- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Netfone
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
bprubin #12526 üzenetére
Nemigen értelek.
1. Miért vettél D5200 mellé D7100-et?
2. Ha bevallottan kezdő vagy, miért vették D7100-et? Persze, ha a pénz nem szempont, akkor megértem, de akkor minek vettél D5200-öt?
3. Ha nem használod ki a D7100-et, minek 5DmII?
4. Minek egymás mellé 2 különböző tükrös rendszer? -
flash-
veterán
válasz
bprubin #12542 üzenetére
Szia
Szerintem sokunknak teljesen egyértelmű hogy a d5200 és d7100 között képminőségileg nagyon kicsi a különbség,köztudott hogy az olcsóbb nikonok képminősége sem igazán marad el a drágább gépek képminőségétől.
Másrészt fixekkel fotózol,ott már főleg állványon egy belépővel is el lehet érni könnyedén a megfelelő képminőséget.Ha pedig a konkrét összehasonlítást nézük,és tesztre hivatkozunk akkor egymás alatt helyezkedik el a két gép,gyakorlatilag ugyanannyi pontszáma van minden szempontból,az eltérés szerintem hibahatáron belüli,de ha nem is akkor is olyan pici hogy az szemmel szerintem már nem látható.Tehát mondhatni bárhogy vizsgáljuk a dolgot, a két gép között nem a képminőség a különbség.
LÁSD ITTNem kérdés hogy aki mondjuk aki d3200 helyett d5200őt vagy d7100 at vesz az nem a képminőségért fizet felárat,hanem minden másért(fogás,cseppállóság,funkciók,stb,stb)
-
Sequoyah
tag
válasz
bprubin #12531 üzenetére
Egy fényképező nem csak a szenzorból áll. Az 5xxx és a 7xxx vonal között pedig pont hogy nem a szenzor a különbség, az általában éppen ez szokott ugyanaz (legalábbis ugyanaz a kategória) lenni a két vonalon.
Ami miatt a 7xxx sokkal jobb az az AF, az építési minőség és legeslegfőképpen a kezelhetőség. Egy alsó kategóriás gépen 1 percig eltart a változó viszonyokhoz való utánállítás, ami a középkategóriától felfelé már csak másodpercek kérdése.
Aki nem AUTO módban használja a gépet, hanem szereti maga kezelni, annak a D7xxx a minimum ami kell nikon vonalon.
Persze ha csak AUTO módban lövöldözünk, és inkább a PC előtt ülünk mint kint mászkálunk a géppel akkor tökmind1 mivel lövünk, profi photoshoppal és esetleg egy álvánnyal egy D40 is bőven elég -
-
Iomega
addikt
válasz
bprubin #12542 üzenetére
A 7000-es olcsóbb mint az 5200-as, ezért is dilemma nekem mindez. Lehet, hogy újabb modell az 5200, viszont a 7000 egy nagyobb, kényelmesebb váz, ami nem műanyag, és nem is ázik be olyan könnyen, az akksi is majd 2x addig bírja, stb. Ha ezeket veszem figyelembe, akkor a 7000, ami tetszik az 5200-asban, az a kihajtható kijelző.
-
Iomega
addikt
válasz
bprubin #12533 üzenetére
"Szerinted, ha a d7100-at adom el akkor mit válaszoljak erre...."
Igen, csak te ugrasz egy szintet feljebb, veszel egy 5d2-őt és még ott lesz a d5200-as is, viszont feltételezem, csak az 5200-zal nem lennél meg, az 7100 + 5d2 meg teljesen felesleges lenne.
Nekem csak egy gép lesz, ezért nem mindegy melyikre fizessek be, hosszabb távra? -
aleister
veterán
válasz
bprubin #5873 üzenetére
Ha konkrétan megmondod, hogy miben jobb a D5200 a D7100-nél, akkor megpróbálom megcáfolni. Ami nem is lesz olyan nehéz. :
-
törölt tag
válasz
bprubin #5873 üzenetére
Sztem mindkettő vagy felesleges, vagy ne 18-105-tel vedd. A 18-105 vagy karcsú, vagy épp jó ekkora pixelsűrűséghez, de inkább előbbi. Nem azért, mert szar obi - tudja mindenki, hogy nagy joker-obi a Nikon palettán, hanem a szenzor mégiscsak 24 megapixel, na. Sok örömed lelnéd így is benne, de hacsak nincs specifikus témád, mit lőnél - márpedig 18-105 nem erre utal, hiszen ez egy meglehetősen "mindenes" obi - akkor vagy a 18-105-nél néznék élesebb objektívet (ismét megjegyezve, hogy a 18-105 egy átlagosnál és árához képest sokkal jobb üveg), vagy 18-105 marad, de akkor elég lenne egy 7000 vagy 5100 és vegyél a különbözetből még 1-2 izgi, karcos fixet, vakut, passz, akármit. Ha most kéne vennem, sem a 7100, sem az 5200 nem érdekelne, legalábbis 18-105-tel nem. Ha obihoz ragaszkodom, engednék a vázból, ha meg vázhoz, akkor néznék rá még karcosabb obit, mert jó a 18-105, de lehet még ezen tornázni fentebb. Nem 70-200 VR2-re gondolok, de egy ütős macro fix, egy nagylátó, vagy bármilyen fix, 50-es pl (ami DX-en portréra kiváló), stb... aztán mindezzel lehet, csak én vagyok így...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- TV antenna és jelerősítés
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Linux kezdőknek
- Tudományos Pandémia Klub
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Windows 7
- További aktív témák...
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest