Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz envagyok #43244 üzenetére

    A Xeonban jó, hogy jóval olcsóbban megkapod, mint a hatmagos i7-eket. Nyugodtan bele lehet tenni, én elsősorban az X5660 vagy afelettieket ajánlom (21-es turbo nélküli szorzó jó, ha van szvsz). Csak utána kell nézni, megeszi-e a lapod, van néhány finnyás, ami nem, de nem jellemző.
    A +2 mag jelentős előny a négymagosokkal szemben azokban a programokban, amik kihasználják. Ha bő 4Ghz a cél, akkor nem árt rá egy erős, minimum 6 hőcsöves hűtő. (Pl. megfizethetően jó az Alpenföhn Matterhorn Pure, ami nekem is van, 4Ghz-et vígan meghűt halkan.) Én BF4-et toltam a hatmagoson, az 6 szálat simán megtölt munkával, így nem igazán éreztem visszalépésnek az i5-4670K után, amit 4,4Ghz-en hajtottam. A Crysis 3 kifejezetten jobban szaladt a hatmagoson. De van ellenpélda is, a mindössze két magot használni képes StarCraft2 viszont a hatmagoson fut rosszabbul a kisebb IPC miatt.
    A két proci amúgy kb. egymás ellentéte, a 6600K kevés szálat (4) tud futtatni, de azt bitang gyorsan, a hatmagosok meg sokat (12), de egyenként jóval lassabban. Ami ki tudja használni, ott persze a hatmagos inkább a 6700K magasságában lesz, ami nem, ott viszont alaposan otthagyja a 6600K, főleg ha húzva is van.
    Kb. erre számíthatsz. ;) Illetve az újabb procikban bizonyos programokban komoly előny lehet az újabb utasításkészletek és AVX támogatása. Átlagfelhasználásnál én ezek hiányából nem vettem észre hátrányt, de azért érdemes figyelembe venni ezt is. Tökéletes megoldás nincs, ha mindenből a max kell, az durván zsebbenyúlós, pl. egy új 6-8 magos Ryzen vagy modernebb hatmagos i7 képében. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák