Hirdetés

Aktív témák

  • kiraly.andra

    aktív tag

    válasz adnoctum18 #6903 üzenetére

    Mármint a D90 NEF fájljait nem nyitja meg egyik sem? Erről nem tudok semmit, de a D80 kimenetével semmi gondja az említetteknek. Emlékeim szerint mindig az szokott lenni, hogy az új váz termése csak a követekező frissítéssel kezelhető az ismert programokkal. A haverom miatt néztem az ACDSee-t, és ott jelenleg még nincs a támogatott formátumok között a D90 féle NEF (de a D700 sem). Furcsa persze, hogy miért nincs olyan szintű kommunikáció a Nikon és a szoftvergyártók között, hogy mire megjelenik az új modell, addigra már mindenki kezelni tudja a fájlokat.

    A sárgás fátyol elég bizarrul hangzik. Vagy meg kellene nyitnia normálisan, vagy sehogy. Ez az a verzió, amit a géphez adtak? Ilyet olvasok egy dpreview topikban: "I downloaded a D90 NEF from imaging resource's samples and it loads into ACR 4.6 just fine and everything works". Ami azt jelenti, hogy a CS3-ban mennie kellene, ha a gépen fut az automatikus frissítés, mert azzal mindig lejön a legfrissebb ACR is (a 4.5-ös verzió még nem olvasta a D90 fájljait). Meg azt is olvasom, hogy "LR2.1 works with the D90 now", tehát hogy a 2.1-es Lightroom már kezeli.

    A CaptureNX-nek is frissítés kell, minden RAW más, ez nem csak a Nikonnál van így. Ezért lenne jó az Adobe DNG formátuma, hogy egységes legyen a szektor.

    :a:

Aktív témák