Hirdetés

Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz ArthurMiller #1468 üzenetére

Hajjaj. Én nem hagytam volna ott. Azok a szakemberek nagyon félek, hogy elkezdik barmolni a gépedet. Én eddig úgy tudtam, hogy obit nem, csak vázat tudnak állítani. Az én vázam frontfókuszos, ez valóban csak a közeli témánál és nagyon tág rekesznél (2.8 alatt) lesz látható, de látható. Ezt én nagyon ''egyszerűen'' oldottam meg, kézzel fókuszálok azokkal az obikkal, amikkel a probléma adott. Nagyon fényerős obim, AF-ben csak az 50/1.8, azt pedig kifejezetten jól lehet kézzel fókuszálni. Mivel egyébként is jobban szeretem a kézi fókuszt (AI-S obijaimat nagyon szeretem), kifejezetten nem érdekel a dolog. Inkább, minthogy egy félkelekótya, hányaveti szervizes elkezdje barmolni a vázamat. Igaz, annyit ''segített'' a megoldás megtalálásában egy tesztábra, hogy én tutira tudom, hogy a vázam a ludas, mert minden obim frontfókuszos, még az AI-S obiknál a fókuszvisszajelző pötty is. De ezeket ugye fejből ''szoftverből'' :DDD korrigálom. Pedig az én gépem nem szürkeimport, a nikon kft-n keresztül lett vásárolva hivatalosan. Mégse viszem szervízbe.
    Furcsa, a fentiek ellenére olyan penge portrékat lehet vele csinálni, hogy csak na.

Van valami tesztábra a neten, pdf-ben, azt kell kinyomtatni. Azt hiszem a keresőben valami D70 focus chart néven találtam meg. Ha nem lesz meg jelezz, és előásom a gépemen valahol, és elküldöm e-mailben.

Aktív témák