- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lincy
csendes tag
válasz
imibogyo #30704 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Mint írtam a másik válaszolómnak, sajnos csak két slot áll rendelkezésemre, mert kettő sima DDR slot, nekem pedig két DDR2-es RAM-om van. Azt nem hiszem, hogy meghalt volna az egyik slot, ugyanis időnként az egyik slotban lévőt látja, időnként a másikat. Szóval működik mindkettő...
A BIOS biztosan nem a legújabb, nem az én gépem, és nem hozzáértőé, szóval sokat nem játszott ilyesmivel az biztos. Viszont én sem vagyok nagyon otthon a BIOS frissítésben. Mindenesetre ha a cserélgetés és próbálkozás ellenére sem műxik akkor nekiesek.
Köszönöm a válszod! -
sgteam
aktív tag
válasz
imibogyo #30703 üzenetére
a gyártó szerint ennek a ramnak 2.2 és 2.4voltot kell adni.
amúgy a ramom megy cl4-es 5-ös és 6-os időzítéssel. most cl5-ben megy 1140mhz ( 12:10)
cl4-ben 1200mhz fölé emelték a ramot 1296mhz_cl4de most történt egy kis változás az északi hídnak még adtam egy kis feszt és most egyenlőre megy a gép ahogy kell
(csak ne kiabáljuk el
)
-
tkesy
addikt
válasz
imibogyo #30690 üzenetére
Úgy látszik, ma Asus nap van...
- Legújabb bios feltétele (ha nem az van gyárilag fenn)
- Bios / Advanced / Memory Hole Remapping : E
illetve még az integrált vga-nal meg lehet próbálni a Frame Buffer Location átállítását.A sebesség meg, jó lenne tudni a memória pontos típusát, de gyanítom, hogy CL9-es. Itt maximum kézzel kell utána állítani az időzítést a bios-ban, ha nem jól állítaná be, illetve az 1T-t, és helyes frekvenciát tudod még leellenőrizni...
a ganged ill unganged témának a ph!-s tesztjét itt találod...amint látom egy picit elkéstem a válasszal
mindegy bent hagyom, hátha másnak hasznos lesz...van rá esély, hogy az int vga fogja vissza, de ez addig úgysem derül ki, míg bele nem raksz egy pci-e vga-t...
-
imibogyo
veterán
válasz
imibogyo #30690 üzenetére
Közben rájövök, hogy én vagyok a balfa.....
Mivel a GTX 460-at eladtam a gépből, igy most alaplapit használok és szerintem az veszi le magának azt az 1 giga ramot.
Mondjuk ez még nem magyarázza az alacsony élményindexet és az AIDA memória tesztjeiben elért nem túl fényes eredményeket.
További szép estét és kellemes ünnepeket mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged