Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gaborbol
üzenetére
Nem tudom milyen alaplap konkretan igy nem tudom megnezni a manualt hozza...
Most melózom, fejből nem ugrik be a pontos típus, de ez sztem: [link]
A manual nem hiszem, hogy segítene.ha makod van akkor a non raid member disket csak kijelolod es hozza adod a raid 0 memeber-hez es ennyi
Ha ennyire egyszerű lenne a megoldás, nem kértem volna segítséget a rendszergazda topic-ban.
A vezérlő primitív, nem tud semmit. Non-raid-é lehet tenni egy vinyót és ennyi kb., meg persze lehetne új tömböt létrehozni és recovery funkció van még benne. Egyikkel sem megyek semmire, bár az első lehetőséget lehet, hogy ki kell próbálnom, nem lesz más út.Ha nem akkor buktal minden adatot mindket vinyon.
Azért ne ugorjunk ennyire előre, olvastam már olyanról, hogy vissza tudták állítani az elveszett anyagokat (pontosabban átmásolni), akár 100%-ban.
Jelenleg a RAID Reconstructor+Get Data Back-el próbálkozom, pontosabban egy egész napot szántam rá eddig. Sajnos mindig csak az egyik vinyóról tudom visszaállítani az adatokat, bármennyire is megmondja a RR a GDB-nek, hogy ezek valaha egy tömb voltak és kezelje úgy őket. Ez így használhatatlan, mivel ugye a file-oknak csak az a része van meg, amik az egyik vinyón tárolódtak, a másik fele a másik vinyón van, amihez viszont nem tud hozzáférni vmiért a GDB, folyton I/O hibát jelez. Próbáltam RAID-be tenni a vezérlőt, próbáltam simán AHCI-vel, hogy külön vinyóként jelenjen meg mindegyik, de így sem jó.

Az a baj, hogy mindegyik másképp jelöli a volt tömb HDD-it, amik ráadásul egyformák, így baromi nehéz beazonosítani, hogy most a non-raidként jelöltről tudta visszaállítani az adatok felét a program, vagy pedig a memberről? Ha ez sikerül és kiderül, hogy a non-raid volt a jó neki, akkor annyit még meg tudok tenni, hogy a vezérlőben a member hdd-t átállítom non-raidre és akkor talán mindkettőt le tudja húzni a GDB.
-
gaborbol
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem tudom milyen alaplap konkretan igy nem tudom megnezni a manualt hozza, ha azt ideirnad akkor kozlelebb lennenk a megoldashoz.
Konkretumok nelkul elmeleti szinten, ha makod van akkor a non raid member disket csak kijelolod es hozza adod a raid 0 memeber-hez es ennyi.
Ha a vezerlo megjelolte mindket lemezt es amikor a nonraid elemet adod hozza eszre veszi, hogy ez a disk valaha ehhez a raid 0-hoz tartozott es minden rendben lesz. Ha nem akkor buktal minden adatot mindket vinyon.(Raid 0-ra nem szoktunk semmi fontos adatod bizni, de tenyleg semmit, szoftvers raidvezerlore plane nem. Ha annyira kell a sebesseg meg a tarhely akkor raid 5 ,de leginkabb raid10, de szoftveres vezerlore azt sem biznam)
-
Gigabyte alaplap alaplapi RAID vezérlőjével (Intel) csináltam egy RAID 0 tömböt két HDD-ből, a BIOS-ban RAID-re állítva a vezérlést természetesen.
Ezt jóideig így használtam.
Ma sajnos a BIOS setup-ban a Fail safe beállításokat kellett eszközölnöm, különböző egyéb problémák miatt. Ezek a problémák megoldódtak ugyan, de a RAID tömböm ugye tönkrement, mert a RAID beállítás helyett a default volt ott.
Ez után már persze hiába állítottam vissza a RAID beállítást, mert a vezérlőben írta, hogy a RAID 0 tömb létrehozása failed. Az egyik vinyóra azt írja, hogy non-Raid, a másikra pedig azt, hogy member 0.
Sajnos nincs a vezérlőben Raid helyreállítás funkció.

Mit tudnék még tenni, hogy helyreállítsam a Raid 0 tömböt? Egyelőre nem nyúltam hozzá.
-
gaborbol
őstag
Kerio mailt migraltatok mar exchange -re?
A keriohoz szerverhez nincs kozvetlen hozzaferes, csak user szinten tudunk mukodni, webmail vagy valamilyen mail kliens.
Hivtunk ket kizarolag Mac rendszerekkel foglalkozo ceget, hat a contactot meg a caledart nem lehet pst-be importalni, csak a szerverrol es csak is akkor, ha szetszedi az adatbazis minden egyes user eseteben ami nagyon draga lesz.Iroda vezeto: Nem gond, majd ok kinyomtatjak aztan begepelik. Lol csak a fonokodnek 38500 item van csak a contact mappajaban.
Ott van a kerio connector erre a celra, raul outlookra es az szepen intezi illetve intezne. Probaltunk szerver2008-at windows7 es 8.1 is outlook 2007,2010,2013 parositasokkal, de egyik sem mukodott. Kinomba felraktam egy 2003 szerverre egy 2007-es outlook melle, ott megy 3-4 mailboxot meg tudok csinalni mielott osszeszarna magataztan restart es ujra megy egy par. Azt hiszem marad ez az ut, a fontosabb embereket megcsinalom a tobbi meg sajnos igy jart.
-
PumpkinSeed
addikt
Boldog új évet és kellemes karácsonyi ünnepeket

-
gaborbol
őstag
Exchange 2013 te wundercsodalatos!
Megy 5 napig, aztan sem kimeno sem bejovo email nincs, logba semi, minden service fut, szerver ujraindit minden fasza pentek-szombatig.
Nezem a logot 15 percenkent: event 1035 SMTPreceive error
Javaslat-> nezze meg a queue-ban levo leveleket es a mellettuk levo uzenetet ha van.exchange EMC, na de hol a queue manager, hja az maradt a regi rendszerbe, ott keressem.
Indul es az MMC csukja is be magat event 1000 es 1026-os hibaval.Javaslat-> futtassam az EBPA-t. Na hol a peloba van az EBPA? Hat persze, hogy nem kerult bele az exchagebe, de legalabb van beta es letoltheto. Van es le is toltheto akkor, ha van Office 365 tenant or Azure Active Directory user id-d.
Maradtam volna Disney World-be.

-
iwu
addikt
válasz
moha bácsi
üzenetére
Jah, annyi még, hogy régen volt benne egy bug. Ha bmi miatt volt reszart, akkor nem folytatta a szoftveres tükrözést, kézzel újra kellett indítani.
-
iwu
addikt
válasz
moha bácsi
üzenetére
Én így csináltam többször:
Régi rendszer image backup, új disk be, image-ből vissza az egyik diskre, sw tükör bekapcs.
Így ha bmi gebasz van, régi disk vissza, és boldogság. -
bobsys
veterán
FYI
Outlook2013 + Hotmail.com/Outlook.com felallasnal felejtsetek el,hogy egy PStbol behuztok barmilyen e-mailtahotmail fiokba ugyanis amuvelet not supported.
"Outlook 2013 uses the Exchange ActiveSync (EAS) as a protocol when accessing the server "m.hotmail.com". This is not a fully qualified Exchange access but only a limited one. The EAS has been developed for mobile devices and therefore has some limitations.The Outlook Hotmail Connector used not the EAS 14.0 but a slightly different approch. This had advantages, but also disadvantages.
Unfortunately with Outlook 2013 the access to Hotmail (Live etc.) is only possible with the EAS and not the Outlook Hotmail Connector any more.
As a result we have to face some of these limitations:
1. No import of external data into a store (not via .PST or .CSV)
2. No moving of items (as this is considered as "import")
3. No chance to use the Hotmail datastore as a folder for POP3 mailboxes (as this is considered as "import")"
Workaround az,hogy
Rakjal fel Outlook 2010 + Hotmail connector
vagy
Add hozzaIMAP accountkent a hotmail fiokodat a 2013-ban es odadobald bele aPSTbol a leveleket,mert ugy felszinkronizalja.En meg mindig nem hiszem el,hogycsak igy mukodik, pedig pont igy pakolok be par levelet

Tenyleg Office 2013 + Outlook 2010 kombot kell hasznalni? (Meg mindig nehezen viselem Outlook 2013-ban a fel monitort kitakaro savot ahol a kuldo kepe lenne amit nem lehet kikapcsolni) -
Rocko007
aktív tag
VCSA 5,1 alatt hogyan lehet openldap-ot sso-kent felkonfiguralni? Par orat kuzdottem vele, de nem sikerult.
Ez alapjan probalkoztam:
http://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-33ED845B-6310-4B4E-A704-8DAD26074320.html
-
csukazs
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Bocs látom közben kiderítetted, hogy miért kértek tőled ekkora okosságot.

Egyébként igen szoktak jó dolgokat mondani, de ez azért van mert nem értenek hozzá és mert valakitől halottak ilyet és akkor ez biztos úgy is van mert az egy nagyon rendes ember aki mondta. (Csak épp lehet nem ért hozzá) De megnyugtatlak nem feltétlen csak cégeknél van ilyen

-
csukazs
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Szerintem nem kell a progihoz, telepíteni kell a cobrát, levélbe küldik az érvényesítést amikor kifizetted és onnantól kezdve teljes verzió.
-
brd
nagyúr
válasz
bugizozi
üzenetére
LSI csodákban a furcsa viselkedésre az első dolgod a vezérlő firmware-frissítés legyen, konkrétan tegnap pl. egy JBOD-ot nem tudtam eltávolítani egy M1015-re kötött új diskről nélküle... és van, hogy 2x is meg kell csinálni a frissítést, mert csak úgy sikerül neki, hiába írja az elsőre is, hogy rendben megtörtént, indítsd újra a vasat, és jó lesz neked; ugyanúgy a régi firm figyelt a vezérlőn...
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ha már IBM... ebben a webbios-os megaraid csodában egy Foreign disket hogy tudok "normálissá" varázsolni?! (m5110e raid controller) meloba összeraktuk a rendszert, ma mire kiértünk vele ügyfélhez sárgán világított az egyik SSD ledje

gaborbol: kép bal alulról a negyedik (phisycal disks). Holnap megírom hogy én pontosan melyik verzióban látom.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Az okes, de a drac nem latja a raid vezerlot, illetve meg nem lattam olyat ami tudta volna, de hasznos lenne. (Drac enterprise + reboot akkor be tudsz lepni a raid vezerlobe amikor bootol a server)
A Drac/openmanage megmondja mi a service tag onnan a dell oldalrol meg meg lehet nezni az eredeti konfigot. Igy szoktam kideriteni a diskeket.
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Átnyálaztam az IMM-et az egyik szerveren, de nem találtam diskekről infot, csak azt hogy megfelelően működnek. Érdekes, mert azt tudtam, hogy a Dell féle iDrac-on meg tudom nézni a diskeket, fura hogy az IMM-en nem

Ha esetleg mégis sikerül neked valahogy akkor a megoldást szívesen venném

-
iwu
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
tipikus...
-
PumpkinSeed
addikt
Szeretném megcsinálni jövőhét végére az egészet rendbe tenni. Van 3 48 portos switch 10 gépnek..

Viszont nem tudom ti észre vettétek már azt, hogy a legtöbb cégnél nem azt mondják el, hogy mi a probléma, hanem hogy hogyan csináljam meg.

Most is telepítsek egy virtuális meghajtót...
Miközben köze nem volt a dologhoz a meghajtónak. -
iwu
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
ha kell "segítség" szólj
belefér az időmbe egy plussz ügyfél 
-
kraftxld
Topikgazda
Mai feladvány:
Mindenféle vegyes IBM szerverek, különálló ESXi free (4.0-tól 5.1-ig vegyesen) telepítve mindegyikre, persze nem az IBM fajta.
Ezekről kéne kiderítsem, hogy mennyi és milyen vinyó van bennük.
Az IMM modulhoz némelyiknél hozzáférek, némelyiknél nem.
Restartolni nem nagyon lehet, de az ESX-hez hozzáférek SSH-n keresztül.
Amiket próbáltam, az csak a raid kötetet dobta ki, hogy konkrétan milyen vinyó van bennük azt nem.Ötletek?
-
iwu
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
imap?
-
iwu
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
ezt nem is értem
?
levelező szerver mi? -
PumpkinSeed
addikt
Köszönöm.

Viszont az érdekelne, hogy most Outlook van a gépeken, de panaszkodnak, hogy nem mindig jön meg a levél, meg hamar szétkapcsol. Bár ez érthető is, hisz gépenként 1 megás net van kiosztva, nincs valami jobb alternatíva erre? Vagy valami sávszélesség barát beállítás Outlookba?
-
iwu
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Grat

-
-
iwu
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
a jó öreg subst

nice
-
PumpkinSeed
addikt
Megvolt miért kellett a virtuális lemez...
Pestről küldték nekik az adatbázisokat és egy nagyon okos informatikus rosszul írta meg a batch fájlt, majd egy helyi okos informatikus elhitette velük, hogy az kell hozzá. Közben csak egy ctrl+c ctrl+v kellett, hogy az újakat bemásoljam a rég helyére.

-
szesa
senior tag
Hi!
Exchange 2013 - OWA
Eddig nekem nem tünt fel de a minap IE 11-alol néztem meg az OWA felületét egy ex 2013-as szervernek es az a meglepetés fogadott hogy nem a szokásos minimál felület stílus töltődöt be hanem egy teljes más design olyan 2003-ra emlékeztető.
Erre betöltöttem Firefox alá is, és ott meg a szokásos minimál-kék fehér stílus jött be.
Nem állítottam át semmit, és ez nem kicsit okozott meglepetést, ez mia franc?Thx
-
iwu
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
egy f.o.s -szerintem, viszont a supportjuk rosszabb...

de ez hogy jöv a virtual drive-hoz? ha az a kérdés, megy-e hálózatról, akkor igen. -
DopeBob
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Szia, bocs, de nem világos, mi az összefüggés?

-
PumpkinSeed
addikt
Nem tudom van-e valakinek valami tapasztalata Cobra nevű könyvelő programmal. Jelentkeztem egy munkahelyre és azt kérték tőlem, hogy telepítsek egy virtuális meghajtót. Telepítettem is a Daemon Tools-t, de azzal valami gond van. Mit szoktak használni ehhez a programhoz?
-
balazs851121
csendes tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Szia!
Usernev 1030 ls 1058-as hiba! a furcsa, hogy csak a második partíció tükrözése közben csinálja, ma reggelre rebuild-elte a C-t és gond nélkül megy minden! A másik érdekesség, hogy amikor létrehoztam a tükröt közölte, hogy nem tudja frissíteni a második merevlemez adatait és ellenőrizzem az arcpath útvonalat, de nincs benne hiba, viszont nem adta hozzá a "secondary plex" lehetőséget!??? Így el sem indul a második disk-ről! :-S
-
gaborbol
őstag
válasz
balazs851121
üzenetére
Ugy hangzik mintha az egyik disk hibas lenne. Mi van az esemenynaploban amikor eldobja a bakancsot?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
balazs851121
üzenetére
0 naposokkal megesik

-
sanzi89
addikt
válasz
moha bácsi
üzenetére
Bizony kéne, csak a szakmunkás minimálbérből úgy, hogy tandíjat is fizetek nehezen fussa.
-
DopeBob
addikt
válasz
balazs851121
üzenetére
Nem neked irtak...
-
balazs851121
csendes tag
válasz
moha bácsi
üzenetére
tanácsot várok, nem spamet, de köszi!
-
balazs851121
csendes tag
Sziasztok!
szeretném a segítségeteket érni egy problémában! Adott egy SBS 2003 szerver, most raktam bele új HDD-t, a régiek is jó benne, a jelenség a következő; Soft RAID mirror létrehozását követően néhány óra elteltével befagy a rendszer de csak látszólag, rá lehet jelentkezni, viszont egy megosztás sem érhető el beleérve a SYSVOL/NETLOGON párost sem, amint megbontom a tükröt minden helyreáll és tallózhatóak a megosztások!
Van esetleg ötlet, hogy mi lehet a baja, mert én már tanácstalan vagyok!???
Köszi,
Üdv
Balázs -
kraftxld
Topikgazda
A mai nap tanulsága:
Windows Server 2012 / R2 Hyper-V, tartománytag ahogy kell, majd engedélyeztem a network teaming-et a két hálókártyán. Ezután se ping, se RDP, se semmi kapcsolat a szerverrel, de logmein-en még láttam.
A teaming engedélyezése után a tűzfal profil átvált domain-ről public-ra, és ez így is marad újraindítás után is. Valaki nagyon okosan a teaming stack-et, a network location awareness indulása utánra rakta, ezért történik a kavarás.
Megoldás 1 (kókány): minden újraindítás után indítsuk újra az NLA szolgáltatást
Megoldás 2 (normális): rakjuk delayed start-ra az NLA szolgáltatást. -
sanzi89
addikt
Ismertek olyan könyvet, leírást ami végigmegy egy Server 2008 telepítésén és beállításán? Teljesen alapról, kezdőknek úgy, hogy kitérne pár extra dolog magyarázatára.
Neten én is rá tudok keresni, arra volnék kíváncsi, hogy van-e valamivel konkrét személyes tapasztalatotok.@kraftxld
Nem kifogás, csak amiről beszélsz annak köze nincs a problémához. Ha elromlott a szar Trabantom nem megoldás, hogy vegyek Audi-t. Persze, hosszútávon nem is kérdés mi a helyes, de most kellett megoldani és nem azután, miután átalakítottam az egész rendszert.
De erről már régebben volt szó. Nem lehet minden gépet tartományba kötni. Például jelen esetben egy laptopról beszélünk, amit az igazgatóhelyettes haza is visz magával, és otthon használja. Használjon otthon is tartományt? Tényleg nem kötekedésből írom, hanem kíváncsi vagyok, mert jelenleg nem értem. -
sanzi89
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Friss telepítés a kliens, a kiszolgáló pedig ezer éves Server 2003 amihez nincs hozzáférésük. Más dolga sincs egyébként, mint egy programot futtatni és azt megosztani a hálón.
Mindegy, úgy néz ki az informatika már csak egy kalap szar. Múltkor az XP Update-tel szívtam egy délután, előtte Linux Wifi gond volt, azelőtt meg már a tököm tudja mi...
-
sanzi89
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
A tartomány egy kalap szar, ez nem is kérdés, de nehogy már ha otthon akarom használni ugyanezt - megosztok valamint hálózaton és el akarom érni - akkor oda is tartománnyal kelljen bűvészkedni. Ez a gondom, hogy egy ilyen egyszerű, triviális dolog miért barmolódott el, és miért csak most és miért csak ezen az egy gépen...
-
sanzi89
addikt
válasz
moha bácsi
üzenetére
Várnám az új "szervert" (monitorral együtt egy 160k asztali gépről beszélünk) és arra akarnék Win Server 2008-at tenni, de a fenntartónak úgy néz ki megoldhatatlan ilyen mértékű eszközbeszerzés...
@kraftxld
De ennek semmi köze nincs a tartományhoz, nem is egy gépről beszélünk. Van egy munkacsoportban lévő gép, azon egy megosztás és el akarom érni egy másik, ugyanebben a munkacsoportban lévő gépről.u.i.: Soha nem csináltam még ilyet, és őszintén nem esnék neki nyugodt szívvel szétrúgni az egész rendszert. Az új gépen elbénázok, aztán ha minden klappol csak beélesítem.
-
sanzi89
addikt
Megpróbáltam, nem jó.
Megvan a megoldás. Majdnem egy napot elbaktam miatta... Ezt kellett végigcsinálni, és minden megy mint a mesében:
1 . Open registry editor ( Start search - regedit)
2 . Browse to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
3. Create a new DWORD value with the following properties: NAME: LmCompatibilityLevel
VALUE: 1
4. Restart your PC and try the connection again...Meg ne kérdezzétek, hogy ez mi a túró és miért kellett 50 gépből csupán ezen az egyen megcsinálni, holott ugyanarról a lemezről telepítettem ugyanazokkal a programokkal ugyanúgy...
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Van amelyik gépen működik, egy gépen egyszerűen nem akar... Pedig ugyanazok a beállítások vannak mindenhol...
Beírom Sajátgépnél, hogy: \\10.255.66.242\mappa , ekkor fel szokott jönni, hogy felhasználónév/jelszó kell, beírom, és csatlakozik. Ugyanaz az hozzáférés van ahol működik, van ahol nem. Itt esetleg trükközni kell valamit, hogy a user amit beírok hol van vagy ilyesmi?
-
sanzi89
addikt
Van egy Windows Server 2003 Standard rendszer. Ennek meg van osztva az egyik mappája a hálózaton. Ehhez csatlakozni egy megfelelő felhasználónév/jelszó párossal lehet. Namost ez egyik napról a másikra nem működik. Mi lehet a gond? Hol nézzek utána a beállításoknak? Ezt is örököltem, nulla leírással, nem tudom hova nyúljak.
Egyáltalán hol tudom megnézni, hogy milyen userek vannak a gépen? Nincs tartomány. -
gaborbol
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Csak a sajat progijaval mukodik, mi meglevo TS-re is ratesszuk, problema nelkul megy mindketto ilyenkor.
Vehetsz hozza sima licenszet es akkor hasznalod a sajat hardvered(pl regi p4), de mi megvesszuk az L300-at abban benne van a licensz eleve, (es az o licenszukben benne van 1 WMS cal az MS fele).
6211 szesa Ezt probaltad?[link]
-
szesa
senior tag
Sziasztok!
Outlook autcomplete-el van egy kis gondom:
Outlook 2010 (exch srv 2003).
Nem jegyzi meg a beírt email címeket ha az outlook újraindul teljesen üres a lista.Ezeket műveltem eddig:
1. Outlookban menüből törölhető az autocomplete cache : Empty Auto-Complete List
2. Outlook.exe /CleanAutoCompleteCache
3. RoamCache könyvtár átnevezésSemmi eredmény.
A profilt egyelőre nem töröltem es nem vettem fel újra mert az usernek eleg sok saját nézete van beállítva.
Van valami ötletetek mit lehetne tenni?
Thx
-
gaborbol
őstag
Koszi mindenkinek!

Ahol nem csinalnak semmi extrat akkor oda rakunk Ncomputing l300, mert annal olcsobban semmi nem jon ki, ahol meg van usb printer-scanner oda meg megy rendes gep.
Aztan remote-ra meg meg marad a meglevo TS vagy citrix remote app kulon szerveren, ha nagyon akarnak valamit fejleszteni. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Ahol mondjuk sok a por, kosz oda lehet jo lenne valami passziv huteses vekonykliens aztan majd hasznaljak a terminal servert, de lhet ha osszedadod a plusz license meg setup koltseget olcsobb ha mindenhova ugyanaz a desktop megy, egy image a serverre es egy ejszaka alatt ki lehet tolni mindegyikre WDSel.
-
gaborbol
őstag
80 klines pc csere elott vagyunk, elojott a kerdes, hogy maradjon-e a hagyomanyos pc kornyezet vagy nezzunk-e mas lehetoseg utan.
Ugy nez ki, hogy a penz nem akadaly es olyan rendszert szallitunk ki amit mi javasolunk, de van tobb problema is:
Rengeteg a lokalisan hasznalt USB nyomtato es szkenner ami nem akarnak lecserelni, sok emberenek kell dual monitor is, es szinte minden usernek kene hasznalhato tavoli munka lehetoseg mac vagy pc eseteben is.Mit lenne erdemes megnezni? X darab sima pc ott ahol kell, ahol meg ott meg thin client + Xen app?
-
bobsys
veterán
Szoval 2 ora Technet article bamulas utan jottem ra, hogy mit is akarnak mondani

-
csukazs
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám, amiben remélhetőleg tudtok nekem segíteni.
Az alap helyzet az, hogy van egy linux (ubuntu) fájlszerver és 3 darab kliens gép
(win7). Ez régóta üzemelt minden gond nélkül. Most viszont előjött az egyik kliensnél egy olyan probléma hogy a szerveren tárolt excel fájlokat nem mindig tudja megnyitni. Van amikor a csatolt hálózati meghajtót szépen ki is x-eli mintha leválasztotta volna, de rákattintva mégis megnyitja a tartalmát. Eközben egyébként net folyamatosan van. Illetve a szervert pingelni is tudom folyamatosan ezért nem gondolom, hogy fizikai probléma lenne a kliens gépnél. A másik két gépről működik a dolog. Ezért a szerver gondot is kizárnám. Próbáltam rendszer visszaállítást egy olyan időpontra maikor még nem jelentkezett ez a gond, két vírusirtóval is átnézettem a gépet azok sem jeleztek (AVG, MISE). Gondoltam arra is nem e az office szórakozik azt újratettem, de ezt már tényleg csak kínomban végeztem el mert saját winyóról meg ugyan azokat a fájlokat amikor lementettem egyből nyitotta.
Próbáltam a hálókártya driverét is frissíteni nem e az a gond, de nem.Valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest