- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Moonwolf #66355 üzenetére
"Azért ezeket a ramokat választottam, mert a gyártó is úgy hirdette hogy tuning ramok, 2666mhz up to 4133mhz."
Hogy mi?Tehát
-Ryzen 1ccd-s processzor (6-8 magosok) tehát normális a felezett írás.
-4x8 felállás, örülj neki hogy egyáltalán megy ahogy megy.
-tuning nevenincs rammal lehet, csak Neked kell kitapasztalnod mindent
-3d-s amd, majdhogy tök8 milyen gyors a memód, nem sok vizet zavar
-attól hogy én leírom magamról, hogy szőke herceg vagyok fehér lovon, elhiszed? -
Aprósólyom
addikt
válasz
Moonwolf #66355 üzenetére
Na, de nem akarod leközölni a legfontosabb információt, a part numbert?
Konkrétan az árulja el, hogy milyen memória chip lehetséges a NYÁK-on. A samsunggal még lehet hogy tudsz kezdeni valamit. A ChangXin-ról fingom nincs, de annak a part number ismeretében legalább rá lehetne keresni online, hátha van némi infó.
Viszont ami tuti és ziher, hogy a kettő együtt biztos nem fog szépen menni.
Amúgy ilyen már régóta van, hogy ugyan azon típusnév alapján nem 100% ugyanazt kapod. Teljesen más termékköröknél is előfordul. Ez van, ilyen világ ez. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Moonwolf #66353 üzenetére
Kitakarod a part number-t. Hát ezen kész vagyok.
Erős kezdés a RAM tuning világába való belépéshez....
A part number nem széria szám. A part number minden gyárban csak az alkatrész megnevezése a bezonosíthatóság végett, hogy tudjak hova/miért gyártották le, hiszen egy-egy gyár több ezer vagy több százezer alkatrészt katalogizál. Az alkalmazottak nem ránézésből mondják meg, hogy mit hova építsenek be, hanem part number alapján.Úgyhogy ha jól értem, neked van 2db 2darabos kited (aminek lehet ugyan az a neve, típusa) de különböző memória chippel szereltek. Az egyik ChangXin a másik Samsung. Ezt így felejtsd el és örülj, hogy egyáltalán működik JEDEC specifikáció felett.
Ha komolyan el akarsz érni valamit RAM szempontból akkor vegyél 100% ugyan olyan modulokat. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Moonwolf #66350 üzenetére
Írás és olvasási különbség a CPU-ba integrált memóriavezérlő felépítése miatt van. Adott ság, így van tervezve.
A "Silicon Power XPOWER Turbine" csak a branding. A különböző sebesség különböző típusnál érhető el (különböző product number). Nézd meg jobban a gyártói oldalt.
Ha további segítség reményében kérdeznél, jó lenne megtudni a modulon lévő memória chipek típusát (Thaiphoon Burner), és a beállított időzítéseket (ZenTimings).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Moonwolf #38576 üzenetére
Tömörítésen kívül nem hoz máshol előnyt igazából (jó mérőporgikban is). Játékoknál nem oszt nem szoroz a ram sebesség.
Estleg nézd meg Aida/Everest is kiírja, hogy dc-ben megy-e vagy sem.
Nem törvényszerű, hogy két küln kit 4-esben is megy DC-ben, de többnyire szokott menni.
Nem tudom mire használod a gépet, de ha pl csak játékra akkor egyelőre a 8 is feleslegesen sok. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Windows 11
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair Vengeance Pro Series 2x8GB 1866MHz DDR3 kit / Beszámítás OK!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest