- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Mégse stabil a 3.2GHz NB clock 1.3V-on, visszavettem 2.9GHz-re és 1.28V-ra.
Mekkora feszen lehetne szabilizálni kb?
Bár így se rosszak az eredmények memtestben, lehet itt hagyom.
Ide elég a 1.28V?
Érdekes a memtest,a linx, minden rendesen lement, játék közben viszont kék halál volt félóra után. -
envagyok
veterán
Mennyivel kell szerinted több fesz?
Milyen hiba várható emiatt?
Meddig érdemes a memóriát DOS memtesttel tesztelni?
Ha én sem szeretnék vtt feszt emelni, akkor csak tegyem vissza az uncore-t, és a vtt feszt 1.28-ra, a ramot pedig hagyjam így?
Múltkor azt írtad, hogy ne erőltessem a 200mhz-es bclk-t.
Ha fel szeretném emelni 181mhz-ről 200-ra, mit kell és meddig emelni még (feszek, órajelek) -
envagyok
veterán
A ram az 1448MHZ-ről a következő lépcsőben csak 1813MHz-en tud menni a biosban.
Sajnos 9-9-9-27-es időzítésekkel 1813MHz-en hibázott 15 perc után, most teszteltem 10-10-10-30-al, és 1.65v-al, így megy. Félóra teszt elég, vagy ti tovább szoktátok memtest-el (DOS)?
Majd próbálom lejjebb vinni a ram feszültséget. Jó lenne olyan 1.55V körül stabilizálni.
Emeltem az uncore sebességét is, és a vtt-t felraktam 1.28-ról 1.3V-ra.
Berakok egy mi volt, és mi lett beállítást, szerintetek így rendben van?
Sokkal gyorsabb lett a ram, és az L3 cache -
envagyok
veterán
"az uncore-t azért munkás kitesztleni, mert elég furán jelentkezik, ha nem teljesen stabil."
Mire kell odafigyelni?
Mekkora feszszel és órajellel érdemes próbálkozni?Mivel itt cpu-król van szó, direkt raktam be egy CPU limites benchmarkot.
A 3dm06 gtx285-gtx295 fölött bőven cpu limites a mai procikkal is.
És az pont egy szálat mér.
A 3dm vantage pedig már inkább vga limites, viszont a cpu teljesítményt több szálon méri. -
Laraxior
titán
Alapórajelről beszélek. Egy sima default bios. Szétszeded, összerakod, mondjuk 6x2GB rammal, de indulásnál, már csak mondjuk 8GB-ot lát. Megcserélsz két modult, utána megy a 12GB.
Sok mindent nem lehet elbaszni ennyi folyamatnál.
Talán volt olyasmi, hogy érzékeny a rendszer, hogy mennyire van a CPUra ráhúzva a hűtő...(#43291) envagyok:
Én azt látom a tesztekben, hogy mindenhol jobb eredményt kapott a GPU pontra a 6600K. Vagy emelni kellene a felbontáson, vagy a Xeon órajelén.
CPU Score-t, meg az összpontszámot felesleges figyelni. -
envagyok
veterán
Lehet hagyom akkor 4GHz-en.
4.2-nél mit lenne érdemes változtatni?
Szorzót, vagy tovább emelni a bclk-t? Gondolom a procifeszből sem ártana combosabb, mást is kellene emelni?
Sikerült belőnöm az offset feszt is végül. Így terhelve 1.27v-ot kap cpu-z szerint, terheletlenül 1.1V-ot.
Egyelőre stabil, de azért több idő kell, hogy kijöjjön ha mégse jó.
Akkor 60 GFlop környékénél jóval feljebb nem lehet menni?
A ramot érdemes esetleg egy fokkal gyorsabbra venni, vagy nem érek el vele semmit a 181-es bclk-nál? -
envagyok
veterán
Köszönöm,
Most játszottam még a feszültség résszel.
Az energy saving opciót rájöttem hogy nem jó ha bekapcsolom, mert akkor nagyon leveszi a feszt, és kékhalál.
Nálam az LLC bekapcsolása sem jött be, akkor is fagyott.
Most ott tartunk, hogy vdroop off-nál a biosban 1.26V van, ami a valóságban 1.28-1.288, megy stabilan az általad írt beállításokkal 60gflop van linx szerint.
Az voltage offset sem igazán ment, mert 0.15v-nál instabil volt, 0.2 voltnál meg el sem indult, és cmos reset kellett neki
Érdemes még megcélozni a 4.2-4.4 ghz-et? Vagy az inkább felejtős, ha nem extrém a tuning? -
envagyok
veterán
Köszönöm!
A többi feszültséget akkor auto-ra állítsam, vagy fixre?
Mik a gyári értékek?
Most még olvasgattam angol fórumokat, ott pl a hyperthreadinget írják, hogy játékra jobb kikapcsolni, illetve 200-as bclk-t használnak 21-22-es szorzóval 1.3-1.35v között. És az uncore-t 1.8-es szorzó környékére állítják
https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/4j9p17/xeon_x5670_overclocking_42_44_ghz_on_x58/ -
HSM
félisten
Tömörítő... Akarom mondani, videókódóló, renderelő programokban van érdemi előnye. Ráadásul itt a tesztben egy s1156-os Nehalemet néztek, a s1366-os Westmere pedig egy hangyányit továbbfejlesztett architektúra, ráadásul a +4MB L3 és +1 memória csatorna is hasznára válik.(#43257) envagyok: Titkosító algoritmusok elsősorban. Ez viszont pont a Westmere egyik fontos újítása, az már tudja az AES-NI utasításkészletet, amitől begyorsulnak ezek a műveletek, míg a Nehalemben ez még nem volt benne.
-
envagyok
veterán
Köszönöm!
Tunigra az x5650, az x5660, vagy az x5670 a legjobb?
Nincs köztük árban nagy különbség.
A 4.2GHz-re húzott i5-6600k és mondjuk az ugyanekkorára húzott 1366 xeon között kb mekkora lehet az egy szálas teljesítménykülönbség?
A CPU-Z nekem most az i5-6600K-n 506/1978 benchmarkot dobott single/multicore-ban. (1.81.0x64)
Valaki tudna mérni nekem egyet egy 4-4.2-re húzott hatmagossal? -
Laraxior
titán
Egyelore ami most jott az nemigazan az igazi.
Elsore olyan restartokat vagott ahogy radugtam a 24pint hogy csak neztem...
Aztan nagy nehezen elindult, kiderult hogy F2 elso bios van rajta... Kb nulla tamogatassal...
Most elindult mar, biost frissitettem F7-re... Remelem minden oke lesz vele.
Amugy sokkal szebb alaplap mint az Asus. Lehet teljesitmenyben ugyanott vannak, de ehhez nekem emlekeim kapcsolodnak. -
Laraxior
titán
A kitűnő az elég túlzás azzal a 6 nyamvadt fazissal.
De az értékét mondjuk a ritkasaga dobja meg.
Emlekszem regen, talán nf4 idejeben a DFi lapok voltak a legjobbak, bazi jo eredmenyek szulettek veluk.
Sose volt DFi lapom...Jut eszembe.... Talaltam meg egy UD7-et... Ez dobozos, pazar kivitel, lehet lecsapok arra is.
-
Hack3er
őstag
A hűtő jól van felrakva.
1 voltot adtam a procinak, így már lefut a geekbench, chinebench, 3dmark11,
De mikor ráengedem a Prime95-t fél oráig pihent a gép 1:45perc alatt leáll, és a szobában 15-18fok van kb.
Hűtőzsír nincsen a procin, de gondolom nem emmiatt éri el a 100fokot.Lenne egy L5638-am, de az alaplap jelenlegi biosza nem kezeli, így rendeltem egy bios csippet ebay-ről amin állítolag az elérhető legfrissebb bios verzió lesz. Túrtam a netet, de nem találtam hozzá bioszt.
Egyébként a lap is egy "fehér hollo"ebay-ről vettem: DFI LanParty JR X58-T3H6
(nem saját kép) -
-
Alpi.
addikt
Aham, 768-as.
Egy alapos eláztatást kaphatott úgy tűnik. Egy pillanatra villant fel bekapcs. jelre csak. Nem látszódott rajta különösebb gond, aztán a blokkok eltávolítása után találtam egy-két gyanús dolgot. Csomót pucolgattam, aztán kipróbáltam és indult a lelkem.
Persze még tesztelni kell rendesen, de úgy tűnik van hajlandóság a működésre a lap részéről ! -
Max. 50%-ot hoz az AVX, de szerintem kevesebbet real life. [link] Ezt a libet hasznalom linuxon march-al forditva. 30k az majdnem annyi mint amennyibe ez a gep volt.
Valoszinuleg egy modern proci sokat hozni, de arra sajnalom a penzt. Majd ha valaki fizeti helyettem
Akkor szerintem beujitok W3670-et 13-ert ebayrol koszi
-
A penz magom erre limitalt sajnos, gondolkodtam ryzenen, de also hangon egy 100-as lenne egy hasznalhato konfig annyival meg azert nem gyorsabb ez meg 50-bol meglesz. 1150-es lapom van pentiummal, de abba meg annyi lenne egy i7 mint ez az egesz gep.
Szoval ez van
Most talaltam egesz jo aron W3670-et szerintem az lesz, 3.20Ghz 6 mag mar eleg szerintem szamomra.
-
Laraxior
titán
Arról nincs infod véletlenül, hogyha a felső és az alsó slotba teszem a VGAkat, akkor az alsó milyen sebességgel megy? Mert a GPU-Z össze-vissza ír mindent..
16x-8x-8x, vagy 16x-16x-1x. Ez oké, csak az én variációmat pont nem írják.Nem igazán férnek el a VGAk..., ha meg igen, akkor nem tudom a gyengébbet vízzel hűteni.
-
törölt tag
Volt az 6000 is eBayről. Ja, hogy a 920 még 45nm!
Az úgy elég .... tré
Pár hónapja még 30k-ért vettem hibátlan UD5-öt, 25k-ért láttam kevésbé prémium lapokat. Ma már 40k-t elkérnek egyért vagy a hibásért 30k-t, ami már vicc kategória
eBayen mondjuk láttam egy Sabertooth-ot 27k-ért Saud Arabiaból
S115x-be nincs erős olcsó proci ha nem tévedek
-
törölt tag
Fű az mondjuk tipikusan olyan, amit physics-el kéne számolni a VGA-nak a tressFX-hez hasonlóan. Elég meglepő lenne ha az új címekben már nem így oldanák meg....
Igazából sokkal több a tartalék egy GPU-ban, uh tényleg inkább arra érné meg fejleszteni sztem. Elvileg egy bizonyos szint felett sose kéne erősebb CPU, mivel ha a gépigényt erősen az átlag fölé lövik be, senkinek se fog elindulni. Grafikát meg sokkal könnyebb leskálázni..... -
törölt tag
De ha ennyit romlik a skálázódás (CPU kihasználtság, ahogy nevezzük), akkor miért produkál mégis több fps-t?
Hol látszik DX12 alatt, hogy jobb lenne a több szál kezelése? (RoTR-nél pl pont nem).Amúgy ennyire extra a Crysis 3 grafikája, hogy indukolt ez a maga CPU használat? Mire amúgy?
Azt még megérteném, hogy GTA-nal valaminek külön kell számolnia egy csomó AI-t, időjárást, napszakokat stb. De egy szimpla FPS-ben? -
törölt tag
Feladatkezelőt nem szoktam nézegetni, csak a RivaTuner értékeit.
Látszik, hogy azért ír hülyeségeket CPU használatnál, mert nem fizikailag kapcsoltad le a magokat (mint 1x a BIOS-ban), hanem sotware-esen. Meg kéne ismételni a mérést BIOS letíltással és másik programmal. (Én úgy csináltam
)
2 maggal 2 szálon hogy terhelsz le egy 12 szálas procit 34%-osan. Ennek semmi értelme
#42830 akkor lehet limit 100% alatt ha rosszul vannak kiosztva a szálak. De új programoknál már gondolom nem csinálnak ekkora baklövést
-
dsbhg
csendes tag
Értem, kb tudom, hogy így van. Csak annyi hogy a platformhoz képest nem e sok . idle :az 115 W kb.
A 920 as proc Prim95 small ffp alatt 240 Wattott benyomott In palace fttp ben 260 w -t .Túl is melegedett :100 fok,, Alap vcore 1,200 amit beállít autón mindkét processz esetén. Ja és ezekhez hozzá jön még 24 giga Ecc registered ram is.Érdekes, hogy ezzel a registerd rammal gyorsabb a 920as proc men sebesség mint sima rammal azonos időzités/ órajel mellett .Főleg a késleltetés aida méréssel, szinte egy tízessel kevesebb -
Laraxior
titán
G.Skill mindkettő.
2000MHz@CL9 - 1.6V
1600MHz@CL9 - 1.5V1600-on CL9-ben oké.
1866@CL9 -> 6GB ram(NB: 3733MHz)
1600@CL8 -> 10GB ram(NB:3200MHz)
Ramfeszt feltoltam 1.6V-ig. Így sem. QPi fesz 1.35-ig próbáltam. Ez sem nyerő.
Megpróbálhatom esetleg a 2000-es kitekkel, 3x2GB-al, hogy mi a gond, és akkor biztosan ki tudnám szűrni, hogy a ram a ludas. De sok értelme nincsen, hiszen úgyis 12GB-al fogom használni.
Megpróbálok a többi időzítésen faragni, és az NB-t feljebb vinni, úgy, hogy a ram marad 1600-on.
Nem gond neki ha nem kétszerese? Mert ott oldalt nagyon mutatja, hogy márpedig a kétszerese legyen... -
Laraxior
titán
Előjön az a hiba amibe sokszor belefutottam régebben is, hogy ramtuningnál indításkor eltűnik a ram. Hol 6GB-ot lát, hol 10GB-ot.
1600@CL9-ről próbáltam, esetleg a CL8-at, magasabb ram fesszel, de az 1866@CL9 is ugyanezt eredményezte.Minden alapon van, kivéve a ram, és a CPU fesz. Alap BCLK-val megyek egyelőre, tehát így viszonylag könnyebb lenne a dolog.
Az NB frequency simán a kétszerese a ramnak, tehát 3200MHz. Tehát tényleg semmi extra. -
törölt tag
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
45°C. Nekem az már meleg.
Mondjuk azt nem tudom mit okádtak a borda alá, mert kb olyan mintha rágó lett volna rányomva, hővezetőként. Nem is sikerült teljesen megtisztítani. De azért kapott új pasztát.Egyelőre nincsen más benne, de ugye még kell majd két PCI-E slot az M2 SSD-knek, ha beválik az egész ketyere. De akkor majd felteszem felülre a VGA-t.
De egyébként így is meg voltam elégedve a rendszer sebességgel, egy sima 840 EVO-val.
Azért érezhető volt a különbség a 775-ös rendszer és ez között. A QX9770 azért csak-csak megakadt, megdöccent. Itt nem tapasztaltam ilyet.A CPU hűtő kb semmit sem ér.
Így alapórajelen, alapfeszen is belekóstolt a 60°C-ba Cinebench alatt.
Pedig tettem rá még egy ventit, hogy jobban átszellőzön, meg egyelőre csak az asztalon van, nem házban, de így is.
Gondolom az időnek köszönhető, hogy enyhén ciripel az alaplapon valamelyik kondi. Azért csak 10 éves lesz lassan...
-
Laraxior
titán
Úgy rémlik, hogy UD7ben volt nekem OCZ RevoDrive, és ott is kellett már valamit csinálni, hogy bootolni tudjon.
De megjegyzem, hogy a Z97 alaplapom sem bootolt róla. Legalábbis Win7 nem. Win10 már igen.Egy sima sata3 840EVOm van nekem is, tesztelős SSD. Ez lesz benne.
De van M2-PCIE adapterem is, még az említett Z97 korból. 1300HUF ebayről
Ezt azért hiányolom az alaplapról, de mivel csak egy VGAm van, így lesz hely bőven, kábelezést nem igényel.Jövő héten itt van minden
Ha meg elpasszolom az i7 950et ebayen, akkor aztán tényleg vicc összeg volt a konfig
Mondjuk nem tudom mennyire viszik még a 4magosokat. A doboza miatt érdemes lenne megtartani a vitrinbe
-
Laraxior
titán
Na akkor még egy UD5:
Ebből csak rev1.0 van.
Ez a sima EX58-UD5
Se sata3, se usb3.A másik kettő pedig az általad is mondott "A"-s verzió és abból van rev1.0 és rev2.0
Itt már van mindkettőnél sata3 és usb3 is.Na, akkor ezekkel is tisztában vagyok, hogy az UD5 megnevezés közel sem elég.
-
Laraxior
titán
Nincs itt semmi keveredés. Látom én is a különbséget, de a Gigabyte is így írja:
Talán az E-s széria mintha energy saver-es lenne. Legalábbis valami ilyesmi rémlik.(#42608) Racecam: Reméltem, hogy 10 évesek beszélgetnek itt, a jó öreg ugorj a kútba sztorival...
De oké...Nem is néztem a sata-usb3-as dolgokat. Annyira evidens volt mostanában, aztán most jut eszembe, hogy akkoriban kezdett bejönni.
De gyorsan rákukkantottam és az én alaplapomon is van mindkettőből. Mondjuk nincsen túlzásba víve, csak 2-2 vanViszont a tápellátása a CPUnak, ami nekem mondjuk pont lényeg, az elég jó:
Remélem a drop sem lesz olyan vészes. -
kenand
veterán
X5660 25 USD az alin szóval jóval olcsóbb már azaz veled egyetértve kár sokkal többet adni kicsit jobbért
-
MrSealRD
veterán
Azért nem csak ennyiből áll az árak összevetése... Van egy 5+ éves alaplap amire se garancia se élettörténet info nincs. Szóval van azért kockázat benne. Időtállóságról sem beszélhetünk hiszen elérte a tetejét ez a platform. Így tud versenyezni az újabb generációkkal. Az fogyasztás pedig valamilyen szinten szempont még attól, hogy ez egy HEDT platform. Én pl 25-ért biztos nem vettem volna csak egy alaplapot. Igaz nem is full-full tuningra vágytam, de mindegyik lap 20-ról indult szinte mindig az utóbbi hónapokban... 25-ért vettem egy komplett Dell T3500-at. 11-ért egy X5670-et meg 15-ért 3x4GB memóriát. Ha darabonként rakom össze, akkor nem úszom meg ennyiből.
Persze itt fontos, hogy nekem elég az alapjárati teljesítmény. -
Alpi.
addikt
Ezek szerint ha veszek bármilyen 32 manóméteres
6 magos-t, akkor konfigurálható lesz az uncore freki szabadon ? Nyilván ha barátok lesznek a lappal is. Ez jó hír.
Tényleg, ha már itt tartunk, vannak kifejezetten problémás típusok, amik kevésbé támogatottak ?
Bocsi, hogy folyamat kérdezek, de elég nehéz értelmes infókat találni neten sajnos.Hétközben kiokosodok itt, meg estenként kipróbálgatok pár dolgot, hétvégén meg megküldöm, mint Mari néni Dabasról a kostolót !
4800 or go home !(csak legyen hűvös éjszaka
)
-
Alpi.
addikt
Ha már feszek. Jól gondolom, hogy P6T-nél a Qpi pll az Nb fesszel együtt állítódik az Ioh Core címszó alatt ?
Meg még arra kéne rájönni, miért nem mozdul az uncore freki innen a 18x szorzóról sehova. Legalábbis a programok szerint (cpu-z, hwinfo) folyton ott van, bármit állítok biosba.DigitXT : Nagyon is rendes kis vga ez. Amire használom még ez is iszonyat túlzás.
-
winhate
őstag
viszabb vettem a feszt a cpu nal (1.248V)
cpu orajel 3680
bclk 160
qpi 2880
ncore 2400Alap homerseklet uresjarat: (aida)
cpu = 37C
cpu magok = 34-44 C kozottTerheles (linx 0.6.5) (1024MiB)
cpu = 69C
cpu magok = 80-97CLehet erdemes meg lejjebb venni a cpu feszt.
Alakul a teszt !
I7920 39gflops
xeon 5650 2.9ghz 56gflops
xeon 5650 3.6ghz 69gfops ! -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest