Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 FE – fenséges méret
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
DPISTI00
üzenetére
Szia, legegyszerűbb az infrared vevő "szemét" kiforrasztani, ehhez hasonlóan szokott kinézni.
Ezt követően tuti nem reagál a távra.Ha ez túl radikális, akkor meg kell keresni a helyét, a Samsung itt mutatja, hogy melyik típusban hová teszi, de sok variáció nincs, szóval nem nagy ügy megtalálni letakarod, valaki nyomja a távot és így végigtapizod....
Ha megtaláltad és fekete a káva akkor egy fekete szigszalaggal én elé ragasztanék a kávára egy picurka fémlemezt, vagy valami ilyesmivel próbálkoznék hátha el tudom rontani a vevő érzékenységét annyira, amennyire kell úgy hogy azért valahogy kinézzen anélkül hogy szétszedném, persze hazudok, mert én szétszedném

-
priti
addikt
válasz
Kephamos
üzenetére
Lehetséges. Bár az túlzás, hogy nem képes...
HDMI 1.4a esetén FullHD felbontásnál nem érhető el a 120Hz-es 3D. Kizárólag sima HD-ben, 720p van 120Hz-es képfrissítésre lehetőség, viszont 24Hz-es frissítéssel lehet 1080p, tehát 3D filmet tudsz nézni FullHD-ben is ha előtte 24Hz-re állítod a lejátszót...
HDMI 1.4b kell minimum a FullHD, 1080p, 3D, 120Hz-hez, tehát a szemenként 60Hz-hez. Sajna ez van. Marad a DVI.A laptop egyébként is nagyon rossz ötlet 3D-re. Nagyon melegedős lesz. A hűtési lehetőségek korlátoltak és a VGA termelte hő miatti hőtágulás eredményeként csak idő kérdése, hogy valahol valami elrepedjen, ami abban nyilvánuil meg, hogy meghibásodik a gép és nem fogod tudni házilag javítani teljes mindegy hol van az a hajszálrepedés miatti elektromos szakadás. Sokban lesz.
Nem ajánlom csak ha nagyon sok pénzed van.Egyébként ha a laptop támogatja a kimenetén a dolgot meg lehet próbálni a monitor DVI bemenetét egy sima átalakítóval alakítani vagy olyan kábelt használni aminek az egyik vége DVI a másik meg az a csati ami a laptopon van, ezt nyilván nem teszteltem, de nem kizárt, hogy menni fog. A monitoron lévő HDMI-t én nem eröltetném a helyedben.
-
priti
addikt
válasz
Szergei
üzenetére
Azt ember meg nem mondja neked távolról, hogy egy már valami miatt kontaktos valaminek mikor kéne érintkezni meg mikor nem. Meg igazából semmi értelme találgatni, mert a DVI-on magad mondtad, hogy megy és annyira filléres dolog egy passzív átalakító hogy biztos hogy nem fogod az árában másképpen megoldatni senkivel, ha magad nem tudod megoldani a problémát.
Annak az átalakítónak az áráért egy szakember ma már fel sem kel, pláne ha még számlát is kell adni. Egy kb. 500Ft-os vacakról beszélünk egek szerelmére, teljesen felesleges rugózni rajta. Vegyél egyet, tedd rá és tojjál bele. -
priti
addikt
válasz
Szergei
üzenetére
A passzív átalakító csak huzalozás, szóval elég érdekes hogy csak azzal megy. Ellenben mindig a legegyszerűbb lehetőség szokott igaz lenni.
Ha találgatnom kéne, akkor nincsenek kötegelve a kábelek az asztalod alatt, minden megy össze-vissza rendetlenül és amiatt beleakadtál vagy megtapostad a DP kábelt miközben az be volt dugva a monitorba, nem bírta el a lábad súlyát a DP aljzat és mivel csak azon tört el a forrasztás, mert a kábel amibe beleakadtál csak azt tépte meg emiatt van, hogy most már csak a DVI jó a DP meg nem.
Megmozgattad a monitor felöli végén a DP kábelt? Nem lóg a DP aljzat? -
priti
addikt
válasz
Szergei
üzenetére
Szóval van két DP-DP kábeled amiből az egyiknél a végére teszel egy DP to DVI passzív átalakítót, mert a monitoron nincs DP.
Ezt az átalakítót használod amikor az EIZO DVI bemenetére dugod a VGA-t és úgy
"Viszont DVI-re átkötve megint normális képet ad a CS230, és semmi gond nincs"Akkó' mé' nem átalakítót vettél az aprón max ötszázé és miért új kábelt minimum háromszoros áron illetve mielőtt új kábelt vettél miért nem cserélted meg azt is használva a másik monitorét, miért csak az átalakítót tetted át?
Na mindegy, nem kell nekem mindent érteni.Egyébként nem ismerem a VGA-t, de lehet az van, hogy
When dual-mode chipset detects that a DVI or HDMI passive adapter is attached, it switches to DVI/HDMI
mode which uses the 4-lane main DisplayPort link and the AUX channel link to transmit 3 TMDS signals, a clock signal and Display Data Channel data/clock. -
priti
addikt
válasz
moonguru
üzenetére
A legegyszerűbb tesztelési módszer (persze tilos) a védőföld leragasztása szigszalaggal a lengő villásdugón majd úgy beledug a konnektorba.
Egyébként analóg átjátszás van, amikor jelentkezik nála a dolog, szóval simán lehet más is, összeszed valamit. Azt írja átalakítóval az analóg pineken lévő jelet veszi csak le a DVI-ról és DSUB-ra teszi, amikor hiba van. Nem tuti, hogy földhurok, lehet pont az átalakító miatt is, de semeddig nem tart leragasztani a tápkábeleket egyesével, hogy kiderüljön.
-
priti
addikt
válasz
Csabahun
üzenetére
Arra tekintettel, hogy a burkolat nyomkodása segít neked szerintem a panel saját kerete ideális helyen igyekszik tartani mindent, tehát nem közvetlenül a panel összeszerelésével vagy anyaghasználatával lesz a gond, hanem a burkolatéval. Valszeg kifogtatok egy rossz beszállítót, aki egy pontatlanul fröccsöntött vackot szállított le és mivel körbe összepattanós szokott lenni a műanyag sokat nem lehet házilag tenni vele ha pontatlan a mérete. Az elérhető csavarokon lehet picit lazítani, de magának a panelkeretnek a meglazítása csak rontani fog a helyzeten mert ha az mozdul csak rossz irányba tud mozdulni, mert minden irány rossz. Szóval jobban szétszedni szerintem emiatt nem érdemes.
Garival meg pláne nem. Nem tudom mire vársz, de szerintem nem vagy ép. Azonnal cseréltesd ha garis. Csak rosszabb lehet. Jobb nem lesz. -
priti
addikt
válasz
xPraetoriaNx
üzenetére
Ezt az érintkezési hibát gyakran okozza gyártási, de összeszerelési hiba is, vagy például fali tartó csavarjainak házilag rossz sorrendben történő túlhúzása. Sajnos gyakran a fröccsöntés pontatlan, de így vagy úgy az eredmény az, hogy a panel megfeszül egy csavarkötés miatt ami csak azért jöhet létre, mert meghajolni képes a műanyag keret. Kvázi méretre hajlik a burkolat a csavar miatt így a panelre ható erők (amiknek nem kéne létezni sem) meg utána nyúzzák szerencsétlen panelt majd egy idő után a panel feladja és maga is megmozdul, ami érintkezési problémákban mutatkozik meg. Próbáld meg ha már nem garis, hogy a talp alatti csavarokat egy picit meglazítod. Ne csavard ki, csak icipicit, mondjuk egy fordulatot lazíts rajtuk. Pénzbe nem kerül és ha szerencséd van talán segít abban, hogy jó irányba mozduljon.
Írták lejjebb is, hogy érdemes lehet picit megkocogtatni, nyomogatni a burkolatot, hátha mozog még annyit, hogy újra érintkezzen a panel rendesen. -
priti
addikt
válasz
hcs0924
üzenetére
Egek szerelmére, fogod és rádugod a monitort egy másik gépre. Ennyi. Most ezen mit kell ennyit rugózni?
Ha azzal a géppel jó a kép akkor az alaplapod aljzata kontaktos és nem a kábel amit beledugsz.
Ha a másik géppel sem jó a kép, akkor viszont tuti hogy vagy a kábel vagy monitor a hibás. Ha kábelt cseréltél marad a monitor. Józan paraszti ész. -
priti
addikt
Elektronikához értő, asztali monitorokkal sokat foglalkozó embertől kérdezném:
Az történt, hogy egy Samsung 940T-ből valaki kivette a gyári Samsung PVA panelt és betett a helyére egy P-MVA panelt az eredeti inverter megtartásával. Konkrétan egy LTM190E4-L31 helyére került egy M190EG01 és mivel utóbbinak az AU Optronics a gyártója és nem a Samsung ezért tök más specifikumai vannak, így a Samsung PVA-jához méretezett gyári inverterrel világít az összes ccfl mint a disznó.
Hozzám már így került és mivel 3db monitort vettem és csak az egyik ilyen gondoltam rá, hogy valamit megteszek vele, ha ocón kijövök. Egy Samsung PVA panel beszerzése lenne az ideális, de ilyen 1280x1024-es képarányú 19”-os panelből PVA-t vadászni… és még olcsó is legyen… szóval esetleg inverter oldalról talán egyszerűbb lenne megközelíteni a dolgot.Nem tudja valaki, hogy ehhez az M190EG01 (v.0) típusú panelhez milyen inverter ideális?
[lEzekből a monitorokbólL] származó bontott invertere eladó valakinek esetleg?
-
priti
addikt
Attól függ hogyan szeretnéd használni. Ha elég az, hogy mindkét monitoron ugyanaz van, akkor elég a HDMI switch kimenetére rádugni egy filléres splittert. Ha kiterjesztett asztal módban szeretnéd használni a két monitort, akkor lehet kapni erre alkalmas splittert is ami egy monitorként mutatja a két monitort, tehát a gépen elérhetővé teszi a dubla felbontás kiválasztását, viszont itt szerintem gebasz lehet, mert a HDMI switch amit használsz nem biztos, hogy támogatja a két monitor összeadódott felbontása képezte adatsűrűséget, tehát ha rádugsz a kimenetére egy ilyen aktív cuccot sem biztos hogy lesz kép FullHD felbontás felett...
-
priti
addikt
válasz
kasa85
üzenetére
Nem vagy te egy kicsit bunkó? Vagy te fizettél, hogy válaszoljanak neked? (Mert én nem kaptam pénzt.) Nem személyeskedésnek írtad. Én sem annak írtam, hanem neked, de már megbántam. Írjon neked, akinek 6 anyja van. Gondolom már ismernek, azért nem ír senki. Amúgy iszol te eleget? …háhht veled mi van? Veled valami van.
-
priti
addikt
válasz
kasa85
üzenetére
Szerintem a TV topicjában kérdezd meg. Akinek van ilyen típusú TV-je megmondja nála mit mutat, mekkora az után húzás nála stb. Most itt mit mondjon az, aki olvassa amit írsz? Ez egy hibákkal foglalkozó topic. Ráadásul monitoros. Értesz, felteszed a kérdést, hogy most mit tegyél, ha neked nem tetszik a hibátlan tévédnek egy tulajdonsága? Vazeg vegyél másféle TV-t

-
priti
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Hálás köszönet.
Notebook kijelzőket szereltem sokat, desktop nem vagyok járatos egy két öreg elko kivágását leszámítva. A burkolatot ismerem, azzal nem lesz gond. Szedtem már ilyen burkolatot szét elko miatt, az egy TN paneles 1600x1200-as samu volt 20"-os, de a burkolat tökugyanez . Van valami amire esetleg tudok figyelni?Úgy értem azt látom, hogy itt sem sok választási lehetőség van. Tehát adott méretben van ami van, aztán hogy az esetleg kékesebb cső, sárgásabb vagy milyen az majd kiderül. Így viszont hogy másik monitor van mellette hiába cserélem ki az összes csövet az sem elég, ha a másik monitorban lévő gyárival nem stimmel a színe.
Max azt lehet még, hogy mindhárom monitorban cserélem mindet, hogy tutira stimmeljen.
Még nem szedtem szét hány cső van ezekben, nincs akkora mázlim, hogy csak a két oldalán van mi? -
priti
addikt
Hello!
Vettem 3db öreg Samut bohóckodni. (940T) az egyik fehéregyensúlya oda van. R-G-B beállítás a középsőn és a jobbon 50-50-50 a bal oldalin viszont 62-50-50 és nagyjából így egyforma a három.
A másik tünet, hogy az invertere is jobban fűt a bal oldalinak, mint a másik kettőnek, burkolaton keresztül érzem szóval szerintem vaddisznó ccfl-t cserélt és beletett egy tök más típusú csövet, a következő ami elpusztul az inverter lesz. Nem elég, hogy más színű fehér csövet tett bele, mint a gyári még jobban is világít, de mint a veszedelem a fekete az szürke kb., szóval ezt kukáznám belőle, nem várnám meg, hogy vége legyen az inverternek.Privátban tudna mondani valaki egy helyet, ahonnan lehet jóféle csövet venni ilyen 19”-os cucchoz, hogy ne legyek rajta a hosszú cicin?
-
priti
addikt
válasz
hpeter810
üzenetére
Miután elsötétül elsőre utána már nekem is csak pár másodpercig megy, de ha cső lenne sem lenne logikus, hogy először megy 5 percet. Úgy látszik senkinek nincs ötlete.
Jááj, ez a régi szar 17"-os TFT tipikusan az az árfekvés, hogy szervízbe nem, mert az minimum 4k+utazási költség sokszor kétszer 6-8k-ért meg már lehet kapni működőt használtan ebben a méretben, amit csak át kell venni, mert idehozza az eladó aki meg már szabadulna tőle és nem kell a saját szart címre vinni aztán visszamenni érte. -
priti
addikt
A táppanelen új kondikkal is ugyanaz. Hidegen bekapcsolva megy úgy 5 percig tökéletesen, aztán elfeketedik a kép és utána melegen már csak pár másodpercig megy minden ki-be-kapcsolás után tökéletesen és újra elfeketedik.
Leveszi a háttérvilágítást is, mintha totál kikapcsolna, de a power led kék marad. (alvásnál sárga) -
priti
addikt
Xerox 17" TFT monitor azt csinálja, hogy magától elfeketedik a kép, nem kapcsol ki, nem megy aludni sem, továbbra is kék a led, mintha kapna jelet, csak tök fekete lesz a kép, halványan sem látni semmit, szóval nem tűnik inverter hibának. Ha kikapcsolom a mikrokapcsolóval majd újra be, akkor megint van kép és minden tökéletes pár másodpercig, majd újra elfeketedik magától. Tehát áramtalanítás nélküli ki-be kapcsoláskor jó pár másodpercig. A tápon a kondikat most cserélem, mert púpos volt egyik-másik, más egyéb szerintetek? Biztos valami típushiba, de én az életben Xerox közelében nem voltam soha. Egy ismerős tanáremberé, remélem tudok neki segíteni, mert szeretnék. Mi szokott ilyet csinálni?
-
priti
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Ezt nem tudom helyette eldönteni. Én annyit tudok tenni, hogy megírom neki, hogy van valaki aki szívesen megjavítja valamennyi garanciával, szóval nem kókler ez és ez a telszáma, postázhatod is neki ide és ide, szóval szállítani sem kell, visszaküldi ha kész van...Ha ez se elég jó, akkor nem lehet segíteni.
-
priti
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Ezzel kezdtem, csak az a baj, hogy helyben dolgozik és nincs autója, szóval BP-re nem fogja hozni, nekem kéne még akkor is ha ő fizeti a költségeket, de én ezt bazira nem szeretném és asszem hogy tudom kihez viszi, ha én elhajtom és jajj... ahhoz képest én mester vagyok
Gondoltam adok a monitornak egy utolsó esélyt ha már engem kiszolgált, de most hogy mondod hogy pattintós... hát lehet pihentetem itt pár napig aztán majd azt mondom hogy szétszedtem. Túl sok notit szereltem, már csömöröm van ezektől a műanyag szaroktól, imádják ezeket a füleket és egyik másik műanyag olyan undorító lesz az első 5 év után. Kiszárad vagy én nem tudom, de mint a nápolyi, az utolsó r61i-nek az egész alja mint a pókháló végig hajszálrepedve, de mindenhol. Fújj, látni nem bírom, most kell egy kis szünet. -
priti
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Nahh, faca, imádom, amikor nem tudom hol pattan.
Persze, az világos, hogy nem jó bele, csak barterre gondoltam, hogy adok valakinek egyet ellenszolgáltatásképpen ha úgy alakul, hogy az kéne. Ahogy néztem az apróban a notiinverterek is hasonló árban mozognak. Igazából van mire költenem, meg van elég programom, de az még beleférne, hogy otthon bedobom a tatyóba az invertert amiből van több is és találkozom valakivel útközben és cserélünk.
Aki ebben témázik úgyis tudja mi a jó nekem bele, az meg hogy javított e amit ad pont nem érdekel. Tökmindegy hogy gyári e a nyákon minden vagy nem, még jobb is ha nem, mert a normális emberek még kajdibb helyettesítőket használnak, mint a gyártó, de hogy most alkatrészért elmásszak a boltig, akkor persze pont nem lesz olyan trafó és akkor másszak vissza ekkor meg akkor, visszamászom, elhozom, beteszem és kiderül hogy kell még fet is meg hopp ez a kondi rittig nem fér el, amikor össze akarom rakni akkor azért megint vissza és mindezt egy kösziért, á biztos nem. Ötezerér' se. Ha mákja lesz, akkor lesz cuccom hozzá. Ha nagy mákja lesz, de ennyi. -
priti
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Köszi, akkor belekukkantok. Most érdemben ennél többet nemtok mondani, mert még nem láttam, csak fészen mesélte, hogy mi újság van. Gondoltam rá, hogy megkérdezem nagyon halványan látszik e a kép, de nőből van, szóval inkább hagytam, csak félrevezetne.
Táp oldala még csak-csak, de inverteren a trafó gyakran szokott zárlatba menni? Mert az tuti nincs és tuti nem veszek.
Tényleg van itt amúgy valaki, aki komplett noti inverterért adna egy olyat, ami jó egy ilyen asztali szarba? Notihoz valóból van egy pár itthon csak emiatt kérdezem. Amíg pénzbe nem kerül segítek neki, de én egy vasat nem adok alkatrészért, épp elég, hogy ingyen szívok vele. Még nem szedtem szét asztalit, remélem ez a Samsung nem ilyen pattintós szar, hogy két órát kelljen vele copakodni...
Minek adtam oda ismerősnek
jajj Istenem másfél éve, de rögtön engem talál meg ha bexarik, mert én megcsináltam a notijukat és akkor én rögtön mindenhez értek, persze, világos és akkor majd ő elhozza nekem, háhht én meg be nem cipelem BP-re gyalog, szóval ha nem jövök rá mi kell bele, vagy ha nincs otthon ami kell bele, akkor így járt.
Mondtam neki, hogy van itt ember a Soroksárin, de neki az messze van. Most még mit kellene tennem? Ha nem, nem. -
priti
addikt
válasz
Whaazzup
üzenetére
Szia!
Ilyen monitort javítottál már? Ilyen monitorom volt régen, és most írt a csaj, akinek eladtam annó, hogy beszart. Azt mondja állandóan kikapcsolta a mikrokapcsolóval, amikor nem használta és az utóbbi időben, volt hogy nem kapcsolt vissza, hanem miután megnyomta a mikrokapcsolót várni kellett perceket mire megjött a kép, ezt nem teljesen értem, de mindegy. Azt mondja úgy tojt be, hogy hátul áramtalanította a főkapcsolóval, mert nem reagált semmire majd visszakapcsolta és csak villog a led rajta, kép nincs.
Költeni persze nem akar, de "légyszi nézd meg" van, szóval gondoltam kicserélem neki a kondikat hátha, de ha szerinted semmi értelme, akkor hagyom a fenébe. Náluk szilvesztereztem, szóval tessék-lássék valamit csak csinálnom kéne, de most én nem fogok neki alkatrészt venni. Kondi még tán lesz itthon, ha csak az kell...
Köszi a tanácsot előre is
-
priti
addikt
Pusztúl egy 20"-os TFT monitor.
Adott egy Samsung TFT, ami szépen megy.
A PC elalszik, a monitor lemegy készenlétbe. Gép felkel, monitoron nincs kép csak marha halványan, mintha nem lenne inverter aztán erősödik, majd villan egyet-kettőt és utána jó, de ez van hogy negyed óra, szóval már gázos.
Ez lehet egyszerű kondigond, szóval még az inverter előtt van a gond a monitorban a tápkörön vagy az inverter maga haldoklik így? Mennyire ismerős/gyakori ez a hiba? -
priti
addikt
Ez a legjobb driver 6870-hez. Ez az utcsó a hetes sorozat előtt. Ha ezzel is gáz van akkor valami hardveres gubanc lesz szerintem. (I Agree-re kattintva már töltheted is)
-
priti
addikt
Ennél mélyebben érdekelne. Ezeken az üveglapos kijelzőkön nincs véletlenül a panel meg a lap között valami fólia? Nem az van ennek a háttérben? A kép alsó részén ahol színtől függetlenül látható hogy magasabb a fényerő illetve jobban átjön a háttérvilágítás, látószögön kívülről ha ránézel, például föléhajolva akkor szivárványszín pompázik a sérült területen, nagyon úgy néz ki, mintha egy fólia válna láthatóvá. Nincs valami mélyvizes szakmai topicja a paneleknek? Szeretném érteni, hogy mi az amit látok. Mert ez a "foltos kijelző" szervízes szleng mindent egy kalap alá vesz.
Nem egy panaszt olvastam fórumokban ami foltosságról szólt és esküdtek a tulajok, hogy nem érte ütés a panelt.
Olvastam olyat, hogy van ami eltűnik idővel van ami nem.
Járnak itt olyanok akik dolgoznak/dolgoztak gyártásban? Vagy ez nem mélyvizes topic?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hálás köszönet.

jajj Istenem másfél éve, de rögtön engem talál meg ha bexarik, mert én megcsináltam a notijukat és akkor én rögtön mindenhez értek, persze, világos és akkor majd ő elhozza nekem, háhht én meg be nem cipelem BP-re gyalog, szóval ha nem jövök rá mi kell bele, vagy ha nincs otthon ami kell bele, akkor így járt.
Olvastam olyat, hogy van ami eltűnik idővel van ami nem.