- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shev acm7
tag
válasz
konci79 #57886 üzenetére
Simán lehet, hogy valamit alapból rosszul csinálok, de bármilyen Mhz-et és timing-ot próbáltam eddig, mentés után mindig ez volt a menetrend: 3 hosszú sípolás, szünet, 3 hosszú sípolás, szünet, 1 hosszú sípolás, majd BIOS-ba visszalépve újra 2133Mhz-et ír ki.
Többnyire egyébként a DRAM-Calculator-for-Ryzen-1.7.3-mal próbálkozom, azaz az ott kalkulált timing értékekre módosítok. Próbálkoztam azzal is, hogy betöltöttem az XMP 2.0-t, majd egyszerűen módosítottam a hozzá tartozó 3000-et 2933. Tény, hogy bár nagyon sokat foglalkoztam gépekkel, a ram-os mókolásban abszolút szűz vagyok -
Tiopepe
csendes tag
válasz
konci79 #57379 üzenetére
Köszönöm, a 2933- at próbáltam, azon talán a legstabilabb, de ezen is fagyás a játékok vége, csak talán tovább bírja. Kínomban megpróbáltam 3200-on, hasonló eredmény, mint 2933-on. Viszont az időzítéseket nem piszkáltam, ahhoz nem igazán értek, tudtok ötletet adni, vagy esetleg táblázatot, hol keresgéljek?
-
-
-
válasz
konci79 #57211 üzenetére
A2-B2 van.
Nincs, még rejtett nézetben sem.
Akkor megegyezhetünk, hogy nálam nem RAM probléma van?Másik memóriával próbálni(1x16GB) mondhatom, hogy megvolt?
Mi legyen a sorrend? Én alaplap, táp sorrendet mondanék.
Továbbiakban mehet tovább a Nem indul és mi a baja a gépemnek topikba?Szerk.:Ha megvan az okozója a hibának, ez garanciális probléma(alza) vagy csak nálam ezekkel az összetevőkkel problémázik?
-
válasz
konci79 #57209 üzenetére
Kernel-power 41 (63) hibát, 2 hónapja van meg a gép pár nap híján és 42x csinálta.
MS ezeket tanácsolja UV-t leszedtem a CPU+VGA-ról, egyedül a xmp OC.
Elnézve a dátumokat az előző RAM-nál is csinálta, amit később cseréltem KIT-re. 1x 16GB RAM-al, meg alapon futott. -
válasz
konci79 #57204 üzenetére
Megint megált a gép, maradt minden beállítás auto-n.
Érdekes ez a CPU support lista sima 1600-hoz és 2600-hoz All-t ír, de az 1600AF-hez már 2.0-át ajánl.
-
válasz
konci79 #57201 üzenetére
Gyártó 1.5 verziót mondja, mikor megvettem 1.6 verzió volt rajta, én frissítettem fel 2.0 verzióra, mert az jó lesz(meg régen csináltam, megmutatom magamnak, hogy ez még
).
Azt nem tudom.
Jelenleg ennyit állítottam be:
XMP mód 3200 mhz 1.35V
SOC Voltage(VID) 1.1Szerk.:
Igen, azt én is néztem, most mikor töltöttem le a BIOS-t.
Sajnos kölcsönkérni se tudok, mert még az ismerősi körben csak DDR3 van. -
-
-
-
konci79
őstag
válasz
konci79 #43671 üzenetére
Erre visszatérve esetleg saját márkájuk jobb lenne? AMD memória
Kíváncsiságból rákerestem,kb 26k szállítással .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- GTA VI
- adika4444: MikroTik IPv6 DIGI PPPoE-vel
- Honda topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- Sorozatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest