- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz polonic #105501 üzenetére
Nem váltott le mert NR Only-n volt a telefon.
Amúgy érdekes, hogy bár a Telekomnak is van itt SA hálózata(mind3-nak van már) de ugyan úgy nem megy mobillal mint a Yetinél. Német kártyával is csak NSA van.
SA-ra nem megy fel. O2 kártyával a telefon nem is gondolkodik, rögtön SA-ra megy. -
zzola
titán
válasz Viktor0610 #105475 üzenetére
Felhívtam a 1220-at, nem tudtak tájékoztatni a hűségidőn belüli készülékcsere díjáról. Itt sincsen kolbászból a kerítés...
-
polonic
félisten
Azért kérdeztem, mert ez a VoNR nem annyira egyértelmű, mint mondjuk a VoLTE és 3G hivás közötti különbség. Itt ugyanaz az IMS van, a VoNR is egy VoLTE hívás. Igazából csak kellett egy új elnevezés, ha már 5G-n is telefonálunk, akkor ne VoLTE legyen már. VoLTE esetében is jó ideje van már EVS codec, pl felsőbb kategóriás teleofonok esetében ezzel is megy a hívás, VoNR esetében meg az EVS a default, mindig azzal megy.
Szóval az IMS számít az IP alapú hálózatoknál a hívás esetében, az igazából mindegy, hogy a telefon min keresztül éri el az IMS-t, az csak egy tunnel úgymond. De azért legyen VoNR, mert az 5G core-on keresztül csatlakozik a telefon ugyanahhoz az IMS-hez. -
tomp
félisten
válasz polonic #105504 üzenetére
Igen VoNR volt. 5G-n ment a hívás.
Térerő jelzőnél ugyan úgy nem volt ikonja nálam mint a VoLTE-nél.
Csak szimplán maradt 5G jelzés és SA kapcsolat volt._______
Úgy tűnik a roaming NSA kapcsolat Németországban hátra van sorolva. Ahogy elhagytuk a várost és felmentünk a pályára, máris lett O2 5G!
B20+N28 párossal. Városokban nem igazán van. Városon kívül rögtön felmegy.
-
Oliverda
félisten
Nyilván alacsonyabb a roamingosok prioritása az ilyen, még cutting edge-nek mondható technológiák esetén (is). Ebben semmi meglepőt nem látok, annyit meg pláne nem, hogy ennél több időt és karaktert elpazaroljak az ügyre.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
A roaming ilyen irányú feltételei gyakran változnak. Én már annak is örülök, ha a tartózkodás során egyetlen hálózaton tudok legalább 10 mbit/s-os letöltés mellett stabilan netezni. A többi már csak extra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pourri
aktív tag
Hosszú idő után újra bekapcsoltam a tv-t. Azt látom, hogy a yettel tv kínálatában elérhetőek az rtl új csatornái. Azt lehet tudni, hogy a közelmúltban milyen csatornák helyére kerültek? Mintha hiányozna 1-2 ami régen volt.
-
MODERÁTOR
-
pourri
aktív tag
válasz Viktor0610 #105511 üzenetére
Discovery Science rémlik, mintha arról lett volna szó.
-
MODERÁTOR
-
Krystal_s
addikt
Egy mobilnetnél mi számít gyenge jelerősségnek? Mi az az érték, ami stabilnak és jónak mondható?
2,5 - 3 km távra a toronytól vidéki részen, ahol nincs túlterhelés, emeleten elhelyezett Yettel Router (ZTE) és mind a 3 led világít, a menüben 5 vonal az erősségnél, vagy 4, a dBm 90-100 közötti jónak számít, vagy még így is lehet azt mondani rá, hogy gyenge?
4G ECIO/SINR mennyire számít?
Ezek milyen értékek?
Már nem csak telefonon lett megkérdezve, hibának bejelentve, hanem írásban (részletesen leírtam mindent) is kértük nézzenek utána mi a gond, amiért ledobálja a sávokat és magától egyáltalán nem kapcsolódik vissza. Állítottak-e valamit stb., 2 hete 3 sáv helyett már csak max 2-re csatlakozik, de este 11 után és reggel 6-7 körül (van, amikor 1-2 napig nem) ledobja és a B8 marad, amivel nem lehet netezni.
Állítólag itt nincs éjszakai korlátozás. Nálunk egész nap 2 sávra (korábban 3-ra) kapcsolódik akkor is, ha senki nincs a gépeknél. Nem szabályozza le és majd vissza, ha szükség lenne. Amikor ledobja a sávokat, akkor akármit indítva sem csatlakozik vissza magától még egy sávra, hogy használható legyen.
Van itt olyan, akinél ez így működik és naponta forgatja a Routert, hogy jó legyen?
Jó lenne valahogy kideríteni központi hiba van, vagy a Routert kellene cserélni, de szerelő nélkül ezt egy felhasználó hogyan tudja meg? Persze akinél be sem kapcsol az egyértelmű, de ha csak vmi antenna gond van?
Sajnos mivel már nincs szerelőjük, akit ki lehetne hívni, vagy csak beszélni lehetne vele....
az új Otthon Net óta mindig az a válasz, hogy azért volt a 3 hónap próba. Vagy megoldod, vagy vidd vissza... De előfizetés közben is lehetnek eszköz, vagy akármilyen problémák, olyankor mi van?[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz Krystal_s #105514 üzenetére
Valamennyire szabályozza a hálózat ezt, telefonon mindig csak egy sávra kapcsolódik alapból de ha elindul egy nagyobb adatforgalom akkor 3-ra. Ha lecsökken vagy megszűnik az adatforgalom akkor mindig visszaáll 1 sávra. Ha gyenge a jel akkor marad egyedül a B8-as sáv.
-
nagyúr
Egy gyors kérdésem lenne. Angliában hogy van most a roaming a Brexit után?
A honlapon azt látom, hogy UK 1-es díjzóna, akkor tényleg még mindig ingyen lehet roamingolni? Igazából csak egy megerősítést szeretnék...
KösziPleased to meet you - hope you guess my name
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Tegnap elofizettem yeti otthonnet-re. Nagyon hirdettek es biztattak az 5G-vel, de a router (tplink) nem igazan akar, csak 4G+ ra csatlakozni. Varos kozpontban vagyok majdnem (nagyjabol 500 m). Telekom mobilnetem is van, sima 4g (nem is +),
majdnem h hozza a yetis sebesseget. Probaltam masik eszkozbe tenni a kartyat (iphone13), de az is csak 4G-re csatlakozott. Sztetek van meg remeny ra, h legyen 5G vagy ez ennyi? Koszi -
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105519 üzenetére
Szia. Igen. Yettel usz javasolta, h nezzem meg a kartyat masik eszkozben, mert mennie kellene. Probaltam kint is (udvaron)
-
4Grider
nagyúr
válasz lipido #105520 üzenetére
A yeti a legtöbb helyen 3500 MHz-en tolja az 5G-t. Ennek a magas frekvenciának az előnye a marha nagy sávszélesség, a hátránya a rossz terjedés. Ha x db fal van a készülék és a bázisállomás között, azon nem fog átjutni a jel. Ha közvetlen rálátásod van a bázisállomásra, akkor mennie kell.
-
lipido
senior tag
válasz 4Grider #105522 üzenetére
Szia. Kulteren sem jo, bent pedig a padlason van, eleg magas helyen. Usz is azt mondta, mennie kell, de megsem. Nyugtatott terelhtseggel, de megneztem a router logjat, ejjel sem csatlakozott fel 5G-re. Delutan felhivom meg egyszer usz-t, varok meg egy napot, es ha nem valtozik, akk szepen visszaviszem. Lefedettsegi tetkep az egesz varost mutatja, en pedig majdnem h a kozepen vagyok, meg sem van 5G. Mindenesetre elszomorito, atveresnek erzem
-
lipido
senior tag
válasz 4Grider #105524 üzenetére
Ezt meg sajnos nem probaltam. De azt az infot kaptam, h helyhez kotott a kartya, hiaba is probalnam mashol. Konkretan az uzlet bent van a kozpontban (tolem kb 5-600 m legvonalban) szerettem volna prezentalni, vagy ott kiprobalni, van e 5G, de azt mondta az elado holgy (raadasul ismerosom is) h ne is probaljam, ugy sem fog menni
szerk: Telefonos usz azt javasolta, kenyszeritsem 5G-re a routert. Mivel a tplinket nem lehet, ezert azt javasolta, h csereltessem ki zte-re, mert az tudja. Lehet meg ezt megprobalom, bar nem sok remenyt fuzok hozza
[ Szerkesztve ]
-
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105530 üzenetére
Sajna nem mutatja, vagy nem tudom keresni. 5g semmit nem mutat
szerk: ranezek, koszi[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105530 üzenetére
A 1212 is tud elmeletileg nem tudtam keresni, koszi a segitseget
aprokaroka87: ios telom van, app sajna nincs
4Grider. A ref templom ott van az uzlet mellett. Arra ra is latok a padlasrol/tetorebol. Kiprobalom, koszi[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105535 üzenetére
Cellmapper alapjan, ami gondolom nem 100%, egyik sem sugaroz erre
szerk: tevedtem. Jelenleg a 1241-es toronyra csatlakozik. Jelerosseg 100% (router alapjan)
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105535 üzenetére
Nyilván ami közelebb van...
-
Oliverda
félisten
válasz aprokaroka87 #105546 üzenetére
4G-s beállítás mellett?
-
lipido
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs