- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bprubin
tag
Rég nem írtam ebbe a topikba sem, de azért leírom a véleményemet.
Rendelkezem a családban d5200 és d7100-as géppel, ezt anno megtárgyaltuk nem egyszer, hogy melyiket érdemesebb megvenni...
Most eljött az ideje, hogy megyek feljebb egy szinttel.
Eladom a d7100-at, helyette 5d mark2, és megmarad a d5200-készülék.
A döntésem teljesen egyszerű volt, szemmel láthatóan,alig (szubjektív) volt különbség 50 1.8g obival állványról lőtt képek esetén, próbáltam a képeket a kit obival 18-105 és 35 1.8g vel is...
Nekem nagyon tetszett, hogy állványról a d5200 kifordítható kijelzője milyen sokat jelent.
Amik különbségek voltak és számomra fontosak az ps cc-ben pár perc alatt megoldottam.
A gombokkal és azok kiosztásával kapcsolatban semmiben nem éreztem a hátrányát a d5200-nak.
Beigazolódott számomra, hogy felesleges pénzkidobás volt a d7100, mert kezdőnek túl drága és az egyel alacsonyabb szintet képviselő testvére majdnem ugyan azokat a képeket komponálja.
(Ps segítségével ugyan azt).
Viszont, amint elkezdtem össze hasonlítani a képeket 5d2 és d4-gyel( tudom teljesen más kategória,de a baráti körömben van), rájöttem, hogy kevés a fent említett két készülék és 5d2 majd d4 a következő lépcső...
A d5200-ra veszek egy 85 1/8g-t még, mert igényli. (tudom nem dx-re találták ki)Én a saját tapasztalatom alapján szeretném kijelenteni minden kezdő számára (ahogyan Én is), hogy felesleges pénzkidobásokba ne menjen bele a gép vásárlása téren.
Mostanában a d5300 és a d5200/3300 vázakat hasonlítják az emberek.
Ár/érték arányban, minden nem csak "előzetes" tesztet figyelembe véve, miért jobb a d5200?!
Nem véletlen "plusz lamella ide vagy oda"...És ezt Ti profik is tudjátok!
-
indigo
aktív tag
Nekem a linkelt mikrofonom van és egy D5300-as váz. Kompatibilisek egymással, szóval, ha D3300-at vennél, szerintem azzal is menne. Egyébiránt a D5300-asnál azt figyeltem meg, hogy kevés a színzaj, ezáltal jobban elviseli a szemünk a meglévő (luminance) zajt. És valóban, 10x15-ös méretben akár ISO12800-ban is lőhetsz képet, nem fog látszódni a nyomaton.
-
A Zéé
addikt
"eszem ágában sincs 800-as ISO-nál magasabb értéken fényképeket készíteni"
Akkor szerezz be egy vakut is, és tanuld meg hogy kell használni
Amúgy ha kompaktról beszélnénk, még igaz is lenne, de ezek a szenzorok iso 3200-ig kicsi zajszűréssel, monitor, meg 10*15-ös méretben teljesen jól használhatók.szerk:
mikrofonnal kapcsolatosan. Jó kérdés, hogy érdemes-e ezekkel foglalkozni. De azért szerintem ezekre is vonatkozik, hogy olcsó húsnak... -
bandigno
senior tag
szerintem vedd fel a kapcsolatot az eladóval ebay-en és kiderül!
amúgy én egy D3200 boldog tulaja vagyok, egy bajom van vele, hogy kicsit pici a váz! fogd kézbe mielőtt megveszed a 3300-at és ha lehet, hosszabb ideig!
pár fotó lövése közben nem tűnik fel, de mikor kimegyek bogarászni, virágozni vagy simán fotózni, 2-300 expó után a jobb tenyerem kivan, a kényelmetlen fogás miatt és a kisujjam légtornász mutatványai is fárasztóak!
kezdésnek amúgy tökéletes!hajrá!
ha veszel használt 2-3000 expós 5200-őt, azzal járnál a legjobban, főleg h a megspórolt kb 40-50ből tudsz egy jó fix 50 1.8 g-t venni!
-
JohnyBlue
addikt
Az, hogy most 11 vagy 39 pont tájfotónál, portrénál, meg makrónál szerintem nem oszt nem szoroz. Nem az Af pontok sokaságán fog múlni, hogy az elkészült képed milyen lesz.
Nyílván egyelőre a marketingje miatt (is) döntenék a D3300 mellett (szebb, zajmentesebb képek este,+nincs aluláteresztő szűrő (elvileg részletgazdagabb képek)). : ahhoz, hogy még részletgazdagabb legyen a képed azt azért neked megfelelő üvegekkel meg kell támogatni
A zajmentességet szerintem felesd el már a d5200 szenzora is olyan jó, hogy ihaj csuhaj D5200-ISO6400 D5200-ISO12800
Ha nagyon fontos a videó akkor válassz esetleg modernebb vázat de ha fotó akkor egy D5200 teljesen rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robogó, kismotor
- Reklámblokkolók topikja
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest