- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #49193 üzenetére
0.4 meg 0.5 az mennyi szerinted
-
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #49167 üzenetére
Maga a Bosch úgy ahogy van nem jó, de ezt már írtam.
Ha valóban 0,6 on van nem tudjuk ugye, akkor meg is van a rángatások random oka.
Hol ezt hol azt a trafót készteti átütésre , olyankor az a henger kihagy.
A renault trafói kényesek a gyertyahézagra, én még a denso trafóknál is 3 havonta rá szoktam mérni! -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #49173 üzenetére
Van tolómérőd? Mert ha hézagmérőd nincs is, ami egyébként ezer forintos tétel, egy tolómérő csak akad otthon.
Lemérsz vele egy 0.9 es alátétet lemez darabkát bármit és meg is van a hézagod.Persze célszerű egy hézagmérő beszerzése, a te kocsidnál a szelepekhez is kell úgy is.
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #49163 üzenetére
Szerinted a baleseti adót nem csak annak kéne fizetnie aki balesetet okoz?
Én azt tartom rablásnak.
Soha nem okoztam személyi sérüléssel járó balesetet. -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #49162 üzenetére
Szerintem az egyik trafód áthúz időnként ezért dadog rángat.
De ezt nem írtam mert új trafókat írtál.
Ezek ugyan lehet újak, de már akkor sz@rok voltak amikor lejöttek a fröccsöntő gépről amivel csinálták.
Sokan próbálkoztak vele, hogy utólagosan leszigetelték, ez meg tudja hosszabbítani az életüket, de jók akkor se lesznek.A trafó nem tudja a gyertyát tönkre tenni, de a gyertya a trafót igen.
Remélem gyertyacserénél a hézag legalább be lett állítva.
(0,9- re kell beállítani a hézagot)Egyszóval a kezdődő motorrángás 99,9%- hogy az egyik trafó időközönkénti kihagyása miatt van.
Emiatt elégtelen az égés és a gyertyák lekormolódnak, valamint a fogyasztás 1-1.5 literrel magasabb. /extrém esetben 3 hengerezéskor!!!/ -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #49160 üzenetére
Akkor jelzem, hogy a típus nemismerése miatt újabb trafócsere előtt állsz!
Ezek ugyanis amiket rádtukmáltak, vagy te magad választottál, ipari hulladék mind.
Nem akarok rideg, vagy gonosz lenni, de sajnos ez tény.
Vagy densot vagy berut esetleg NGK szabad venni semmi mást!!!!!!!!!
Az összes többi átmatricázott selejet ami miatt valóban hulladék elektronikázzák a meganeokat (is).
Pedig ha ezeket a tarfókat kicserélik egyszer normális minőségire, kimegy a kocsi a világból.Cimborának nemrég lett cserélve ugyan ez a zöld kupakos hulladék!
Azóta a fogyasztása is lejebb ment 1 literrel, mivel minden henger dolgozik állandó jelleggel.Illetve még valami trafót párban cserélünk, ilyet, hogy 3:1 csere még szerelő nem csinált.
Mármint aki valóban szerelő. -
rob210
Topikgazda
Volt szerencsém vezetni a 2.0 és 1.8 as verziókat is.
Én az 1.6 ot nem érzem annyival gyengébbnek, mint amennyivel pénztárcabarátabb a fogyasztása.
Nem mondom autópályán kényelmesebb a 2.0 es de sok előnye ott sincs.
A megane kasznihoz szerintem az 1.6 a legoptimálisabb motor.
Átlag felhasználónak. -
rob210
Topikgazda
Nekem ez is tetszik.
Monaco felszereltség ejj. -
rob210
Topikgazda
válasz
eTrade #49110 üzenetére
Én is irígykedek, de tudom nem tudnám fenntartani, igen magas költségekkel jár egy ilyen új autó.
Nekem marad az irígykedés.-------------------------------------------------------------------------------------------
Ettől még én is sok balesetmentest kívánok és leld örömöd benne. -
rob210
Topikgazda
Emberek Pesten kívül normális vezetők élnek!!!!!
Na így el tudom fogadni a szomgriadót.
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #49068 üzenetére
Szoktam
-
rob210
Topikgazda
válasz
eTrade #49058 üzenetére
Olvasgattam és egy olyat találtam, hogy az 1.6 os motorokba nagyobb teljesítményű katalizátor került. Valamint a fedcomp.al szerelt gépek fejlettebb szabályozást lambda kezelést végeznek.
A valóság alapja nem tudom mennyi, így ne kezeljétek szentírásnak.
Az enyém mindenesetre 1.6 expression k4m és 06 os. /fedcomppal/ -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #49051 üzenetére
A tiéd valóban 04, az még a 8 szelepes.
Manóé viszont kéne, hogy tudja a 06-ot.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #49039 üzenetére
Ez rendben és akkor ha megmérnénrk egy buszt, szerinted mit kapnának?
Oké, hogy több utas, a fejkvóta kevesebb, bár én még ebben is kételkedek.
De a busz nem mindig jár teli, amikor 2-3 ember ül rajta akkor azt hiszem be is hozza a "spórolást"
Amikor elkezdték az elektromos buszokat venni, meg a cngseket akkor azt mondtam na valami előre lépés, de aztán láttam, hogy ez csak egy kis zöldítés az alap beszerzés maradt a diesel koromokádó.
A multkor egy ilyen hiper csoda új merci mögött mentem, hát hagyjuk......
Papíron lehet teljesít valamit, de az életben. -
rob210
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #49033 üzenetére
Nem mindegy milyen részecskeszűrő illetve milyen adalékoló rendszer van benne.
Dieselekhez most már felkapott ez az adblue vagy mi a tököm adalék, amit úgyanúgy "tankolni" kell a kocsihoz.Illetve nekem is 06 os a kocsi tehát mehetek dolgozni, de a következő szigorításnál már én is csak a fejemet vakargathatom majd és szállhatok fel a sokkal szennyezőbb bkvra.
Soha nem fogom megérteni miért jó a bkv 30-40szer több károsanyagot kibocsátó busza mint mások kisautója.
Azt meg, hogy egy 3.0 tdicdifghdi multi ultra euró120 as diesel autó kevesebb dzsuvát enged ki mint egy 1.2 es benzines punto mondjuk azt senki nem fogja velem elhitetni soha.
-
rob210
Topikgazda
válasz
eTrade #49034 üzenetére
A termosztátról is levettem a csövet, pont ezért nem értettem.
Ráadásul meleg volt a cső, volt benne keringés, ezért nem értettem.
Mindegy legközelebb, nem ilyen későn állunk neki, meg rendesen felkészülök mindenre, amit az autód tartogathatNem hagyok neki újabb meglepetési lehetőséget
Az időpontot majd megbeszéljük. -
rob210
Topikgazda
Hát gyerekek.
eTrade ma nálam járt, majd leírja, hogy jártunk.
Egy hűtőfolyadék cserének indult.....Valami nem volt gömbölyű.
Remélem hazaértél egyben. és minden oké lesz mostmár.
-
rob210
Topikgazda
Urak, ha vannak Hölgyek
Van esetleg valakinek 16" ra 205/55 ös méretben hólánca?
Kéne nekem kölcsön egy, mert február 18.-26.-ig mennek a páromék síezni
Ami itthon van az meg kiderült, hogy csak a 16" 195 ig jó
Remélhetőleg nem lesz rá szükség, csak anélkül ugye nem engedik be őket.
Meg ha ugye neadj Isten kell, akkor ne ezért álljanak be az árokba.Budapest, Budaörs, Gazdagrét
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #49001 üzenetére
Ez pedig olajsár.
Vagy kifúj a leömlőnél.
Féktisztítóval tisztísd meg de teljesen tisztára ez valószínűleg egy flakon lesz.
Aztán kezd el nézni, hogy mennyi idő alatt lesz nedves a felület.
Ha azonnal elkezd nedvesedni akkor az a kipofogógáz ami azt jelenti tömítést kell cserélni, bár ez a hangján is kéne, hogy halladszódjon.A másik amit diablo is írt az olajszűrő nem lett megkenve amikor felrakták, és szivárog a tömítőgyűrű alatt az olaj.
Ez nem jelentős mennyiség, csak bosszantó.
Két olajcsere között nem lehet észrevenni a nívón. -
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #48986 üzenetére
Elképzelhetőnek tartom, hogy testhiba.
A gyújtótrafó is ki ki hagyhat, de az ennél a motor típusnál nem jellemző.
Ami még okozhat ilyen hibákat az a gyertya és rövid távú menet.
BeindÍtod, arrébgurulsz, mert ki kell szedni a kocsi mügül valamit a garázsból.
Aztán le is állÍtod, na ilyenkor tud túldúsÍtani.Ha előfordul megint, hogy nem indul, vedd ki a gyertyákat és nézd meg, hogy nedvesek-e.
Hagyd kicsit szellőzni a hengereket tedd vissza és ha indul akkor ennyi. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48978 üzenetére
Hát talányos a dolog, de én szerintem a stabrúd szilent lesz, mást nem nagyon tudok elképzelni, főleg úgy, hogy a gátlók most lettek kicserélve.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gabady #48977 üzenetére
Alapjárati motor.
Ha gázadásra minden oké, egy szinten tartva a gázt nem ingadozik, csak ha leveszed a lábad a gázról, akkor alapjárati motor nem szabályoz rendesen, illetve az alapjárati motor vezérlője lehet még rossz, ami vagy a vezérlő maga, vagy a pozició jeladó.Mindenképpen az alapjáratért felelős egységek valamelyike lesz a hibás.
Amit kizárhatsz az a beszívott levegő hőmérséklet jeladó, mert azt mondod mindig rángat alapjáraton, bemelegedve is. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48975 üzenetére
Stabilizátor rúd szilent lehet én arra gyanakszom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48963 üzenetére
Akkor nem bak, az ha kivan akkor meg tudod mozgatni.
Viszont a lengéscsillapító, ha beteg az tud recsegni nem is kicsit.
Így szerintem, a dolog ott vérzett el.
Máskor azért ilyeneket írj le. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48956 üzenetére
Attól függ melyiket kell cserélni.
De ha van olajemelőd és egy deszkád akkor ki tudod cserélni te is.
Nem agysebész mutatvány, csak cserénél figyelj oda, hogy hogy rakod be.
Nehogy fejjel lefelé szereld be.
Célszerű kiszerelés előtt lefotózni, ha még sose csináltál ilyet. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48954 üzenetére
Ez nagyon nincs így főleg renault motorok esetén.
A hátsó motortartó bakot sokkal sűrűbben kell cserélni, mint mondjuk egy jobb oldali (vezérlés ) felöli bakot.Konkrétan hülyeség mind a 3 bakot kicserélni, ha csak előre hátra billeg.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #48949 üzenetére
A kuplung kinyomó nem lenne olcsóbb, mert ott le kell szedni a váltót leengedni az olajat és nem is folytatom....
A másik állj be a gép elé.
Fogd meg a motor emelési pontját, és alaposan rángasd meg ha hallod a hangot, akkor elkezdheted keresni, hogy melyik bak szól és honnan.
Vagy, hogy mi szól? -
rob210
Topikgazda
Azért én leÍrok ide egy tanulságos sztorit, persze mindenki azt önt a kocsijába amit csak akar, én tényleg nem vitatkozni akarok.
Mindig ez lesz a vége ennek a témánakA barátom vett egy II es cliot felépítésbelileg ugyan az a motor mint az enyém, csak értelemszerűen máshol vannak a felfogatási pontok. (motortartó , illetve a kiszolgáló eszközök.)
Megvételkor 5w40 es olaj került be.
Majd ment is vizsgára 1 hónapra rá.
Szóltak neki, hogy ehh kissé fogyasztja az olajat mert a kipufogó gáz összetétele majdnem határérték felett van.
Egyik alkalommal meglátta a csomagtartómba a kanna olajat, mentem épp olajat cserélni valakinek és kérdezte mikor cserélem az olajat és miért ilyet (5w30) elmondtam neki, hogy ez a gyári olaja ennek a blokknak és, hogy nekem ez bevált én ezt használom jó ideje, meg, hogy mindenkinek ilyet szoktam belerakni.
Erre lecserélte ő is 5w30 ra az olajat.
Lás csodát novemberben volt újra vizsgázni és bőven határérték alatt volt a kipufogó gáz összetétele.
Valamint ezt az olajat nem csipegeti!!!
Ebben a clióban még se dpf se abcfgrtartszdb nincs szóval ez nem játszik közre.Történet vége gyakorlati tapasztalat levonva, mindenki tegye szíve szerint azt a kocsijába amit akar.
Peace -
rob210
Topikgazda
Na ma nem voltm rest volt pár perc szabadidőm.
Mindig ment az 5w30 <------>5w40 vita.Elf Evolution 900 SXR 5W-40 motorolaj.
Minősítések:
ACEA A3/B4
API SM/CF
Renault RN0710/RN0700Elf Evolution 900 SXR 5W-30 motorolaj.
Minősítések:
ACEA A5/B5
API SL/CF
Renault RN0700Na én ezért teszem az 5w30 at a kocsiba.
-
rob210
Topikgazda
válasz
TayRol #48889 üzenetére
Nem, állt a kocsi sokat és most volt kitakarítva, de azt amit nem szedett le a szerelő máshogy nem nagyon tud megjáratni.
Pont, hogy a benzinesnek nem is nagyon van rá szüksége, csak neki ez most egy egyszeri nagyobb takarítás lenne, ezért írtam az adalékot is.
(Injektor tísztító...etc.etc.) -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #48883 üzenetére
Szerintem abban nincs egr.
De lehet tévedek. -
rob210
Topikgazda
Ez mitől xenon , xenon gázzal van töltve?
Mert akkor mondjuk pont parasztvakÍtás az egész. -
rob210
Topikgazda
válasz
Feenyx #48843 üzenetére
2.0 literrel, kellemesen szedi a lábát klÍma mellett is.
Az 1.6 inkább vállalható kategória, a grandtourhoz.800K ért nem hiszem, hogy jó állapotút kapsz még a korai 2004 es darabok is ott szoktak kezdődni inkább, ezek a gépek 1 milla felett vannak, már amik viszonylag költség mentesek.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Már kellett volna.
150.000 kén illik. -
rob210
Topikgazda
válasz
pècsimunkás #48738 üzenetére
"Szerk.: Ès termèszetesen , gáz ès kuplung nèlkül indítsunk ."
Ez akkor sem igaz!!!!
A sebességben parkolás meg egyik kocsinak sem tesz jót. -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #48737 üzenetére
Na ácsi, most arról beszélgetünk, hogy hidegindÍtásnál gáz nélkül akarsz elindulni a magasabb fordulatszám miatt?
Mert akkor igen veled van a baj.
Gázt kell adni, hogy ne essen vissza a fordulatszám, ezz minden renaultnál Így van ami benzines.
Az autó elindÍtásához kell valami energia, tehát ott az emelt alapjárat nem elég, az simán le tud esni és lefullad a kocsi.
Ezt diselnél meg tudod csinálni benzinesnél büntetlenül nem! -
rob210
Topikgazda
válasz
pècsimunkás #48727 üzenetére
Az a mercedes szalonos egy zseni.
Eleve van olyan kocsi kettős tömegűvel kártyával, ahol el se tudod indÍtani ha nem nyomod be a kuplungot.
Magyarán akkor állj a kocsival a parkolóban nézegesd és ugy sose romlik el ebben mondjuk van igazság
Szeretem az ilyen embereket, életében nem látott még kártyás rendszert? -
rob210
Topikgazda
válasz
TayRol #48721 üzenetére
A kettős tömegű előző gazda gondosságán múlik, van aki 70ezer alatt széttiporja, van aki 300ezernél még a gyárit használja, erre nem tudok okosat mondani.
Ha látjátok, hogy gondos gazdától veszitek, akkor bÍzhatsz benne, hogy sokáig jó lesz még.
Egy trükk, ültesd be kérd meg indÍtsa be,állÍtsa le, ha kinyomott kuplunggal teszi ezt meg erre figyelj, akkor sokáig jó lesz még.Ha kereskedésből, veszed akkor ez nem nyert, akkor marad az ima és bizakodás.
A regenerálás jól működik bennük, ha van ideje és fordulatszám tartomány ahol végbe tud menni.
Csak városi használatra én modern dieselt nem vennék!!! -
rob210
Topikgazda
válasz
TayRol #48710 üzenetére
A renault 2000 től nem rohadós fajta.
Ezt az egy dolgot leszögezhetem neked, a kiszemelt motorról nem tudok mondani semmit.
Az elektromos része attól függ melyik nap gyártották
Viccet félretéve, szerencsére a köztudatban, az van, hogy szar megbÍzhatatlan francia, Így olcsón hozzá lehet jutni.
De egy jó ideje már nem sok baj van a renaultokkal.
Mostanra pedig egy megane IV talisman, szerintem simán meglépi a VW szinjét is.
Én elfogult vagyok, de sokkal szivesebben ülnék bele egy IV es meganeba, mint egy VII es Golfba.
És a Talisman is jobban tetszik és töbre tartom mint a Passatot.
Talismant volt szerencsém vezetni, egy állom csendes kényelmes mindent tud amit egy kocsinak tudnia kell.
A passatot is vezettem, az is jó kocsi de kényelemben a fasorba sincs.
A talisman futóműve 10 csillag 5 ből -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #48690 üzenetére
A bosch gyertyát nem tudom ki ajánlott a, de azt a szerelőt én elkerülöm, aki nekem bármilyen bosch cuccot ajánl. ( ez persze csak saját tapasztalat, de ha valami az én kocsijaimon tönkre ment elektromos cucc az minden esetben bosch volt.)
Nekem a denso bevállt.
A vezérléscsere, pedig a hármas amit írtam, rosz időben rossz helyen gyújt fecskendez, etc. De ezt kizárnám, mert akkor nem lenne sima az alapjárat.
De szögezzük le bátor vagy, mert egy ilyen állapotú gyertya után én nem lennék biztos, abban az egy éves vezérlésben.
Ha csak nem lesz kormos az új gyertya is hamar, mert akkor akár hihető is lehet.
De akkor fennáll a kérdés, hogy miért adták el a kocsit talán ezért?
De csak találgatok, nem ismerem ugye az előéletét. -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #48685 üzenetére
Ha újra lekormolt, ( mint írtam)”de mitől volt kormos” az három dolog lehet.
Nem megfelelő, belevaló hőértékű a gyertya, ez az egyszerűbb.
Kettő nem megfelelő befecskendezés, ez sajnos zsebbenyúlós is lehet.
Három, a gyújtás nem megfelelő vezérlése, na ezt a hibát nem akarjuk.
Maradjon a rossz gyertya. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #48662 üzenetére
Nem tudom én abból is tudok 4 féle márkát.
-
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #48660 üzenetére
Hát erről többen többféle képpen vélekednek, az enyém nem tanulja meg be káll állitani a fedcompban a gyári adatokat.
Van aki azt mondja 100-200 kilométer után beáll az új értékre.
Ez szerintem nincs Így. Illetve ha be is tanul valamit az a gyárilag beállÍtott értékektől nagyon messze lesz.Ettől még van itt fórumon is aki Így jár vele.
Én szeretem ha nem fogyaszt a kocsi sokat ezért foglalkozom vele és ha ilyen takarÍtáson etc.etc. esik át akkor diagra tetetem, mert ehhez én se értek. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #48657 üzenetére
Mert a Bárdinál lassan semmiből nincs választék.
Egyre inkább keresem az alternatÍv megoldásokat, hogy a bárdit csak végszükségben látogassam.Amúgy az 1.5 DCI hez létezik:
KOLBENSCHMIDT
GLYCO
MAHLE ORIGINALA Mahle a drágább és elfogadottabb álltalában ezt ismerik az emberek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #48644 üzenetére
Ez nem trafó probléma lesz.
Az a baj, hogy ezt látni kéne, távgyógyÍtani nem tudok.
Ilyen esetben beszÍvott levegő hőmérséklet jeladó, annak kontakthibája, illetve valamelyik pozició jeladó felé szoktam elindulni.A gyújtás az olyan, hogy vagy van vagy nincs.
Üzemanyag befecskendezés is vagy van vagy nincs.Ilyen ledadogós, felpörgős hibáknál valamelyik szenzor rossz.
Amit egy gyári diaggal ki is lehetne olvasni (mellesleg).Előszőr a kontaktokat kéne ellenőrizni, minden csatlakozónál ami a gyújtás és befecskendezés részét képezi.
-
rob210
Topikgazda
Hát ránéztem ere a Laufenre, ez nekem gyanúsan olcsó pl. az én méretemben.
Vagy nagyon bevezető áron van, vagy ez maga a best buy korom fekete pénteki vétel.Ráadásul nem nagyon hallott róla még senki.
Ettől lehet jó, csak nincs vele tapasztalat, kiváncsi leszek neked mennyire válik be.Talán ez a leginnkább szakmai cikk a gumitémáról.
Az én megÍtélésem szerint.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #48635 üzenetére
Így van ugyan az
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri89 #48631 üzenetére
Ez az olaj kell bele ha jót akarsz, ez kifejezetten részecskeszűrős autókhoz van kifejlesztve és valóban magasabb minőségi szintet képvisel.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #48627 üzenetére
Univerzálisat kellett volna venni
Más:
Rendszeresen karbantartott autó olcsón eladó
[link]
Ha nem lenne facétok.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest