- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
DopeBob #18891 üzenetére
Nekem Bosch van, elégedett vagyok vele.
Azt érdemes tudni, hogy
1. A lombszívók dió, gesztenye, füge, és hasonló levelek összeszedésére - amiknek vastag száruk van - nem alkalmasak, mert nagyon sűrűn eltömődnek és lehet szétszedni kitisztítani.
2. Célszerű a leveleket először lombseprűvel összehúzni, kisebb kupacokra a nagyját, mert ha minden cm2-en végig akarsz porszívózni az életedet is elunod.
3. Jobb, ha ritkásan, de marad levél a földön, mert a giliszták azokat húzzák be télire tápláléknak. És ha normális talajéletet akarsz akkor nem árt ha nem dögleszted éhen őket. -
Rive
veterán
válasz
DopeBob #18891 üzenetére
...aprítós lombszívó ... fűről összeszedni a leveleket..
Mótvá, de ígérem, minden szezonban lesz is: az egészséges talajélet egyik feltétele, hogy a gilisztáknak ősszel legyen mit lehúzkodni magukhoz télire spájzolni az altalajba.
A szépen kitakarított gyep, apróra felszedett lomb öli a talajéletet. A gyepnek meg - nem, ősszel és télen már nem annyira fontos a folyamatos teli nap.
A szecskázott lomb ilyenkor egy-két hét alatt egyszerűen eltűnik a fű közül. -
H-Zol
senior tag
válasz
DopeBob #12868 üzenetére
Én is gyümölcs fa ügyben olvasgatok , ezt nézegettem !
Jofela R
Foto Artevos
Új német nemesítésű szilva, a Jojo és a Felsina keresztezéséből választották ki, abszolút sarka-rezisztens, egyesíti a Jojo szuper vírus ellenállóságát és a Felsina jó ízét, mérete 32-40gramm, cukor tartalma nagyon magas, 20,5–23,3 % a Brix értéke .A fajta kevéssé hajlamos a monília fertőzésre és rezisztens a hőségre. Kései virágzása fagytűrővé teszi.
Érésideje:augusztus végéről szeptember végéig, a Besztercei idejében
Porzói:öntermékeny -
zolee0307
őstag
válasz
DopeBob #12868 üzenetére
Penyigei nem tudom, tájfajta, ellenálló. Háztájiba szerintem jó.
Ezen a két oldalon találsz egyébként több tájfajtát, illetve rezisztens fajtákat. [link] [link]
Egyébként attól, hogy egy fajta ellenálló/toleráns/rezisztens, még kell védekezni más kórokozó (pl. gomba, baktérium) és kártevő (szilvadarázs a jelentősebb kártevője) ellen. A német top és jo sorozat jellemzően szilvahimlő/sharka vírus ellen rezisztens, toleráns, gomba és baktériumos betegségek ugyanúgy károsíthatják.
Érdemes utána kérdezni egyébként, hogy helyben milyen fák vannak, hogy teremnek, mennyire egészségesek és olyat ültetni.
De vannak jó bio szerek pl.: [link] Bár nem olcsók. Mechanikai védekezés is megoldható kártevők ellen, pl.: sárga lapok, feromon csapda, enyvszalag a törzsre. Plusz te is tudsz otthon csinálni növényi leveket permetezésre, beöntözésre.
De egy bio sosem lesz olyan, mint egy "vegyszeres".
-
v-man
őstag
válasz
DopeBob #12876 üzenetére
Hát akkor a Fosóka (myrobalan) kb ami biztosan ajánlható, nagyon szép amikor virágzik, a termése viszont nem egy nagy kulináris élvezet, de anyukám szokott belőle lekvárt is csinálni, az kifejezetten jó, ellenben eléggé munkaigényes (mivel apró és nem is magvaváló a termés).
Lemosó mellett talán még beprobalható a veres szilva, vagy a penyigei/nem tudom szilva, szintén nyomtatják a bio oldalakon a német nemesítésű top sorozatot (pl top taste) mint szuper ellenálló stb, de kérdés abból mennyi a marketing és mennyi a valóság...
Amit látni itt a környéken, a besztercei permetezés nélkül teljesen halálán, mire beérne lehullik az a kevés is ami megmaradna.Én a Stanley ízét nagyon szeretem, de az is igényli a permetezést, pálinka főzéssel foglalkozó ismerős nagyon dicséri a Cacanskát, de az se nagyon ajánlható permetezés nélkül.
Ez egy jó kis fajta leírás a szilvákról, röviden
[link] -
User_2
tag
válasz
DopeBob #12868 üzenetére
vízre van szüksége,
homokos talajon számíthatsz évi 3 szem termésre.
20év múlva, ha megéri azt a kort és megerősödött a gyökere, leszedhetsz róla akár 15 kg szilvát is.
ugyanakkor az teljesen igaz, hogy ha el se ülteted akkor egész biztosan csekély termést ad.az 50 éves szilvafám ha nem locsolom az évnek abban a kritikus szakaszában - ez kb 2-3 hét- az összes termést eldobja. azaz nagyon pontos odafigyelést kíván.
ez tipikusan idevaló ősi meghatározhatatlan fajtájú szilva, mint mindenkié az utcában. ma már nem elegendő az az eső a szilvának, ami korábban elegendő volt.valami olyannal próbálkozz, ami kevesebb vízzel is beéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Baby design smart sportbabakocsi
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged