- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cingi1979
tag
válasz
jokeph #48365 üzenetére
Ez az államokra is igaz sajnos! Ezért nem tudok onnan vásárolni mert a szállításidíj és a vám miatt nem éri meg. Talán kétszer vettem az USA egyszer egy Asus Rampage II Extreme és 3 db Asus X58 P6T7 WS Supercomputer alaplapot. Akkor az egyik alaplap megsérűlt szállítás közben a másiknak rossz volt a procifoglalata és csak az egyik érkezett sértetlenül. Reklamáltam az eladónak aki kártalanitott. A sérült foglalatot Cink Elek kicserélte és az alaplap hibátlanúl működött a másik alaplap sarka volt meggyűrve de hibátlanúl működött az is!
Tehát az valóban JÓ üzlet volt!
-
Cingi1979
tag
-
Cingi1979
tag
válasz
jokeph #48360 üzenetére
Volt egy ilyen laphoz szerencsém Nagyon kedvező áron vettem az eBayon procival és rammal együtt! Sajnos a mérete miatt fájó szívvel megváltam tőle és az egyik fórumtársnak adtam el. Tudom, hogy jó kezekbe került!
Mostanában még az eBayon sem találkoztam ilyen lappal. Ez már valóban kuriózum!
-
-
kenand
veterán
válasz
jokeph #48262 üzenetére
Úgy tudom nem lehet 0.5V-nál nagyobb különbség, de ha csak 1.6V-ra emelem akkor az alap 1.1V még 0.5V
Most stabil, nem piszkálom a CL10-zel csak kicsit lassabb.
Úton van hozzá egy olcsó 5670-majd akkor picit finomhangolom újra (most E5649 van benn, 5620 a polcon)De inkább ha BP-re kerül a fiam lakásába akkor inkább legyn egy picit lassabb, de atomstabil.
Fiúk el lettek "kényeztetve" a buhera/állítás mindig az én dolgom volt -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48236 üzenetére
Én nem is tervezek vga-t, ha a mostaninál nagyobbat vennék, akkor a gépet is le kéne cserélni alatta, az meg nem két fillér így. Ha kellene a lóerő valami game-hez (sima full hd@60Hz), jó érzés hogy valószínűleg elbírja a Vega56(+Xeon+24 giga ram), amúgy meg passzív-an megy a vga, nem forognak a ventijei, maradni fog sokáig ez az Asus Vega56, minőségi darab
Ha gammáznék, betolnék neki egy finom 4+ Ghz-et, így kihozható a gépből a max. Amúgy ha nem nagy gépigényű a játék és simán elbírja, hagyom ahogy van a gépet
De leszoktam a játékról már vagy 2 éve, pedig előtte rendesen toltam, ma már inkább zene, youtube, film, sőt
könyvek -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #48234 üzenetére
[link] Inkább úgy lehet mondani lefarag a hátrányából, az 1600-osok alig mentek 4 ghz-en, míg a xeon-ok elmentek 4,4-4,6-ig is. Amúgy elfogadható a Xeon teljesítménye is a videó alapján.
Az idle power-ben a videó végén, az tetszik, pariban vannak.
Mindegy, én már nem nagyon játszok, szóval maradhat egy darabig még.
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47878 üzenetére
Mit jelent ott az az "1.1" ?
------------------------
Undervolting, kicsit szórakoztam, -0.1 voltnál már nem fut le, de -0.08-nál stabil.Kis takarékos Volkswagen-t varázsolok ebből.
C6 is persze bekapcsolva, ramok feszes CL6-on (persze megértem azt is hogy mindenki 100 GFlops-ot akar látni
)
-
Laraxior
titán
válasz
jokeph #47865 üzenetére
Ha nem kell neki a pénz, majd odaadom másnak. Nekem tökmindegy, hogy hova kerül.
Mivel nem ment el a dobozos W3680am, ezért inkább veszek alá még egy alaplapot.
Van még itthon 6x2GB 2000-es G.Skill ram is... gyakorlatilag minden megvan a konfighoz.
Még lehet veszek egy kisebb radit, és le is vizezem az egészet. -
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #47839 üzenetére
Kínaiul még a 9. is ! [H310C-SD3 + 9600K]
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #47833 üzenetére
Ampere -nek nem kell a pci-e 4.0, 1-2% max a 3.0 hátránya állítólag. Tegnap, tegnapelőtt olvastam. Mondjuk azt is hozzátették, hogy ez jelenleg igaz, később, ha esetleg ilyen irányba fejlesztenének, ez nőhet, de jelen állapotoknál nincs szükség 4.0-ra.
10900k-ra 4.0 miatt igazán fölösleges váltani. Egyrészt nincs igazán szükség rá, másrészt nem tud 4.0-t. -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47823 üzenetére
De kár.... annyira studió minőségű hang kell ?
Nekem igen. Mezei audiofil vagyok (azért nem a durva fajta, ennél megállapodtam egy éve és nem tervezek váltani), nézd meg az adatlapom.
Fontosabb mint hogy kicsit újabb gépem legyen, a mostani bőven elég, sőt gondoltam is néha rá, hogy visszalépek 4 magosra, de visszalépni mindig nehéz lelkileg, úgyhogy marad az X5675 (megbánnám a downgrade-et és pár hónap után visszatérnék egy jóféle, fincsi hatmagosra)
CME: az X79 lenne, a Ryzen-t megveri az öreg Ivy-Bridge-E [link] Valószínűleg a 3700X-szel lehet pariban, de szerintem azt is veri, bár kisebb mértékben, sebaj majd a 4700X
Az volt hogy belelkesedtem ettől a videótól, de jobban belegondolva, sokba fájna (főleg ha a hangkártyacserét is belekalkuláljuk, meg akkor már kéne a quad channel is, megint plusz lóvé), akkor inkább maradok a jól bevált darabnál, nem kell több még egy ideig. Én leszek itt az utolsó mohikán 2032-ben
-
Dareius
tag
válasz
jokeph #47786 üzenetére
Cyberpunk 2077-et teljes pompájában szeretném élvezni meg a the witcher 3 újra kiadását.
1440p-ben játszanék, de lehet tv-n kipróbálom 4k-ban a witcher 3 kiakadt(azaz nekem már akadozott)A másik Dilemmám a gép még mindig szerintem nagyon jó még játékra is lehet a nejemnek adom 1080p-ben játszani de a vízhűtést igényli, viszont az új gépet is azzal képzelném el de majd meglátom hogy megéri e egyáltalán lehűteni annyira mert az új Cpu-ukban nincs ekkora + mint ezekbe. Hatalmas a dilemmám úgyhogy most kutatom a piacot, hogy ne dobjam ki fölöslegesen a pénzem az ablakon. Egyrészt mi éri meg és hosszútávra, vagy vegyek most valami gyengét ami kihatja és várjak a nagy durranásra ami az elmúlt 4 évben nem nagyon történt meg
.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47748 üzenetére
Nem is olyan rossz ötlet ez a 1680v2 [link]
(4,6 Ghz)
Egyébként végülis megérheti az árát, beáldozok némi teljesítményt (ami egyébként teljesen megfelelő), és egy kicsit ritkább, különlegesebb gépem van, ami elé kicsit más érzés leülni.
Cserébe olcsó hozzá a RAM gondolom, jöhet 32 GB
Már csak alaplapot kell nézegetni.
És folytatódhat a Xeonos "pályafutásom", nem törik meg.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47746 üzenetére
"nem occó" : [link]
, viszont Ebay-en 46-50 ezertől indul
Nem is tudom, lehet idővel Ryzen lesz, viszont akkor már újabb szériás 8 hengeres, bár el szeretnék utazni a Grand Canyon-hoz túrázni, inkább arra.
65W-osak a szimpatikusak nekem a Ryzen 3700X / XT bár nem tudom utóbbi megéri-e a felárat. De szóbajöhet régebbi 2700 is, cserébe sokkal olcsóbban.
-
Auratech
őstag
válasz
jokeph #47697 üzenetére
Az USB3 nem hiányzik annyira. Azt kibírom. GA-EX58-UD3R (rev. 1.6) Sata portja csak SATA 3Gb/s sebességű, tehát a benne lévő sata 6Gb ssd kvázi fele sebességgel megy. Max lehetne még egy raid 0-ba.. a pci ex helyett, de nem strapálom magam. A pciex 4-es portra van bebökhető, ami a mai gépekben is jó. Inkább olyanra költenék. Lehet mégsem.
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #47697 üzenetére
Erről az ugrott be, hogy ilyen (jó, nem ilyen, sokkal régebbi) picit régebbi platformoknál ami igazán tud hiányozni az nem az Usb 3, hanem a 2.0 !
Hú vazze', Usb 1-essel akár csak jpg-ket áthúzni pendrive-ra... Na, az tud lassan megtörténni !
Az ilyen pillanatokban esik le, hogy mennyit is jöttünk az alatt a röpke pár év alatt.... -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47572 üzenetére
Ez mindenképp javítattni szeretném.
Esetleg megtartom, esetleg eladom, azt még nem tudom.
De így nem szabad elindítani, esetleg végleg tönkremehet.
Idézem:
Sérült foglalattal ne inditsd el az alaplapot mert tönkre mehet !Szóval lehet felhívom inkább majd hétköznap. Nem tudom.
Monopóliuma van azért ennyire laza, kéne még egy ilyen figura.
Vagy írok a Tech Yes City-nek a végén.
Csinálna belőle egy remek videót legalább. Bár anyagilag nem járnék jól, jól lehúzna
Kapnék tőle pár ausztrál dolcsit
-
Auratech
őstag
-
Pferi
senior tag
válasz
jokeph #47504 üzenetére
Még nézek hozzá egy olyan hűtőt amit esetleg majd platformváltáskor továbbhasználhatok, használok másik gépben ID-Cooling SE-214L-W-t, szerintem ebbe is azt rakok. Azt kell megnéznem hogy a memóriáktól be fog-e férni.
A gépházban van most elől 2db és hátul 1 db 12 cm-es venti. A tetejébe is lehetne rakni. Lenne értelme annak ha felülről fújatnám befelé közvetlenül a cpu és a northbridge környékére a levegőt, vagy a szokásos fent-kifelé fújó megoldás legyen? -
Auratech
őstag
válasz
jokeph #47501 üzenetére
Mindenképpen lesz kép róla. Szeretném, ha Csendesebben, hűvösebben dolgozna a masina. Most se túl zajos, de a némától azért messze van. Lehet javítani rajta. Vagyonokat nem költök rá, mert bármikor elpukkanhat benne valami ennyi (holt) idő után. Akkor kuka.
"Normális" dual channel nem bír aszimmetrikus elrendezésben menni. Egy csatornában a ramok.."sorba" vannak kapcsolva. Ugyanazon az adatbuszon. A memóriacímzés a másik csatornán az azonos címtartományt képes párhuzamosan kezelni. Tehát 2-2 GB, az négy. Az ötödik GB az flexben van, single channelként. Szerencsés esetben azonos órajel és késleltetés van. Ha az sincs, a bios talál közös nevezőt, amin elpöfög. Az oprendszer képes rugalmas logikával szervezni a memóriát, hiszen az "csak" kiterjesztett memória. -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47487 üzenetére
Szia, javulhat a teljesítmény, ha a Windows-t teljesítménycentrikusra állítod: [link]
3DMark06 eredmények:
beállítás: [link]
Energiatakarékos: [link]
Kiegyensúlyozott: [link]
Teljesítménycentrikus: [link]
Először lefuttattam, és aztán vettem észre hogy energiatakarékos módban van, a többi jött magától
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47479 üzenetére
Megnéztem HT Off-al, kicsit javult:
Kipróbáltam magasabb stress levellel is, de akkor már throttlingolt, tehát rosszabb eredmény. (High: 17.2)
A legjobb eredményt talán úgy érném el, ha hagynám teljesen lehűlni és High stress Level.
Maxram-al is rosszabb 16.8 gflops.
Jaj sajnálom kínozni ezt a gépet, de hát gamer, tehát bírnia kell, egész jó a védelme.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47476 üzenetére
A szépségnek mindig is megvolt az ára. [link]
Szerk: "Minőséginek tűnik" Maradjunk annyiban hogy mutatós. Ha felemeled recseg-ropog
Valószínűleg azért, mert műanyag és fém váltja egymást, többféle anyagból van összerakva.
Ha leejtednéd, olyan lenne mint a lego, darabokra törne.
De nem szabad ezt tenni.
Kicsit hangos is néha, olyan mint egy öreg sportautó. De lenyugszik.
-
viktor82
őstag
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47366 üzenetére
Nem is tudom, semmilyen különbséget nem tapasztaltam, csak vajsima full grafikát akár ON akár OFF a Hyper Threading. Single Playert nyomom lehet azért. Viszont szebb eredményt hoz ha kikapcsolom [link] , picit még a hőmérséklet is jobb.
Nem is hangosodott meg a gép túlságosan a játék közben, a Stix ugye passzív ha csak netezgetsz, levettem a fejest és épphogy volt egy kis + hangja.
A Mass Effect Andromeda van még meg, szerintem azzal is elboldogul az öreg hathengeres meg a Vega
-
-
válasz
jokeph #47325 üzenetére
Elgé sok RAM modult kipróbáltam 1,24gigásakat... 1-2-4 modult behelyezve a lapba... mindig cska az elsőt látja...
van egy MSI Eclipse SLI lapom. Abba áthelyezve a procit, RAM-ot, HDD-t, tehát ugyanaz az OS, műris látja a gép a 8-16GB RAM-ot.
Tehát: RAM jó, proci jó, OS (win7 64 bit) jó. Maradt az alaplap. CPU foglalat csekkolva, nincs görbe pin, semmi látható.
BIOS az első RAM foglalatban lévő RAM kapacitását "számolja be" ám a BIOS-ban is a RAM beállításokanál, ahol meg lehet nézni az adott foglalat memóriájának a tulajdonságait (időzítések) szépen kiírja, illetve az Aida64 alatt is szépen detektálja hogy melyik foglalatban milyen memó van... csak épp nem használja... -
Pferi
senior tag
válasz
jokeph #47282 üzenetére
A cpu hűtő az a gyári amit a 920-hoz kapott anno a haverom,a táp meg valami gyengébb kategóriás 600w-os, de eddig nem volt vele gondja. Profi fotós a srác, ezzel a géppel dolgozott, csak lecserélte az egész konfigot.
Ha kevés lenne, majd kap egy 12 cm-es ventis toronyhűtőt. -
LZs?!
aktív tag
válasz
jokeph #47234 üzenetére
Ment a sakkozás: én is mértem és 'kalibráltam', illetve az eladóval is mérettem kétszer, mielőtt azt mondtam, hogy lehet küldeni; és így is harmadszorra sikerült rájönni az optimális technikára: 'rézsutosan' fentről lefele, kábeleket félretolva, mivel oldalról (szemből?!) felakadt, illetve ha csak kihúzom a kábeleket, akkor utána nem fért volna be a VGA alá a kezem, hogy visszakössem őket.
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #47219 üzenetére
Köszi..
Alpi.: kérdeztem, de nem tartja valószínűnek, hogy rossz slotokban próbálgatják, mert számtech üzletben/bontóban próbálgatták. Persze ettől még hibázhatnak. Egyébként egyesével próbálgatják... Nem tudom. Nehéz ez így...
Nekem egyetlen alkalommal produkált ilyet ez a lap: amikor nem tetszett neki a ram. Pörögtek a ventilátorok, égtek a ledek és se kép, se hang. Kiszedtem, megkapta a régit és megint jó volt. Nem értem, hogy mi lehet....
-
Alpi.
addikt
-
LZs?!
aktív tag
válasz
jokeph #47158 üzenetére
@MasterDeeJay
Ezt itt most teljesen off, de csak hogy tudd, akaratlanul is segítettél ismét, most ezzel: [link]
Van egy Navitel tabletem, amin az akksi szépen felpüffedt (le is verte a hátlapot), miközben a cucc állt a fiókban. Ugyanazt a kört jártam be, mint Te a Huawei Ideos-szal, aztán ráakadtam a posztodra.
Annyi a diffi, hogy én egy nyomtató USB kábelét 'metéltem meg' és hurkoltam be a géptető alá...
Még szépen eldolgozom, illetve fúrok a hátlapra lyukat a kivezetésnek, amit szépen ki is pimpelek egy kábelrögzítővel. Mindenesetre működni 'mükszik' rendesen.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
jokeph #47151 üzenetére
135€ a három darab. (szerinte
)
felajánlottam neki, hogy nézzük meg mind a hármat, ami a legjobban megy, azt megveszem 50€-ért, meg kap egy doboz sört egy szelet pizzával. de így ezzel a lappal akkor felejtős.
keresek inkább valami tucat lapot, ami nem olyan ritka, mint a fehér holló
HSM: E762-höz nem találtam, csak az összes többihez. mindegy, így marad, nézek másik lapot -
rup1u5
nagyúr
válasz
jokeph #47116 üzenetére
Nincs kapacitás nálunk az IT részlegen a régi konfigok szétbontására. Állnak pár évig, aztán rendelnek egy nagy konténert és az összes régi, nem használt gépet beledobálják a többi kacattal együtt. Quadro-stúl, SSD-stűl, ahogy vannak. Kiszedtem egy másik, régi gépet is: valami tuning lga775-ös asus lap e8500-al, 2*2GB DDR2-vel meg egy GTX 285-el amit egy 1250W-os CM táp hajtott
Elhoztam belőle a tápot, hátha el tudom adni és a ramokat CPU-t meg a Zotac 285-öst is csak mert szeretem a régi VGA-kat.
X79-es platformom is azért lett 6 éve mert épp jó helyen álltam előző Londoni melómban mikor kidobtak egy komplett HP Workstation-t egy E5-1620-al meg egy Firepro-val. Pedig 6 éve az a konfig még nem kis pénzt ért volna. Abból sajnos csak CPU-t és VGA-t mentettem ki mert nem tudtam az egész gépet hazacipelni. Minden munkahelyemen lehaverkodok az ITsokkal!
(#47118) HSM
Mindjárt mérek is egyet mert kiváncsi vagyok.
"Csak" 16GB volt benne de van itthon egy másik (szintén guberált HP) lga775-ös 16GB DDR3-al amiből rögtön kipattintottam két modult. 3 különböző féle ram van benne de nem zavarja. Most is ezen a Z400-on írok. Frissül a Win éppen.
Milyen 6magost érdemes nézni egy ilyen antituning lapba? -
válasz
jokeph #47116 üzenetére
Cégek...ott ezek már őskövületek vagy már kevés volt. Nekem.főként 1156-osok voltak meg tonnaszám 775. Annyi volt hogy a brand 775-ökből 65nm onlykat törtem.össze..chieftek gépházakat tápokkal...19"-20 4:3 monitorokat adtam le elektrokikai hulladéknak. 775-ből a korai p965, g31/g41 is ment a kukába, csak p35/45 tartottam meg.
1366-ot vagy ez felett megtartanék én is. -
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #47069 üzenetére
Egyébként a legtöbb foglalat ennél biztosan többet bír a tapasztalatok alapján. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy van egyfajta elhasználódása a foglalatnak a cserélgetéstől.
Amúgy nem feltétlen az érintékező "erősségétől" függ ez, rugalmasság legalább ilyen fontos, hogy a specifikált minőségű érintkezés megmaradjon. Persze, értem én mire gondolsz, a s115x rém igénytelen konstrukció bármilyen HEDT-hez képest, tapasztaltam én is. Bár kétségtelen, legalább működik.
(#47070) MasterDeeJay: És nyilván pontosan, műszerrel ki is mérted, hogy mennyit romlottak a foglalat elektronikai paraméterei, hogy ilyen erősen sugallod, hogy még mindig bírja.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #47005 üzenetére
Ezek szerint ha az északi sarkon tunningol az ember, akkor elég egy stock hűtő is az 5 ghz-hez
Különben 10K lenne a foglalatcsere, nagy nehezen elértem Cink Elek-et, akkor egy Deákból kijön a Rampage III
lamiki:
1. ide fáradj: [link]
2. Én visszavinném és az árából vennék egy batár Noctua léghűtést az apróról (múltkor láttam 17 ezerért is!), hasonlóan jól hűt, pluszba még sörre is jut
Nem szenvednék szivattyúkkal, tömítésekkel, csepegéssel, algákkal és takarítással, pluszba még veszélyes is a gépedre nézve, olyan fincsi zárlatot okoz ha elcsöppen, csak az szórakozzon ezzel, akinek két anyja van.
-
-
Laraxior
titán
válasz
jokeph #46978 üzenetére
Feldobtam az X58at ebayre, ha viszik, akkor szétszedem, addig a Z390 a szekrény tetején van. De dobtam már rá rendszert, szóval csak a CPUt kell kicserélni és mehet is... nah meg a millió játékot újrahúzni. Mondjuk a nagyobbakat már átdobtam másik SSDre, hogy ne kelljen mind a 70-80GB-ot lerántani.
Házba meg fene tudja mikor szerelem be, az egész vizet szét kell bombázni... meg VGAt is akarok cserélni, szóval egyelőre az asztalon marad majd -
válasz
jokeph #46952 üzenetére
A 5687-esek 5500Ft darabja.
Habár sikerült vennem egy 5680-ast 5300-ért szállítással de az csak egy darab, és nem hiszem hogy ilyen áron lenne még egy. Szóval lehet csereberélek.
Mivel dual rendszer ezért számolhatok 8 vs 12 maggal.
Mai játékok nem tudom hogy kihasználnák-e a 8-nál több magot, szerintem talán nem.
Így gondoltam hogy az x5687-es ésszerűbb a nagyobb órajel miatt hiába kevesebb a magszám. Jelenleg egy 1070Ti van a gépben, egyértelmű hogy sok sok játékban van cpu limit, így ezt szeretném minimalizálni. Tuning nincs így csak cserélgetni tudom. Arra sem jöttem rá hogyan lehet a turbóval játszani hogy több magon nagyobb szorzóval menjen. (gondolom nem lehet) -
Vesa
veterán
válasz
jokeph #46876 üzenetére
Az UEFI csak amiatt érdekes, hogy anélkül ugye nincs natív nVME boot. Bár bővítőkártyával megoldható az nVME SSD működtetése, de arról nem tudok, hogy bootolni is képes lenne az ilyen eszközzel.. Valaki?
SATA3, USB szintén megoldható kártyával, nekem is van egy a gépben, bár ha jobban belegondolok, semmire nem használom.Valójában imádom a 1366-ot mai napig, ezt a platformot nagyon eltalálták az a helyzet. Ugyanakkor ár/érték aránya egyre harmatosabb a 2011 miatt, így tulajdonképpen nem nagyon szól már semmi mellette, kivéve a platform direkt szeretetét. Ha jobban belegondolok, 6évet dolgoztam 1366-on, +2éve itthon is jó szolgálatot tesz még mindig, de munkára már léptem 2011-re mert rendernél jóval gyorsabb, játékra egyelőre még ez van befogva de szerintem a 2070-et nem fogja már kihajtani.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #46876 üzenetére
Egyetértek, jó ez még. Szerintem nekem még 2-3 évig meglesz, aztán meglátjuk.
Addigra már lesz olyan Ryzen, ami már tényleg annyira veri az LGA 1366-ost hogy öröm lesz nézni, na majd akkor.
Bár a 3000-es széria csábító, de addigra lesz 5000-es Ryzen is, mire cserélnék.
Nagyon off de megosztom, tudom fáradjak át az MSI laptop topikba: [link]
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #46872 üzenetére
Nekem is van még egy gépem, egy MSI GX 740 (javításra szorul, de hamarosan érkezik a donorgép, valószínűleg jó alaplap kell neki és karcmentes fedőlap, no meg egy töltő, akksit kaptam hozzá, de lehet már rossz (túlmerült lehet), nem tudom)
Core i5 460M-el és HD 5870M-el, a proci a kistesója a hathengeresnek, de ugyanolyan Westmere lényegében, még ha nem is annak hívják.
Képek (bővül az album idővel): [link]
Vesa: de miért járt el felette az idő? Kinél? Mire kell? Irodai munka? Zenehallgatás, filmézés? Arra jó.
Játék? Arra is jó. Majdnem olyan gyors mint egy Ryzen 1600-zas, arra pedig senki sem mondja hogy elavult, sőt a Ryzen 2600-zas sincs messze. Most rakok mellé Vega56-ost, jókat fogok gémelni rajta.
-
Vesa
veterán
válasz
jokeph #46872 üzenetére
Szeretem a 1366-ot, de tény, hogy eljárt felette az idő. Már csak 2db Z600 maradt, de ez innen már nem megy sehova, jó lesz emlékbe retrózni. Anno 1992 körül volt egy Supermicro, Dulal Pentium Pro lapom, de sajnos voltam olyan ökör, hogy eladtam. Most 2011 megy már inkább, de vettem egy új 2066-os lapot is, nem hasnzálom semmire, majd ha bezuhannak hozzá a Xeon árak, akkor előkapom. Addigra valszeg horror áron fognak menni a lapok, most is azok beszerzése jelent kihívást, CPU-t olcsón lehet venni.
-
válasz
jokeph #46759 üzenetére
Hála az égnek nem érdekelnek a mai játékok.
Csak technológiai szempontból érdekesnek találom hogy DX12 és szerencsére az egyre több magot használó játékok hogyan viszonyulnak egy ilyen őskövület géphez.
Inkább csak hobbiból rakom össze a gépeket, a hardver érdekel inkább. (most egy Tesla M2090-essel fogok szenvedni hogy vajon játékra lehet-e használni. 29USD volt, meg kínai noname fake GTX 1050-essel ha megérkezik ami ingyen volt)
A régi játékok meg már eleve jól futottak. Skyrimozok néha ahhoz meg bőven sok még moddolva is. (jó jó persze nem 8K moddokkal) -
Speed®
titán
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #46612 üzenetére
"Ez a platform, akkor takarékos ha ki van kapcsolva"
Ez mennyire igaz!Én is így tettem eme meleg nyári napokon, jelenleg is a notebookomról írok. Full terhelésen is csak kb. a tizede az asztali masina üresjárati fogyasztásának. Igencsak érezni 1-2 óra használat után.
A HT egyébként jelentősen javítja a hatékonyságot ellentétben a közhiedelemmel. Nem véletlen van i3-tól felfelé kb. minden notebook CPU-jukban is engedélyezve.
(#46613) Speed(R): Inkább azt mondanám, ennél nem sok rosszabb van.
És ami még fájó pont, hogy az üresjárati fogyasztás is igencsak magas, és mellé a normális órajelen járatott CPU is beránt nagyjából 100-150W-ot, ha jobban meg van terhelve.
Én a szoba hőfokán igencsak érzékeltem régebben, amíg egy i5 4690K-m volt 4,4ghz-en, a fűtőértéke sehol nem volt egy x58-as rendszerhez képest. Tapasztalataim szerint kb. csak a C6 segít ezen picit, azzal legalább minimális terhelésre nem ugrik 200W-ra a gép fogyasztása.... [link]
Úgy botrányos helyett már csak simán rossz a perf/watt arány. -
Speed®
titán
válasz
jokeph #46597 üzenetére
Különösebben nem akarom kimaxolni, majd a Bloodrage lesz erre.
Egyelőre megkerestem feszben az alját, 4GHz<1.2V LLCvel stabil,
1.175Von már elhasalt. Minden egyéb fesz alapon, ez 24/7re oké.
Gondolom van még a prociban, de ezt a lapot inkább kímélem ;p
RAM most vegyesvágott, 2x2133+1x1866, utóbbi kap párt majd.
Nem is foglalkoztam az OCjukkal itt, csak procira koncentráltam. -
válasz
jokeph #46597 üzenetére
P4 óta van flex mód. 4db-nál is! Tri chanell lesz az de azonos rankú ramok esetén az utolsó ram elérése lassabb lesz szerintem (lásd valamelyik nvidia gtxnél volt így)
Kivétel ha pl 4-4-2-2 az elrendezés mert akkor lehet max minden ram sebessége és teljes 3 csatornád van. (De rank is Rank 2-2-1-1 illene hogy legyen)
Kezdjük az elején:Westmere 3 csatornás, csatornánként 4 rankot kezel max órajelen (1333-1066 modeltől függően) de 8 rankot is képes csökkentett órajelen.
Ez azt jelenti hogy akár 12 ramslot is lehet egy procinak! (4 slot egy csatornára) De ez esetben single rank ramok kellenek ami értelmetlen.
Ezért szoktak inkább 1,2,3 slotot csatornánként.
Ideálisan 2 slot/csat. az optimális dual rank ramokkal.
Ramok rankját mindíg jelölik pl 2rx8 a második szám a bank az meg a ram mélysége.
Ennél a lapnál az egyik csatornának van egy plusz slotja ami lehet redundancia miatt is. Szervereknél lehet a plusz ram tartalék is mint raid rendszereknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brave
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged