- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
Chris0321 #9448 üzenetére
jelenleg ha valaki benéz valamit, ... és ráhajt a betondarabjaidra ... Ahhoz pedig túl drágák ... az autoalkatrészek... , hogy ezt kockáztassam.
Értem amit mondasz, ezek csak jótanácsok tőlünk. Rakd végig valami párszáz forintos örökzölddel, aki érit, miért rakod oda, az nem fog rámenni, aki meg nem veszi észre és rámegy, az meg nem akarja rajtad behajtani a kárt. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Chris0321 #9444 üzenetére
Baromira balesetveszélyes csak azért kérdezem. Egyszer úgy jártam, hogy a szembejövő nem akart lehúzódni annak ellenére, hogy neki lett volna rá lehetősége, mert ott volt egy széles bejáró. Így igaz, hogy nem mentem gyorsan, de nagy fékezés árán tudtam volna megállni, illetve számítottam rá, hogy a szembejövő félre fog állni. Szóval rá kellett hajtanom a jobb oldalt sorba lerakott gumiabroncsból kirakott virágágyásra. Ha kő lett volna nagy bajban lettem volna. Közútkezelő a környékünkön el szokta dobálni ezeket a kő lezárásokat. A kátyúba közben meg beleesnek, de ez már más tészta.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Chris0321 #9433 üzenetére
Lehet, hogy most javultak, nem tudom, de az utóbbi években katasztrófa volt a kiszállítás (ha nem hívom őket egy ígéretet sem tartottak volna be, majd 2 hónap csúszás), a kommunikáció (össze-vissza hazudozás és még nekik állt feljebb), a facsemeték minősége (girbe-gurba gyümölcsfák, ilyeneket, ha 500 forintért adják is ott hagytam volna).
-
Stylewars_kp
őstag
-
AssAssynn
addikt
válasz
Chris0321 #9125 üzenetére
Nagyon rosszul látod a helyzetet. Pont a termelő a leginkább kiszolgáltatott, aki a legtöbb munkát teszi a termelési folyamatba, és a legkevesebb hasznot húzza. Ráadásul az árat se igazán tudja meghatározni, mert a kereskedők kartelleznek, és ha valaki drágábban adná, egyszerűen hagyják, hogy rárohadjon és belekényszerítik a minimálisan alacsony árakba. A legtöbb termelő azért csinálja még, mert ehhez ért, ezt tudja csinálni, stb. Az új generációból nem is sokat választják a termelői hivatást. Nem sokára az lesz, hogy néhány nagy cég csinálja majd csak, mellette csekély házi termelő. Na akkor majd meg is látjuk az árakon, hogy milyen magasak lesznek, a minőség meg a béka feneke alá csökken.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Pont nem ez történik, hanem az évek óta tartó infláció mindenkit súlyt, kivéve a kereskedőket, mert, amikor a beszállító (termelő, őstermelő, stb.) drágábban ad valamit, pl. 10%-al, mert megemelkedtek a költségei 15%-al, (ekkor a termelő benyelt ugye 5%-ot), a kereskedő nem nyel be ebből semmit, hanem a megemeli az árat 15%-al és így teszi a végfelhasználó elé, mert, ő nem akar rosszabbul élni, hát neki is drágább lett az élet ...
És ez így megy félévente, a kereskedő nem akar érezni semmit a válságból és egyelőre ki is tudja magát húzni belőle. -
H-Zol
senior tag
válasz
Egy kicsit félre érthető voltam az őstermelő tág fogalom , mert mi is ős termelői kiskönyvel csináljuk a mezőgazdaságot .
A zöldség áru itt is az egekben , de a gabona az más , itt nem mi mondjuk meg , hogy mennyiért adjuk, hanem sajnos nekünk mondják meg , hogy mennyit adnak érte
Nekünk mindenki megmond mindent , hogy mennyi a vetőmag, vegyszerek , alkatrész stb és még a felvásárlási árat is ők szabják meg, na meg a sok uniós szarság , zöldítés , jövőről parlagon hagyás stb .
Ez az irányított mezőgazdaság !! -
eldoble
aktív tag
válasz
Chris0321 #8937 üzenetére
Van oszlopos leylandi is, de a normált is olyan szélességűre vágod, amilyenre akarod, (én pont most metszettem meg egy párat, hogy ne legyenek olyan széles kitarjedésűek, majd esetleg teszek képet, de féltem én is levágni a szép, egészséges végeket, de nagyon rendezett, ápolt hatást keltenek így körbe metszve).
-
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Chris0321 #8921 üzenetére
Széleskörű tapasztalatom még nincs a leylandival, mert egy éve vettem őket olyan 80-100 cm-es méretben, de eddig mind a 12 db megmaradt és láthatóan jól is érzik magukat.
Eddig kb. 60-70 cm-t nőttek, de ehhez mondjuk megkaptak mindent, az örökzöld ültetőföldtől az örökzöld szerves tápon keresztül a bőséges öntözésig. Jelen állás szerint még 2-3 év, és tökéletes sövény lesz belőlük. Aztán, hogy hosszú távon is beválnak-e, az majd idővel kiderül.
Az első 3-4 évben, különösen aszályos nyarakon oda kell rájuk figyelni nehogy kiszáradjanak, de később állítólag már viszonylag jól bírják. Persze sivatagi növények nem lesznek idősebb korukban sem.
-
Orlin
addikt
válasz
Chris0321 #8443 üzenetére
Körte, cseresznye "sudaras" metszés.
Őszibarack "nyitott" koronaforma.
Én így szoktam... -
Orlin
addikt
válasz
Chris0321 #8441 üzenetére
Szia!
Milyen fák?Mert fajtánként másképp lehet őket metszeni.
Youtube-on van rengeteg videó a témában.
Pl Kosztka Ernő sok hasznosat mond és mutat. -
Rive
veterán
válasz
Chris0321 #6907 üzenetére
Mi a baj a tujával?
A páraigénnyel kapcsolatban az a fő gond, hogy a közvélekedéssel ellentétben ez nem elégíthető ki öntözéssel, tehát a forró nyári napokon hiába öntözzük fokozottan tujánkat, a párás környezetet ezzel nem fogjuk tudni megteremteni.
Mentsük meg a tujákat!
Hosszabb száraz idő esetén heti egy alkalommal a növények tövétől számított 1-m-es körben négyzetméterenként 60 l vízzel öntözzük be a tujákat. Esténként a lombjukat párásító öntözéssel frissítsük, legalább minden második nap.
Ha tudod, mit kell keresni, akkor meglesz az.
Fő gond, hogy egy rakat kertészet ugye csak örül, ha több tuja fogy -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged