- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42106 üzenetére
Ventilátorral nem biztos, hogy olyan jó lenne egy ilyen, nagyon ritkás a borda.
Szerintem ami nagyon jó ár/érték arány, az az Alpenföhn Matterhorn Pure. Nálam szépen meghűti a 4Ghz-es hatmagost, miközben elég halk, még műterhelés alatt is.(#42108) Ganz-[HUN]: Nekem azt honnan kéne átnom, neked mennyi az alapfesz?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
mpierre #42077 üzenetére
igen, ez alapján azt jelenti: "Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS)."
végül is az összehasonlító oldalon is a pozitívumok listáján szerepelt
így vagy úgy, már úton van a proci, kíváncsi vagyok utána lesz-e akadás.
ha igen akkor már csak a lap csere maradt, de ez esetben lehet veszek egy tuningosabb darabot és beszállok ghz kergetésbe az X5667-el
btw ATX méretben mik az ajánlott 1366 deszkák?
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #42052 üzenetére
Az az érdekes, BIOS alatt kéne több legyen a terhelés, mint simán windózban, mert BIOS-ban általában még nem mennek az energiatakarékos opciók. De mindenképpen rá kéne nézni, főleg, mivel ahogy írtam is, a régifajta HX-ek hajlamosak voltak rossz dolgokat csinálni a rájuk bízott gépekkel...
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41964 üzenetére
No, megelőztél a válasszal. Igen, és így nálam is elfogadta.
Én a 2011 márciusi mikrokódot raktam bele, a 14-eset a Sabertooth BIOS-ából. Az a link volt hirtelen kéznél [link].Hát hogy a Foxconn lapon hogy van a BIOS az jó kérdés...
A DOS-pendrive módszer általában beválik.
-
mpierre
veterán
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41959 üzenetére
Ott van a mikrokódod, első sor, 06C2, az összes 56xx-es Xeonhoz az tartozik tudtommal.
És ahogy sejteni lehetett, jó régi, 0C. 13 vagy 14 kellene neked. Nekem a P6X58D-E lapomban már a legfrisebb van, az Asus támogatási oldaláról le lehet tölteni a BIOS-t, abból meg elvileg kinyerni a mikrokódot.A 206C0 az tudtommal a legelső steppinges ES-ekhez való, A0. A kiadott végleges procik B2-es revíziók, és 206C2 a teljes CPUID-jük.Szerk: Közben látom meglett neked is az infó.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41950 üzenetére
Ennek más az oka.
Régi a mikrokód, amiben még le volt ez zárva az Intel által.
Nézz utána, hátha van valami modbios, frissebb mikrokóddal.
Lehetne még faragni Prime szerint 1,25V-on is stabil, csak akkor már néha történnek furcsa dolgok.
Azért írtam, 1,27V kb, amin tényleg stabil, és nincsenek fura dolgok sem.
Amúgy prime az 4200-on is lefut 1,28V-on, de ott is fura dolgok történnek.
Amúgy a mikrokódos feltevésem tudod ellenőrizni, ami nálam van, friss, jól működő mikrokód az a 14h jelű. Aida és HWiNFO kiírja, melyik van nálad.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41948 üzenetére
Hát, másmilyen. Loadline nélkül macera belőni, mennyi feszt kapjon, míg kiteszteled, mert millió paraméter miatt elmászik. Loadline-al belősz neki X feszt, és egy óra múlva is X-feszt kap, mindegy, üresjárat vagy éppen Linx fut... Tesztelni nagy könnyítés, csak okosan kell élni vele.
Na igen... Az a prockó mindenképpen megér egy kis tesztelést.
Én most éppen a 4Ghz-em lőttem stabilra az X5660-asomon ismét, majd még vasalok picit a feszeken, aztán lassan kiadja véglegesre. Enyém annyira nem magic chip sajna, kell neki olyan 1,27V a tényleg stabil 4Ghz-hez, de nekem így is tökéletes.
Mondjuk sima netezős gépnél nem biztos, hogy érdemes tartósra belőni a tuningot, max szórakozásból tesztelésre. Minek izzadjon jobban a lap, ha gysem lesz kihasználva? De szükség esetére azért jó, ha vannak kész profilok a BIOS-ban.
Nekem a 920-asom volt nagyon jó példány... 1,32V (terhelt) feszültség elég volt a 4,2Ghz-hez.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
mpierre #41925 üzenetére
yepp ez segített, merci! simán lepattant
most indítás után 35-40 fok, fél óra stressz tesz után nyitott házzal 78 fok, zárt házban 82 fok max.
ami kicsit furcsa (igaz most a ventilátor sokkal kisebb fordulaton van állandóan, de idle-ben nem esik vissza 58 alá, 58-61 között táncol.Ez még a normális határon belül van?
Gyári hűtővel mi a max tuning potenciál egy 950-ben? Illetve egy minőségi rézcsöves torony hűtővel mit lehet kihozni belőle?
(Most vettem GTX 960-at és szeretném elkerülni a CPU limitet.) -
kasza blanka
aktív tag
válasz
mpierre #41876 üzenetére
anno kérdeztem ezt is: a furcsa, hogy a VRM-en lévő rész ilyen rugós felfogatású, de a chipsetnél már ilyen torx szerű csavar van(vagy szegecs???)
nem meretm hozzányúlni. az asrock feliratú lemezt már leszedtem róla, de nem tudom milyen ventit és hova tudnék rá rakni.pont ilyen a felfogatása, mint ezen az extreme6-on
Az Extreme3-ra már gyárilag raktak ventit
OFF: valaki nagyon jól járt itt: egy hozzá nem értő kolléga 16ezerért adott el egy hibátlan x58 sabertooth-ot 950-essel együtt
én homályosítottam fel szegényt, de már későn
ki volt a szerencsés??Dareius: persze, megy ez 4200ön is, de 200-as BCLK-nál simán van 80C a chipset.
-
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41860 üzenetére
Hát ezt nem tudom megítélni, mennyire a lap sara. De tény, hogy szintén az én kezem alatt egy i7 970 nekem se nagyon akart 4,15Ghz fölé menni, hiába toltam alá a feszt.
Most meg ugyanabban a gépben ez az X5660 röhögve viszi a 4,3-at kedvező fesszel. 4,3-on a 970-em nekem a bootig se jutott...
-
válasz
mpierre #41856 üzenetére
P11 van rajta és igen én is próbáltam ezt. 25-s szorzó mellett, amit még tudok hűteni léggel az úgy 4200-4300MHz, de eléggé határon jár 1.4V mellett /kegyetlenül fűt/
Most 4GHz-re lőttem be 1950MHz-s RAM-k mellett, úgy tűnik normális feszekkel ez a vége. Holnap még próbálkozom, de nem sok esélyt látok az X5675 szint eléréséhez.
-
-
S.O.S.
senior tag
válasz
mpierre #41721 üzenetére
Szia !
Szerintem feladom
Blck-t alig emelem de semmi ,nem indul el. Lehet máshol kell keresgélni? Most már 8-10 próbálkozás állítgatás után elment a kedvem az egésztől
Egyszerően nem tudom mi lehet, a sima 920-as sokkal egyszerúbb volt. Elolvastam nagyjából amit ajánlottál de nem jutottam előrébb
A legújabb bios van fent de nem segít rajtam.
Üdv,
István -
S.O.S.
senior tag
válasz
mpierre #41715 üzenetére
Sziasztok !
Köszönöm a válaszokat !
Nagyon örülnék valami pontos beállításnak mit milyen értékre állitsak mert sajna nem indul el
Bclk 140-en a többi érték autómatába de meg se nyekken
Remélem van valakinek otthol lementve valamilyen beáálítás amit tudnék használni !Üdv,
István -
dreamscape
csendes tag
válasz
mpierre #41692 üzenetére
Próbáltam HWInfoval és Aidával, egyikben sem találtam ezt az értéket. Ha valaki tudja mégis, hogy miként lehet elővarázsolni azt nagyon szépen megköszönném.
Biosban 1.335-re van állítva a qpi/vtt fesz, viszont az olvastam, hogy az UD5 és az Extreme is felül feszeli ezt az értéket és 1.375-öt ad neki. Az pedig már több, mint az Intel 1.35 maximális ajánlása. Ezért is érdekelt volna, hogy tudnám ezt monitorozni Windows alatt.
-
-
kenand
veterán
-
zuchy
őstag
válasz
mpierre #41626 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Végigpróbálgattam 1.5x uncore frekikkel a ramot, de csak 1066-ot ette meg. A QPI feszt feltettem 1,25V-ra.
A Ramoknak a gyári 1,5V mellett tudnia kell az 1866-ot, ugyhogy a DramBus-nak adtam 1,5V-ot. (annyit is írt normál fesznek a bios.)RAM: 1866Mhz QPI: 2800Mhz -> nem indul
RAM: 1600Mhz QPI: 2400Mhz -> nem indul
RAM: 1333Mhz QPI: 2000Mhz -> nem indul
Próbaképp:
RAM: 1600Mhz QPI: 3200Mhz -> nem indulEgyénként a bios azt írja, hogy a fix szorzójú procikkal csak a 800 és 1066Mhz működik, de nem tudom mennyire valós ez.
Úgyhogy hagytam a fenébe. Közben emelgettem BCLK-k 170Mhz-ig, szépen bírta, procinak 1,2V-ot adtam LLC-vel, ami a CPU-Z szerint 1,192V. Ilyenkor már vitte magával sok mindennek a frekvenciáját, a ramét is.
PLL-t 1,8V-ra tettem, ennyi a normál neki, QPI-nek pedig 1,225V-ot lőttem be. Viszont ekkor már az Uncore-t fel tudtam tenni ~2700Mhz-re. (Ram azt hiszem 1360Mhz-en volt. LinX-el tesztelgettem egyenlőre stabilnak tűnt, de nem ment sokat. Igazából a kis HD7750-et röhögve kihajtja, egyedül csak a WOT-hoz kéne magasabb freki, nameg HT-Off.A VTT az a QPI/Dram ha jól bogarásztam innen onnan?
-
zuchy
őstag
válasz
mpierre #41622 üzenetére
Köszi,
Az uncore fesz alatt a QPI / Dram feszültséget érted? Még az ismerkedés elején járunk...
Egyébként próbálgattam mórickaszerűen az általam jónak vélt beállításokat alkalmazni, persze nem sikerült mert újraindítás után bios chechsum errort írt. Kérte a recorvery lemezt.
Be is szartam pedig feszekhez nem nyúltam. De kikapcs bekapcs után helyreállt a rend. Aztán kétségbeesve megpróbáltam hogy mindent auto-n hagyok és a BCLK-t felrakom 145 MHz-re, és simán bootolt, a Prime95-t is futtattam egy 5 percet, persze csak kíváncsiságból. Érdekes, hogy auto feszek mellett alulfeszelte a procit.
Az alap elég magas 1.2V-ról.
Egyébként biost is kéne frissítenem, mert nem a legújabb van fent.
Egyébként a BCLK is magában a prociban van? P45-nél ugye az FSB-t kellett feljebb tolni, ami meg az északi híd volt. De ez az X58-as északi híd csak a PCI-express-t szolgálja ki? Kicsit melegszik nekem, olyan 60 fok körül mozog, pedig kapott MX-4 pasztát, képzelem mennyi lenne a gyári rágógumival...
-
kpal
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41539 üzenetére
Ezer éve voltak erről "cikkek" (inkább fórumos leírások), mikor kijöttek ezek a hatmagosok... Akkor olvastam. Lehet azóta már a nagyja el sem érhető... Akik igazán mélyen foglakoztak ilyesmivel és közel voltak a tűzhöz már rég új platformokkal "játszanak"....
A rev12 bugja mondjuk a spec update-ben szerintem ma is elérhető, bár az Intel honlapján jól elrejtették az ilyesmiket, mikor vettem az X5660-ast, akkor is megizzadtam, mire a techdoksijait megtaláltam, régen sokkal normálisabban elérhető volt, nem a honlap legaljáról kellett szó szerint előbányászni ilyen 2-300 darabos találati listákból, hanem simán ott volt a prociknál. Ma ott reklámok vannak csak techdoksik helyett.
Változik a világ, na....
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41537 üzenetére
Nem azon.
Csak mikor kiadták a korai deszkákat, akkor még nem lehetett tudni semmit a még nem létező 32nm-es procikról.Ott valami változott a második QPI linkkel, azt máshogy kell tiltani, azért kell néhány korai laptípusra forrasztgatós MOD, hogy menjen. A második QPI linket tiltja le, hogy induljon a proci.
No, meg kell a support a BIOS részéről is, hogy benne legyen a Xeonokhoz is a mikrokód, ne csak az asztali procikhoz.
A Rev13-as X58 egy energiatakarékossági bug-ot javít, az első revízióban volt valami bug, ami miatt csak annak az energiatakarékos opciónak a tiltásával tudtak javítani.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41439 üzenetére
Lecsaptam az X5660-ra. Remélem, nem nyúlok vele mellé nagyon, és egy viszonylag kis feszigényű tuningos lapka lesz.
Hétvégére, vagy jövő hét elejére lesz nálam.
Nevessetek ki, de a 970-nél még egy bajom van, a neve.
Nem tudok megbarátkozni vele, hogy 970-nek hívják, amikor ki nem álhatom a 970-es VGA-kat.
-
Racecam
nagyúr
válasz
mpierre #41439 üzenetére
Ez nagyon barátságos.
Bár én pont az a típus vagyok, aki nem sokat izgul a magasabb hőmérsékletek miatt.Valahol már talán írtam is, hogy a i7 920 is ment 4.0 GHz-en 7/24 kb. ~6 évig és még most sincs vele probléma, pedig terhelésen 78-82°C-os volt. Itt egyedül a zaj, ami számít, legalább is szerintem. Azt én sem szeretem.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41439 üzenetére
Hű, ez nagyon komoly.
Én 1,35V-ot mertem neki adni max LLC-vel, de nem elég a 4,2Ghz-hez.
Ha 1,3V alatt vinné a 4Ghz-et, és 1,35V alatt a 4,2-t stabilan, én már elégedett lennék.
Erősen gondolkozom, hogy adok egy esélyt annak az X5660-nak.
(#41441) Racecam: A hőfok, zaj nálam nagyon rendben van. Igaz, így Prime95-el épp terhelve felpörög 1500rpm-re a CPU hűtő, ami azért morajlik, de nem vészes, napi használatban inkább 500rpm körül mozog rendesen terhelve is. Üresjárathoz képest +180W tűnik el a konnektorból, és a legmelegebb magom fél óra prime95 blend alatt 79 fok volt.
Sajnos feszéhes viszont, és ott nem akarok neki többet adni... -
darealkilla
aktív tag
válasz
mpierre #41400 üzenetére
Igen, kerestem, de ez nem simán ECC-s memória, hanem buffered vagyis RDIMM (PC3L-12800R)
Ha jól tudom, az ECC az csak hibajavításos, a registered, azon meg van vmi köztes chip (multiplex-er vagy mi), hogy a modulon sokkal több memoriacsip elférjen. De lehet, hogy rosszul tudom....
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41393 üzenetére
Igen, meglehetne. 1,35V-on már lefut 4200-on a Cinebench, de a pontszám alapján nem 100%-os. Több feszt viszont nem merek adni neki, pláne nem LLC-vel.
Sőt, 4300-on is még simán bebootolt 1,35V-on.
Szval nem olyan rossz, de nem akarom kockáztatni az épségét.
(#41394) Racecam: Hát, 1,4V-on nem csodálom, hogy meleg... Az azért már küldi rendesen.
Nálam is kb. így néz ki a 4Ghz fesz ügyileg. A 24GB bővítés szerintem jó ötlet volt, pláne ha húzod és hatmagos, nem árt, ha ki van használva.Én mondjuk most visszatettem alapra (3,2Ghz), a Battlefield4 és StarCraft2 is száguld vele, így is a Sapphire 7870 XT-m a szűk keresztmetszet... Mondjuk 28K-ért jobb VGA-t nem is kívánhattam volna.
Szóval sokat nem nyerek a tuniggal, csak nő a fogyasztásom.
-
gV
őstag
válasz
mpierre #41381 üzenetére
és Qru, hát srácok utolsó utáni próba után Ő úgy gondolta mégis köztünk van még
pedig elhihetitek előtte nem 1-2x próbálkoztam köztük volt, h kivettem majd vissza. lehet, h csak látni akart már, meg 1 újra pasztázást
. szóval ez a kis intermezzo végül a veszteség listán 1 fekete ház csavarban merül ki, sehol se találom vga másik tartó csavarját és mivel fekete a ház (TJ08e) és csak anniyt adtak mint amennyi kell, bosszantó. lap am rampage II gene, hülye lcd poster csak rosszat tud közölni, nem is használom, de maga lap jó.
mondjuk eszembe jutott mégse halt meg anno a d0 csak még kellett volna probálkoznom vele
de aztán az is, h áhh gianninál vettem, az meg nem nagyon szeret gariztatni.
-
Racecam
nagyúr
válasz
mpierre #41370 üzenetére
Az én x5670-em az ünnepek miatt csak nagyon rövid, korlátozott próbálkozással ment 4.4GHz-en, de már brutális feszekkel... (1.4V)
És bizony így már léggel csak neccesen hűthető, pláne ebben a házban. Talán, ha lesz majd 1-2 héten belül új kuckó, akkor picit tudok faragni a hőfokokon. Így AIDA64 FPU teszten elszáll 15' után...throttlingol, mert 95°c-os, CPU, FPU, Cache, Memorya együttes teszt ~1.5 óra, max: 88°C.
Majd teszek fel képeket, ha egyszer eljutok addig, hogy lesz időm komolyabban foglalkozni ezzel, de az lehet, csak februárban lesz, addig NFL rájátszás van!
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41333 üzenetére
Köszi!
Én is reménykedem, hogy elég lesz. Azért mégiscsak egy 12cm-es ventihez tervezett torony, 6 hőcsővel.
A régi i5 4670K és 4690K-imat remekül meghűtötte, már amennyire a pasztázott IHS lehetővé tette. Ha már itt pihent a polcon, jó lenne hasznát venni.
Szimpatikus nagyon a márka is, elfáradt a felfogatásom egy alkatrésze, írtam nekik, és egy nap alatt válaszoltak a levelemre, és egy héten belül már itt is volt hozzá alkatrész elsőbbségi postával, ami igencsak példás terméktámagotás az én megítélésem szerint.
-
Racecam
nagyúr
válasz
mpierre #41288 üzenetére
Na, azt megkeresem!
Kicsit parázok azért attól, hogy a lapom esetleg nem ismeri fel és akkor lesz egy ezüst gyertyatartóm, de azért lehet, hogy bevállalom.
4.0. 4.2GHz jól esne, csak az íze miatt is.
Ezt a kis szarost is húztam még az elején és jól esett.
E-bay-ről még soha nem rendeltem, azt sem tudom, hogy kell, ebben elég láma vagyok...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #41251 üzenetére
Újra húztam a win-t, most hogy vettem új ssd-t. A ramot továbbra sem tudja megcímezni, nem a régi win volt a nyűgje.
A fura az, hogy ha a kék slotban van a Mushkinod akkor megy, ha a fehérben akkor nem. Corsair-t átraktam a fehérbe a kékből de az sem megy ott. Tehát valószínűleg a fehér slot rész van megmakkanva.
Most maradt a kékben a Corsair. Hát ez van...Végülis 6GB-al is elvagyok még.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
mpierre #41237 üzenetére
de akkor jól gondolom, hogy az valami kisméretű torx csavar, amivel a chipset hűtő fel van fogatva?pont olyan, mint a képen. érdekes, mert a gyári oldalon a képen pushpin van ott is.
másik: olyan mintha csak az első kettő beállítást fogadná el a listából. BIOSban ugyebár mhz-ben adja meg a ram sebességet, de az valójában szorzó. csak a x4 és a x5 beállítást fogadja el, a többit figyelmen kívül hagyja - 133-nál vagy 1066 vagy 1333, ha magasabbra állítom, akkor is 1333 marad.
lehet más lenne a helyzet, ha a memória nem 1600-os lenne, hanem 1866 vagy gyorsabb. úgyis le lesznek cserélve, és akkor majd kiderül. mind1, többszálas benchmarkokban nem nagyon van ellenfele 4GHz-en ahogy néztem, és ott sem a CPU melegedik igazán, hanem a chipset.
Qru,Kpal: kösz
-
ervin1979
tag
válasz
mpierre #41167 üzenetére
Találtam még egy coolink DS-t így jobban utánaolvastam. Elvileg azt írják hogy kompatibilitását illetően csak és kizárólag Intel LGA 2011 tokozású procikhoz jó. Ha jól tudom a 1366-ot ez váltotta. Tuti jó lenne furatilag?
Fordulatszám 800 és 1700 RPM 8.5 / 27.1 dBA zajjal, de olvastam max terhelésnél 39dBA-t is.Mi lehet a valóság?
-
ervin1979
tag
válasz
mpierre #41165 üzenetére
Erre a gyári bordára közvetlenül lehet illeszteni a korábbi ventillátort? Nem lesz húzva a lényeg hogy halk legyen.
Alul oldalról beszívja a levegőt, hátúl pedig kinyomja , de terhelés alatt elviselhetetlenül hangos a gyári.Találtam párat az apron, de fogalmam sincs melyik a jobb ár/értékben. Ha valakinél van elfekvőben rávaló venti akkor ne habozzon jelezni, vevő vagyok. A teljes magasság a nyáktól mérve 180mm a ház oldalfaláig ( a 110mm a borda volt, lehet korábban félreérthető voltam)
Javaslat?http://hardverapro.hu/apro/scythe_mugen_4_7
http://hardverapro.hu/apro/thermaltake_toronyhuto_univerzalis_cpu_huto
ez gondolom felejtős..http://hardverapro.hu/apro/elado_scythe_ninja_es_artic_cooling_freezer_pro_64__hocsove
ezt már ajánlottátokhttp://hardverapro.hu/apro/alpenfohn_triglav_4
http://hardverapro.hu/apro/coolink_corator_ds_3
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- ASUS ROG Ally
- Steam topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Gombászkönyvek egyben
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest