- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegoam
csendes tag
-
diegoam
csendes tag
válasz
kriszbon #20951 üzenetére
igen, 4 foglalat van, de pont a drágasága miatt nem akarok 2 GB-t. Ezt a gépemet már nem nagyon akarom fejlesztgetni, csak ezt a minimális befektetést céloztam meg, egy használt AGP-s VGA, meg egy kis + RAM.
Találtam még Geil-t is a Kingstonon és KIngmaxon kívűl:GEIL PC3200 400 MHZ 1024 MB Value 8 vagy Value 6
GEIL PC3200 400 MHZ 1024 MB KIT2DB (2x512) Value 8.
Ezek olyan 8000 Ft körüli áron vannak. Akkor jobban megérné a Geil Kit 2x512-vel? -
diegoam
csendes tag
válasz
diegoam #20939 üzenetére
Na, közben odáig eljutottam, hogy sima DDR kellene (DDR 400 PC3200) nekem és elég az 1 GB. Így viszont nem túl nagy a választék
Melyiket ajánljátok Kingston vagy Kingmax, mert szinte mindenhol csak ilyen RAMok vannak ebben a típusban ami nekem jó. Mi a jobb 1x1 GB vagy 2x512 MB?Köszi
-
diegoam
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék RAM vásárláshoz. Adott egy MSI 865PE Neo-2-P (MS-6728) alaplap, CPU Pentium 4 2,8 GHz, VGA Leadtek Geforce 7600 GT 256 MB DDR 3 AGP 8x, OP Windows XP SP2. Jelenleg egy Samsung 512 MB ram van benne, ezt szeretném növelni 2 GB-re, de a meglévő ramot már nem szeretném bennehagyni.
Mit ajánlotok 2x1 GB kit esetén, illetve érdemes-e más verzióban gondolkodnom?
Az alaplap könyve szerint PC2100 - PC4200-ig támogatja a ram típusokat 533 Mhz-ig, viszont nem tudom, hogy sima DDR vagy DDR2-ről van-e szó?Minden segítséget előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Stellar Blade
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OpenWRT topic
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged