Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Nagyon magasak a munkadijjak, ezert szinte semmit sem erdemes megcsinaltatni. Ha kimegy a tech a ceghez az 150 dollar/ora, ha elore fizet blokk orakat akkor "csak" 125 dollar. Es ezzel meg a legolcsobb ceg vagyunk a kornyeken.
Most van pl egy 3 ev 1 honaps Dell gep ami teszem azt alaplapos. Dell atlag $200 dodot ker az alaplapert, minimum 2 ora kimenni kicserelni, ha mar ott vagy ugye kicsit kipucolod az oprendszert, megy-e minden szar a g epen: nyomtato, levelezes, programok es ott vagy, hogy $500+ es ha a jovo heten megdoglik a vinyo vagy a tap vagy akarmi mar buktak is rajta.
-
iwu
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
'Nagyreszben nalunk is az van amit kraft mond, 3 ev gar lejart es barmi van a geppel akkor uj gep, nem is nagyon csinalunk karbantartast olyat mint odahaza csinaltunk."
tegnap volt a tvben egy riport különböző országok pénzének a vásárlóértékről, ezt is bele lehetne venni:
-
gaborbol
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
"Szóval akkor marad a cipelés, ha nem akarok nagy paraszt lenni
"Egy atlagos irodai gep meg rendben is van, de amikor az intenziv osztalyos gep-nyomtato karbantartast csinaltuk ... pff. Beoltozni, halal lassan-ovatosan maszkalni, betegekre nem nezni, mar a szagtol is majdnem mindig kidobtam a taccsot, nem hogy a csovektol, meg a veres cuccoktol.
Kulonben kompresszorral csinaltuk mi is mindig, szerettek is a hangjat, de meg hogy

Most ezt hasznaljuk, teljesen renben is van:
Nagyreszben nalunk is az van amit kraft mond, 3 ev gar lejart es barmi van a geppel akkor uj gep, nem is nagyon csinalunk karbantartast olyat mint odahaza csinaltunk.
-
SirRasor
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ez engem is érdekel, mert ha nem porosodik, akkor gondolom nem szellőzik és megsül. Mondjuk én se voltam pontos: ezek standard asztali PC-k altív hűtéssel (minimum 2 ventilátor), szóval levegőáramlás az folyamatos.
EDIT: szóval akkor marad a cipelés, ha nem akarok nagy paraszt lenni

-
sanzi89
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Kifejtenéd kicsit bővebben, mondjuk gyakorlati megvalósítással?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Nálunk a falból jön a levegő

-
bugizozi
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Kompresszor sokat tud javítani a gépek állapotán
Amikor másik helyre költözött a user vagy gépszerelés volt akkor - ha már úgyis szét volt szedve - mindig elbattyogtam a megfelelő helyre (~50 m egy csarnokban), kifujtam aztán visszavittem neki, de amúgy nem nyúltam hozzá. -
SirRasor
addikt
Hoi!
Ki hogy szokta takarítani a felhasználók gépeit? Mármint fizikailag.
Jelenleg kompresszorral fújkáljuk a gépeket, de macerás mindig kiszerelni és elcipelni a megfelelő helyre. Vagy nagy parasztság volna, ha az aktuális helyén állnánk neki?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sztikac
őstag
Köszi az ötleteket, segítséget!
-
bobsys
veterán
-
brd
nagyúr
válasz
sztikac
üzenetére
PowerShell-t bírod ?
-
sztikac
őstag
W2k3 és W2k8 R2 szerverekről kellene heti rendszerességgel e-mailben riportot küldenem a diszkek kapacitásáról. Lehetőleg nem 3rd party megoldás kellene... Merrefelé keresgéljek?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Többféleképpen, legutoljára mikor régi gépeket (XP) állítottam be így, csináltam egy semmi joggal nem rendelkező tartományi felhasználót aki autologinnel belépett a gépre (ez group policy-vel konfigurálódott automatán), majd az indítópultba bemásolódott a már korábban beállított .rdp file.
De sokkal elegánsabb mondjuk Windows ThinPC-vel, vagy rendes vékonyklienssel megoldani. -
PumpkinSeed
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy egy gépen nem operációs rendszer jön be, hanem egyből a remote desktopon keresztüli bejelentkező felület?

-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi
üzenetére
Frissítsd Win8-ra, és az abban lévő Hyper-V-n futtasd, különben eléggé küzdős.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Netapp tárolókkal foglalkoztatok már? Flash Accel-t telepített már valaki?!

-
sanzi89
addikt
Win7-en van egy olyan feladatom, hogy mindennap statikusan be kell pötyögnöm különféle parancsokat. Lényegében be kell loginolni SSH-n valahova, kiadni két soros parancsot, kilépni és ezt még sok gépen. Ezt kellene automatizálni, mit Linuxon az .sh fájlok. Biztos bagatel kérdés, de még nem találkoztam ilyennel, és nem tudom milyen irányba induljak.
-
sanzi89
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálunk minden legalább ht-s, de a többség dual core. Nem tudom, ez jelent-e valamit.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
sanzi89
üzenetére
Nem is volt az elmúlt hónapokban se? A neten sokan októberben tapasztaltak hasonlót frissítés után, azért is találtam megoldást. Olyan gépeken nem is volt gond nálunk, ami pl éjjel is ment. Valamint olyan gépek voltak problémások, amiben se dual core se HyperThearding, az egy magot rendesen lehúzta az svchost.
Próbáltam pár keresőt, hátha találnak valami szutykot, amit a céges vírusírtó (pontos típust nem mondok, de egyik itteni kolléga nagy "kedvence"
) nem fogott meg, de semmi. -
sanzi89
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nálunk azon a pár gépen, amin még XP van nincs gond.
-
bugizozi
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem tudom mire akarsz célozni ezzel a kérdéssel, nekem van egy XP virtuális gépen, úgy működik ahogy eddig
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Aham. Másoknál?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Mióta felröppentek a hírek, hogy az MS "kiáll" az XP mögül, illetve a Win7-nek megjött az SP1 javítócsomagja, azóta nincsenek XP-s klienseink.
-
E.Kaufmann
veterán
XP-s kliensek működnek nálatok rendesen?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi
üzenetére
Ha teljesen ki lesz gyalulva az Exchange, én nem pöcsölnék ennyit, ADSI editorban kitörölném az egész Exchange konténert, ADUC-ból kitötölném az Exchange OU-t, a maradék exchange specifikus felhasználót mint ez a discovery search téma, az Exchange szerver computer account-ját is töröld, majd a virutális gépet is.
Persze ha SBS szerver a lelkem akkor azért nem esnék neki.... -
bobsys
veterán
válasz
moha bácsi
üzenetére
Egyebkent tudod torolni a databaset?
-
bobsys
veterán
válasz
moha bácsi
üzenetére
Get-MailboxStatistics -Database "database" | where {$_.DisconnectReason -eq “SoftDeleted”} kilistazza a softdeleted mailboxokat, ott latod-e?
-
laszak
tag
Shadow Copy engedélyezés/beállítás lehetséges GPO-ból a kliensekre?
Eddig nem találtam működő megoldást. -
bobsys
veterán
válasz
moha bácsi
üzenetére
Ha ez az utolso exch 2010 akkor
Get-Mailbox -Arbitration | Remove-Mailbox -Arbitration -RemoveLastArbitrationMailboxAllowed -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Barmoltam mikor osszeraktam az itthoni nagy PCt. Azota megy,volt mar rajta Exchange, sima Win serverek, DFS, de ez reszben a munkahoz kapcsolodott a tobbsegeben pedig tanultam. A dolgozos laptopokat meg hagyom beken (kiveve ezt az IE 11 fiaskot) mukodnek.
Egy gondom van a hyper-v geppel (Server 2012 with GUI), hogy ha barmilyen usb pendriveot, har driveot bedugok akkor eltunik a C:-n kivul az osszes meghajtom. Ott vannak, mert a D:\ parancsra bejon csak nem latszik es innentol kezdve nem lehet ujrainditani/leallitani a gepet, mert menet kozben megall valahol csak a szemet lehet kinyomni, azt meg nem szeresse. Nem tudom ravenni magam, hogy beleassak, felneztem google-ra hatha de 10 percnel tobbet meg nem foglalkoztam vele. -
bobsys
veterán
Ma csak 2 orat szenvedtem az IE 11 verziojaval. Csak tudnam minek adjak ki Windows 7-re ha nem mukodik. Feltelepitem es bumm az accelerator funkcio nem mukodik, probalgatok ezer dolgot kiderult, hogy ha a website nagyitas nem 100% akkor bammeg nem mukodik
Raadasul telepiteni sem lehet az IE Add-on galerybol semmilyen uj acceleratort valami oknal fogva, de a hibauzenet legalabb beszedes: "Hat nem sikerult telepiteni, mert vagy valami baj van az Add-onal vagy nem vagy az internetre csatlakozva" 
Ugyhogy most visszamentem IE 9-re de erosen elgondolkoztam, hogy nemcsak a ceges honlapokhoz fogom hasznalni a firefoxot, hogy lehet ilyen foshalmazt kiadni?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Még két ilyen kell UBiQUiTi Brackets Nanostation konzol és elvileg kész is.
-
sanzi89
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Akkor a falakra rögzítek két ilyet UBiQUiTi NanoStation M5 (5GHz) úgy, hogy egymásra néznek, kapnak egy szál UTP-t POE-vel támogatva és kész? Tényleg tud 150Mbps sebességet? Minek van rajta 2 UTP csatlakozó? Ki lehet deríteni, hogy mi van a dobozban? Kell még venni valamit (rögzítő elem, csavarok, stb.)?
Egyébként tok jó volna az 5GHz, nem kavarna be a 2,4GHz-es hálózatba...Köszi az infót!

u.i.: Kérdéseimre a válaszok:
Két UTP ott jöhet jól, ahol még ráköt az ember valamint, például egy IP kamerát. A dobozban ezek vannak, tehát valószínűleg kell venni hozzá még két elemet, ami a sík falból valami csőszerűséget készít. -
sanzi89
addikt
Kültéren kellene Wifit átnyomni körülbelül 50 méteren, a rálátás közvetlen, vezetékes összeköttetés sajnos nem alternatíva. A sebesség a lehető legnagyobb kellene (a net 120Mbit/sec, ez volna az elsődleges, de jó volna ha a gigabites hálóból is a lehető legtöbb átmenjen). Van valakinek tapasztalata ilyen rendszer kiépítésével? Tudtok esetleg eszközöket vagy irányelveket a választáshoz ajánlani? Köszi előre is!
-
Set-Comment™
senior tag
Backup anomalia:
Server 2012 dedup bekapcsolva,
D: 300 gbnyi public share, 31 % dedup ratio
E: 700 gb-ny user share, 48 % dedup ratio.
EMC Networker 8 kliens a file serveren
EMC Networker 7.6 serverFull mentes utan a server konzol 51 giga mentett adatot lat, probakepp egy(!) users foldert visszaallitottunk es 21 giga jott vissza.
Jol szamol mi?
-
gaborbol
őstag
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148694
Esik az aruk szepen, meg csak nem is akcios, gondolom karacsonykor 20-40 dodoval lenyomjak majd ezt is.
-
Üdv. Ti melyik virtualizáló progit részesítitek előnyben? Zentyal-t szeretném kipróbálni. VMWare vagy VirtualBox, vagyv mi más?

-
iwu
addikt
válasz
moha bácsi
üzenetére
és ez jó volt neked?

gondolom a dnsben az mx már át van irányítva.
Onnét kezdve akár maradhat is. Kliensek most pop3? mert akár connectorral leszeded az exchangere, és az outlookok meg maradnak az exchangen.
Ha kell backup, akkor előtte kiexportálod a mailboxokat, és sima uninstall... -
gaborbol
őstag
Valakli esetleg ert a netgear switch-en vlan-hez? GS748T switch egyszeruen nem tudok rajta egy sima vlant beallitani rajta.
Procurve, cisco, powerconnect, megy minden ahogy kell, ezen meg egyszeruen semmi, meg egy sima switchen bellul sem tudom megcsinalni.

-
E.Kaufmann
veterán
Nagyon de nagyon lámá(nak tűnő kérdés)
Van (lesz) értelme a belső hálón az IPV6-nak? Ok hogy levelezés, külvilággal kommunikáló szerverek kapjanak ipv6-os címet/alhálót (már ha a jövőre fel akarunk készülni).
De azt néztem hogy az új squid-eken keresztül a csak IPv4-el rendelkező gépekről röhögve böngésztem az ipv6-os netet akár DNS nevet akár IPv6-os címet adtam meg a böngészőnek.
Gondolom a levelezésnél is elég az, ha a levelezőszerver tud a külvilággal ipv6-on is kommunikálni, attól a kliensek még imap/smtp rendszerben a LAN-on IPv4-en simán kommunikálnak. Számomra az ip telefonok kérdésesek, de talán még az is megoldható. Van érdemi előnye egy kis cégnél a LAN-on az IPv6-nak egy-két telephellyel? Vagy bőven elég ha csak a fenti módon vagyunk az ipv6-nak használói és a szolgáltatások, adatbázisok elérése IPv4-en történik? -
bobsys
veterán
Kiprobaltam. Group policy preferences keresztuli nyomtato telepites.
Szoval ugy csinaltam, hogy egy csv filebol olvassa be a valtozokat. A csv igy nez kiDomain,GPOName,PrinterName,PrinterPath,Order,GroupName
domain.loca,TestGP,Test1,\\server1\prtiner1,1,Tgroup1
domain.loca,TestGP,Test2,\\server1\prtiner2,2,Tgroup2
domain.loca,TestGP,Test3,\\server1\prtiner3,3,Tgroup3
domain.loca,TestGP,Test4,\\server1\prtiner4,4,Tgroup4
domain.loca,TestGP,Test5,\\server1\prtiner5,5,Tgroup5Es itt a szkript amit irtam. Raktam hozza idiota kommenteket a kollegaim miatt

# Importing the SDM module into Powershell
Import-Module SDM-GroupPolicy
# Read the csv file for a recursive printer setup
$PrinterList=Import-CSV C:\scripts\printers.csv
foreach ($entry in $PrinterList)
{
#Set the variables
$Domain=$entry.Domain
$GPOName=$entry.GPOName
$PrinterName=$entry.PrinterName
$PrinterPath=$entry.PrinterPath
$Order=$entry.Order
$GroupName=$entry.GroupName
# Opening the GP
$gpo = Get-SDMgpobject -gpoName "gpo://$Domain/$GPONAME" -openByName
# Opening the Printer hive within the GP
$container = $gpo.GetObject("User Configuration/Preferences/Control Panel Settings/Printers/Shared Printer")
# Creating the printers
$printer = $container.Settings.AddNew("$PrinterName")
$printer.Put("Action",[GPOSDK.EAction]"Create")
$printer.Put("Share path","$PrinterPath")
# Setup the order of the printers
$printer.Put("Order",$Order)
# If you don't want to use item-level Targeting you use the following command
# $printer.Save()
# Ignore this part if you don't want item-level targeting
$iilt = $gpo.CreateILTargetingList()
$itm = $iilt.CreateIILTargeting([GPOSDK.Providers.ILTargetingType]"FilterGroup")
# Set the group for filtering, the printer setting will apply to this group
$itm.Put("Group","$GroupName")
$itm.Put("UserInGroup", $true)
$iilt.Add($itm)
# Now save filters to current printer setting
$printer.put("Item-level targeting", $iilt)
# Save the GP
$printer.Save()
} -
CsodaPOK
senior tag
-
bobsys
veterán
Visszaterve az SSD temara. Mi lenne ha SSD megy a rendszernek, es a dvd helyere berakom a HDD amire megy a virtualis gep?
$200 dollar egy rendes 256GB SSD, es khm, sokallom -
iwu
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére

akkor a szerveren fut a kliens és connect

-
E.Kaufmann
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Adott már egy 2008R2-es gép, hyper-v-vel és mellette egy ősrégi vas. Azt néztem hogy a virtualizált régi szerver sokkal gyorsabb így mint fizikailag a régi vason. Más szervergép (tudom fogni kéne egy tökösebb pécét és bevonni) meg nincs feleslegesen egy új hypervizorra.
-
gaborbol
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Lehet erdemes lenne a free ESXi-on is elgondolkodni. Szinten ingyenes, converter adott hozza, nem kell szorakozni massal, tud usb-t is kezelni a host, egyszeru kezelni barmilyen fizikals geprol, egy hatranya van, hogy nem egyszeru menteni VMware szinten a vm-eket. Viszont a guestbol gyonyoruen lehet.
Van nalunk is USB-s hadvarekulcs es a kraf altal emlitett USB-> network szepen viszi hyper-v alatt.De meg kell kerdezni a szoftware gyartojat, hogy mi a stajsz, mert konkretan a mi esetunkben adtak virtuals gephez valo kulcsot.
-
iwu
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
hali,
hardverkulcsra én ezt használom.van ipje, a kliensen fut a szoftvere, akinek kell a kulcs, az connect...
Ismerem a tplinket is, de az sok eszközzel nem boldogult nálam. -
DopeBob
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ez jó cucc, én is ezt használom ahol kell, eddig még minden ment vele, HW kulcs is, spépci nyomtató is

-
kraftxld
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Bármilyen USB eszközt átirányít a hálózaton, elég pici pénzbe kerül, egy próbát megér.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Mondjuk ez: [link]
De eszközfüggő.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"

Amikor másik helyre költözött a user vagy gépszerelés volt akkor - ha már úgyis szét volt szedve - mindig elbattyogtam a megfelelő helyre (~50 m egy csarnokban), kifujtam aztán visszavittem neki, de amúgy nem nyúltam hozzá.
Pont ma számoltam össze, hogy az XP-k aránya még túlsúlyban van a 7-ekhez képest 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)