ott nem tud a Telekom 4G+-t adni rajta.
-
viktorhu
veterán
Early adopter ár Most még nem tudnának jelentős forgalmat átcsoportosítani az 5G hálózatra, viszont akinek most 5G-s telefonja van, azt egyrészt valószínűleg érdekli az új technológiában való részvétel, másrészt nem fél ezért a pénztárcájába nyúlni sem, így őket át tudják a drágább díjcsomagokba csábítani.
Szóval nem az 5G-t féltik, hanem ezt a réteget megpróbálják magasabb költési szint felé terelni.
A Vodafone is egyelőre ezt csinálja, de ott nagyobb a frekvenciaínség, várhatóan hamarabb rákényszerülnek arra, hogy az 5G-t felhasználják a normál adatforgalom átterelésére is.
-
viktorhu
veterán
válasz blackmajesty #118358 üzenetére
A Telenor üzletben mondták a három munkanapot, én is kettőről tudtam. De valószínűleg neked van igazad, mert szombaton adtam le az igényt, és szerda este történt a számhordozás.
Belgrádiak mesélték, hogy náluk napon belül megtörténik a hordozás, talán 4 órás határidőt mondtak.
-
viktorhu
veterán
válasz szabonagyur #118302 üzenetére
Itt technikailag teljesen külön megy a domino szolgáltatás, az előfizetősnél sokkal elavultabb rendszeren.
-
viktorhu
veterán
Igen, ez Telenor-specifikus probléma. Én is elég sok sim kártyát kezelek. Nem volt 2FA gond Telekom-Vodafone és Telenor-Vodafone hordozáskor, viszont épp most nem tudtam megkapni egy 2FA sms-t a Vodától Telenorra hordozott számomon, így megadtam a céges - eredetileg is telenoros - számomat átmeneti megoldásként.
-
viktorhu
veterán
válasz st3v3np3t3r #117759 üzenetére
Az ő érdekük lesz, hogy minél többen használják az 5G-t is az egyenletesebb hálózati terhelés miatt, szóval ha elterjed, úgyis minden díjcsomagban engedélyezni fogják. Ez most csak plusz marketing egy szűkebb réteg számára, aki tud és akar is költeni a technikai újdonságokra, így összekapcsolják a drágább díjcsomagokkal, hogy váltsanak.
-
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #117711 üzenetére
Én nagyon sokat használom a mobilnetet, nekem a mobilom az elsődleges számítógépem. Nem is foglalkozom sokat a netfogyasztással, van tartalékban másik simen is 4 giga, csak még nem kellett átváltani, pedig megy a spotify amíg navigálok, és nem telik el úgy egy óra nálam, hogy ne neteznék valamit, meg szinkronizál is egy csomó fiókom.
Attól még az 5 gigás keretem nem fogy el, és nem fogok magasabb adatcsomagra váltani. Ha olyan szolgáltatást szeretnél, amelyik a hálózati fizikai korlátokkal nem nagyon törődve olcsón szórja az óriási adatcsomagokat, arra is van megfelelő szolgáltató Magyarországon.
Csak Téged tudlak idézni: "próbáljunk már el elszakadni a saját szokásainktól, mert én lehet nem úgy használom mint te".
-
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #117697 üzenetére
Szerintem ezt (#117679) enginev3.0 hozzászólására akartad válaszolni.
Ott hangzott el az, hogy ami nem a Te szokásaidhoz illeszkedő csomag, annak értelme sincsen, mert csak majomkodás.
-
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #117679 üzenetére
Nekem nem szokott elfogyni az 5 giga, pedig elég sokat használom. Navi, böngészés, alkalmi youtube, gyakorlatilag az a típus vagyok, aki azonnal utánanéz online, ha kell valami, volt már másfél órás skype meeting is mobilnetről wifit adva a gépnek...
-
viktorhu
veterán
válasz sifarr #117569 üzenetére
Nincs semmi speciális oka szerintem. Mindegyik szolgáltató minden évben lezárja a csomagjait és újakat ír ki, így próbálják új hűség aláírására késztetni az embereket, mivel már nem lehet csak a hűség lejárta miatt árat emelni. Évek óta nem volt olyan, hogy a három mobilszolgáltató közül legalább az egyik ne jött volna ki valamelyik évben új csomagokkal. Olyan sem volt még évek óta, hogy ne ment volna a találgatás, hogy az mi miatt van éppen (emlékeztek, amikor csomóan biztosak voltak benne, hogy a Digi mobil miatt van?).
-
viktorhu
veterán
válasz kchris78 #117330 üzenetére
Ez fordítva is így van, a határ túloldalán meg a magyar hálózat akar bejönni, és az ottaniaknak nincs térerejük. A domborzat nem törődik a határokkal.
2010-ben a Telekom a szlovákokkal kitalált egy jó megoldást, elosztották a határ mentén a 3G frekvenciákat, így nem zavarták egymást, és lehetett rendes térerő.
-
viktorhu
veterán
válasz #08176384 #117037 üzenetére
Erről beszélt ő is, hogy az 1080p-hez elég, annál többre meg nem is a mobilnet való jelenleg (és a mostani 5G-pályázat is csak szűk helyekre fogja ezt elhozni). Soha nem lesz annyi frekvencia egy szolgáltatónak (meg még összesen sem), mint madzagon, így soha nem fogja a mobil a vezetékest utolérni.
-
viktorhu
veterán
Feleségem a korlátlan mobilnetén még a zenét is youtube-on hallgatja, ritka, hogy ne menjen nála egy stream, és itthon sem csatlakozik a wifihez. 30 giga körül van a havi forgalma.
Semmi sem annyira rossz a mobilnetnek, mint a torrent, ami mert egyedül az törekszik automatikusan a rendelkezésre álló sávszélesség maximális kitöltésére egyszerre fel és le irányban is, ráadásul azt folyamatosan.
-
viktorhu
veterán
válasz glacious #116679 üzenetére
Annyira kis összegről van szó, és cserébe annyira jó ajánlatról, hogy akinek nem kell sok adat vagy valamilyen típusú korlátlanság beszédben, annak nemigen van most a mostnál jobb ajánlat publikusan. A gond inkább a macera - havonta rendelni a mostot, mellé az évi adategyeztetések, feltöltögetés...
-
viktorhu
veterán
válasz csacsi67 #116452 üzenetére
Egy nyugdíjas ismerős pont így járt, valami hülye indokkal segítséget kértek, kb. vak már, de abban élte le az életét, hogy nem szabad nemet mondani, így hiába tudta, hogy átverik, aláírta, amit alá kellett írni. Utcáról vadászták le, rutinosan ment az egész az üzletben.
Aztán jött a számla a részletfizetésről, szolgáltató széttárja a kezét, hogy hát aláírta, pedig gondolom nemcsak ő panaszkodik, és vissza lehetne vezetni üzletkötők nevére az ismétlődő eseteket.
Szerencsére a felnőtt gyerekük segít intézkedni (rendőrség, készülék letiltatása stb.), de ő írta alá a szerződést. Ha nem érnek el semmit, fizetni fogják a feleségével a számlát akkor is, ha nem nagyon esznek addig, és ha nincs a lányuk, a vevő lehet, hogy gondtalanul használná az olcsón vett alig használt vagy kamionról leesett telefonját.
-
viktorhu
veterán
válasz Lackooo84 #116204 üzenetére
Tőlem a Telenor új előfizetőként kért 20 ezer előleget készülék nélkül. Mondjuk annyira nem érdekelt. Akkor a Novára fizeted most a részleteket? Lehet, hogy azért nem ad másikat előleg nélkül, mert már folyamatban van egy. Ha jó áron van 18 ezerért, amit venni akarsz, ez nem egy nagy összegű előleg, amin megérné hosszan mérgelődni. Döntsd el, hogy kell-e, aztán lépj aszerint, több energiát ez szerintem nem ér. 200 ezer forintnál már megéri gondolkozni, más kérdés, hogy annyit meg soha nem adnék telefonért. A Vodánál meg nem kamatmentes a hitel, szóval ott tényleg nem éri meg a részlet.
-
viktorhu
veterán
válasz #04535040 #116031 üzenetére
Zárolva van még a pénz? Nem fogsz SMS-t kapni a feloldásról, és visszautalást sem fogsz látni, mert az a pénz el sem hagyta a számládat, egyszerűen csak eltűnik a zárolt tételek közül, és az elérhető egyenlegben újra benne lesz az összeg. Eltarthat egy hétig is, amíg feloldják.
A feltöltést meg újra meg kellene próbálnod, ha nem akarod elbukni a kártyát. Nem fogják utólag manuálisan átutalni a telekomnak, ott meg manuálisan hozzáadni az egyenlegedhez, szóval ha sikertelen volt, akkor sikertelen volt.
Ha valami csoda folytán mégis megtörtént volna a tranzakció (jellemzően pár nappal a vásárlás után látható), akkor a telekomnál tudsz majd utólag reklamálni, de szerintem nincs itt semmi megoldani való probléma.
-
viktorhu
veterán
válasz tibor23 #115588 üzenetére
Én pár éve telefonváltáskor tapasztaltam ezt meg. Átmenetileg egy noname kínai (Elephone P8 mini) telefont használtam (egyébként ár-érték arányban a mai napig az volt amivel a leginkább elégedett voltam eddig), és az sokszor a B20-at preferálta, és pl. útközben kihangosítóval sokszor messengerrel telefonáltam, ami teljesen stabil megoldás volt.
Aztán jött a Galaxy S8, és ahogy átraktam a simet, mindenütt a rosszabbul terjedő B3-at kaptam, így ahol addig vígan messengereztem, elkezdett szakadozni a hívás (pl. M0 észak).
-
viktorhu
veterán
válasz szemesi69 #115450 üzenetére
Remélem, hogy mindenki felsorolja most, akitől nem kértek előleget. Látod, tőle meg igen, szóval ez rajta nem fog segíteni. Az pedig, hogy a hitelkerete egy részét kimerítette egy idei vásárlással, elég valószínű magyarázatát adja annak, hogy második hitelt már nem kapott.
Nyilván a hitelkeret nagysága sok mindenen múlik. Amikor vettem még szolgáltatótól mobilt, nekem is futott párhuzamosan több készülékvásárlás sokszor, de sokan panaszkodtak már, hogy akár magentában sem engedte a másodikat párhuzamosan. -
viktorhu
veterán
válasz Tompika777 #115032 üzenetére
Nem a költözést értettem szociális kérdés alatt, hanem hogy azért kellene szerinted fizikát változtatni, mert az embereknek a környéken nincs jó vezetékes elérésük. Egy-két ember számára meg lehet oldani, hogy a mobilnet pótolja a vezetékest, de akkor az nem lesz olcsóbb, mint a költözés. Egész lakótelep számára viszont jelenleg nincs ilyen megoldás.
Abban nem látok semmi félrevezetőt, hogy az ember a telefonjáról bárhonnan használhatja a netet, de ez nem fogja az otthoni netet kiváltani.
A torrent pedig igenis speciális abban, hogy állandó hálózati terhelést okoz, és a feltöltést is bedugítja, míg pl. egy netflixen csak letöltesz, és csak addig, amíg nézed a filmet, utána pedig le is állítod, ráadásul csak a szükséges szávszélességet foglalja, nem a lehetséges maximumot. Ha a torrentezés azt jelenti, hogy 5 perc alatt letöltesz egy filmet, aztán ki is kapcsolod, senki nem fog érte szólni.
Ahhoz viszont, hogy mindenkinek működjön a környéken a mobilnet, muszáj valahogyan menedzselni a hálózatot, és az extrém felhasználást korlátozni.
-
viktorhu
veterán
válasz Tompika777 #114960 üzenetére
Most te itt szociális szempontok alapján szeretnéd a fizikát felülírni. Nem, attól még Pistike nem fog tudni repülni, hogy ritkán jár a busz.
Nem kretén, aki torrentezni szeretne, de a mobilhálózat akkor sem erre való, ha nincs rendes vezetékes net.
-
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #114798 üzenetére
Ez még mindig egy speedtest-es mérés, nem egy valós ping teszt.
-
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #114796 üzenetére
Két külön dologról beszélünk, ill. háromról is.
1. A tesztelés technológiájáról írtam (speedtest.net alkalmatlan a valós pingtesztre), egy sima ping parancs kell hozzá.
2. Te most arról írsz, hogy mit kellene pingelni, hogy valós eredményt kapjunk. Igen, a valós eredmény a másik oldalon lévő alkalmazásszerver lenne, nem a bix.hu
3. Ez viszont már technológiafüggetlen kérdés - a 4G vs 5G közötti különbséget közeli szerveren tudjuk tesztelni, távolabbi szervereken már nagyon sok idő hozzáadódik rajtunk és a szolgáltatón kívül álló technikai okok miatt (pl. távolság). Ez a rész majd az implementáció felelőssége lesz, hogy ahol valós idejű alkalmazás kell, a szerver is közel legyen és jó válaszidővel és gyors kapcsolattal rendelkezzen. -
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #114794 üzenetére
Egy rendes ping tesztet például? Mondjuk a bix.hu-ra pár percen keresztül hagyni menni a pinget, aztán megnézni az átlagot.
-
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #114670 üzenetére
Azt a speedtest.net-es mérést sebességmérést nevezed ping tesztnek? Ugye nem?
-
viktorhu
veterán
válasz glacious #113569 üzenetére
Publikusban 7990 a Go Talk, ami a legolcsóbb korlátlan, abban csak egy giga net van + a közösségi pakkok. 5 giga nettel 9990, ott már a video is korlátlan (Youtube, Netflix stb.), az már nemcsak belföldi számokra, hanem EU-s számok hívására is korlátlan. Ügyfélmegtartó flottában 5490-ért ajánlottak belföldre korlátlant 5 giga nettel.
-
viktorhu
veterán
válasz Tompika777 #113409 üzenetére
Szerencsére tévedsz, mobilnál szükséges a fair use policy, de pl. UPC-nél vezetékesen is van ilyen.
-
viktorhu
veterán
válasz anglergab #113400 üzenetére
A Telekomnak elég sok felhasználója is van, nem 2-3 ember jut egy cellára, kisebb települések esetén meg akár több falu is lehet egy cellában. A feltöltést meg hamar le lehet foglalni, abból messze nincs akkora kapacitás. A letöltésről: páran elkezdenek még youtube-ot meg online tévét nézni, és máris vége a sávszélességnek. És az aktív használat, nem passzív, a háttérben futó szerveres erőforrás-lekötés, mint a torrent, tehát nyilván inkább a szerverüzemeltetésre (torrent) fognak lecsapni, amikor a felhasználók panaszkodnak, hogy akad a netflix, meg nem töltődnek fel a fotóik.
A Telenornál a HD csomagokkal sikerült sok helyen megölni szépen a hálózatot, pedig a kapacitásuk hasonló a Telekoméhoz, miközben felhasználójuk sokkal kevesebb van hozzá.
-
viktorhu
veterán
válasz Tompika777 #113397 üzenetére
Ha 3 perc alatt letöltesz egy filmet, az nyilván nem extrém használat. Ha fent hagyod a seedet, az már inkább, ha mobilról beszélünk Nyilván nem lesz fix érték, hanem ahol bedugul a hálózat, ott megvizsgálják, hogy ki csinálja, és azt fogják korlátozni.
-
viktorhu
veterán
válasz Tompika777 #113395 üzenetére
Ott van ferob idézetében, amire válaszoltál. Ott a régi és az új változat is, ha összehasonlítod a két szöveget, pont ez lesz a különbség.
-
viktorhu
veterán
válasz Tompika777 #113383 üzenetére
Pedig ott van az, nézd meg a régi és az új szöveg különbségét, pont ezt a sebességkorlátozást vették ki belőle.
-
viktorhu
veterán
válasz Tompika777 #113379 üzenetére
Megbüntették őket a torrent és a vpn korlátozásááért, ezért helyette az extrém adatforgalom lesz, amire figyelniük kell majd.
-
viktorhu
veterán
válasz tibor23 #113315 üzenetére
Főleg, hogy sokan még mindig úgy kérdezik, hogy 30-as vagyok-e Igen, az vagyok, egy Vodafone-hoz hordozott számmal.
Engem is zavar, gyakorlatilag csak ismerősi körben indulok ki abból, hogy ingyenes a hívásom, ha nem ismerem, akkor feltételezem, hogy fizetek. Én pl. főleg pirosra festett 20-as és 30-as számokat szoktam hálózaton belül hívni, hetvenes jóval kevesebb van köztük.
-
viktorhu
veterán
válasz Vangelis #113223 üzenetére
Nyilván mert nem szabad neki. Történt egy visszaélés, valaki a te költségedre vett telefont, ezt ki kell vizsgálni, meg nyilván a telefon nem lesz meg, szóval a Telekom bukik rajta egy csomót. Ez rendőrségi ügy és T oldalról is nyilván menedzsment jogköröket érint. Pl. nyilván a cég nem tudja, hogy nem volt-e benne a csalásban az ügyintéző, így ezt nem ő maga fogja intézni.
-
viktorhu
veterán
válasz kovacsmi_74 #113102 üzenetére
Nem kell hallgatni, az a baj, hogy beszélgetni próbáltok vele.
- Hiba.
- Jól értem, hogy hibát szeretne bejelenteni?
- Igen.Utána kapcsolja az illetékest. Sokkal gyorsabb a menürendszernél.
-
viktorhu
veterán
válasz BPéter1984 #113063 üzenetére
Dehogyis, én már meg is kaptam az egymillió fontot!
Ezek a csalások már az internet előtt is mentek hagyományos postai levelekkel, három másodpercet sem érdemes velük foglalkozni.
-
viktorhu
veterán
válasz HellGreg #112437 üzenetére
Az ordítozással nem jó, meg nem is azzal kiabálnál, aki hibázott.
Viszont mindenképpen ragaszkodj ahhoz, hogy, azon túl, hogy aktiválják újra a telefont, reklamációként rögzítsék a panaszodat, hogy ne az maradjon meg a rendszerben, hogy nem fizettek pontosan (pl. ha megint készüléket vennétek). Szóval mindenképpen reklamáció és mindenképpen hozzák rendbe a nyilvántartásukban, amit elrontottak, pl. hogy ne legyen késedelmes fizetés az ügyféltörténetetekben, hozzák rendbe a számlázási címeket stb.
-
viktorhu
veterán
válasz ubyegon2 #112304 üzenetére
Semmi bajom a torrenttel, de nem való mobilnetre, mert az elérhető maximális feltöltésre törekszik, és ha hagyod seedelni, mindenki elől elveszed a feltöltést a környéken.
Szerk.: és pont ez a veszély, hogy a felhasználók nem tudják, mi a különbség a mobil és a vezetékes net között, és, ahogy írod, itt is seedelni akarnak. Ha csak letöltöd pár perc alatt, és ki is kapcsolod, akkor nem lenne gond, de ha ezt engednék, akkor a seed is menne.
[ Szerkesztve ]
-
-
viktorhu
veterán
válasz st3v3np3t3r #111457 üzenetére
Az enyémnek rá volt írva a dobozára, hogy az első üzembe helyezésnek Európában kell történnie, más régió sim kártyáját csak európai simmel való aktiválás után fogad el.
-
viktorhu
veterán
válasz Drughi #111320 üzenetére
Már majdnem eltelt két év, ilyenkor már elég hosszú ideig igénybe vette az előfizető a kedvezményt, tehát elég sokat kell fizetni általában. Erre jön még, hogy mennyivel volt olcsóbb hűséggel a készülék, mint hűség nélkül.
Szerk: ha viszont két évvel ezelőtt sem volt már kedvezményes hűséggel az előfizetés a Telekomnál, akkor az lejön belőle. Talán pont beleesett már az új rendszerbe decemberben.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz 4Grider #110525 üzenetére
Erről már beszéltünk, ez az eu szabályozás félreértelmezése, de úgy tűnik, ez lett az általános, a németek is így alakították át a korlátlan csomagjaikat.
Szóval jelenleg
- torrent korlátozása nem fér bele a netsemlegességbe
- pozitív megkülönböztetés (tematikus korlátlanság) szintén nem fér bele a netsemlegességbe
- tematikus korlátlan csomag, amit lezárnak, ha a normál adatkeret elfogy, nem számít pozitív megkülönböztetésnek (nem logikus, de úgy tűnik, ez a helyzet). -
viktorhu
veterán
válasz vizslakutya #110281 üzenetére
Telekom, de úgy mint Telekom Srbija - lényegében szerb állami cég, nem Deutsche Telekom érdekeltség. Bosznia nehéz piac a multiknak, gyakorlatilag három ország külön szabályozással, felügyelettel, és ahhoz képest nem túl nagy üzleti lehetőséggel. A szerbek viszont érdekeltek a piacon a boszniai Szerb Köztársaságon keresztül, ahol az mtel székhelye is van.
-
viktorhu
veterán
válasz vizslakutya #110276 üzenetére
Boszniában telenor? Szerintem nincsenek jelen. A BH meg az mtel a nagy szolgáltatók.
-
viktorhu
veterán
válasz gzbotii #110269 üzenetére
Tavasszal 8 márkáért vettem helyi sim kártyát, ami 3 napra talán 30 giga netet adott. Az első nagy szupermarketnél megálltam, és ott volt egy kis mobilos pult a bejáratnál, szépen be is aktiválták nekem a kártyát.
Szerk: nekem nem volt gond a nyelvvel Boszniában. Dobar dan (jó napot), hvala (köszönöm), és le is vetted őket a lábukról Anyit tudni fognak angolul, hogy internet, meg hogy beírják a számológépbe az árát, és megmutassák.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz anglergab #109484 üzenetére
Jogilag is problémás a terület, mert a Magyar Telekomnak nincsen pl. Törökországban távközlési koncessziója, szóval helyi jogértelmezés kérdése, hogy ha az ottani szolgáltatók megsértődnek, hogy kihagyják őket a jóból, akkor a helyi hatóság mit fog lépni.
Viszont ha külföldről nem működik a vowifi, még mindig ott a vpn - magyar ip címmel működnie kellene onnan is.
-
viktorhu
veterán
válasz tylerddd #109353 üzenetére
35 forint egy perc különben - érdemes vele kiszámolni, hogy beleférnél-e a 0 perces 0 forintos díjcsomaggal, a mobil S díjcsomag mellett mennyi nem telekomos hívásod maradna, vagy az M esetén már van 90 perc nem telekomra. Esetleg 0 perc + ahol lehet messenger hívások a most már nem számlázott adatforgalommal?
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz raziel01 #109201 üzenetére
Pl. az ip-cím alapján. Amikor a facebookon beágyaznak egy youtube videót, akkor a videó nem a facebook szerveréről töltődik le, így kívül esik a korlátlanul használható szolgáltatáson. Pont ezt lenne nehéz másképp csinálni, mert ilyen tartalmat akárhonnan be lehet ágyazni.
Ha viszont csinálsz egy messenger videohívást, az a facebook szerverén megy keresztül, tehát része a korlátlanul használható forgalomnak.
-
viktorhu
veterán
válasz szabogabor10 #108973 üzenetére
Én is így gondolom. Mondjuk a vpn-re pont szükség van munkához mobilneten is, de azzal meg jól el lehet rejteni sajnos a torrentet.
-
-
viktorhu
veterán
válasz lugosi #107050 üzenetére
Nem arról beszélek, hanem hogy családi csomagot családi csomaggal hasonlítunk, egyénit meg egyénivel. Azért a T-nél nincsenek akkora családi kedvezmények, mint a konkurenciánál, ezért volt "jó ötlet" rosszul párba állítani a kettőt
Konkrétan: harmadik eu korlátlan előfizetés 1 giga nettel 3990, harmadik eu korlátlan csomag korlátlan nettel 9990 forint.
[ Szerkesztve ]
-
-
viktorhu
veterán
válasz Krisz1000 #105872 üzenetére
Teljesen megváltozott a piac, ezt pont az utolsó bekezdésed mutatja: ma már nem lehet 50-100 ezer forintokat eltelefonálni.
Ott vannak a korlátlan díjcsomagok, és magentában arra is elég szép kedvezmény van még, de anélkül is 8900 a korlátlan belföldi hívás 10 ezer mellé a korlátlan net. Ha ezt így összelegózom, akkor már 110 ezer készülékkedvezményt felajánl kétéves szerződésre.
De he csak a hálózaton belüli korlátlant választom 3000-ért, meg 3 giga netet 2290-ért, akkor már csak 1100 forint lesz a készülékkedvezmény, ami már nem éri meg, mert ennél több egy éves szerződéssel a három havi havidíjkedvezmény, a készüléket meg megveszed máshol olcsóbban.
-
viktorhu
veterán
válasz Gyurcika #105758 üzenetére
Tudod igazolni a következményes károkat? Elmaradt haszon, tényleg nem volt használatban a sim kártya, Te is megtetted, ami tőled telik (pl. rövid időn belül szereztél backup megoldást, de pont a kiesett kis időben estél el egy nagy megrendeléstől stb.). Nem sok esélyt jósolok egy ilyen pernek, főleg, ha rendőrségi feljelentés alapján a kötelességüknek tettek eleget az imei letiltásával - akkor a kárt az okozta, aki a téves imeit a rendőrségnek bediktálta (illetve szerintem a rendőrség, amelyik bemondásra elfogadja, és nem kér hozzá valami igazolást - az autómat sem körözték bemondásra, hanem be kellett mutatnom a papírokat hozzá).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Opel topik
- DJI topic
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban