Új hozzászólás Aktív témák
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Nem feltétlenül monitorhiba, de ahhoz köthető jelenség miatt kérdeznék, sajnos a VGA topikokban nem kaptam választ.
Amióta 21:9-es monitorra váltottam, videók és játékok esetén sokszor felvillan egy kékes árnyalat egy pillanatra olyankor, amikor mondjuk teljes képernyőre váltok, vagy, ha eltűnik a Youtube lejátszó sávja alulról, illetve, ha mondjuk kilépek egy játék menüjébe.
Érdekesség, hogy ha pl.: duplikálom a gép képét a TV-re (ilyenkor a monitor is 16:9-re vált), olyankor nem jelentkezik ez a probléma, tehát valahol a képarány és felbontás változásában keresendő a gond.
A VGA egy R9 280X, nem hiszem, hogy gondot kéne okoznia a kihajtásnak. A monitor gyári HDMI kábelét használom, és többször újratelepítettem már a Catalyst-ot is. Böngészés és asztali feladatok estén nincs semmi probléma, csak játék és videó esetén, és csak annak a képét érinti (tehát pl Youtube videónál a böngésző nem villan fel, csak a videó ablak).
Előre is köszönök bármilyen segítséget!
(#19824) mh197: Bocsi, nem válasz akart lenni.
-
Somydemy
senior tag
hali.
úgy néz ki, én valszinü megtaláltam , hogy mi a gond.Furcsa modon bármilyen felbontásba rakom, mindig azt irlya ki amit ténleg beállitottamaz OSD menübe az információ, de egyedül ha a nativ felbontásba rakom 1680x1050, akkor 1400x1050 ir ki a monitor OSD menüben az információra.
találkozott valaki ilyennel????
-
mh197
őstag
Igen, tudom végre mi az ami elveszik egy 3 méteres árnyékolt kábelen!
Az E-EDID jel. De miért veszik ez el???
A gép sehogy sem tudja érzékelni az E-EDID jelet, ha 1,8 méternél hosszabb kábellel kötöm össze a monitort meg a gépet?
Megoldás lehetne az, ha DVI kábelt használnék, és a monitor bemeneténél lenne a fordító ?
Tud valaki olyan 3 méteres kábelről, ahol az E-EDID jel megmarad a gép számára?
Eddig már két darab gyári 1,8 méteres gyári monitor kábelt próbáltam, azoknál mindnél megy az E-EDID jel. A hosszabb 3 méteresen meg nem megy át. Nem értem..,.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest