Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz krx21 #37740 üzenetére

    1,65V-ig nem melegszik számottevően, a 4 modul miatt persze megreked a levegő, és csak annyi a lényeg, hogy egy halk, leszabályzott venti kivigye onnan az álló légtömeget. A SYS_FAN_N csatlakozóra kötött akármilyen elfekvő, guberált, mezei venti megteszi, amit egyszerűen odagumizol, nem kell a kérdést túlbonyolítani, a RAM meg nem nézi a ventit. :D
    Hajtottam már 2V-tal Vengeance modulokat, ott jó néven vették a 230VAC feszültségről hajtott, erős, masszív (fémkeretes, fémlapátos) WC ventilátor erős fuvallatát.

    (#37741) Jorus: Bizony, hogy van. De ez már a Nehalemes időkben is nagyon feltűnő volt, ott az elérhető RAM tuningot az Uncore (IMC) kötelezően legalább DRAM * 2 szorzója korlátozta. De SNB, SNB-e, IVB, és mindegyik AMD esetén tapasztalható ilyen szintű szórás IMC tekintetben.

    (#37739) Gaskains: juuuj, jááááj, hiba, fel fog robbanni. Amúgy meg minden modern proci visszaveszi az órajelét (a Phenom II X4 965 3400MHz-ről 800MHz-re, az i7-3770K meg 3,5GHz-ről 1200MHz-re), ha nincs terhelve. Neked nem ez a felállás, csak mondtam, hogy ha valami nem annyin megy, mint kéne neki, az nem feltétlenül rendellenes.
    Az 1600-as Kingston HyperX-ed valószínűleg soha a büdös életben nem fog a kérdésed szerinti 1600MHz-en menni, 800MHz a névleges órajele, ebből "jön ki" alátszólagos 1600MHz egy 2-szeres szorzás után. (DDR = Double Data Rate - kétszeres adatbusz sebesség, az órajel fel és lefutó éle is részt vesz az adattovábbításban.)
    A nálad most fenn álló, 667MHz egy kétszeres szorzással könnyen átszámolható 1333MHz-re, és máris csak feleakkora a riadalom, alig vagyunk elmaradva a hőn áhított 160MHz-től. Ezt pedig csak beállítani kellene a BIOS-ban, mert automata beállításokon mindig egy kvázi szabványos, kisebb órajelet lő be magának, SPD alapján.
    Hogy mindezt miért ilyen stílusban írom? Mert a linkelt képeiden ott a válasz. Minden 667MHz mögött ott szerepel az 1333MHz zárójelben, és ha lejjebb olvasol, ott írja az Extreme Memory Profile 1.3-at is, melyben ott a kívánt 1600MHz-es érték. Tehát fáradj be az alaplapod BIOS-ába, és a tuningbeállításoknál az AI Overclock Tunert X.M.P. helyzetbe állítani szíveskedj, majd az értékeket elmentve lépj ki, és élvezd a fizikai 800MHz (1600MHz DDR) frekvencián üzemelő RAM semmivel sem érezhetőbb sebességét.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák