Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hulp01
senior tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Az szép.
Azért annyit halkan megjegyeznék, hogy szupersportautók között sem tudsz olyan árat adni, amiért ne vennék meg őket. Csak kellően jól kell meghatároznod a céközönséget és a legyártandó mennyiséget. Szóval az, hogy ez mind elfogyott, még nem jelent sokat. Mekkora darabszámot jelent ez? De értem, amit írsz és ezt én is írtam korábban, hogy nekik relative kevésbé drága, mint nekünk, de azért ott sem tömegtermék. -
repvez
addikt
igen ilyenem van igaz nekem már romokban mert már kétszer nekiáltam USB-siteni és az elektronikát kikukáztam belöle, csak mindig közbejött valami és mire befejeztem volna az elsöt addigra a usb panel gyártása megszunt, most van egy uj project amit elkezdtem, de ha ezt a baset-t választanám akkor lehet ez is modositani kéne.
és sajnos idöm snincs most folytatni pedig jó lenne.Én innen probáltam az MMjoy converziot andrio micro USB panel converziót igy uj életet lehet bele lehelni és minden gomb és pontméter ujra müködik a legujabb játékokkal is és még gomb kombót is lehet hozzá gyártani, sőt még mód váltót is amivel megduplázható a gombok funkciója.
KB 10k-ból beszerezhető hozá minden és márcsak forrasztani kell egy kicsit
Csak egyedül arra nem jöttem rá, hogy a radirfejes egér emulátort a gázkaton hogyan tudnám kicserélni a cougarhoz hasonló micro joyra és microkapcsolora, mert a ps3as kontroler nem fér bele rendesen.
-
hulp01
senior tag
Drága ez már tőlünk nyugatabbra is. Való igaz, hogy kevésbé húsba vágó, mint nálunk, de azért 1000 EUR-t kiadni egy ennyire specializált eszközre ott sem számít hétköznapinak. Persze aki ilyet vesz, az elhivatott szimulátoros, és sokkal többet is hajlandó áldozni kedvenc hobbijára. Persze ha 10 évig gond nélkül húzzák ezek a termékek, akkor megéri egyszer többet rááldozni.
-
Vesa
Topikgazda
Mert akkor lenne legalább egy ember, akinek még van egy F16 FLCS/TQS páros hazánkban, rajtam kívül.

Szegény ott porosodik a polcon, nem jó már semmire. Eleve game portos, bár léteznek konverterek, csak nem igazán találtam még olyat, ami minden gombot és funkciót képes lenne kezelni...Imádtam ezt a vezérlőt, kb. 1994-95 körül vettem, horror áron. -
repvez
addikt
én is gondolkodom rajta, hogy egy base részt kéne vennem, csak nekem egy muanyag TM F16FÉCS és TQS-em van és annak a markolatát kéne rámüteni.
ÉS az ugye még nem leszedhető mint a cougaré, tehát egy átalakitó is kéne oda a markolatba ,meg még talán a gombokat is ujra kéne forrasztani hozzá.
Ehhez van valakinek leirása , hogy a cougarhoz milyen bekötésbe kéne a gombokat megcsinálni, hogy jó legyen a basehoz is? -
Vesa
Topikgazda
válasz
kraven54
üzenetére
Köszönjük az infót és a tapasztalatok megosztását! Nem sok embernek van itthon Virpil, minden ilyen gyakorati tapasztalat jól jön. Mondjuk szoktam olvasgatni külföldi véleményeket is, de jó látni, hogy itthon is terjed a márka. Ha nem is tökéletesek a termékek, mindenképpen a jobbak közé tartoznak.
-
kraven54
aktív tag
Nekem a 2 Deltából az 1ik analog stick-je elég siralmas volt. Szét kellett szednem megcsiszolni mert beragadt 1ik irányba. A fórumon is olvastam/láttam leesett gombokat, letört ravaszt, egyik SC-s kollégának pedig a nyák elfüstölt ahol az usb-hez kapcsolódik. Hozzáteszem nem tudom hányból. De még igy is örülök, hogy megvettem, mert a base szerintem hibátlan és örök (szétszedtem azt is és nem láttam semmit ami tönkremehet) a grip-en van mit csiszolni. De élmény vele az irányítás a warthoghoz képest pl.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
m0h0senator
üzenetére
Pontosan így van!
kraven54
Na igen, Virpil még viszonylag új játékos a piacon, de az alkalmazott anyagokra tekintettel, legalább is bizakodni bizonyosan lehet a minőséget illetően. Bár a fröccsöntés nem 100-as, látni néhány videóban, hogy itt-ott nem teljesen pontos, vagy kicsit sorjás a műanyag. Elektronikáról nincs infóm, gombok élettartama is kérdéses, a fémszerkezet viszont strapabírónak tűnik. -
kraven54
aktív tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Virpilnél a tartóst még nem merem kijelenteni

-
BoB
veterán
Nyáron jön a Virpil F-14 replika grip-je.

-
Sgt. Chris
aktív tag
-
jakkrisz
csendes tag
Sziasztok!
Egy Logitech Extreme 3D Pro yoystickal kapcsolatban lenne egy kérdésem, mivel eddig nem nagyon használtam botkormányt.
A botkormámy fel-le mozgatásnál, közel a végponthoz egy kattanás hallatszik minkét irányban, ami részemre elég zavaró. Jobbra-balra ez nem tapasztalható.
Mivel ez nem egy új eszköz, így a vételár kifizetése előtt gondoltam megkérdezem, hogy ez hibára utal, vagy pedig valamilyen gyártó által beépített funkció.
Köszi
Krisztián -
Vesa
Topikgazda
Akkor az első eleve kiesett nálam, illetve akkor azzal nem releváns az árösszehasonlítás sem.
A Thrustmaster kb. közepes megoldása is 500 dodó környékén mozog, az RX Viper szintén (ez utóbbi sokkal profibb). Van még az MFG Crosswind ami 300Euro, bár sokan istenítik, én láttam róla olyan videót ahol a hátsó csapágy egyszerűen eltört. Ár/érték arányban viszont a legjobb eddig.
-
BoB
veterán
Újdonságok a Virpil-től:
VPC WarBRD Rudder Pedals:

VPC ACE-1 Rudder Pedals:

VPC ACE-2 Rudder Pedals:

-
Vesa
Topikgazda
Nem sokat...maximum ha van némi barkács vénád, akkor megpróbálkozhatsz egy rugócserével. De látatlanban nem lehet megmondani, mi baja van, lehet elektronika is, bár kisebb az esélye.
Omega81
Őrülők, hogy megoldódott! Bár ez gyaníthatóan nem a Logitech sara, hanem a Microsofté... -
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Saitek Cyborg Evo joystickom Y- tengelye nem beállítható, elmászik, de középre sem lehet beállítani. Lehet vele valamit csinálni? -
Omega81
senior tag
Feladtam.

Mit ajánlotok autózáshoz? (Tudom, perverz vagyok, de joy- al szoktam meg.) Ezelőtt Logitechem volt, a mostani is, de nyilván ilyen affér után véletlen sem fogok többé venni, dugják fel maguknak, azt hiszem megértitek.
Köszi a válaszokat.

-
BoB
veterán
Megint lehet előrendelni VKB Gunfightert különböző grip-ekkel: [link]
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Omega81
üzenetére
Passz sajnos.
Persze elég gáz ez megint a w10-től, hogy egy szögegyszerű eszközt sem képes kezelni. Ezért se váltok w7-ről, nekem is csak a gondom volt vele a Wacom táblákkal.A joy tuti jó? Csak azért kérdem, mert valami fórumban írták többen, hogy nekik a fenti driverrel megy. Bár fene tudja, lehet, hogy azóta frissítettek valamit windózék, és azért nem megy már azzal sem.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Omega81
üzenetére
Nem mai darab, de elvileg az 5.10.127-es Logitech Driverrel mennie kéne!
Sokkal többet én sem találtam róla... -
Omega81
senior tag
Sziasztok! :
Logitech Attack 3 joystick nem működik az istenért sem Win 10 alatt. Depi legyek, öngyi, vagy tud valaki segíteni?

-
repvez
addikt
Aki viszont force senzoros joyt akar az ezt is választhatja .Elsödlegesen a TM Cougarhoz tervezve F16oshoz.
[link] -
BoB
veterán
Itt a Virpil T-50 utódja: [link]
-
Mr Chapel
tag
Lehet rosszul fogalmaztam, de a jelenséghez talán ez áll legközelebb. A hotas x gázkar középállásánál van egy pont ahol megakad. Abból kell kitolni előre-hátra a gázkart. De van egy nagyon pici holtjátéka. Fiadnak ha meg van még vess egy pillantást rá és egyből érted mire gondoltam. Gyári feature. A sajátomon kívül rokonnál is ilyen az övé. Meg ha utánaolvasol neten akkor kiderül hogy ez valóban ilyen. Láttam videókat ahol sufni tunning módjára lecsiszolják azt a pöcköt ami beakad. Mikor még nem volt nálam a hotas x én is gondoltam ilyesmire. De aztán Elitet játszva rájöttem hogy ez baromi hasznos így. Úgy hogy marad ahogy van.
Tisztában vagyok vele hogy a hotas x nagyon belépő szint. Recseg ropog a műanyag részeken. Jó nem drasztikusan, de észreveszem én is. Viszont csak 15-16K. Ennyiért ez elfogadható. Ellentétben azzal hogy a háromszoros árú x52pro rugója pattog, recseg ropog. A tiéd nem csinált ilyent, míg azt használtad? Mert ami pár napig nálam volt sűrűn eljátszotta. Leginkább mikor csavartam jobbra balra. Ez sokkal jobban zavart mint a kis gagyi hotas x mikor néha a műanyag recsegett. Az a pattanó rugó hang is idegesítő, plusz megfejelve azzal hogy éreztem ilyenkor az egész joysticken hogy berezonál ettől. Ilyenkor azért elgondolkodtam hogy ez lenne a "pro" professional? A kis hotas x joy nem csinál semmi ilyent. Vagy hogy háromszoros ára miatt vártam háromszor olyan minőséget. Nos ezt én nem tapasztaltam. Kétségtelen hogy funkciókban gazdagabb, meg a vezérlők borítása is kellemes érzetet ad. Sajnos nem nagy a választék a hotas piacon. Van kb 4-5 típus és ennyi. -
Vesa
Topikgazda
válasz
Mr Chapel
üzenetére
Ebben az ársávban sok választás nincs. Van a már említett T.16000m HOTAS verziója, annak csúszósínes a gázkarja, szenzoros a stick-je. Az X56 már kicsit drágább, és azt tényleg nem ajánlom Elite-hez. Elsőnél fogalmam nincs erről a "középállás kotyogásról", az X56 viszont bizonyosan nem ilyen és a Warthog sem.
Fiamnak volt Hotas X-e, engem nem győzött meg, recseg-ropog az egész, olcsó műanyag, kevés funkció, analóg vezérlés. Persze ezért az árért ez jár, nincs ebben semmi meglepő.
Gyér a Hotas választék, az igazán minőségi darabok általában kis gyártóktól jönnek és természetesen elég drágák.
-
Mr Chapel
tag
Használtál valaha hotas x-et? Gázkar középállásánál van egy akadás. Ez gyárilag ilyen, nem az én eszközömmel van a gond. Kérdezz bátran hotas x tulajokat, ezek gyárilag ilyenek. Az valóban egyéni ízlés kérdése hogy ki mit szokott meg ugye. Nekem pl nem tetszik hogy gombokat kell nyomogatnom egy egyszerű hátramenetbe kapcsoláshoz. Eliteben alapértelmezetten az x52 úgy van beállítva ahogy te is írtad. Majd próbáld ki úgy hogy full rangere állítod a gázkart, és próbálj meg egy szimpla megállást a hajóval, úgy hogy az valóban nullán álljon sebességben. Nem mondtam hogy nem lehet, vagy hogy lehetetlen, én is meg bírtam állni. De a teljes középállása olyan hogy egy hajszálnyit előre vagy hátra tolod már elkezd araszolni az adott irányba. Játszani kell vele hogy megállj. Hotas xnél meg behúzom oda ahol középen van az akadás és kész, a hajó megállt. Egyébként bányászáshoz, dokkoláskor, mikor pozícionálni kell a hajót stb, használom a hátramenetet is, nem csak havonta egyszer elvétve. Valószínű te nem csak ehhez az egy játékhoz használod a hotast, rep szimmel is játszol stb. Speciel engem ezek teljesen hidegen hagynak, mint említettem CSAK Elitehez keresetem hotast, meg majd ha nem alfa lesz a Star Citizen. És ehhez az Elitehez nem látom funkcióját az x52 két végpontján annak az akadásnak. De tényleg, az adott játékban ez mit szimulálna nekem? Utánégető, vagy megállásnál a hajtómű külön kikapcsolása. Ilyeneket hol használok Elite Dangerousban? A jobbra balra manőverezéshez is nekem jobban kézre állt az a kétirányú gomb a hotas x gázkar hátsó oldalán, mint az x52 nél az a nyolcirányú stick. Néha akaratlan fel-le is mozogtam vele, nem csak jobbra és balra. Nem tudom használtál e valaha hotas x et. Én használtam mindkettőt, így van némi összehasonlítási alapom, funkciókat illetően. Maga a joy fogása is SZERINTEM kényelmesebb a hotas x nek, ergonómikusabb. Plusz a tenyér támaszték is szélesebb, jobban belesimult a kezem. Az x52 nél épphogy meg tudott támaszkodni a kezem. Hosszabb játék alatt kicsit màr nyomta is a széle a kezemet. Maga a borítása tetszett egyébként az x52nek.
Azt is írtam már egy párszor hogy ugye selejtes kacatot akartak rámsózni az x52pro ból. Vagy legalábbis csak remélem, és nem gyárilag ilyenek, hogy ilyen idegesítő rugó hangja van néha a joynak amitől a hideg kiráz. Aki többféle szimulátorral játszik annak jó választás az x52pro. Univerzálisan egész jól felszerelt. Több az opció mint a hotas xnél, ez egyértelmű. Mondjuk én a plusz gombokat egy Trust gxt 888 assa billel oldottam meg. Ott van a gázkar mellett. Nekem, aki célhardvert kerestem, egyelőre a kis gagyi hotas x alkalmasabb volt mint az x52pro, pedig nem ezt vártam. Az adott játékhoz ár érték arányban nem éreztem hogy a háromszoros ára az x52pronak, az háromszoros minőséget is jelentene. Itt ott még sorjás is volt az illesztéseknél. Konkrétan ahol a gázkar hátsó oldalán van az az egér görgő szerű, a nyolcirányú stick mellett. Ahogy tekertem érezni élesen a sorját. Ez megint egyéni véleményem, de ez maximum akkor képviselt minőséget mikor még Saitek volt. Azóta a 3. cég neve alatt fut. Gondolom ez amiatt is van hogy a szimulátor műfaj, pláne az űrszimulátor, eléggé kihalóban van. Nem éri meg rá minőségi joystickeket, hotast gyártani.
Na, egy szónak is száz a vége. Még mindig keresem az alternatívát ami esetleg jobb lenne Elite Dangeroushoz hotas, mint a kis gagyi hotas x. Sajnos nem ez az x52 termékcsalád ami erről meg fog győzni hogy nekem ő rá van szükségem. Talán egy T16000m hotast még kipróbálok. Ahogy làttam annak a gázkarján hátul legalább van hasonló kétirányú gomb mint az x en. Mondjuk ennek meg a joystick része nem tetszik annyira. Az a ravasz gomb nagyon esetlennek tűnik rajta. -
Vesa
Topikgazda
válasz
Mr Chapel
üzenetére
Bizonyára ez megszokás kérdése és ha Te így szoktad meg, akkor persze érthető a probléma. Viszont eleve nem értem, miért így használtad a gázkart? Nekem is van vagy 600 órám Elite-ben, ebből jó 200-at még az X52-vel tettem bele, de soha nem volt olyan problémám, hogy a hajóval ne tudtam volna megállni! Bár az kétségtelen, hogy nálam nem úgy volt beállítva, hogy a gázkar középállásánál van a 0 throttle. Én így még soha nem használtam egyetlen programot sem, és a gázkarok sem ehhez vannak fejlesztve! Nálam az alsó végállás volt a 0, a felső meg a MAX és sima ügy. Mivel be lehet állítani úgy, hogy az alsó végénél -ahol az X52 kicsit akad-, legyen a 0, onnan még tovább hátrahúzva, lehetett tolatni is (bár tolatásra nekem szinte soha nem volt szükségem, semmilyen szimulátorban). De be lehet állítani úgy is (és szerintem ez a legjobb), hogy a gázkar két végállása egyszerűen a 0-100%, míg ha nagy ritkán tolatni kell, akkor azt külön ki lehet tenni egy másik gombra és ennyi. Szépen, precíz módon irányítható a hajó, az X52-t nagyon sokan használják Elite-hez, tele van vele a net! A gázkarok kialakításuknál fogva alapvetően ebben a formában működnek. Alsó végállás fék, felső végállás max gáz. Az X52-nél ezt még megfejelték a végállások előtt egy kis mechanikus ellenállással, ami az utánégetők miatt nagyon hasznos pl. repülőgépszimulátorokban.
A Hotas X-nél az a "kotyogás" egy hiba lehet, ott sem szándékos feature, de sajnos ha így szoktad meg, akkor teljesen érthető, hogy más gázkar nem fog tetszeni. A Warthogoom, és az X56-om gázkarja sem "kotyog" középállásnál! Nem is szabad nekik!Megértem természetesen, hogy a te igényeidhez nem volt megfelelő, de az tény, hogy az X52 Pro egy lapon sem említhető a Hotas X-el, sem minőségben, sem az elérhető funkciók és lehetőségek tekintetében!
-
McDuglas
aktív tag
válasz
Mr Chapel
üzenetére
Bár nekem nincs ilyen joyom, de bátyámnak van; Eliteben tényleg minden gombot ki lehet használni - A 4 irányú gombot be lehet állítani pl. "oldalazásra" (fel/le/jobbra/balra) - igaz, nem halálpontos, de néha jól tud jönni, ha gyorsan eléred az oldal/függőleges-irányú fúvókákat.

A gázkarra több megoldást is említettek már, bátyám középen állított egy deadzone-t és a "két beakadás" között használja, így elég gyorsan tud harcban sebességet variálni. (igaz, nem használja ki a teljes utat, de a "beakadós" rész eltüntetésére is vannak opciók) Olyan megoldások is vannak, hogy a reverse-t átteszik togglere és akkor egy gombnyomás az egész - én pl. X3D pro-n így használtam, mivel annak tényleg nincs semmi center érzete a kis gázpöckön.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem foghattál ki selejtet, csak hogy másnak az adott típus be tudott válni, igaz foglalkozni kell vele, hogy megtaláld a Neked optimális beállításokat - kb. mint minden Joynál. Eliteben ez szerintem hatványozottan igaz, egyszerűen a funkciók sokasága okán is, még az egyszerű X3D-n is ég és föld a gyári és a saját konfigom között a különbség nekem.
-
Mr Chapel
tag
Ezt értem. Jól lehet konfigolni az Elite beállításait. Ha full rangere állítom a throttle beállítását akkor olyan mint a hotas x nél, hogy középállásnál van nullán a gáz, előretolva előre indul el a hajó, hátra húzom meg tolatok. Csak az az óriási különbség hogy míg a hotas x nek középen van az az akadás, ahol ilyen millimétert kotyog is gázkar, de nem indul el véletlen semelyik irányba. Érzem hogy ha ott van akkor biztosan nem indulok el semelyik irányba még véletlen sem. Addig az x52pro nál ez nagyon kicentizős művelet volt. Engem speciel az idegbaj kerülgetett ettől hogy nem bírt megállni a hajó normálisan. Az x52 nél középállásnál nem volt olyan hogy egy két millimétert ha mozgattam akkor nem indult el semelyik irányba, ott hiányzik az a holttér a gázkarnál ami a hotas x nél megvan. Erre beállítást nem találtam Eliteben, hogy hagyja ki azt a területet a gázkaron. Gondolom ez hardveresen van megoldva a hotas x nél.
Mint írtam korábban kimondottan Elitehez kerestem hotast. Azok a plusz funkciók, mint az a mini egér, nekem használhatatlan az adott játékban. Elhiszem azt hogy ez más játéknál jól jöhet, meg azt is hogy a gázkarnál a két végponton az az akadás egy rep szimnél jön jól. Elitben ezek viszont nekem, szubjektívan, nem kellenek, sőt inkább idegesítenek. Továbbá, bár ez valószínű hogy azért volt csak mert vmi selejtes szutykot kaptam, ez a 20 éves kanapé rugó effekt ami agyonvágta az egész élményt. -
Vesa
Topikgazda
Pontosan, ráadásul az Elite arról pont híres, hogy legendásan jó az eszközvezérlő támogatása, nem beszélve a mérhetetlenül sok beállítási lehetőségreől a szoftverben. Csak bele kellett volna nézni, két kattintás kb. és bármilyen kívánalom szerint konfigolható a throttle (is).
-
repvez
addikt
válasz
Mr Chapel
üzenetére
játékvan gondolom meg lehet addni vagy a wines játékvezérlö beállitásnál, hogy invers érzékelje a gázt igy akkor elöre tölva elöre is megy majd.
Az elején meg a végén azért akadhat, mert a legtöbb repülögépnél van egy utánégetö fokozat és van egy stop állás.
Ezek között van a normál üzemmod.
Szóval a repszimeknél meg pont, hogy ezeken a részeken kell hogy érzékelje az ember egy kis akadást, hogy tudja, mikor kapcsol utánégetöt vagy épp mikor állitja le a hajtómüvet.
A jobb joyoknál itt nem csak egy kis pöcök van hanem át is kell emelni egy ütközőn.
A kis egér meg azért kell mert vagy tényleg az egér nyilat mozgatod a kapcsolokhoz vele, a 3d kattinthatós fülkéjü gépeknél, vagy pedig a célbefogás szálkeresztjét és a radar befogás jelét mozgatod vele.A tekerők is arra szolgálnak, hogy a radar irányát lehessen vezérelni vele.
-
Mr Chapel
tag
Közben megtettem a megfelelő lépéseket. Visszaküldetem ezt a vackot. Valami hibásat küldtek ki már szinte biztos vagyok. Kipróbáltam 3 különböző pcben, mindnél ugyanez a gond áll fenn. Néztem úgy is hogy a joy rá se volt dugva a gázkarra, úgy is ilyen vibrálós. Ezzel kizártam a lehetőségét is esetleg ott van valami kontakt hiba. Írtam nekik hogy vagy kicserélik, vagy élnék az elállási jogommal. De az az igazság hogy valószínű csak visszakérem inkább a pénzem mert most elég rossz szájízem van az egész x52proval kapcsolatban. Elitehez se túl használható. Ez a gázkaros megoldása hogy kapcsolgatnom kell az előre hátramenet, nekem tökre fura hogy előre tolom és megyek hátra. Lehet csak megszokás kérdése. Persze játékon belül be lehet állítani hogy lefedje a teljes spektrumot, viszont akkor meg nulla állásba nehéz állítani. Volt hogy kidokkoláskor belecsattantam a leszállópályába mert egy kicsit előrébb volt kar mint kellett volna. A kis hotas x-en ugye középen van egy pont ahol beakad, ott enged egy kis kotyogást is, nem fog elindulni feleslegesen, Apropó az x52nél meg a két végponton akad így meg, nem értem erre miért van szükség. Több gomb van mint a hotas x-en, de speciel Eliteben teljesen használhatatlanok. Az a sok tekerentyű ami van a gázkaron, helyette plusz gomboknak jobban örültem volna. Az az egér stick is sztem felesleges rá. Nyilván univerzálisnak készült, biztos van olyan játék ahol meg pont hogy kellenek ezek a dolgok, csak én alapvetően most Elite Dangeroushoz keresek hotast, meg ha esetleg méltóztatik megjelenni egyszer, akkor a Star Citizenhez. A joystickel alapvetően elégedett vagyok, csak a rugók pattognak.
-
Mr Chapel
tag
Nem annyira drasztikus vibrálás ez, ha feljebb veszem a fényerejét alig látszik. Próbáltam úgy is hogy direktbe a gépbe dugtam hátra az usb slotokba. Nem láttam változást, valamennyire akkor is látom, pláne ha lejjebb veszem a fényerejét a háttérvilágításnak. Remélem a rugói bejáratódnak mert egy két óra Elite alatt észrevettem hogy azért hajlamos recsegni. Főleg az oldalirányú csavarásnál, meg amikor finomabb műveleteket kell végrehajtani. Eléggé agyonvágja a "prémium" érzést mikor a rugó pattog egyet, és az egész joystickon érzem hogy berezonál. Kb fél napos, 2-3 órát volt használva, nem gondolnám hogy már kenni kéne. A hotas x-nek a műanyag része recsegett, ennek meg a rugói pattognak. Csodás
Eskü az nem zavart annyira mint ez a pattogás. -
Vesa
Topikgazda
válasz
Mr Chapel
üzenetére
Nem szabad vibrálnia! Három lehetséges okát látom így hirtelen:
1. Nincs rendesen bedugva a PS2 kábel valamelyik oldalon, nem érintkezik rendesen
2. Kevés az USB power. Ez akkor lehet, ha netán passzív hosszabbítót használsz hozzá, vagy azonos port-soron több eszköz van. Próbáld meg átdugni egy másik portba.
3. Hibás (reméljük nem)A tapadókorong mindegyiknél ilyen, ha az asztalod nem alkalmas rá, akkor marad a csavarozás. Nem tudom, hogy a Logitech miért írkál hülyeségeket. Soha nem volt 2db USB kábel ehhez a vezérlőhöz, még Saitek időkben sem!
A pro kiadás annyit jelent, hogy ez a sima X52-nek a továbbfejlesztett változata! Van különbség a simához képest: a Pro-ban 2db rugó van a centerezésnek, míg a simában csak 1db. Hall szenzorból a Pro-ban kettő van axisonként, míg a simában csak egy! A HAT switchek a Pro-nál fémből vannak, a simánál műanyagból, a Pro Led-ek programozhatók, a sima nem, stb...
Ebben az árkategóriában ez egy teljesen vállaható eszköz, de ha ennyire nem jön be, akkor szerencsére simán vissza küldheted, 14 napon belül vagy! A következő ugrás már 120k körül van (Hotas Warthog), az igazán profik (Virpil, VKB), még ennél is több, de ott már full fém mechanikát kapunk és egészen más világot. Meg is kérik az árát, persze jogosan.
-
Mr Chapel
tag
Közben kikerestem a hivatalos logitech oldalon pár érdekességet a hotassal kapcsolatosan.
A CSOMAG TARTALMA
Botkormány USB-csatlakozókábellel
Gázkar USB-csatlakozókábellel
Felhasználói útmutatóRENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Intelligens technika
Windows® 10, Windows 8.1, Windows 7
2 db USB 2.0 portMagyarán akkor ezek szerint két külön usb kábelnek kellene lennie. Innen vettem az infót hogy ilyen a hotas, ha már ez a hivatalos logitech oldal, hülyeséget csak nem írhatnak össze. A rendszerkövetelményeknél is írja hogy 2db usb port kell majd. Ezért nem értem mi ez a ps2 kábelezés. Továbbá itt az írja ugye hogy a csomagban van felhasználói útmutató, na ez se volt benne.
-
Mr Chapel
tag
Az Elite Dangerous játékvezérlő ajánló résznél írta az emberke hogy többféle rugót adnak hozzá a megfelelő feszesség beállításához. Akkor ezek szerint téves az infó, nem is keresem. Sebaj, mert igazából pont jó ahogy ez van, ilyenre állítanám kb magam is. A kábel hosszúságot megoldom vhogy. Ami zavar egy kicsit hogy a gázkaron lévő világító gombok, meg a kijelző háttérvilágítása egy kicsit vibrál. Ez exponenciálisan nő ha csökkentem a fényerejét. A joysickon lèvőn világításon ilyent nem tapasztaltam. Nem olyan zavaró ha feljebb tolom olyan 75% ra a háttérvilágítás erejét. Este azért ez már erős nekem, lehet ki is kapcsolom inkább. Màsnak is ilyen? Picit a stabilitása ami lehetne jobb is, hotas x nél azt hittem jobb lesz. Azok a tapadó korongok nem kompatibilisek az asztalom textúrájával, nem marad úgy. Majd sztem le fogom csavarozni, ahogy néztem mintha le lehetne. Igazából nagyjából elégedett vagyok a hotassal, a fogása jóval prémiumabb mint a t.hotas x-nek. De egyébként meg ahhoz képest hogy ez a Pro változat azért többet vártam. Ez a vibrálás probléma, stabilitással se vagyok elégedett, meg így a felszereltség is vhogy nem hozza a prémium szintet. A dobozban volt a hotas, ebben a tojástartóban, volt benne 8 tappancs, egy max másfél méteres ps2 kábel, és...ennyi. Ja az amit írtam hogy lemez is volt bent, azt benéztem, csak az az ilyen szokásos biztonsági adatlap féle volt benne. Nem vagyok egy elveszett gyerek mert letöltöttem pdfben a gépkönyvet, de egy "pro" kiadásban azért egy kis kinyomtatott papír formában benne lehetett volna ilyesmi. Megkockáztatom hogy a színén kívül nem sokban tér el a sima x52 ettől. Mitől van több mint 20k különbség közöttük? Csak azért vettem meg igazából mert a sima árán megkaptam a pro verziót. Hanyatt azért nem estem tőle.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Mr Chapel
üzenetére
De igen, azzal kell összekötni a két egységet! Ha nem elég hosszú, PS2 kábellel hosszabbítható, filléres tétel, de ennek alapból is sokkal hosszabb a kábele, mint a Hotas X-nek. Mondjuk nem 3-4méter az igaz.
Ehhez nincsen rugó, nem is volt soha, az X56-hoz van, azzal keverhetted!dewil666
Nem teljesen értem a kérdést, tehát a Hotas X mennyivel gyengébb, mint a T.16000M Hotas verziója?
Játékélményben nincs hatalmas különbség, ha hotas-okat hasonlítasz. Ha szimpa joy-hoz hasonlítjuk őket, akkor a külön gázkar miatt a hotas azért jóval élvezetesebb élményt képes adni, gondolj bele, a vadászgépben is pont ilyen rendszerű vezérlők vannak (külön egy stick, és külön egy gázkar). De nyilván ez egyéni megítélés kérdése is, nagyon sokan kiválóan elvannak egyetlen joy-al, nem igénylik a Hotast.A minőség meg olyan, amilyen. A hotas X kicsit nyikorog és "kopogós" műanyagból van, de ettől még nincs vele semmi gond, teljesen jól használható mint vezérlő. A T.16000M sincs fémből, ott annyiban jobb a helyzet, hogy szenzoros, tehát precízebb és pontosabb valamivel.
-
Mr Chapel
tag
Közben megjött a joy. Csak futólag néztem rá mert jönnöm kellett el otthonról. De... mi ez a ps2 csati szerűség? A gázkaron usb van, a joyon meg konkrétan nem is láttam csatlakozót
Csak nem ezzel a ps2 csatival kell összekötni a két egységet? Nem tűnik vmi hosszúnak. Egyik oka az volt hogy ilyent vettem mert azt gondoltam hogy két külön usb csatival tudom megoldani és szabadon pakolgathatom ahova akarom. Terveztem hogy speckón kialakítom a helyet de ha ezt is ilyen picsa rövid kábellell tudom csak összekötni akkor ez agyonvágja a tervemet. Továbbá mintha azt olvastam volna hogy többféle rugó van hozzá, hogy lehessen állítani feszességén. De mintha ezt se találtam volna a dobozban, csak ez a ps2 kábel, meg egy lemez volt. Hazaérek tüzetesen átnézem nem e benéztem valamit. Meghozta a futár, kibontottam aztán jöttem is el, még a zacsiban van minden, csak ebből a tojástartóból vettem ki. -
Vesa
Topikgazda
válasz
dewil666
üzenetére
Az a Logi max minőségben különbözik a tiédtől, de tudásban kb. hasonló lehet. A Thrustmaster T.16000M-et szoktuk ajánlani ebben az ársávban. Ez már mágnes szenzoros. Néha ki lehet fogni HardverAprón olcsóbban, de előfordul a HOTAS verziója is jó áron, ha szerencséje van az embernek. Mert z igazi továbblépés egy HOTAS lenne, főleg repszimhez.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Mr Chapel
üzenetére
Jól tetted, hogy neten rendelted, mert ha netán mégsem jönne be a gyakorlatban, akkor 14 napon belül vissza tudod küldeni! A kábele elég hosszú, nem lesz probléma vele. Ha netán arra adod a fejed, rögzíthető is csavarokkal. De alapból sem mászik el...(persze heves csatában ki lehet billenteni)
-
Mr Chapel
tag
Berendeltem az x52 prot. Jövőhéten megkapom, elvileg
Most már csak azt kell kitalálnom hogy barkácsolok neki vmi fasza kis tartót hogy kényelmes legyen. A hotas x csak fel volt dobva az asztalta, a billentyűm se fért el az eszközök között, szal elég kaotikus állapotok voltak. Ezzel már nem lesz ilyen gondom. -
BoB
veterán
-
Mr Chapel
tag
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen csodám: Apollo js-213
Régen (kb. 10 éve) kaptam az egyik kollégámtól mert neki nem kellett.
Soha nem használtam, most viszont hogy feltettem a Ace Combat 7 játékot gondoltam ki próbálom.
De nem tudtam életre kelteni a játékban. (Win 10) Eszközkezelő látja és a gombokat is lehet tesztelni.
Létezik hogy a játék nem látja? Vagy régi a joy és már nem tudom használni?
Ki akartam próbálni egy Genius maxfire g-12u kontrollert de azzal sem megy a játék.
Lehet egy új joy megoldaná a problémát? -
-
BoB
veterán
Emberek, a kattogós on/off: digitális. Ami fokozatmentes: analóg.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Mr Chapel
üzenetére
Ez egy 4 állású gomb, tehát on/off módon működik (mondhatjuk, hogy "kattog"). Amikor elbillented és amíg úgy tartod addig ON, amikor elengeded, akkor OFF. Tehát mint írtam, nem fokozatmentesen állítható.Cserébe egyetlen gombon mind a négy irány le van tudva. Én is így használtam Elite-hez amíg X52P volt. Nyilván az igazi egy fokozatmentes megoldás, de ez is használható valamennyire.
Itt egy lehetséges Elite profil X 52 pro-hoz.
-
Mr Chapel
tag
Köszi az infót. Ez a gomb ez milyen jellegű? Hasonlóan mozog mint mondjuk egy kontroller analóg karja, vagy inkább úgy kattan minden irányba mint a hotas x dpad imitációja a joystickon? Azért kérdezem mert azzal a kattogós megoldással nem tudom mennyire lehetne precíziósan navigálni leszálláskor Eliteben.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Mr Chapel
üzenetére
Egy csomó gomb van az X52 pro-n. Pont olyan kialakítású nincs, mint az X-en (tehát az a vízszintes verzió). De a fel-le, illetve jobbra-balra oldalazáshoz a 4 állású gombja használható. Persze nem fokozatmentesen szabályozható módon...Hirtelen jobb képet nem találtam, de ezen látod (az a fekete kerek gomb)
-
Mr Chapel
tag
válasz
Krisz1000
üzenetére
Azóta megoldódott. Fura de attól hogy hasznàltam kicsit. Egy nap után "bekopott" a helyére. Most úgy marad ha elengedem is. A középállásból kitolni jobban idegesít. Volt hogy arrébb csúszott az egész gázkar, pedig rendesen le van helyezve. Leginkább még is az a nevetséges 50 centi kábel ami összeköti a két egységet, ez zavar legjobban. Ki akarok alakítani egy kényelmes helyet de az 50 centi nagyon korlátoz. Pláne ha el akarom vezetni a kábeleket hogy ne nagyon látszódjon. Az ennél nem fog összejönni. Lehet beruházok egy x52 prora. Most tűrhető áron tudnék újat szerezni. Amit nem tudok pontosan, mert csak képen videón láttam, hogy a gázkar kialakítása nem olyan mint a hotas x nek. Gondolok itt arra hogy ami nekem elég fontos Eliteben hogy a hátsó ilyen jobbra balra billegő gombok rajta legyenek. Plusz az a két gomb. Ezek a hajó jobbra balra oldalazásához ès fel le mozgásához kellenek. Na ilyent nem láttam az x52 gázkaron ott hátul. Van vmi tekerős cucc, meg egy gomb. Ezek funkcióját nem ismerem. Erről írhatnátok infót hogy ez milyen végülis. Ez meg is határozza hogy beruházzak e egy ×52 prora. Mondjuk előtte akarok időt adni ennek az Elite Dangerousnak is, mert most oké, rákattantam, de egy hónap múlva ki tudja. Meg jön a Division 2 is amit várok.
-
Krisz1000
tag
a nem tetsziket úgy értettem, h mérnök lennék, ha megnézem a nagyfelbontású képeket, és a 10e alatti joyoknál gagyi anyaghasználatot, sorjás fröccsöntött gombokat, ergonómia nélküli designt látok, akkor abból levonok bizonyos következtetéseket...
azt sem értem, h mi ez h potméterek vannak a joyokban? nekem utolsó joyom gameportos, átlagos cucc volt kb 98ból, és már akkor tárcsás érzékelő volt benne mint a golyós egerekben. évekig bírta a középpont elvesztése nélkül.
ha jól értem a mai joyok mechanikájánál a legsarkallatosabb pont hogy melyik az ami már finoman lendül át a középponton, valamilyen egymásnak feszített rugók vannak, tehát nem "üt" a középpontban. (a cyborg x üt mint az állat)
úgy láttam a fent emlitett kbsim belépő joystickja 90 x euróért már tudja ezt, kis rugóerők mellett, kérdés, hogy ennél lejjebb van e árban hasonló
ezt a t16000-et ki adná el használtan és hol...? azért mondtad h mehet a használt mert mágneses érzékelői vannak, nem potméterek? ilyenkor ez vajon kis rugóerőt is jelent?
-
Mr Chapel
tag
Sziasztok. Egy olyan problémával találkoztam hogy rendeltem egy Thrustmaster flight hotas x-et. Ma meg is hozta a futár, sokat sajna még nem tudtam tesztelni, 2-3 percet volt a kezemben. A joyal nincs is különösebb gondom de ez a gázkar... Ez gyárilag ilyen? Konkrétan a batár súlya a karnak ahogy a két széle felé közeledek lelettyen. Középállásba is ahogy közeledek felé odaugrik. Attól féltem hogy inkàbb túl feszes lesz de ez sztem nagyon laza. Olcsó húsnak híg a leve, de azért nem gondolnám hogy ez normális működés. Van rá mód hogy manuálisan feszesebbè tegyem a gàzkart? Sok időm nem volt pepecselni vele, lehet csak én nem találtam meg a feszesítő csavart.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Krisz1000
üzenetére
Egy vezérlőnél a kinézettel lyukra lehet futni, ha jót akarsz magadnak, nem az alapján választasz, hanem minőség és funkciógazdagság alapján. Saitek névleg nincs, de átvette a Logitech és legtöbb esetben változatlan a termék, csak átcímkézték. Viszont ebben az ársávban nem sok lehetőség van, talán tényleg az Evo, ahogy a kolléga említette, ráadásul neki van itt a legtöbb, sok éves tapasztalata vele.
Esetleg használtan egy T.16000M jó választás lehet, ha kedvező áron ki tudod fogni. -
Krisz1000
tag
válasz
Darkness
üzenetére
köszi a válaszokat mindenkinek
úgy néz ki veszek akkor 1 evo-t, ha nyélbe tudom ütni az üzletet majd megírom mi volt.egyébként igazából azért döntöttem ezek mellett, mert a mostani újak közül egyik se tetszik, ráadásul a logitech extreme 3d egyszer volt nálam és egyáltalán nem tetszett.
saitek már nincs.
még ezt néztem ami jónak tűnik csak nem tudom akarok e most 11ezret költeni: Thrustmaster Flight Stick X -
Darkness
aktív tag
válasz
Krisz1000
üzenetére
igen, végül is, tanul az ember mindig. jobban belemerülve, tényleg a bot részét lehet levenni ha letekered. hogy mi értelme van? arra nem jöttem rá...
nekem semmi bajom nincsen a rugó feszességével. könnyen "pontosan" mozog körbe-körbe a kar.
igen, vannak bajok vele, de az állíthatósága a markolatnak az tetszik.
a kihajtható talpak is, meg a kis csavarozó eszköz ami a talpban van.
a nagy kilengés a botnak meg, hát, az árhoz tartozik. lehet, hogy kifogtam egy jobb darabot, így ez nem igazán zavaró számomra.igen. alapból úgy készül, hogy valami csúszásgátló anyag van rajta. de idővel ez is öregszik. s kezd kinézni úgy mintha valaki dzsuvás kézzel használta volna. le lehet takarítani róla, csak akkor kicsit furcsább lesz a fogása.
ha hozzá tudsz jutni egy EVO hoz 5K környékén akkor érdemes. sokkal kényelmesebb mint az X. három EVO -m van, csak sajnos mindegyiknek a elsődleges tűzgombja tört el. (3D nyomtatni szerettem volna hozzá, de nem éri meg.)
egyszóval, hajrá...
szubjektív vélemény. soha nem volt profi Joy -om. Csak X-Wing, Tie Fighter amit nyomultam velük PC-n (az F-15E Talon minek számít?
) -
Krisz1000
tag
válasz
Darkness
üzenetére
hűha, na most itt van több dolog is, köszi a reakciót!
a tárcsa amire gondolsz, amivel le lehet szedni a botot? ezt rendesen meghúztam. mást nem látok h mit tudnák csinálni rajta. eleve én azt hittem h az a tárcsa a rugóerősség állítására való, én már ezen ledöbbentem, hogy mi értelme van leszedni a sticket amikor ott egy rugófeszítő tárcsának sokkal több értelme lenne.
az a gond, hogy elsők között kentem meg szilikonzsírral, plusz gyorskötözővel összébb húztam 2 rugó menetet ahogy a fenti kolléga írta. kicsivel jobb, de így is akad.
igazából a dizájnos kinézet ellenére megdöbbentően szar konstrukció.
-lityeg lögyög a ház felső része is a kihajtható oldalak miatt, mivel ott nem oldották meg a kapcsolatot rendesen.
-előre nyomva a talp nem támaszt megfelelően, fogni kell a másik kezeddel mert előrebillen.
-a dönthető stick, amit egy benyomható pinnel tudsz 4 állásban rögziteni, nem rögzül csavarosan, hiába húzom meg az ott levő csavart és ezért lötyög a stick felső része a tenyértámaszhoz képest...
meg h 2010 körül még mindig nem tudnak röcögés/rezgés mentes gázkart csinálni, de helyette azzal foglalkoznak hogy kettőt tegyenek és kihajtható kivitelben.viszont mesélhetnél még már dolgot!
akkor jól értem h a grip részek ragacsossága az nem azért van mert az ex tulaj dzsuvás kézzel fogdosta hanem az anyag öregedett el..? (most folpakkal betekerve használom mert undorodok hozzányúlni
)és úgy néz ki hozzá tudok jutni egy EVO-hoz ami elvileg még nem volt használva. érdemes megvenni, beleugorni? azon jobb a tányéros rész?
köszi

-
Darkness
aktív tag
válasz
Krisz1000
üzenetére
azért, mert nem egy igen elterjedt Joy. én is tavaly találkoztam először vele, mivel az előző EVO tűzgombja nem bírta a terhelést. erről írtam bővebben is.
hogy tovább fejlesztése, az erős túlzás, szvsz. sokkal gyengébb programozhatósága van. és a gombok sem esnek kézre. nem mondom, hogy nem lehet megszokni, de aki előbb EVO -t nyúzott annak ez visszalépés.az hogy nem néz ki használtnak, az nem jelenti, hogy nem használták. sajnos olyan anyagból készült, hogy egy idő után saját magát bontja le. öregszik. el kell fogadni. nem mai csirke.
a tányér alsó része, a rúgó alatt pontosan az idő miatt kezd kicsit akadni. kis szilikon spray. vagy kicsi "olajozás" a két felület közé. lényeg, hogy legyen valami kenés.
ja és fontos, az alsó kéztámasz alatt van egy tárcsa. annak állítása finomítja a mozgást és a tűzvezérlők érzékenységét.
-
Krisz1000
tag
Sziasztok! vettem ma használtan egy Saitek Cyborg X-et és kicsit ledöbbentem hogy össz 3 találatot ad itt ki rá a fórumban... ez hogy lehet?
Ha jól értem ez az evo-nak volt a továbbfejlesztése, utódja...sajnos vannak gondok a cuccal, igaz, nem került sokba de ha nem postán kellett volna rendelni és meg tudom nézni előtte akkor tuti hogy nem veszem meg.
azért néztem be h tanácsokat kérjek, hátha van másnak is.
elég érthetetlen a dolog, mert drót, gombok, külalak, kopások alapján alig használtnak tűnik, mégis marha nehezen és akadósan mozog, nehéz a rugós tányért kimozdítani, viszont ugyanakkor van amikor felakad, és akkor meg nem térit vissza középre egyáltalán.
illetve a gumírozott részek így ragadnak, ragacsosak, mintha meg lennének rohadva, el lenne öregedve az anyaga vagy nem tudom.
valaki találkozott ilyen jelenséggel? tudtok esetleg tutorialt X vagy esetleg Evo "rendbetételére"?
érdemes nekiállni szétszedni?köszi előre is

-
BoB
veterán
Na bakker nem nyertem

-
kraven54
aktív tag
válasz
Highground
üzenetére
Nekem van egy HotasX-em egy éve áll a polcon. Ha érdekel megnézem neked milyen állapotban van. többit privátban majd irj rám
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Highground
üzenetére
Nincs azzal se gond, Elite-t sokan játszották Hotas X-el is. Ha meg később nagyon elkap a gépszíj és anyagilag is többet szánsz rá, még mindig vehetsz valami komolyabbat.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Highground
üzenetére
Viszont HOTAS X-et aprón néha ki lehet fogni már 8-10k körül is, alig használtan. Az persze nagyon belépő szint, de a semminél mindenképpen jobb és legalább HOtas!
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Highground
üzenetére
Állapotfüggő. Alapvetően nem irreális az ár, ha egyben van és nincs szétbarmolva. Újonnan 55k körül van, ahhoz képest reális az ár.
-
Highground
aktív tag
Srácok, ez csak szerintem nem éri meg ennyiért? Elite Dangerous-höz (meg néhány repülőszimulátorhoz) keresek joyt. Régebben már volt DK2-m és most sikerült beszerezni egy CV1-et, úgyhogy újra játszanám ezeket mert nagy élmény volt. Akkor kicsit jobban álltam anyagilag és tudtam venni egy T16000M FCS HOTAS-t, de azt a DK2-vel együtt eladtam. Most nincs 30+k-m egy joyra, így maradtak az olcsóbb megoldások. Láttam, hogy a T Flight Hotas X-et ajánlják. Nekem most kb. annyi a max amit erre a célra tudok költeni (20k). Esetleg megpróbáljam lealkudni ezt, vagy a 30k reális érte 3 évesen is? (október óta fent van)
-
Vesa
Topikgazda
Ez egy consumer cucc, tehát "konyhakész" a base (anélkül, hogy konkrétan meg tudnám mondani, 99,9%-ban biztos vagyok benne, hogy nem csak egy üres mechanika). Csak azért árulják külön, mert többféle grip mehet rá. Tehát van rajta egy USB csatlakozó és mehet be a gépbe, a tetejére meg bármilyen kompatibilis grip rámegy.
Írja is egy vevő alatta:
"The product was easy to assemble you only have to mount 4 screws in the bottom and then that is it.. The mounting of the joystick was easy.. you plugin in 1 wire and then screw it until its tight.."
-
repvez
addikt
Félreértetted, nekem van hozzá kar , csak azt nem tudom a leirás alapján eldönteni, hogy ez ready to use igy ahogy van, vagy kell bele elektronika is még és csak a hideg fémet meg a hall senzoros potikat adják igy?
Ha figyelmesen elolvasod amit irtam egy régi gameportos joy markolatát alakitom át usb-re és ahhoz keresek egy megfelelo minöségi gimballt.
csak nem tudom, hogy a potméterek hogyan vannak kapcsolva, hogy használhatoak e az univerzális usb-panelhoz, vagy azok helyett mást kell használni.
-
BoB
veterán
Ez a bázis, ehez kell még egy kar.
Ezeknél a jobb cuccoknál úgy működik hogy a kettő külön van, te döntöd el mit raksz rá.
Jelenleg az űr témás kar (constellation) és a su-27 témás kar (mongoos) több verziója között lehet választani.
Ja és asszem átalakítóval a warthog karját is rá lehet tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Crimson Desert
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 26
- VoLTE/VoWiFi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti / B550M / 32GB RAM 3600MHz / 1TB SSD / 650W Silver
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP ProLiant DL360p Gen8 1U szerver (2x Xeon E5-2667 v2, 32GB RAM) + RACK SÍN!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tetszik, csak kicsit erősen világít a közepe. Nem tettem fel külön drivert, a Win 10 intézte magától. A TARGET szoftvert érdemes feltenni?
Problem solved.

Persze elég gáz ez megint a w10-től, hogy egy szögegyszerű eszközt sem képes kezelni. Ezért se váltok w7-ről, nekem is csak a gondom volt vele a Wacom táblákkal.