- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aprokaroka87 #93708 üzenetére
Megpróbálhatod, de látatlanban nem tudni, hogy sikeres lesz vagy sem, érdemes lenne megpróbálni jelszót készíteni a korábban leírt módon, hátha még nem történt meg és engedni fogja a rendszer.
Bferibörs: Igen, ha korábban már beazonosításra került valahogy és a rendszer eltárolta a szükséges adatokat, akkor úgy is megy, de ahol még semmilyen módon nem történt meg, ott más a helyzet.
-
válasz
aprokaroka87 #93706 üzenetére
A Telekomnál is van/volt ilyen, hogy nem kell e-mail cím és fiókos bejelentkezés, hanem a SIM kártya alapján beazonosít és beléptet az alkalmazás, de ez nem kis biztonsági kockázat, ezért jobb is, ha bonyolítva van, ellenkező esetben bárki azt csinál adott SIm kártyával, illetve a hozzá tartozó előfizetéssel, amit csak akar.
Telefonon nem adják ki az előfizetői jelszót, hiszen pont arra szolgál, hogy a távolból beazonosítsa magát az előfizető és csak utána tesznek lépéseket bármilyen módosítási kérelem tekintetében.
A 1777-en vagy az önkiszolgáló ügyfélszolgálaton (*11#) kell megpróbálni jelszót készíteni/"módosítani", hátha ez korábban nem történt meg és/vagy sikerrel kivitelezhető, ha ez nem vezet eredményre, akkor irány egy T-Pont és intézze, akinek a nevére (át)regisztrálásra került az előfizetés. -
válasz
-secret- #93704 üzenetére
Lehet, hogy az megoldja, bár a fene tudja, amikor az új adatcsomagba váltottam az első napokban, akkor amíg azt nem fixálták a rendszerben, napokon át karbantartást írt, holott a régebbi, új adatcsomagba nem módosított előfizetéssel meg működött, szóval több oka is lehet, nem biztos, hogy magával a telepített alkalmazással van gond.
-
válasz
aprokaroka87 #93696 üzenetére
Ajándék, promóció, aminél összekötik a kellemeset a hasznossal, népszerűsítik az alkalmazást, így sok olyan előfizető is letölti és használja, akik csak és kizárólag ezért telepítik, mert amúgy nem foglalkoznának vele.
Igaz, vannak még hagyományos telefonok, de csak akad a családban, rokonságban, szomszédságban vagy ismerősi körben fiatalabb hozzáértő, aki ilyen esetekben segít ebben. -
válasz
Krisztianson #93677 üzenetére
E-mail útján értesítik először és 10 napon belül kell reagálnia (mert ha nem, akkor értesítik a tartalék nyertest és így tovább).
Ettől persze kiírhatnák, aztán majd jelzik, ha nem válaszolt nekik a megadott határidőn belül, hogy tartalék nyertes vitte el végül a nyereményt.
Közben -secret- be is idézte ezt a részt. -
válasz
sellerBP #93676 üzenetére
Szia,
A jótállást is átviheted a jogi rendszeren végszükség esetén úgy, hogy az átvétel pillanatától él, ha annyira fontos az az egy hét.
A számla sem feltétlenül szeptember 1-én állítódott ki, hanem korábban és a befizetési határidőt mutathatja az a későbbi nap.
Igen, lehet regisztrálni a Samsungnál a készüléket a +1 évre, mivel a Telekom hivatalos viszonteladónak számít.
Csak nyugi, ha vannak is akadályok és problémák, a saját érdekedben sem szabad idegeskedni, nem ér annyit az egész. -
válasz
renamed #93660 üzenetére
Akkor már csak idő kérdése és beindul a folyamat a háttérben.
Lehet, hogy napokon belül reagálnak a bejelentésre, első körben egy sablonosat, de egy ilyen kivizsgálás biztos nem csak néhány nap, ha nehéz a hibát megtalálni és valóban alaposan akarnak foglalkozni vele, bár elvileg van rá 30 napjuk. -
válasz
renamed #93650 üzenetére
Szia,
Oda és vissza is tesztelni kell, ha adott készülékben több, eltérő előfizetéshez tartozó SIM kártyával is probléma van, de azok a SIM kártyák más készülékekben probléma nélkül működnek, akkor a készülék a hiba forrása és szervizeltetni kell.
Az üzletekben kiállított telefonokkal történő tesztelés nem minden esetben okos ötlet, mert vannak olyanok, amik ilyen tekintetben korlátozott funkciós DEMO készülékek, tehát olyan telefonokban is kell tesztelni, amik más SIM kártyákkal garantáltan jól működnek.
Az sem kizárt, hogy szolgáltatói hiba, olyan is lehet, amit a SIM kártya cserélgetése nem old meg, hanem az előfizetői profilhoz kell komolyabban hozzányúlni, de addig a szintig nem egyszerű eljutni, korrekt és részletes hibabejelentés kell hozzá.
A károddal akkor tudnál kezdeni valamit, ha olyan üzleti előfizetésed lenne, ami jóval szigorúbb rendelkezésre állási és egyéb feltételek ír elő, mint a publikus lakossági díjcsomagokhoz tartozó szerződések.limpfred: Szia, Az ilyen promóciók automatikusan megszűnnek az érvényességi idő lejártával.
Arra kell figyelni, hogy ha semmilyen net nincs most és nem olyan előfizetésről van szó (például FIX), ahol van (díjmentes) technikai net, akkor nem biztos, hogy működni fog. -
válasz
thomas77 #93644 üzenetére
Annak nincs jelentősége, arra írtam, hogy én is egyszerre (30 másodperc eltéréssel) kapcsoltam be több Domino előfizetésen az ajándék opciót, az egyiken azonnal jó, maximumnak mutatta, a másikon meg csak órákkal később, addig lefogyasztott sáv és 0 ft ajándék egyenleg volt, később és azóta mindegyiken feltöltött csík és maximum egyenleg.
Lackooo84: Megjegyzi az, nekem legalábbis a Chrome és az Edge igen.
-
válasz
Aaron14 #93632 üzenetére
Akkor még más konstrukcióban voltál a hűség alapján, de új díjcsomagra/konstrukcióra váltottál, amit már csak így, az új szerint tud értelmezni szerintem a rendszer, az alapján számol, nem lát már benne az első 3 hónapban és csak a 25% Telekom kedvezményt vonja le a 9984 Ft-ból, úgy jön ki a 7488 Ft.
-
-
válasz
balint82 #93611 üzenetére
Akkor még egyszerűbb az ok.
Aaron14: Szia,
Tarifás hűség esetén az első 3 hónapban olcsóbb, a Mobil L + 6 GB net esetén például 9984 Ft helyett 3 hónapig csak 5984 Ft. utána a rendes ár, illetve abból vonódik le a Telekom 20 vagy 25% kedvezmény és annyi a hűség végéig, neked 25%-os lehet, úgy jön ki a 7488 Ft.
-
válasz
Nereyn #93601 üzenetére
Érdemes lenne akkor felhívni a telefonos ügyfélszolgálatot, ők látják, ha valami kizáró ok a hívásátirányítás kapcsán.
A fiókban és az alkalmazásban is bekapcsolható az átirányítás, már ha van hozzáférés a belépéshez.balint82: Szia, Reklamálj, hogy azonnal lassítsanak be!
7etape: Volt már erről többször is korábban, ne foglalkozz vele, a számla zárásakor/kiállításakor lesz jóváírás, addig ír ki érdekes dolgokat.
-
válasz
Dyrtyho #93598 üzenetére
Online feltöltötték a fiókodba, megtalálod a dokumentumok szekcióban.
Sofian: Nálam gyorsan javították a mobil előleges problémát, már ha arra gondolsz.
Nyáron bezzeg a havi díjas előfizetők örültek, közöttük én is, amikor elég volt a Mobil L mellé a 400 MB-os net és úgy volt korlátlan mobilinternet 3 hónapig, ami úgy azért nem volt rossz. (6500 Ft-ért hálózaton belül korlátlan hívás és SMS, hálón kívül 150 egység leforgalmazható hívás/SMS + korlátlan net.) -
válasz
Nereyn #93585 üzenetére
Szia,
Adott telefont nem ismerem a gyakorlatban típusilag, ezért a másik oldalról próbálom megközelíteni a problémát.
Nincs bevonva adott Domino előfizetés olyan opcióba, ami ellehetetleníti az átirányítást, például a családi mobil opcióba?8: Mostanság mondhatni semmi, de el kell fogadni, ha valakinek semmi sem jó. (Rosszindulat nélkül írom, kéretik úgy is érteni!
)
Amikor a havidíjas előfizetők kapnak extrát, akkor a Domino előfizetők háborognak, máskor meg fordítva, pedig nem feltétlenül billent el aránytalanul egyik irányban sem a mérleg nyelve. -
válasz
-secret- #93582 üzenetére
Ja, én már nagyon régóta fiókos (e-mail címes) belépést használok, de mától meg muszáj is lenne a teljességhez, erről volt is közlemény, illetve feldobja most is, ha telefonszámmal próbálsz belépni.
Két módon lehetett eddig hozzáadni, vagy az egyik fiókban adtad meg a hozzáadandó előfizetést, vagy a másikkal belépve adtad meg, hogy mihez szeretnéd hozzárendelni.Ateszpapa: Ez jó jel, akkor vélhetően nem aktív az opció.
-
válasz
Eztis_Aztis #93573 üzenetére
Mostanság nem nehéz belefutni, elég gyakori a karbantartás, sokszor előzetes kiírás nélkül is.
Nekem nem volt ilyen jellegű gond a belépéssel. -
válasz
fornettisuti #93570 üzenetére
Az imént keltem és már működik.
punky10: Nagyon jóra akarják csinálni, biztos azért a sok karbantartás.
-
Szia,
Havidíjas előfizetői szerződéssel lehet csak biztosítást kötni.
Régebben volt Domino konstrukciós is, de egy ideje nincs már.gyuromoj: Akkor marad a telefonos vagy személyes ügyintézés.
Remélem, nekem engedi majd éjfél után a netet felfelé módosítani, mert decemberben megint kell a korlátlan, mivel sok lesz az utazgatás.Más: Délután rendeltem tartozékot kuponnal (amit a Mate 10 Pro vásárlásakor kaptam), olyan üzletet jelöltem meg az átvétel helyéül, ahol volt készleten és be is jelöltem az azonnali átvétel, a rendelés sikeresen zárult.
A szokásos e-mail és SMS elmaradt, a fiókban pedig a "Visszahívásra vár" állapot volt olvasható.
Ettől függetlenül bementem az üzletbe, ahol hozzáértő sráchoz kerültem (pont betanított egy új dolgozót, már ebből is sejtettem, amikor oda szólított a rendszer, hogy jó kezekben lesz a rendelésem), pillanatok alatt megoldotta a problémát, hozták a tartozékot, kifizettem a fennmaradó összeget, megköszöntem a segítséget irány haza.
A KÖKI T-Pont volt az üzlet, ezúton is köszönet a hozzáértő illetékesnek! -
Függetlenítették a 2 év hűség alatt is, ez abban az Ászf-ben is szerepel(t), amely akkor volt hatályos, amikor te szerződtél a szolgáltatóval, csak adott egy kitétel a hűség miatt, hogy olyankor az akció során igénybe vett kedvezményt is vissza kellett fizetni a 15.000 Ft-on felül.
-
válasz
Littoral #93522 üzenetére
Akkor nem kell ezen rágódni, Telenor Hello Data[ és kész.
Technikai okról tudok bizonyos helyeken, ahol van már ugyan valamilyen szolgáltatás, de a házban olyan a vezetékek állapota, hogy arra új teljesítési szintet nem vállalhat a szolgáltató, az átkábelezés meg a szolgáltatón kívül álló okok miatt nem kivitelezhető. (Műemlék épület, de más akadályokat is gördítettek a szolgáltató elé.
Mindegy, ez nem ide tartozik, hanem a vezetékes topikba. -
A COOP kupon csak online rendeléssel felhasználható, ezért muszáj vagy úgy vásárolni, de ha a rendszerben külön kipipáltad az azonnali átvételt is és a rendszer úgy végig is vitte a folyamatot, a végén pedig sikeres rendeléssel zártál, akkor érdemes lenne bemenni adott üzletbe, hátha már régen átvehetnéd a terméket, a rendszer más tészta, egyrészt csúszásban van néha, másrészt lehet, hogy az üzletben is tudnak segíteni a véglegesítésben.
-
Kínából biztos, mert a kormányfőjük most itt van és itt bénult le a lezárások és a biztosítások miatt a város (Budapest) jelentős része, megbénítva ezzel a futárok...stb. munkáját.
A rendszerben látni amúgy, hogy adott készülék melyik üzletben van raktáron, és ha a kis jelölőt kipipálod, hogy azonnali átvétel adott üzletben, akkor a rendszer lefoglalja az ottani készletből a készüléket és átvehető, nem kell arra várni, hogy futár kiszállítsa oda.
A BF is közrejátszhat, biztos sokkal több volt a rendelés az átlagnál, amit intézniük kell és még csúszásban lehetnek.
Ja, és a Domino csomagos telefon valamiért lassabban fut át néha a rendszeren, igaz, már az év elején volt, de az azonos napon (néhány perc eltéréssel) rendelt (havi díjas) előfizetéses Mate 9 megérkezett nekem a következő munkanapon, a Domino csomagos Honor 8 pedig csak a következőn, pedig mind a kettő volt raktáron.
Közel 2 hete (havi díjas) előfizetéssel rendeltem Mate 10 Pro-t, a következő munkanapon kihozta a futár azt is, szóval ha nincs bonyolítás és egyéb akadály, akkor gyorsak.
Az elmúlt hétvégén akartam rendelni kuponnal (amit a Mate 10 Pro-hoz, illetve az ahhoz tartozó előfizetés hűséges meghosszabbításáért kaptam) tartozékot, de valahogy sejtettem, hogy sok lezárás miatt hétfőtől szerdáig halál lesz a kiszállítás és még utána is kell majd néhány nap, amíg a futárok beérik magukat, így magamat is megkímélve az idegeskedéstől, csak később fogom leadni a rendelést. -
Kérhetik, de nem mindig szokták, ha nagyon akarja, anélkül is megoldhatja a dolgot, viszont úgy egyszerűbb nekik, ha ott SIM kártya, a többi a hozzáállásuk kérdése, mert anélkül is megoldható. (Úgy fontos az, amit előttem is írt Watto1991, hogy a régi SIM úgy azonnal inaktív lesz.)
Amikor én utoljára ilyet intéztem, akkor nálam volt, de mondta az ügyintéző, hogy nem kell, el is dobhatom akár, újról csinálta. (Jó, lehet hogy csak kellett a statisztika azon részébe egy plusz neki...)
Nem hiszem, hogy túl sokáig ülnének rajta, de rákérdezhetsz, hátha pontosabbat is mondanak (kivéve, ha sablonos ügyintézőt fogsz ki). -
Amire jogszabály nem kötelezi, de megteszi az előfizető irányába kedvezve, azt igen, csak jófejségből teszi.
Az Ászf változott, nincs már adott szolgáltatása, így olyan lehetőség már nincs.
Nézem közben a kapcsolódó jogszabályokat (már a visszaható hatályig, illetve annak tilalmáig fajult a dolog), hogy mit lehetne tenni, de nem látok túl sok biztatót. -
válasz
zoli62 #93459 üzenetére
Nem fordult azért teljesen az ellenkezőjére, én ezen év elején is vettem két telefont (Mate 9 DS és Honor 8 DS) listaáron és Domino csomagban függetlenül olcsóbban a Telekomnál, mint amennyiért voltak azok akkor bárhol máshol, korrekt gyártói jótállással.
Figyelni kell, néha a Telekom is jól áraz. (Nem beszélve az elárazásokról, amikor például 150.000 Ft-ért adja a 450.000 Ft-os laptopot, többen is vettek, aztán az aprón kötött ki sok, persze jókora felárral...)
Van persze több telefon/készülék is, ami pont nem éri meg a szolgáltatónál, ez van, azt máshol veszem meg. -
A jogszabály szerint csak azokat a készülékeket kell díjmentesen függetleníteni, amelyekhez kapcsolódó előfizetői hűségszerződés volt érvényben a jogszabály hatálybalépésekor és utána a hűség lejártakor, ha az korábban lejárt vagy még él a hűség, azokat csak jófejségből függetleníti, de nem kötelezhető rá.
A szolgáltató úgy szerződött a gyártóval adott készülékek kapcsán, hogy azokat hálózati zárral rendelte és vásárolta meg, a gyártó tette azokra a zárat, nem feltétlenül oldhatja fel más. -
válasz
zoli62 #93452 üzenetére
Kiderül majd, hogy mi is lesz, azt csak a szolgáltató és a volt gyártó tudja, hogy köti még őket egymáshoz - akár valamilyen jogutódon vagy köztes cégen keresztül - bármilyen támogatási kötelezettség, vagy nem.
wszab: Amikor fizetsz a szolgáltatásért, akkor egyértelmű, hogy teljesíteniük kell, de ha nem fizetsz és jogszabály sem kötelezi őket a díjmentes feloldásra adott esetben, hanem csak jófejségből teszik meg, amikor tudják, akkor más a helyzet.
A törzskönyv elvesztésére egyrészt bejelentési kötelezettség adott, másrészt más szabályok vonatkoznak rá. -
válasz
zoli62 #93448 üzenetére
Ez az új jogi szabályozás nem tér ki ilyenekre, de végig lehet járni az utat, más kérdés, hogy lesz a végén valami, vagy sem...
Több tényező függvénye is a dolog, hogy például adott gyártóval, illetve hivatalos beszállítóval milyen és meddig szóló szerződése volt a szolgáltatónak, van valamilyen szinten jogtudód a gyártónak vagy nincs...stb., szóval nem egyszerű dolog ez, hogy a szolgáltató tud lépni az ügyben, vagy veszett fejsze nyele.
A szolgáltató jogilag védve van, jelen helyzetben az ügyfelek számára kedvező módon tér el a jogi szabályozástól, de ha azt abban a formában rajta kívülálló okok miatt nem tudja teljesíteni, abból baja nem lehet, ilyen esetben nem tudják felelősségre vonni.
Akinek a kapcsolódó jogszabály hatályba lépésekor élő hűségszerződése volt/van (adott készülékre vonatkozóan) és azt követően jár le, tehát akiknek a jogszabály alapján muszáj majd feloldani a készüléken a hálózati zárat, azoknak biztos fel is fogja tudni, mindenki másnak és régebbi készülékeknek meg amolyan ajándék a feloldás, annak elmaradása nem hiszem, hogy jogi következményekkel járhat, ahogy a még meglévő hűségeseknél sem, még ha fel is oldja lehetőség szerint. -
Az átvétel időpontjától számított 14 napon belül kell fel-, vagy leadnod.
Én postáznám, jobb a hozzáállás úgy, videózzák is a csomag kibontását.
Nyomtatvány itt: Link
Direkt T-Pontban megpróbálhatod leadni (Partner üzletben ne), de nem mindenhol, illetve mindenki szereti átvenni. -
válasz
Lackooo84 #93438 üzenetére
Nem a Telekom zárja le, hanem a gyártóval záratja le, mert eleve úgy rendeli, illetve rendelte a készüléket.
Aki a készüléket megvásárolja a szolgáltatótól, az direktben a szolgáltatóval áll szerződésben, így a hálózati zár feloldását is csak rajta keresztül intézheti, bárhol máshol jogsértő módon oldják fel azt. -
A vásárlástól, átvételtől számított 3 munkanapon belül kell cserélni, ha a hiba akadályozza a rendeltetésszerű használatot.
Belül vagy a 3 munkanapon?
Akkor esélyes, ellenkező esetben szerviz - utóbbi esetben sem kizárt persze a csere, ha nem javítható, de az egy hosszabb ügymenet. -
Szia,
Ilyen viszonyítási alaphoz nem találni hasonlót, de ez a jogi szabályozás változásának is köszönhető, mivel már nem írható alá készülék nélkül 2 év hűség, 1 évre meg nem jár annyi kedvezmény, mint korábban a 2 évre - ezt a megtartásos hűségre (is) értem.
A Next S aranytárskártya eredeti árához viszonyítva lehet hasonlót összehozni, aminek 5310 Ft a 2 év hűséges ára, 1 évre 7310 Ft, abban van korlátlan hálózaton belül hívás és SMS, 160 perc más belföldi alapdíjas irányban (SMS nincs, az külön fizetős) és 1 GB net.
Ennek a megfelelője lehet a Mobil L + Net 2 GB (korlátlan hálózaton belül hívás és SMS, 150 egység más belföldi alapdíjas irányban, ami lehet hívás és SMS tetszőleges arányban, 2 GB net és korlátlan facebook, instagram és waze), így 1 év hűséges "társkártyás" (-20%) konstrukcióban 5479 Ft
Eddig nem számolgattam ilyen szempontból, de gy nézve, már jobbak is az új konstrukciók. -
-
válasz
thomas77 #93410 üzenetére
Az S7-en ha megfelelő firmware verzió van, akkor alapban is megjelenik a VoLTE kapcsoló, nem kell hozzá aktivált VoLTE funkciós előfizetéshez tartozó SIM kártya.
A 4X passz, azzal nem vagyok képben, illetve csak annyit olvastam róla korábban, hogy régió függvénye is a dolog. -
válasz
thomas77 #93407 üzenetére
SMS-t tudtommal nem küldenek az ilyen úton eszközölt aktiválásról, nekem legalábbis nem jött.
Aktiváltattam telefonon, utána a telefont újraindítottam és már működött is.Feltételek:
- a telefonokban legyen szoftveres VoLTE kapcsoló és az BE állásban álljon (sok telefon VoLTE képes hardveresen, de ha nem kap szoftveres kapcsolót is, akkor nem működik megfelelően, igaz ez akkor is, ha adott tekintetben nem megfelelő firmware verzió kerül felhúzásra, vagy manuálisan belenyúl a tulaj, tiltogat olyan folyamatokat, amik kellenének hozzá)
- megfelelő 4G lefedett területen kell tartózkodni
- a telefonon legyen engedélyezve a 4G elérés
- megfelelő SIM kártya kell hozzá (ami 4G képes, az jellemzően jó)
- megfelelő előfizetés kell hozzá (Domino és a flották egy része nem okés)Érdemes lehet telefonon rákérdezni, hogy bekapcsol állapotúnak látják, vagy sem.
-
-
válasz
choco01 #93372 üzenetére
Addig nincs gond, amíg nem gyakran hívogatnak különböző dolgok miatt, hogy vegyél ezt meg azt, menjél el ilyen meg olyan rendezvényre (és ott próbálnak rád sózni különböző dolgokat), de ha ilyen van, akkor minden esetben fel kell őket szólítani, hogy nem kérsz több ilyen megkeresését és töröljék a telefonszámodat (és egyéb adataidat) a rendszerükből, adatbázisukból.
-
válasz
choco01 #93369 üzenetére
A szolgáltató a sajátból viszonylag gyorsan eltávolít, a probléma azokkal a marketinges...stb. cégekkel lesz, akik korábban megvették a telefonkönyvet, mert onnan más nem tud törölni, mindenki csak a saját adatbázisából, a te külön kérésedre, felszólításodra.
nesa: Az Alap csak belföldön, a Prémium külföldön is, 20 meghatározott országban: Link
-
válasz
tylerddd #93364 üzenetére
Havonta egy alkalommal lehet díjcsomagot váltani (díjmentes), arra kell csak figyelni, hogy ha a tarifára is van hűség, akkor a vállalt minimum alá ne menj, különben kötbéres lesz a dolog
Olcsóbbra is lehet sokszor váltani, mert a vállalt minimum nem feltétlenül egyenlő a díjcsomag havi díjával, ezért fontos, hogy mindenki ismerje a hűség alatt vállalt és aláírt minimális költési szintjét.
Az új díjcsomagoknál a hang és a net listaárának az összege számít, ha az úgy eléri vagy magasabb a vállalt minimum költési szintnél, akkor a rendszer is gond nélkül engedi a váltást, más esetben figyelmeztet, külön rákérdez a kötbér megemlítésével és csak utána lehet váltani. -
-
válasz
BronzIsten #93344 üzenetére
Bejelentkeztem, most nem látok problémát.
Sanki: A futárszolgálat szerint ha megtörtént a kiszállítás, akkor igen, a honlap sokszor késésben van, pláne hétvégén.
Nekem is úgy volt, hogy átvettem a telefont, de még másnap is szállításra várt a honlap szerint, aztán később utolérte magát. -
válasz
St3ven #93336 üzenetére
Bár nagyon régen próbálgattam, de ha jól emlékszem, akkor a PIN2 kód kell hozzá.
sellerBP: Szia, Ha van rendelési azonosító, akkor én már nem szoktam aggódni a webshop által kijelzett állapot miatt, néha csúszásban van a valós állapothoz képest is, pláne hétvégén, most meg a BF miatt pláne feltorlódhattak a dolgok.
Balázs1621: Szia, Valóban: Link
A micro-, illetve nano SIM-kártya cseréje - hívószámod megtartásával - akkor is díjmentes, ha nem nálunk vásároltad a készüléket. Ez esetben a kártyacserét Telekom üzleteinkben intézheted, személyes okmányaid bemutatása után akár havi díjas előfizetőként, akár Domino előfizetőként.
-
Jelezd nekik a problémát, nézzenek utána.
Akad néhány ügyintéző, aki nincsenek a helyzet magaslatán...
Az én első átaktiválásos sztorim is megérne egy külön misét, a hölgyike nem volt rá képes, pedig elmondtam neki a szerinte látott hiba okát - ami valójában nem is hiba -, de már megtanultam, hogy túlzottan nem vitatkozom, hanem telefonáltam később, máshoz kerültem (szerencsére), aki egy perc alatt megcsinálta. -
Jól lett bediktálva az azonosító, vissza is olvasta az ügyintéző, hogy ő is jól értette és írta le?
Mert ha a régid inaktiválódott, akkor netán rosszra/mellé ment az új aktiváció?
Nekem gyorsan megoldották ezt a napokban, ahogy letettem a telefont, röviddel utána lelépett a hálózatról a régi, betettem a telefonba az újat és már működött is. -
válasz
norberto_th #93318 üzenetére
Melyik korlátlan opcióra gondolsz? (Mert van több is.)
Az új netes csomagokban foglalt korlátlan alkalmazásosra?
Azoknál nem látok korlátozást a képekre vonatkozóan, ha direktben külditek egymásnak és a fel- és letöltés menetének nem része harmadik fél által biztosított mód/hely.
Ezt olvastad: Link? -
válasz
szokel16 #93312 üzenetére
Jóval olcsóbb lett most a Note 8 is, bár főként a dokkoló kiesése miatt, az viszont jó, hogy a single helyett dual SIM verziós lett.
Bezzeg a Mate 10 Pro-ból nem akartak DS verziót adni, ha meg az is csak később lesz DS (mint történt ez a Note 8-nál is), az már nekem mindegy...
-
válasz
szokel16 #93310 üzenetére
Szia,
Akinek van megfelelő rálátása, az nem nagyon szokott kockáztatni a még nem publikus infók kiszivárogtatásával.
Személyes véleményem csak, de a Note 8 ára több okból sem nagyon fog változni mostanság, egyrészt még 2 hete sincs, hogy átárazták, amikor Dual SIM verziósra váltottak, másrészt ha akcióznak is bármikor, az nem a gyártók aktuális legújabb/legutolsó típusát érinti, hanem egy vagy több korábbit.
Nincs ez persze kőbe vésve, de nem csak az idei, hanem az elmúlt évek gyakorlata is ez volt. -
Olyan készüléket választottál, ami a webshop szerint ténylegesen volt készleten konkrétan abban az üzletben?
Amennyiben igen, úgy jellemzően azonnal átvehető, én többször is rendeltem már így és sosem volt probléma, mindig átvehettem azonnal, ahogy odaértem, általában a rendelés leadásától számítva, 1 - 2 órán belül.
Olyan is volt, hogy a rendszeren még nem futott át teljesen a rendelés, de már odaértem az üzletbe, ahol véglegesítették 1 perc alatt és kiadták a készüléket. -
válasz
jotzo01 #93287 üzenetére
Szia,
Egy előfizetés/hívószám ebben a formában csak egy SIM kártyán működik egyszerre, amennyiben az újat aktiváltatod az ügyfélszolgálattal (mert alapban nem aktív és csak arra az előfizetésre/ hívószámra aktiváltatható, amelyikhez kapcsoltan kiküldték), a régi abban a pillanatban inaktiválódik.
norberto_th: Csak Net díjcsomagra is jár a 20% kedvezmény. (az új 6/15 GB, választható hang nélkül, de úgy is lehet azokkal telefonálni is.)
Konzol is vásárolható csak Net díjcsomagokhoz, a fentiek szerint. -
válasz
csabyka666 #93268 üzenetére
Hálózati hiba is lehet ott akár, de ahogy korábban írtam, úgy lehet csak szűkíteni a hibalehetőségek körét.
A 4G lefedettség még nem jelent 4G hanghívást, de azt csak azért említettem meg, mert ha van is hálózati hiba, nem feltétlenül adott minden hálózati módban. -
válasz
csabyka666 #93264 üzenetére
Szia,
Budapesten nincs gond, bár én 4G-n telefonálok, de akikkel beszéltem, azok közül sokan nem.
Amennyiben van rá lehetőséged, érdemes kipróbálni másik telefonnal és SIM kártyával, ki - ki alapon felcserélve egyszerűbb kideríteni, hogy hálózati probléma, vagy esetleg csak a SIM kártyával, netán adott telefonnal van gond. -
válasz
kchris78 #93261 üzenetére
Én böngészőből (Chome, asztali nézet és inkognitóablak, hogy semmilyen bővítmény, adattömörítés...stb. ne kavarjon be) szoktam mérni néha a mobillal a beta.speedtest.net oldalon a megfelelő szerver kiválasztását követően (a Telekomos néha nem engedi mérni a feltöltést, ilyenkor más hazaira váltok), így pontos eredményt kapok, de húzósabb esetben 200 MB is lehet egyetlen mérés.
Ahol lakom (Újpesten), "csak" 2CA (225 Mbps) mobilnetes hálózata van,jelenleg a Telekomnak, de még így sem lehet panasz, azzal is gyorsabb a lakás bármelyik helyiségben a mobilnet, mint a vezetékes UPC 120/10 Mbps (ami a gyakorlatban 124-125/10-11 Mbps)
Nem annak a bizonyos e-akárminek a növelésére, egyszerűen csak megnyugtató, hogy ha az egyik behal bármi miatt egy időre és halaszthatatlan, vagy legalábbis kellően sürgős dolgom van adott tekintetben, akkor van másik gyors is. -
válasz
kchris78 #93257 üzenetére
Három összevont frekvencia esetén nem olyan nehéz elérni, valahol még ettől is gyorsabb, olyan helyeken is mértek már jóval felette is, ahol amúgy nagyon sokan neteznek, például a Keleti pályaudvarnál.
Igaz, megfelelő telefon is kell hozzá, mert sok csak 2CA-t tud, hiába adott ott 3CA hálózat. -
válasz
norberto_th #93084 üzenetére
Szia,
A kereső dobta ki ugyan a hozzászólásodat (nem is ezzel kapcsolatban keresgéltem), így talán már nem is aktuális, de egy jó tanács: Kapcsold ki a wifi asszisztens, különben olyankor is a mobilnetet (is) húzza a telefon, amikor látszólag wifi hálóra kapcsolódsz és azt gondolod, hogy azon forgalmaz.
-
válasz
1egaly #93229 üzenetére
Biztos megérti a Samsung illetékese is, ha megfelelően leírásra kerül a probléma.
Vannak olyan készülékek, amiknél a Telekom által kerül be a kapcsoló, lehet, hogy a Telekomos firmware verzióval visszakapnád. (Nálam fordítva történt, de szerencsére itt nem a gyári firmware verzióba nyúlt bele a Telekom, hanem csak egy külön kis frissítést adott ki, amit a második gyári visszaállítás után már nem telepítettem és így nincs gond, van VoLTE kapcsoló és működik is a funkció.)
Nem is megy nálad a VolTE, telefonáláskor visszakapcsol a készülék 3G/2G módba?szabogabor10: Szuper, akkor egyre több helyen van már 3CA.
-
válasz
Soulfly842 #93212 üzenetére
Köszi!
Mik lesznek vajon most BF keretében az elmúlt hetihez képest, érdemes lesz vajon ébren maradni?
Tavaly és korábban mindig vettem valamit, ami nagyon megérte, de most nem, ami lett volna jó áron, azt nem olyan régen vettem más akcióban. (Okosórát például a kuponos dílerektől.)
-
válasz
vizslakutya #93213 üzenetére
Nem kell külön fizetni érte és nem csak azokon a készülékeken megy, amiket a Telekom felsorol, más kérdés, hogy több feltétele is van, megfelelő előfizetés is kell hozzá (Domino esetén még nem megy, illetve flotta sem mindegyik játszik), továbbá a készülék típusa sem mindegy, a VoLTE kapcsoló megléte még nem garancia a működésre, végül pedig a VoLTE funkció bekapcsolására sem könnyű bármelyik ügyintézőt rávenni, tapasztalat, hogy egy részük nincs képben, mások meg ragaszkodnak a Telekom által kiírt listához, de olyan is van, aki simán bekapcsolja, ha a rendszerben megfelelőnek látja.
Úgy a legegyszerűbb kipróbálnod, hogy kérsz valakitől olyan SIM kártyát, amelyhez tartozó előfizetésen aktív a VoLTE, azzal kipróbálod a telefonodat és úgy kiderül, ha működik, akkor ezt lehet majd mondani az ügyfélszolgálatosnak és úgy talán a rigolyásabbja is hajlandó lesz bekapcsolni az előfizetéseden.
Budapesten tudtam volna ebben segíteni, de az adatlapod szerint elég messze laksz. -
válasz
Ateszpapa #93204 üzenetére
Igen, elég volt 1.5 év önkéntes hozzászólás megvonás.
A korábbi hozzászólásommal kapcsolatban: Nyomtan egy gyári visszaállítást a Mate 10 Pro-n, tökéletesen működik a 4G hanghívás és a VoLTE kapcsoló is adott, amíg a Telekomos DT.HUN 8.0.0.115(CT) egyéni verzióra frissítést nem telepítem, onnantól viszont eltűnik a VoLTE kapcsoló és a 4G hanghívás sem megy.
Az egy dolog, hogy a Telekom a hálózati frissítésébe beleerőlteti a böngésző kezdőlapjának a Telekom honlapra állítását és választási lehetőség nélkül telepítteti abban néhány alkalmazását (a Telekom alkalmazást még megértem valamilyen szinten, de például a Műsorújság és a Mobilvásárlás már más téma, még szerencse, hogy utólag eltávolíthatók), de legalább a hálózati beállításokat ne szúrnák el.
A Telekomos hálózati frissítés után a 4G opciók is átíródnak LTE-re a beállításokban - valahol kevesebb választási lehetőséggel, mint előtte a gyártói beállításokkal, például a választható hálózati módoknál, -, ebből úgy gondolom, hogy a Telekomos illetékesek csak elővettek egy régi sablont és azt próbálták ráfaragni a rendszerre, az új opciókat figyelembe nem véve, így nem jártak teljes sikerrel.
Mindegy, majd csak javítják a frissítést, addig is én nem telepítem vissza ezt a Telekomos egyéni verziót, mert előnyét nem látom, hátrányát viszont annál inkább. -
válasz
Gercsi #93201 üzenetére
Pénteken vettem egy Mate 10 Pro-t (a Telekomtól), szombaton be is kapcsoltattam a 4G hanghívást, onnantól működött is, de ma reggel kapott egy gyártói frissítést, amit követett egy külön Telekomos hálózati frissítés, na onnantól se 4G hanghívás, sem pedig VoLTE kapcsoló. (Csak a gyártói frissítést telepítve még minden rendben volt, a Telekomos hálózati frissítés tett be neki később!)
Bejelentettem a Telekom felé a problémát, de már tudtak róla, más típusú készülékeket is érint a hiba.
A nem a Telekomnál vásárolt Mate 10 Pro-n megy most is a VoLTE.
A listán nem szereplő sok telefonnal is működik a VoLTE.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest