- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
válasz
rottbali #30130 üzenetére
Három variácóból 4-re kaptál szavaztot, de azért most jön egy ötödik:
Szvsz az a szett a gyerekek fotózására elég, 3100-on azért lehet túrni az ISO-t is felfelé, az 50-es meg szép képet ad, 18-105 meg univerzális. Amit erre elvernél inkább vegyél belőle valamit a gyerkőcnek, és ezt most nem viccből mondom. Ha veszel egy jobb telét akkor majd cserélni szeretnéd a 18-105-öt, a fixet később 1.4-re akarod majd cserélni és már el is kapott a mókuskerék. Volt 3100-am, tudom mit tud egy fényerőssel, nem kell több szerintem, főleg nem családi képelhez.
Ha meg mindenáron pénzkölthetnéked van, akkor vegyél a 70-200 árából egy studioszettet fényformálókkal és akkor lesznek valóban jobb képeid is.
-
Larry303
addikt
válasz
rottbali #30120 üzenetére
bocs én értettem félre akkor
A fő felhasználási terület kisgyermek cseperedésének a fényképezése lesz.
kettő cseperedik nálam 3és fél éve...70-200 stb üveg max amikor kint vagyunk akkor volt fent...ellenben az 50es a vaku és a jó fokuszrendszer, meg egy normális kereső mindig jól jön.
én amúgy gyerkőcözni inkább valami 20-35 közötti bitang fényerős üveggel nyomulnék szívem szerint beltérben...mókás kis képeket lehet velük
-
pandur99
aktív tag
válasz
rottbali #30120 üzenetére
Attól függ, mire szeretnéd használni. Ha csak úgy általánosan, hogy legyen egy jó teléd, akkor a 70-300. Ha célirányosan, mondjuk beltéri rendezvényekre, koncertekre, kevés fényben, akkor inkább a 70-200 VC. Stabilizátor nélküli 70-200 esetén azonban én inkább a 70-300 VC-t javaslom.
-
pandur99
aktív tag
válasz
rottbali #30116 üzenetére
A Tamron 70-300 VC kiváló obi, gyors, nyitva is éles, és a stabija elsőrangú. Ráadásul használtan 70-90e körül megkapod. A régi Tamihoz képest ég és föld a különbség.
A D3100 jó gép, inkább az obiparkodat javítsd, aztán ha már a gép a szűk keresztmetszet, akkor válts fölfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest