- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pistabyte
tag
válasz
Malibutomi #55730 üzenetére
Igen,sajnos a corsair ramok jobban szeretik az inteles konfigot,pedig nagyon jo ramok.
-
pistabyte
tag
Sziasztok. Van nekem 2x8gb Corsair Lpx 3000mhz ramom. Arra lennék kíváncsi,hogy nagy általánosságban kb meddig lehetne ezt a ramot tuningolni? Gondolom 3200mhz-ig simán menne,de vajon lenne is értelme húzni egy Ryzen 1600x társaságában,vagy nem lenne jelentős különbség az XMP-s 3000mhz es memória orajelhez képest? Alaplap egy B450 Gigabyte Aorus Elite.
-
pistabyte
tag
Köszönöm az alátámasztást. A legfonotsabb a memória támogatottság lenne,végülis ezért írtam ide a Ram topicba. Nem egyszerű ezekkel a ramokkal megfelelő alaplapot választani,így jártam pórol az Asrock-al is. Valószínű nem támogatja ezeket a ramokat.
Itt vannak a ramok 4x4 gb.
[link]Írtam azért minden topicba,nem szeretnék most már mellé lőni,majd az öcskösnek jó lesz ez az Asrock h97 performance alaplap. Engem eléggé zavar,hogy még csak dual channelbe se mennek a tök egyforma ramok,de leginkább az zavar,hogy az első két slot sehogy se megy. A lábakat visszahajlítottam egy apró fejű csípesszel,meg tűvel,de nem történt érdemi változás sajnos.
-
pistabyte
tag
Sziasztok.
A gigabyte ga-z97x-gaming 3 alaplapokról általánosságban mit lehetne elmondani? Nagyon sokan elkezdték szidni a Gigabyte-ot. Régebben jó és megbízható alaplapokat csináltak. Asus-t és Asrock alaplapok nekem nem jöttek be. Esetleg még MSI?Viszont a Gigabyte-nál tetszik az 15 karátos cpu foglalat,bár nem tudom mennyit ér. Emiatt lett kuka nekem az Asrock H97 Performance lapom.Hiába hajlítgattam vissza azóta már a cpu lábakat a lapon nem mennek a memóriák,csak az utolsó 2 memória slot.
-
pistabyte
tag
Anno mikor megvettem már akkor is furcsáltam hogy a memóriák nem mennek csak az utolsó 2 foglalatban. Gondoltam biztos nem mennem a ramok DC-ben. Most hogy pár napja vettem még 2x4 gb ugyanolyan memóriát már kezdtem pipa lenni,hogy nem mennek a slot-ok.
Tuti nem én hajlítottam el,csak nem vettem észre,nem is gondoltam volna hogy ilyen gyengék ezek a lábak.
-
pistabyte
tag
Nem tudom,de elég szégyen hogy azért egy több mint 30 ezer ft-os deszkával ilyesmi megtörténhet...
Próbálkozok vissza hajlítani,aki esetleg csinált már ilyet segíthetne mivel lenne érdemes, varrótűvel nem tudtam. De ahogy néztem ezek nem teljesen merev lábak,hajlékonyak gondolom nem törik le egykönnyen.De az biztos,hogy Asus-t és Asrock-ot most már messziről kerülök...
-
pistabyte
tag
Kis tűvel próbáltam de ahogy néztem nem is egyenesen kell állnia a lábaknak,hanem mindent kicsit oldalt lennének.
Esetleg van valami videó hogyan kellene úgy mond ,,szak szerűen,,? -
pistabyte
tag
Igen én is hasonlót olvasatam Asrock Z77 lapoknál. Tényleg el van 1 picike láb hajolva. próbáltam vissza hajlítani de nem sikerült
Úgy néz ki új alaplapot veszek,de most már biztos nem lesz Asrock. A kérdés az milyen lapot vegyek? Jobban járnék egy MSI Z97-es lappal?
-
pistabyte
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy Asrock H97 Performance Fatal1ty alaplap.
Vettem 4db Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1600C9 memóriát.Sajnos akármit csinálok az alaplapban csak és kizárólag 2 memória tud menni,és kizárólag a B1 és B2 foglalatban. A memóriák külön jók,de érdekes hogyha csak egyet rakok be akkor is csak a legutolsó foglalatban képes elindulni. Az A1 és A2 foglalatban sehogy sem akarnak menni a memóriák meg magában se.
Mit tehetnék? A Bios-t is már frissítettem a legújabb 2.40-re.
Gondolom a memóriák nem Dual Channel-ek,de akkor is mennie kellene legalább 3-nak. Meg ha csak 1 ramot rakok be akkor is mennie kellene az A1 vagy A2 foglalatban.
Itt van az alaplap oldala:
[link]itt pedig a 4db memória oldala:
[link]Tiszta ideg vagyok,úgy érzem fölöslegesen vettem 16 giga memóriát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged