Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bon
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Felejtsd el a sulix szemetet, rakj fel egy win2012r2-öt.
-
Flowtation
őstag
válasz
Theory66
üzenetére
Szia!

Köszi. Két suliban vagyok rg, az egyikben volt ellenőrzés, ugyanez volt amit leirtál. A switcheket sem kellett bedugnom, csak s/n ellenőrzés volt. A nyomtatóra rákérdeztek nálam is, szintén csak a tanáriban van egy multi, de én azt nem rakom fel. A másik suliban is van egy ilyen gép, ráadásul pont a gépteremben, akkor muszáj leszek eldugni.
Openeduba regeltem már, kellett a szerver telepitéshez a kód miatt. Párszor már beszéltem velük, azt hiszem kezdek az agyukra menni, de sebaj.
Szivesebben csinálom én, igy tudok a legtöbbet tanulni, és őszintén szólva rám is fér. Egyébként telón tényleg nagyon segitőkészek valamint elég szájbarágósan le is van irva minden a dokumentációkban. Elvégre én is megcsináltam.
Egyelőre működik amit megoldottam, kiváncsi leszek azért pl majd a tömeges telepítésre vagy a felügyeletre is.u.i: megoldódott az ap-s problémám is.
-
Theory66
aktív tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Elvileg a szervert nem is kell feltelepíteni, legalább is nálam nem kérték, pont az átállás időigényessége miatt.
Switcheket is csak darabra nézték meg S/N egyezik-e. Ha még nem voltak ellenőrizni a következők legyenek meg: Win 8.1 vagy újabb rendszer + Office feltelepítve(HP + Lenovo gépeket kaptam, azokon volt alapból rendszer),darabra legyen meg az összes gép és monitor összeállítva informatika teremben, a szervert meg be kellett kapcsolni a switchekkel együtt és csak azt nézték meg h működik-e. Ezen kívül még multifunkciós nyomtatóra kérdeztek rá, de mivel a tanáriban/irodai részeken vannak nálunk ilyenek megúsztam a telepítésüket
de ha van az infó teremben azt is fel kell elvileg rakni.Sulix-ról annyit hogy kicsit utána jártam, ha beregisztrálsz OpenEDU programba van elvileg olyan lehetőség hogy felhívod őket, kijön a muki és egy az egyben feltelepíti a szervert, megmutatja a dolgokat, + van support e-mailben vagy telefonon bármiben segítenek ingyen. Én kipróbálom, aztán írom majd mi a tapasztalat. Legrosszabb esetben utólag lesz Win Server 12R2, eddig sem volt semmi belőve, mert az elődök lesz@rták, addig meg már kibírják

-
sanzi89
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
Mivel a DHCP valószínűleg normálisan működik, ezért inkább WiFi eszköz gond lesz, azzal meg inkább ebbe a topikba menj át. Firmware-t frissíts rajtuk, utána gyári alapértelmezett beállításokra rakd vissza, kb. az AP-t ha ez után bedugod, működnie kell. A router kicsi konfigurációt igényel, de amíg az AP sem jó, szerintem hanyagold.
-
Flowtation
őstag
válasz
sanzi89
üzenetére
Tudom, nem kötelező, de kiváncsi voltam/vagyok milyen lehet. Egy csecsemőnek minden új.
Egyébként van mindenem a tisztaszoftvertől, mikor idekerültem, igényeltem mindent, hogy legyen.
Az a baj, hogy ezt év közben kell megtenni, nem értem miért nem várhat szünetig, persze egy tapasztalattal bíró egyénnek nem lehet gond, de nekem is könnyebb lenne, hogy szépen sorban megcsinálok mindent, a fizikai bekötésektől kezdve a telepítésekig bezárólag, nem keveset tanulva ezzel. Most csak kapkodás, felét értem felét nem...persze ha fél órát nincs net akkor már kitör a lázadás...
no mindegy. Nyáron úgyis újra csinálom az egészet. De addig is Te vagy valaki más tudna segiteni a wifis problémában? -
sanzi89
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
Nem kötelező a Sulix szoftver használni, csak ez az ajánlás. A Tisztaszoftver programban ingyenesen, frissítési alap nélkül, alanyi jogon megkaphatjátok legálisan a Windows Server 2012 R2 Standard verziót. Ennek olvass utána először, a Sulix trágyadombot kukázd nagyon gyorsan, tedd fel a Windows Servert AD/DNS/DHCP szerepkörrel - lehetőleg virtualizálva -, addig nem nagyon érdemes semmiről se beszélni. A Sulix-ot szerintem itt kb. senki se ismeri, én annó próbálkoztam vele egy délutánt, de értelmetlen a beleölt energia.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Adott egy sulis hálózat. Pályázat keretében most kaptunk új eszközöket, többek között egy szervert is, amire - legalábbis az ellenőrzésig - sulixervert kell rakni. A szervert most úgy van beállítva, hogy az egész sulinak szolgáltat dhcp-t és átjáróként üzemel (tehát a 892fsp-t kiváltotta ilyen szinten) Namost én ezt megoldottam, működik szépen. De olyan gondom van, hogy a tanáriban van egy tplink router, ami az ott lévő végpontra kötve wifit adott. Most ez jelenleg nem működik, ezt kellene megoldanom. Utána olvastam, kérdeztem, a routert switchként kell használni, azaz dhcp kikapcs és a wan portja helyett az egyik lanba mehet a végponti kábel. a wifi bellítások maradnak. De ez igy nem működik. Mit kellene még állítanom rajta? Ip-t kap a szervertől (már amennyiben wan portba dugom a kábelt). Egyébként van egy sima ap-nk is, ami szintén jó ip-t kap, de nem működik az sem.Segítsetek légyszives, mit rontok el?
Előre is köszönöm!
U.i.: használ még valaki itt sulixot? A régi szerverünk win alapú volt, nem is volt kihasználva teljesen, AD, meg filemegosztás van/volt csak rajta. Ez a sulis szerver jónak tűnik, sok mindent tud, legalábbis leírás alapján, de én még nem dolgoztam komolyabban szerveres környezetben.
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Ms meg valaszolt. BS a kobon. Az ugyfel aki nem keves penzt akar betolni - 90K mailbox, komplett SharePoint (18K site), home driveot attolni Onedriveba - hivatalos valaszt kert. Erre Ms kuldott egy doksit amit valami ugyvedi iroda velemenye es termeszetesen nem legal advice tehat kitorolheted a segged vele. De meg arra az egyszeru kerdesre sem valaszoltak, hogy kellene a Datacenterek cime ahol az adat lesz, helyette leirtak, hogy milyen fasza datacentereket epitenek

Szemely szerint nem erdekel, ha ez a valasz jo az ugyfelnek akkor mindenki orul, de ha en lennek a megrendelo elkuldtem volna oket az anyjukba -
Tamy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Afelé hajlok én is. Egyébként szívem szerint kihajítanám az összeset az ablakon, sorra tojik be mind ilyen-olyan hibával, tegnap megint akadt pár, amelyik nem akart leállni, mindezt úgy, hogy azokon még se hálókártya drivert nem frissítettem, se a gyorsindítást nem kapcsoltam ki. Egyelőre úgy tűnik ezeken a BIOS frissítés segített. Volt egy, ami ki volt húzva a konnektorból (gondolom nem kapcsolt ki), utána meg indult magától. Ez mondjuk oké, ez az alapbeállítás a BIOS-ban (Last State), de a Lenovo logo is el volt csúszva balra. Meg van egy másik, az meg akkora hanggal indul, mint egy vadászgép. Persze az is ok, hogy felpörög a ventilátor, de eddig nem csinálta, és a többi most se csinálja. Szóval sz@r az egész

-
kraftxld
Topikgazda
válasz
bobsys
üzenetére
Én meg ismét olyat csináltam amit megfogadtam, hogy nem csinálok többet.
Support ticket-et nyitottam O365-ben, és a funkcionális analfabéta helpdeskesnek már negyedjére írom le, hogy semmi mást nem kell csinálni, csak kilőni a Yammer SSO-t, meg beállítani, hogy O365-öt használjon a Yammer.
Mivel beszart az SSO, és az okos Yammerben se powershell se semmi nincs, és még a .onmicrosoft.com-os admin fiókkal is SSO-t akar csinálni a gyengeelméjű, így senki se tud semmit csinálni vele
Ha partner portal-on keresztül lépek be akkor se működik természetesen. -
laszak
tag
Sziasztok!
IIS 8-ban FTP-N megoldható valahogy, az user csak azt lássa, amihez joga van? (Olyan megoldás kellene, mint a Windows sharenel az access based enumeration)
-
Upo
addikt
Gyorsindítással nem az indulást teszteled, hanem a hibernálásból visszatérést. Bekapcsolt gyorsindítással úgy tudsz indítást tesztelni, hogy nyomsz egy restartot, mert akkor nem hibernálja. Egész más dolgokat futtat az uefi bios valódi indításkor és hibernálásból visszatéréskor.
A wake on lan-nak az a lényege, hogy S5 alatt kap készenléti tápot a hálókártya (ha ki van kapcsolva a WOL akkor nem). Hibernáláskor általában S3-ba megy a gép, olyankor meg nem kap külön tápot, maximum ha a biosban lehet ilyesmit állítani.
Gép szétszedésnél erre a gépre gondoltál?
Ha igen, akkor itt a 13. oldalon az 5-ös a cmos jumper. És az 51. oldaltól teljes szétszerelés. -
Tamy
őstag
Nem, a HDD-t vettem legelőre.
Upo: A gyorsindításnál én is valami hasonlóra gondoltam (lusta voltam kiguglizni, és annyira nem is érdekelt), egyébként a többi jól működő ugyanilyen gépeknél alig észrevehető a különbség, csak ez a három vánszorog ennyit. Viszont pont ezért furcsa, hogy épp a hibernált állapotban kapcsolja le a hálókártyát, míg normál leállásnál nem, szerintem fordítva lenne logikus

A clear cmos-ra már én is gondoltam, csak ezek eléggé egybe gépek, nem biztos, hogy nyomtalanul szétszedhető, de majd ránézek.
Ma megnéztem újra a harmadik gépet, bekapcsolt gyorsindítással most szépen indul, csak ugye nincs WOL. Nélküle meg 4-5 perc. Néztem live XP-vel is (Hiren's boot cd), az simán betölt, csak a Win 10 tököl ennyit. Esetleg megpróbálok egy tiszta Win 10 telepítést, nem a hálózatra mentettet.
-
Upo
addikt
A windows gyorsindítás azt csinálja, hogy leállítás helyett hibernálja a gépet, rengeteg gondot okoz, de ez is egy olyan MS baromság amit alapértelmezetté kellett tenniük a kiterjesztések elrejtésével és a többi ökörséggel együtt.

A lenovo felirat esc vagy tab nyomására nem vált át? Mert a logo alatt mutatni szokták a gépek a boot folyamatot. Ott talán ki lehet szűrni hogy hol várakozik annyit. De erre a várakozásos dologra próbálnék egy alaplapi clear cmos-t is (a biosban a default settings nem elég), sokszor csodákat tud művelni. -
brd
nagyúr
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Nem kell restart, a hosts file-t előbb nézi a Windows, mint bármiféle DNS-t, a cache-t is beleértve.
-
Tamy
őstag
A helyzet a következő: 36-ból 4 problémás gépet találtam eddig, de mindegyiknek külön története van.
1./ Kolléga szólt, hogy nem kapcsolt ki, kénytelenek voltak kihúzni a konnektorból. Mondom ismerős a történet, van már egy ilyen. Ugyebár a Gyorsindítást már korábban kikapcsoltam rajta a WOL miatt. Nézem, gyorsan indul, le is áll, minden rendben, aztán a következő reboot után valóban nem kapcsolt ki. Ezen a BIOS frissítés segített úgy tűnik minden rendben. Ő annyiból kakukktojás, hogy amellett, hogy nem kapcsolt ki, a többiekkel ellentétben gyorsan elindult.
2./ Nála annyit segített a BIOS frissítése, hogy most már úgy is leáll normálisan, hogy ki van kapcsolva a Gyorsindítás a Windowsban, viszont így veszett lassan indul. Megmértem, bekapcsolás után kb. 8-10 mp-ig látható a Lenovo felirat, majd egy pillanatra eltűnik, aztán ismét visszatér, és jó 2,5 percig így gondolkodik. Utána még újabb 1 perc kell míg be tudom írni a felhasználónév/jelszó párost. Ha bekapcsolom a Gyorsindítást, akkor az egész lezajlik úgy 30-40 mp alatt.
3./ Ez korábban is leállt rendesen, csak iszonyú lassan indul kikapcsolt Gyorsindítás mellett. BIOS frissítés semmit nem változtatott.
4./ Itt már semmi nem segít, bekapcsolt Gyorsindítás mellett is 4 percig néztem a Lenovo feliratot, majd utána még a Windows is töltött legalább 2 percig. BIOS frissítéstől sem változott semmit, illetve azóta még csak egyszer lett elindítva, a leállás talán gyorsabban ment, utána már nem volt kedvem újra elindítani, holnap még ránézek.
Fentiek alapján egyre inkább hardveres problémára gondolok, esetleg valamiféle stressztesztet futtathatok rajta, vagy BIOS-ban letiltott hálókártyával megnézni. Végső esetben konzultálok a Lenovoval, ők mit mondanak, végülis ha hardveres, akkor garis.
-
bobsys
veterán
Egy rovid Office 365 giget csinalunk most, ket hete fel lett teve par kerdes Msnek ami szerintem minden ceg szamara erdekes lehet, elvileg mara igertek valaszt. Ha megvan akkor bemasolom
-
Tamy
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Minden gép pontosan úgyanúgy van telepítve, BIOS-ban idevonatkozóan nincs túl sok állítási lehetőség, a többi gépen ugyanezekkel a szoftverekkel/beállításokkal megy. A gyorsindítást több helyen írják, hogy Win10-nél ki kell kapcsolni, a többi gépnél is csak így működik, egyértelműen szükséges, és épp emiatt nem hinném, hogy a BIOS-ban lenne értelme bármit is keresnem. A másik erre utaló jel, hogy ha rögtön bekapcsolás után kinyomom (mielőtt még a Win elkezdene töltődni), akkor simán megy a WOL, tehát a Win cseszi el.
"Az Intel honlapjáról szedtem le frissebb drivert (Intel I217-V kártya), mint amit az update talál, ebben van külön Power Management rész is, ezt feltelepítve, majd az összes lehetséges opciót kipipálva elsőre sikeresen leállt a gép, de egy Win frissítést követően ismét visszatért az alap problémám."
Viszont az érdekes az, hogy most megint újraraktam az egyik ilyen gépet, és amikor a Win update-el kerestetek frisebb drivert, akkor időtúllépéssel megáll a telepítésnél, ennek ellenére látszólag a friss van fent, megjelennek azok a WOL-ra vonatkozó opciók is, amik korábban nem szerepeltek, és ugyebár ha letiltom a Gyorsindítást, akkor működik is.
Azt sem zárnám ki, hogy valami hardveres hiba, a konkrét gép pl. az első Win telepítésnél is valami hibára futott, de mire odamentem már újraindult, és látszólag rendben elindult. Utána még 3x újrahúztam hálózatról, akkor ilyen hibák nem jöttek elő, de a hálókártya driver frissítés máskor is nagyon lassan ment, többször volt már ilyen időtúllépéses hiba is. Ugyanakkor a másik problémás gépnél ilyen nem volt. Néztem kihúzott lan kábellel is, de ugyanolyan lassan indul.
-
InfiniteReality
őstag
A gép biosában a "deep sleep" opciót vagy ennek megfelelőt kell kikapcsolni, illetve a gép nem mehet S3-nál "mélyebb" alvó állapotba.
A gyorsinditást meg egyéb dolgokat szerintem vissza lehet kapcsolni, az ezt nem befolyásolja. Ahogyan a hibernáció sem.A WOL akkor nem szokott működni, ha a gép "túl mély" power state-ben van. Azthiszem S3 / S4 között van a limit. Persze nem árt ha minden gépen a legfrissebb a BIOS, ugyanazok a driverek, valamint a Windows is up to date. Ha a Lenovo LAN driverrel nem megy, meg lehet próbálni még az Intel driverével is.
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
A Win10 topicban már feldobtam, de hátha itt jobban kapok választ:
Telepítettem egy rakás Lenovo ThinkCentre M73 gépet hálózatról egy minta gép alapján, tehát hardveresen és szoftveresen is tök egyformák. Mivel alapból nem ment a WOL frissítenem kellett a hálókártya drivert, valamint az Energiagazdálkodási lehetőségeknél ki kellett kapcsolnom a Gyors rendszerindítást. Ezzel ezt a problémát is kipipáltam, kivéve (eddig) két gépet. Az egyik gond, hogy így baromi lassan indulnak. Oké, elvileg pont ezért van a Gyors rendszerindítás, na de, hogy a Lenovo feliratnál tököljön 3-4 percig, azért az nagyon nem ok, és csak az említett két gépet érinti. A másik, hogy nem állnak le, monitor kikapcsol, de a power led világít tovább, és a ventilátor is megy. Ha visszakapcsolom a Gyors rendszerindítást, akkor rendben leáll, és gyorsan indul, viszont nem megy a WOL.
Az Intel honlapjáról szedtem le frissebb drivert (Intel I217-V kártya), mint amit az update talál, ebben van külön Power Management rész is, ezt feltelepítve, majd az összes lehetséges opciót kipipálva elsőre sikeresen leállt a gép, de egy Win frissítést követően ismét visszatért az alap problémám.
Mi a túró lehet ez? BIOS/UEIFI reset, Win reinstall is volt már, és nem segített.
-
olloczky
senior tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Igen én is így csináltam, de így nekem is tiltja. Nyílván amikor én gépezek tudom módosítani de elég macera
Ezért kérdeztem, hogy valami ilyesmi módszerrel de csak egy felhasználónak. Szerver van de még nem üzemeltem be, azt csak 1-2 hét múlva fogom elővenni. -
InfiniteReality
őstag
válasz
olloczky
üzenetére
Én a hosts file-t használva sikeresen tiltottam Facebookot mindenféle böngészőben. Ott keresgélnék elsősorban. Persze nyilván meg lehet ezt tenni proxyn / tűzfalon is, de a hosts file nagyon kézenfekvő, mert az csak 1 gépen teszi ezt meg, tényleg megteszi, minden userre vonatkozik, s mivel az átirásához admin jog kell a userek nem tudják megkerülni.
Azthiszem ennyit elég beletenni a hosts-ba, viszont teljes géprestart kell neki utána:
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 www.facebook.com
127.0.0.1 login.facebook.com
127.0.0.1 www.login.facebook.com
127.0.0.1 fbcdn.net
127.0.0.1 www.fbcdn.net
127.0.0.1 fbcdn.com
127.0.0.1 www.fbcdn.com
127.0.0.1 static.ak.fbcdn.net
127.0.0.1 static.ak.connect.facebook.com
127.0.0.1 connect.facebook.net
127.0.0.1 www.connect.facebook.net
127.0.0.1 apps.facebook.com -
Upo
addikt
Kliensre is kell telepíteni agentet, igen. Én ezt nem próbáltam, nálunk linux szerver van és fusioninventory, oda is kell agent. Komolyan még nem használjuk, annyira nem is nézegettem, de nekem azzal inikább az a bajom, hogy minden vackot felvesz automatikusan, notepad, paint, ilyesmik is benne vannak a listában, bár valószínű lehetne konfigurálni. Csak kerestem valami hasonlót, ami nem elavult és win serverre is jó.
-
GoZoL
senior tag
Nincs annyi, sokkal kevesebb van de pont annyi, hogy kézzel több hetet venne igénybe.

Jól látom kell kliensre is telepíteni agentet? Microsoft MAP-ot nézegettem de valahogy nem adott normális listát, csak IP címeset és ráadásul szoftvereket se gyűjtötte le nekem. Valamit biztos én csináltam rosszul. -
törölt tag
Sziasztok!
https-es oldalaknál az alábbi hibaüzenetet kapom Firefox-ban:
ssl_error_access_denied_alert
Mi lehet a hiba oka? -
pschio
őstag
Adott egy 1.5TB-os WD külső merevlemez. Több ezer fotó volt rajta. Leformázták, majd felmásoltak rá kb 60GB-nyi filmet. Milyen programmal próbálnátok megkeresni a még menthető adatokat?
-
Upo
addikt
Esetleg OCS Inventory NG, bár a windowsos szervert 1500 munkaállomás fölött nem javasolják.
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Windowson (10es) hogy lehet helyi fióknak letiltani bizonyos weblapok megnyitását? Tehát két felhasználó közül az egyik meg tudja nyitni a facebookot a másik nem.
üdv: olloczky
-
X Factor
addikt
MAP tool, ingyenes. Microsoft Assessment and Planning. Pont most volt auditunk teszi a dolgát. Ennek ellenére én a Total Network invetory-t használom, 100 eszközig azt hiszem 200 dollár. Átláthatóbb és a cutom szűrés sokat segÍt, illetve ha főnökségnek kell mutogatnom, hogy mit kéne lehetőség szerint upgradelni, átlathatóbb felülelten tudom nekik átnyújtani.
-
GoZoL
senior tag
Megtaláltam, Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit
-
GoZoL
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Köszi a választ. Én annyit tudtam ha nyilatkozatot nem írattam velük, de értesítettem e-mail formájában a hiányzó licencek felől az is elegendő. Csak pár mennyiségi licenccel van probléma nem az összes szoftverrel amit használunk.
Nyilvántartásra tudsz valami szoftvert ami végig scanneli a hálózatot és gépenként egy listát készít? -
sanzi89
addikt
Szoftvernyilvántartást szerintem - ha nem is kötelező - de erősen ajánlott vezetned, már csak a saját munkád megkönnyítése miatt is. Illegális szoftver felelős cégvezető nem alkalmaz, ha pedig ilyenre kerülne sor biztosan írásban kérnék nyilatkozatot róla, hogy vállal minden felelősséget, és erősen kacsintgatnék másfele.
Rendszergazdaként annyit tudsz tenni, hogy utánajársz a dolgoknak, van-e ingyenes alternatíva, nincs-e olcsóbb, tömeges lincencelési lehetőség, elmagyarázni, hogy ez miért rossz, stb.
Az illegális szoftverhasználat bűncselekmény, és a főnököd/felettesed nem utasíthat bűncselekmény elkövetésére. Meg kell mondani, hogy egyszerűen nincs szoftver, amit telepíteni tudsz. Ugyanúgy ahogy azt se mondja, hogy menj át a szomszéd céghez elhozni pár számítógépet, mert nektek esetleg nincs. -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Nem feltétlen technikai jellegű kérdésem van de ti biztos találkoztatok ezzel a problémával. Egy cégnél vagy vállalatnál a rendszergazda felelősségi körébe a szoftverekkel kapcsolatos licencek milyen mélységig tartoznak hozzá? Rendszergazda viszi el a balhét teljesen ha probléma van?
Köteles szoftvernyilvántartást vezetni? Köszönöm! -
bubi92
őstag

Azt mondjátok meg, hogy ezt miért csinálja
nem törölt profilok, csoportok ezek. létező dolgok. egyik pillanatról a másikra nem tölti be a rendes neveket. -
Sziasztok!
Használ valaki RADIUS-t AD nélkül, szimpla munkacsoportban? Ha jól láttam, nem kell a működéséhez feltétlenül tartományi környezet, csak ajánlott.
-
törölt tag
Sziasztok!
Csoport házirend szinten hol tudom beállítani, hogy bizonyos programok frissítésénél (Például java) ne kérjen rendszergazda jelszót a Winodws?
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
AD és Exch2013.
Autodiscover működik, az egyetlen gondom, hogy Outlook-ban az akarki@domain.com formát nem fogadja el bejelentkezéshez, csak a domain\akarki formát.
Hol kell ezt beállítani, tudja ezt valaki fejből? -
Üdv. SCCM-ben tud valaki segíteni? Hol a francba tudom megnézni(report), hogy a deploy csoporton belül az X% akire nem ment ki egy application, az melyik gép? Package-nél meg tudom nézni. Software Distribution - Application Monitoring-nál csak kiírja, hogy hány %.
Megvan, de mi a francért nem lehet ezt reportba lekérni?! Deployments-nél van.

-
pschio
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Nekem is hasonló a problémám. Domainban csak a Win10-es gépek lockolodnak x perc után. Win7 nem. Kitoltam egy ilyet GPO-ban, de lehet nem ez a megoldás, mert nem működik.
Tartomány vezérlő: Server 2012 R2. Ötlet? -
dkaro
őstag
Sziassztok!
Windows 7 esetén ki lehet kapcsolni az automatikus zárolást?
Az engergiagazdálkodásnál kikapcsoltam mindent. Kiléptettem domainból. Local gpo-ba a screen saver beállításoknál letiltottam a jelszókérést mégis lockol 15 percenként.
Hol van ez elrejtve? -
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnek segitseget kerni. Van egy HP DL380 G6-os szerverunk, amit gyari bios-sal orokoltem.
Szeretnem frissiteni, de nincs mar care pack a szerverre. Valakit megkerhetek, hogy ha van legutolso bios-a, akkor legyen szives kisegiteni vele.
Koszonom!
-
brd
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
A tanúsítványt kibocsátó CA nem megbízható a kliensgép számára. Vagy kézzel beteszed a CA tanúsítványát (nem ezt, amit most nézel, hanem a CA-ét, ami egyel feljebb van a tanúsítványláncban) a Trusted Root blabla alá (a kliensgépen), mint megbízható kibocsátót, vagy használsz rendes (harmadik fél által kibocsátott) tanúsítványt. AD-ben ez azért nem gond, mert ott automatikusan megtörténik ez a művelet (megbízható kibocsátó lesz a CA).
timelord1987: Le van írva, hogy telepíteni kell a management konzolját.
-
sanzi89
addikt
Számomra teljesen új vizekre evezek. Megpróbálok otthon beállítani egy Session alapú RDS APP szervert. Szépen működött is, majd továbblépve hozzáadtam egy RD Gateway-t, azóta a következő hibát kapom, ha nem tartományi gépről akarnék elindítani egy alkalmazást:

Domain-es gépről simán megnyílik. Gondolom valamilyen hitelesítéses, tanúsítványos gondja van, csak ez még full homály számomra számomra, nem tudom hol, mit kellene csinálni. Ha ebben egy kis segítséget kérhetnék a hozzáértőktől, megköszönném!
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogy lehet megnézni Windows Server 2012 alatt, hogy adott user melyik gépen jelentkezett be?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan irodalmat, videós anyagot, bármit ajánlani ahol lehet olvasni/tanulni általános/alap szerver (windows) beállítási, konfigolási témában?
Nem step-by-step guide-ra gondolok, hanem irott/iratlan szabályokra, mint pl szerver elnevezési konvenciók (itt eddig azt figyeltem meg, hogy pl site név+ funckió, pl hugyr-fp01 - HuGyőr fileserver), akkor milyen funckiók/role-ok szoktak/kellenek/nem szabadnak, hogy egy szerveren legyenek, stb.
-
brd
nagyúr
válasz
ZCoyote
üzenetére
HW-függő, többnyire igen. Ha nem, max. virtuális gépet csinálsz belőle.
Igen, ha az a DC is GC (Global Catalog).
Az ő adatbázisában is megtalálható (ha GC), a szerepkörök kiszolgálásához szükséges adat.
Igen, ha GC-nek van beállítva, akkor az AD replikációval kerülnek át ezek az adatok is.timelord1987: Én tudom, hogy az ördög műve, de a Google ezt is tudja helyetted.
-
törölt tag
Sziasztok!
Windows Server 2012R2 alatt hol található a Share and Storagemanagement?
-
dkaro
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Sajnos nincsenek weboldalak, fejlesztők. Illetve az új gépeket már IE11-t deployoljuk csak a régi 800 a kérdéses.
Illetve a batch ami egyenként tolja fel az updateket majd az IE-t. Működik csak sajnos 50 percig telepít... -
InfiniteReality
őstag
Nálunk lekopogom kb 1000 gépből talán ha 5 esetben volt baj az IE11 telepitésével (mi SCCM-el toltuk ki). De mind az 5 gép régi domainből átmigrált volt s amúgy is golyóérett, úgyhogy nem volt különösebb gondunk vele. Fájdalommentes volt az átállás. Még olyan oldalaknál is, ahol régebben gond volt.
Csak nagyon lényeges, hogy miután az IE11 felment, MINDEN ide kapcsolódó update legyen fent. Mert a MS sokat dolgozott azon hogy az IE11 minél helyesebben jelenitse meg a kizárólag IE9-re készült oldalakat is, de a "sima" patcheletlen IE11 erre nem képes.
Azt javaslom, valami teszt gépre úgy telepits Windowst, hogy az IE11 prerequ update-k és az IE11 (cab) benne van a WIM-ben eleve. Ha felment a teszt gépre, MS-ről MINDEN update-t engedj rá és teszteld ki jól a domaines környezetedben. Különös tekintettel a weboldalakra amik miatt féltek IE11-re fellépni. -
dkaro
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Sajnos a wsus macerás lenne. Mert ott a kliens oldalon kell állítani, hogy milyen csoportba állítsa magát és sajnos a GPO-kat nem én kezelem.
Ezért gondoltam, hogy kiküldöm minden gépre csak fosok tőle, hogy összeakad valamivel. -
InfiniteReality
őstag
Szerintem a WSUS-t is rá lehet venni, hogy csak bizonyos gépekre tegye fel az IE11-et. Én a helyedben csinálnék egy csoportot, és rávenném a WSUS-t (ha lehet) hogy csak azokra szórja ki az update-eket.
Azt nem tudom hogy az IE11 prerequisite update-k okoznak-e valami galibát más gépen, de szerintem nem.Mindenesetre a "csak azt javitsuk ami rossz" mentén haladva ezeket is csak oda tedd fel amikre kell.
-
dkaro
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Ja, hogy előbb deployoljam a frissítendő gépekre az updateket SCCM-el, majd az IE-t?
-
dkaro
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Ha WSUS-ban approve-olom minden gépre ezeket az updateket akkor az fog gondot okozni az olyan gépeknél amiknél nem lesz telepítve az IE11? Semmikép sem szeretném WSUS-ból teríteni az IE-et mert sok gépen hagyni akarjuk még a 9-et.
-
InfiniteReality
őstag
Az MSU-k feltelepitése igy user oldali felületről inditva sokszor elfailel. Win7-nél és 8-nál ez well-known hiba, meg is találtam MS oldalán fórumokban. Win 8-nál van is rá valami workaround, Win7-nél még az sincs. Sajnos csak a Windows Update / WSUS / SCCM képes kulturáltan feltenni az MSU-kat, vagy a WIM image-be lehet beletenni.
Továbbá az MSU-kat szerintem nem tudod az MSI-be beletenni, mert nem oda valók. Ezek prerequisit updatek, fullra benne kell legyenek az oprendszerben mielőtt az IE11 felmenne. Ezért nem lehet egy menetben feltenni az IE11-gyel együtt. Nem lehet staging.
MSI-be csak MSP file-okat lehet beletenni, ha engedi. Az MSU az oprendszert patcheli meg, nem egy programot. -
dkaro
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Ezeket az updateket beletettem az msi-be. Ott sem mindegy a sorrend?
Most primitiv batch-el próbálkozok, egyenkét telepítem az updateket majd az IE-t de ez vmi tetűlassú, már 30 perce települ viszont így felmegy.
Persze lehet, hogy a helyes sorrenddel gyorsítható. -
InfiniteReality
őstag
IE11 prerequisite updates, lehetőleg ebben a sorrendben telepitve:
01_Windows6.1-KB2729094-v2-x64.msu
02_Windows6.1-KB2731771-x64.msu
03_Windows6.1-KB2533623-x64.msu
04_Windows6.1-KB2670838-x64.msu
05_Windows6.1-KB2786081-x64.msu
06_Windows6.1-KB2834140-v2-x64.msu
08_Windows6.1-KB2639308-x64.msu
09_Windows6.1-KB2888049-x64.msu
10_Windows6.1-KB2882822-x64.msuÉn a meglévő Win7 WIM image-be raktam bele, úgy sem MSI-ként sem EXEként nem lehet beletenni. Viszont a CAB file kiextractálható / külön is letölthető. Viszont beletenni WIM-be csak akkor tudtam ha a fenti update-eket előbb beletettem (és le is csuktam az image-t). Gyanítom hogy ahol nem megy fel ott a fenti update-k közül valamelyik hányzik / nem megfelelően települt.
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok,
Több kérdésem is lenne.
Sikerült megörökölnöm egy desktop alkatrészekből összerakott "servert" ami DC szerepet lát el (Server 2012 R2). Természetesen egyedüli gépként. Hamarosan beállítok mellé egy másik gépet ami ami majd az ADC lesz.
A jelenlegi DC gépről készül rendszeresen full backup a windows server backuppal.
Kérdés: Ha elhalálozna a jelenlegi gépen pl. a rendszer vinyó, akkor miután cseréltem, akkor a full backupból visszaállítható a rendszer mintha mi sem történt volna? A DC szerepkörre gondolok elsősorban.
A másik téma: Beállítom az ADC szerepkört betöltő szervert a jelenlegi mellé. Ha elpukkan a jelenlegi gép (javíthatatlanul), akkor az FSMO szerepkörök seizeolásával (de szép) át tudom vinni a teljes DC szerepkört az újra?
Persze átnéztem tonna leírást, videót a seizeolésról, amikben minden flottul működött. Igazából a fejemben kellene rendet tenni.
Ha nem érhető el az "eredeti" DC akkor honnan seizeolja az ADC az FSMO szerepkörhöz szükséges adatokat?
Amikor beállítom az ADC-t akkor létrejönnek rajta is a szükséges fájlok illetve a replikáció után lesznek meg ott is az adatok?"Röviden" ennyi :-) előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de ha van az infó teremben azt is fel kell elvileg rakni.
Egyébként van mindenem a tisztaszoftvertől, mikor idekerültem, igényeltem mindent, hogy legyen.

Az MS termékekről, szériákról az AIDA is tud leltárt készíteni hálózaton keresztül.