Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tbs

addikt

válasz brumi1024 #8421 üzenetére

Aha, erre gondoltam. :K

BEE: ha jól látom egészen más belülről, mint az FA-2. (Szemmel nézve, a fotoplusznál van mindkettő.)

Fizzik: Tök más cuccok. A 31 mosása kb. 1Mx jobb. (Bocsánat. Akármelyik kisujjamat odaadnám 1ért. Iszonyatosan bejön a steril képi világa. :B ) Viszont ez (2.4) nem annyira "lelketlenül" karcol, sztem pattog benne ittott a fény. (Nyitott blende mellett.) Januárban majd próbálunk hasonló környezetben tesztfotókat lőni - ha el nem felejtem, illetve ha isten és BEE is úgy akarja... :DDD
    Az 50mm ekv. (33mm körüli aps-c-n) "nagylátó" tökig nyitva hozza a klasszik filmes dof-ot portrénál (ilyen felsőtesttel egybekötöttre gondolok), azaz tényleg figyelni kell a téma távolságára, de pl. nálam ez az üzemi táv. Közelről kis ügyességgel meg lehet előhozni vele a 20mm alatti torzításszerűségeket.
    Az exifjeim statisztikája szerint a 16-50 30mm alatt dolgozik az ideje 80%-ában (16mm-es végén ~30%), a maradék 19.9999%-ban 50mm-en, a többi a köztes. Mármint a 2013-as fizetős exifjeim statjai. :B (Nem vagyok nagy műteremhuszár. :B )
    Szóval azért még szokom a 35mm-t, eddig fix 50 volt a favorit. A chinon 1.4 teljesen nyitottan szétesett képe... :B Változom. Lassan a színektől is megszabadulok, csak az a kujva bayer rács... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák