Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37475 üzenetére
Ez van a lagunádban?
Vagy ez?mind a kettő 10.000.- alatt van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37473 üzenetére
A bowdennek ehhez semmi köze.
Ha a ventillátor fokozat szabályozóját eltekered balra belső kéringetésre akkor lehet is hallani ahogy a motor behúz. Amire te gondold az a levegő elosztó csappantyú az a mi esetünkben is mechanikus bowdenes.Lítiumos zsírral meg kéne kenni, a féktisztító, kimosott mindent valószínűleg ami nem jó.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37465 üzenetére
Hidd el elektromos.
Nekem is az.
Van egy levegő csappantyú ami váltja, hogy honnan szívja a levegőt.Azt pedig egy elektromos motor állítja.
Klímás és klíma nélküli autót kár hasonlítgatni, mert teljesen más a légbefúvása. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37431 üzenetére
48,2liter 780kilométer két komolyabb dugó amúgy normális közlekedhető városi használattal.
(reggel 6 és este 7 kor) -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Hát nem tudom, nekem bejön ez az űrsiklós dizájn
Nagyon is.Bár én személy szerint nem tudnám kihasználni ezt a méretet, nekem még a sima scénic is nagy lenne.
Ezért is van megane-omgkawa: Nézd meg más gyártó hasonló termékét majd leesik az állad, ez kifejezetten olcsónak mondható, sajnos az ilyennagy vasak ennyibe kerülnek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris #37403 üzenetére
Nem az elkopás számít hanem a fékhatás, de a Mintex annyira nem szar egész normális a noname gyártók között.
-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #37358 üzenetére
A kérdés csak az, hogy milyen felnire?
Mert a szélessége számít.
Az 50-55 max komfortérzetben lesz különböző, a 185-195 viszont tapadásban és a felni szélessége miatt szerelhetőségben.Magyarán hány "J"- s a felnid?
-
rob210
Topikgazda
válasz
-cobra- #37357 üzenetére
Na most nem értelek ha a csavart elkezdted kitekerni, akkor a feszítő el kellett mozduljon.
Ha ezt nem tette akkor óvatosan nem 5kg-os kalapáccsal picit ésszel meg kell kocogtatni!
Lehet, hogy csak össze van gyógyulva az idő és kosz fügvényében.
Ez még a 8 szelepes verzió, ha jól látom a képen, tehát ezen csak egy feszítő van. -
-
rob210
Topikgazda
Igen de vizsgán akkor is szopi van, mert nem fogja mutatni a hibát amikor elkezdik leengedni a nyomást a kerékből.
Mert, hogy akkor meg jeleznie, kell!
Magyarán csak a fizetős vizsga marad.Értem én a technikai fejlődést de néha olyan buzi dolgokat találnak ki, ami azért fáj egy kicsit.
Miért hiszik az, hogy minden autó tulaj milliomos?
Illetve miért szeretnék elérni, hogy feltétel legyen mindenkinek akinek autója van az milliomos legyen? -
rob210
Topikgazda
válasz
FerNandor #37336 üzenetére
Én 2 tubussal vettem, mert ugye arányosan a váltóolajhoz annyi kell.
Van itthon fecskendőm nagy méretű 50 ml-es.
A két tubust kinyomtam egy kupakba engedtem rá egy kis váltó olajat szépen összekevertem.
Aztán egy kis darab vákuumcsővel amit a fecskendőre húztam benyomattam az egészet a feltöltő nyíláson keresztül.Egy EGER <----> BUDAPEST autópályázás megtette jótékony hatását.
Most kusban van.
Igaz nekem még nem zörgött kattogott, csak kezdett búgni, ugye én a kocsiban minden hangra odafigyelek, mert az utal az első kezdődő hibákra.
Nem az a jól van az még gazdi vagyok. -
rob210
Topikgazda
válasz
vallas #37310 üzenetére
Azt ügye tudod, hogy vizsgán "hivatalosan" nem fog átmenni szenzor nélkül.
Új kocsikban kötelezően van szenzor és ha nem működik nem engedik át.
Azt hiszem 2014.- gyártási évtől, de nem akarlak riogatni holnap utána nézek pontosan, hogy is szól a törvény pontosan, de én így emlékszek. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kakaduku #37296 üzenetére
tresh édesapját csak ajánlani tudom.
Jó áron korrektül dolgozik.A középső konzolt ki kell szedni és a rizsszem izzókat ki kell cserélni.
nekem 2 izzó van benne de nekem I es PHII-m van.
Nem nagy macera 10 perc alatt kicserélhető.Minden esetre ha bekapcsolod és nem hűt akkor meg kéne azt is nézni hol ereszti el a gázt?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris #37284 üzenetére
A márkák stimmelnek, a méretet meg asszerint kell kiválasztani, hogy mekkora tárcsához kell!!!
Sajnos renault éknál rendszeresen össze vissza méretek vannak.
Az enyémhez is 3 féle tárcsát szereltek
Meg kell mérni a mostanit és asszerint venni az újat. -
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris #37280 üzenetére
Ha megcsináltatod akkor jó lesz magyar utakra 17" én már nem merem ajánlani szvsz javíttatás után add el.
Kisebb méret olcsóbb gumi.
De a döntés a tiéd, he tetszik, mert elég mutatós és a komfortot nem veri haza akkor bele kell locsolni a pénzt sajnos az autó nem termel, ha nem munkaeszköz.
Manapság egyre drágább az autókázás. -
rob210
Topikgazda
Basszus srácok olcsón megúsztam egy nyest támadást.
Tegnap a melóban induláskor be kellett egy SEATOS kollégát bikázni.
Nyitom ki a motortér fedelet és látom a motorburkolaton ott van, szépen összefészkelve a hőszigetelő paplan bélése.
Még jó, hogy nem a kábeleket rágta meg, mert azt is előszeretettel megteszik ezek a kis "dögök".Most nézhetek valami nyest riasztót, mielőtt nagyobb kárt okoz, meg szedhetem le a paplant és ragaszthatom vissza a bélést valamivel, csak még nem tudom mivel.
-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #37261 üzenetére
Lopás gátlás.
Manapság jobb az AC-t megszakítani, mint az elektromos kört.
Mert ha visz magával aksi kábel kombót direktbe be tudja indítani a kocsit.
De ha az AC megvan szakítva azt nem viszi el. csak trélerrel. -
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #37249 üzenetére
Pedig az lesz a baj, amit Mycso írt.
Kicsi a töltő feszültsége a cuccnak.
Nekem a Lumia 735 öst nem töltötte az előző töltőm, kicseréltem egy 1.5 Ah-ra azzal vígan töltődik.
A jelenség ugyan az volt mint nálad, csak én tudtam mi a baj -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37229 üzenetére
Én nem is mondtam hogy kissebbségi többségnek add el.
Csak ma már az sem gond ha te lejelented őt veszik elő, hogy miért nem íratta még át.
Mások már a szabályok.De én is szerettem minden eddigi autómat, volt olyan akinek kijelentettem, hogy nem eleadó neki a kocsi.
Szóval értem miről beszélsz.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37227 üzenetére
Az mindegy, ha te bejelented, hogy eladtad, utána a te neved tiszta.
Csak adásvételi legyen méghozzá a 3 példányos nyomtatvány boltos. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37202 üzenetére
Akkor nekem kell jobban elolvasni
De a szövegkörnyezet is sokat számít. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #37200 üzenetére
Az nem a hajtókar csapágy olvasd el jobban.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
gkawka #37190 üzenetére
Ehh ilyenekkel sajnos kezd nekem is teli lenni a kocsi.
Bár nekem csak apró pity pöttyök, de az is idegesít.A felszereltsége nem hiszem, hogy ebből a táblázatból kinézhető, inkább az Alizé, Ambition, Authetique, táblázatban találnád meg a tiéd, de még ott is egyedi cuccok lehetnek benne.
Nekem is expression lett holott authentique nek vettem.
-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #37173 üzenetére
Rallyzol mert akkor érdemes.
Viccet félre téve merevebb lesz az eleje, de ha a seggéhez nem nyúlsz nem sok értelme van.
Max annyi, hogy a kátyúkat felüti a másik toronyra is.A kanyarsebességedet kis mértékben növeli, de inkább nevezném látvány elemnek.
Annak mondjuk jópofa. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Nézd átértékelem amit mondtam.
Nem tudom körülményeidet, mert nem ott vezetek.
Lehet , hogy az enyém is zabálna ott, de nekem valahogy olyan hihetetlennek tűnik az a fogyasztás.Az meg, hogy mennyit enne csak találgatás ilyenbe pedig nem szeretek belemenni nekem így fogyaszt én ezt tudom leírni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #37135 üzenetére
Jó mondjuk az alapok nálam adottak.
Én nem hanyagolom el a kocsit.
Mint írtam "verseny"olajjal megy.
A váltóban xado a motorban xado és a kerekeim is csoffadt szar nokianok.
Az 1.4 el ilyen fogyasztást én se tudtam elérni, szóval én nem hasonlítanám össze a két motort.
Oké, hogy a clio jóval könyebb, de más a váltó ahogy írta tresh is.
Az is biztos, hogy egy piros lámpás rajtnál, otthagyna az 1.4 clio csak aztán elfogyna a váltóáttételed.Ez sem egy erő bajnok ez sem versenygép, de "mi" nagyon összeszoktunk a jelek szerint.
140-nél pontosan 4000 volt a fordulatszám mérő.
A fedcomp szerint ilyenkor 6-7 között eszik tereptől és széltől függően.
Hegymenetben 18-19 be is belenyal. Szerintem ebben semmi csodálatos nincs, csak én nem pirostól pirosig közlekedek, és a sávokat is épeszűen váltom.Ha elgurul a gyógyszerem én is ki tudom taposni belőle a 8.8 as átlagot.
Igaz olyankor igen csak szépen szedi a lábát és sokan nyugtázzák, hogy már megint egy barom vesedonor.
Városban 3.-ban elforgatva igen kényelmesen lehet vele előzgetni akár még audit passatot is. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Szerintem add el a kocsit vegyél egy dieselt és felejtsd el a benzines vonalat.
Nem neked való.
Nem bántásból mondom, egyszerűen szerintem te nem érzed a benzines autót.Az elektromos gázpedál valóban komoly megszokást igényel ezt elismerem.
De amiket te írsz azzal a kocsival kapcsolatban, annak már vagy a torka véres, vagy egyszerűen nem neked való a benzines üzem.Most voltam lent Egerben, 140 lefelé 140 hazafelé utána egy kis városi araszolás ma reggel egy Hungária körút dugó és kattanásig tankolva az autót ahogy indulás előtt is volt 6.2 literes átlag. Fed comp szerint 6.4
Ezzel én meg vagyok elégedve, no comment.
-
rob210
Topikgazda
Hehe ez alap hiba.
Nézd meg, hogy a vészleállító kapcsoló nem ugrott-e ki.
Illetve nem tiltott-e le.Ha szembeállsz a kocsival jobb elöl a doblemez magasságában egy kis nyomógomb.
Azt nyomd be ha nincs benyomva akkor katt ki és benyom.
Utána menni fog az AC, mert azt is letiltotta a rendszer. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
szőröscica #37060 üzenetére
Nem vitatkozom......
Mindenki azt tesz a kocsijába amit akar, de a renault az ELF-el áll "baráti" viszonyban.
Azért ha valamit egy típusú motorhoz optimalizálnak annál nehéz jobbat összehozni. -
rob210
Topikgazda
Tudtommal a HK cserekor nem érdemes hanem kötelező cserélni a csavarokat, rosszul tudom???
Kb. olyan mint a Hengerfej csavar bontás után azt sem teszi vissza épeszű szerelő.
Jut eszemben találtam egy utalást a gyári riasztós dologra, a gépkönyvben csak most nincs időm sajnos foglalkozni vele.
Nem feljetettem el, ha közben jutottatok valamire szólj -
rob210
Topikgazda
válasz
Doki16 #37032 üzenetére
Ez most komoly?
Beállsz leveszed a gyújtást, megmozgatod kicsit a kormányt jobbra ballra Ennyi biztosan nem feszül.
Cimborám rendszeresen csinálta tresh féle A4-esnél, hogy beparkolt kivette a kulcsot és bekattintotta a kormányzárat na ilyenkor feszül meg.
Tetszik érteni? Le is beszéltem róla hamar amikor megláttam. -
rob210
Topikgazda
válasz
bandi94 #37018 üzenetére
A csattanás milyen hang?
Éles vagy tompa?A Műszerfalat pofone gyszerű szétszedni ugyan úgy kell mint a sima megane-t.
Kiveszed a 2 csavart a hangszóróknál az A oszlop tövében, aztán felfelé meghúzod kipattan és ennyi az óracsoportot tartja még pár torx fejű csavar azt látni fogod aztán kibillented kicseréled a rizsszem izzókat és öröm boldogság. -
rob210
Topikgazda
Hát nem tudom most kérdeztem meg a srácot neki is a kulccsal kikapcsolható van.
Rádiós a központi és a riasztóhoz van neki egy kis plusz kulcs amivel lehet kapcsolni.Nem tudok segíteni
sajnálom.
Ilyen gyárival még nem találkoztam, gépkönyvben leírás nincs hozzá?
Holnap otthon leszek megnézem az én gépkönyvemet hátha benne van ez a verzió is. -
rob210
Topikgazda
Ez nem biztos, de tudtommal minden gyári riasztót a kesztyütartóba szerelt kulcsos kapcsolóval lehet zárni, nyitni.
Egyáltalán van hozzá kulcsotok?
Mikori évjárat megkérdezem még cimbit ő neki egy 2001-es van szintén gyári riasztós, de neki a kesztyűtartóban van emlékeim szerint. -
rob210
Topikgazda
Gyújtáskulcs be gyújtás ráad..
Kocsit becsuk és a távval ráélesít.
Utána ha nem működik nem tudom nekem ettől helyreállt.
De a második ilyennél én kikötöttem a picsába a riasztót.
Egyébként azt mondta a cimbi, hogy neki a riasztó kikapcs bekapcs is megoldotta a problémát.
A kesztyütartóban jobb alul van egy kulcsos kapcsoló. -
rob210
Topikgazda
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest