- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
failed
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. A helyzet az, hogy adott egy Gigabyte 870A-USB3L alaplap egy amd ph2 x4 955be-vel. Eddig HyperX Blue ramok voltak benne 2x2gb@1600mhz.
Vettem egy HX324C11SRK2/8-as rampárt. Viszont mivel az amd nem xmp-s így nekem kellene varázsolni valamit, hogy menjenek is a ramok 2400-on. Több helyen olvastam, hogy a 2400-at kisajtolni nem egyszerű feladat, és elég sok szotyizást igényel, így én beérném a 2100-as felállással is.Első soron az a problémám, hogy nem tudom biosban miket kellene átállítanom, és mire. próbáltam olyan értékeket összeállítani, hogy a processzort ne húzzam fel 4.2ghz-re, mert nincs rá szükségem. (rendben, hogy a 212 evo elvinné, de most ez nem lényeg.) De ha nem reklamált közvetlenül indítás után, akkor windows bejelentkezéskor halt le a gép. Próbáltam auto frekivel, próbáltam manuálisan megadni 1,5V-ot... ééés.
éééés... Ami először szemet szúrt: mintha túl kevés lehetőségem lenne a biosban. 200-500 között tudok választani [ti tudjátok mit](fsb?), és 8x a legmagasabb szorzó. az időzítéseknél is lehetetlen értékek vannak. Amik az XMP profilban meg vannak adva értékek, azokat nem is tudom kiválasztani, mert egyszerűen nincsenek a listában.
Szóval, tudom, hogy nem tűnök túl hozzáértőnek - nem is vagyok az. De azért ha valaki elmondja mit mire állítsak, akkor meg fogom tudni csinálni.
F4-es bios van most, minap frissítettem.
köszönet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest