-
Mobilarena
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz1000
tag
válasz
Darkness #1219 üzenetére
köszi a válaszokat mindenkinek
úgy néz ki veszek akkor 1 evo-t, ha nyélbe tudom ütni az üzletet majd megírom mi volt.
egyébként igazából azért döntöttem ezek mellett, mert a mostani újak közül egyik se tetszik, ráadásul a logitech extreme 3d egyszer volt nálam és egyáltalán nem tetszett.
saitek már nincs.
még ezt néztem ami jónak tűnik csak nem tudom akarok e most 11ezret költeni: Thrustmaster Flight Stick X -
Krisz1000
tag
válasz
Darkness #1217 üzenetére
hűha, na most itt van több dolog is, köszi a reakciót!
a tárcsa amire gondolsz, amivel le lehet szedni a botot? ezt rendesen meghúztam. mást nem látok h mit tudnák csinálni rajta. eleve én azt hittem h az a tárcsa a rugóerősség állítására való, én már ezen ledöbbentem, hogy mi értelme van leszedni a sticket amikor ott egy rugófeszítő tárcsának sokkal több értelme lenne.
az a gond, hogy elsők között kentem meg szilikonzsírral, plusz gyorskötözővel összébb húztam 2 rugó menetet ahogy a fenti kolléga írta. kicsivel jobb, de így is akad.
igazából a dizájnos kinézet ellenére megdöbbentően szar konstrukció.
-lityeg lögyög a ház felső része is a kihajtható oldalak miatt, mivel ott nem oldották meg a kapcsolatot rendesen.
-előre nyomva a talp nem támaszt megfelelően, fogni kell a másik kezeddel mert előrebillen.
-a dönthető stick, amit egy benyomható pinnel tudsz 4 állásban rögziteni, nem rögzül csavarosan, hiába húzom meg az ott levő csavart és ezért lötyög a stick felső része a tenyértámaszhoz képest...
meg h 2010 körül még mindig nem tudnak röcögés/rezgés mentes gázkart csinálni, de helyette azzal foglalkoznak hogy kettőt tegyenek és kihajtható kivitelben.viszont mesélhetnél még már dolgot!
akkor jól értem h a grip részek ragacsossága az nem azért van mert az ex tulaj dzsuvás kézzel fogdosta hanem az anyag öregedett el..? (most folpakkal betekerve használom mert undorodok hozzányúlni)
és úgy néz ki hozzá tudok jutni egy EVO-hoz ami elvileg még nem volt használva. érdemes megvenni, beleugorni? azon jobb a tányéros rész?
köszi
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Darkness #1101 üzenetére
A Ravcore-t én sem ajánlom, bár az árához képest annyira nem rossz.
VKB jó minőség, de esetleges gariztatás ügyben nekem nincs tapasztalatom -a VKB-t itthon nem forgalmazzák tudtommal, tehát csak külföldi rendelésről lehet szó-, talán ezzel kapcsolatos infókkal BOB kolléga tud segíteni.Nekem HOTAS Warthogom van, azzal jók a tapasztalataim, nekem bírja a strapát már évek óta. Ellenben, volt itt valaki, akinek elhasalt 2 hét után, de ennél nem volt gond a garizás, azonnal cserélték.
-
BoB
veterán
válasz
Darkness #1099 üzenetére
A Ravcore Javelin licenc alapján gyártott, VKB Gladiator klón, butított alkatrészekkel. Már pontosan nem emlékszem a különbségekre, de ha utána nézel biztosan megtalálod valamelyik fórumon.
A VKB KG12 grip-et akartam ajánlani amúgy pont, mert ennek fémből van a trigger-je. Viszont elég korlátozott az elérhetősége, használtan lehet hogy találni.
Azon a Ravcore-on műanyag (a VKB Gladiator-on is az). Viszont ha minden igaz cserélhető fémre, nekem is van egy itthon mert küldték ajándékba a pedál mellé (VKB).
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Darkness #1097 üzenetére
mivel már nem gyártják
Ja, tényleg!
És már Fly 5 sincs, ahogy nézem...Nem vagyok képben ezekkel már.Nos akkor, ha ragaszkodsz ehhez a típushoz, gyakorlatilag nem is nagyon van más választásod. Ebben a szegmensben siralmas a választék, nem mintha a HOTAS-oknál sokkal jobban állnánk. Bár most a Virpil megoldásával, meg az áttervezett Logi X56-al kicsit bővült a kínálat. De a sima stickek terén gyér a termés, főleg a Cyborg/Fly 5-el hasonlatos típus nem nagyon van most a piacon.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Darkness #1095 üzenetére
Köszönjük az infókat!
Sok paraméteres a dolog, ami a döntést befolyásolhatja. Első körben, ezért az árért élből veszel 3db ilyen joyt újonnan. Nagyon hosszú távra tervezve viszont, akár meg is térülhet a nyomtatási költség, azonban itt élből felmerül a probléma, miszerint ez még mindig csak egyetlen alkatrész, viszont a joyban van még pár alkotóelem, ami szintén bemondhatja az unalmast. Vagyis önmagában azzal, hogy ezt stabilra legyártod, még nem zárod ki annak lehetőségét, hogy a joy idő előtt a kukában végzi valami más hiba miatt.Magam részéről -ha már rászánnék ennyit- inkább vennék 3db új joyt, azok egy jó darabig biztos kitartanának.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Darkness #1062 üzenetére
3D bérnyomtatós cég elég sok van a neten -itthon is-, küldj rájuk egy levelet, valamelyik hátha végez komplexebb melót is. Nem a nyomtatás része a gázos és költséges, hanem a méretpontos modellezés, mert anélkül ugye szorulni fog, vagy esetleg fel sem tudod majd tenni a helyére.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Darkness #1060 üzenetére
Sajnos ilyen céget nem ismerek, de azért annak nézz utána, hogy egyáltalán van-e értelme az egésznek. Ahogy nézem, ez a joy 9-10k körül kapható újonnan, így első körben nem vagyok benne biztos, hogy tervezéssel, nyomtatással együtt sokkal olcsóbban kijössz. Feltéve persze, ha profi és tizedmiliméter pontos cseredarabot akarsz, mert ahhoz pontos tervezés és kivitelezés kell ami valószínűleg nem lesz olcsó, már csak a ráfordított idő miatt sem. Esetleg nyersz 1-2 ezrest, de akkor a joy többi része még mindig használt marad. Lehet, jobban járnál egy új vétellel.
Esetleg ha sikerült mégis megoldani jó áron a tervezést/gyártást, akkor beszámolhatnál róla, hátha másnak is segítségére lesz később.
-
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Darkness #832 üzenetére
"féket csak a gyengék használnak"
Hátöööö...egy jobb szimulátorban éppen a gázvezérlés az, ami nélkül gyakorlatilag esélyed nincs. Fullra tolt gázzal nem lehet manőverezni, ha egy minimális fizika le van programozva a játékban és a flight modellben.
Repvez kolléga által javasolt T.16000 HOTAS is jó választás, az fele annyiból kijön mint a Warthog stick-je, és nem egy rossz vezérlő hétköznapi játékhoz!
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Darkness #829 üzenetére
Nekem Warthog-om van, és továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a helyén kezelve ez egy teljesen jól használható cucc. Ha nem kell Hotas, tehát a külön gázkar nem fontos neked, akkor valóban érdemes elgondolkodni a kolléga által ajánlott vezérlőkön is. Technológiai szempontból jobbak, főleg a full fém mechanika miatt.
Nálam ezek nem jöhettek szóba, mert nincs hozzájuk gázkar, illetve a Gladiator nekem nem tetszik, a stick-je valamiért irritál. Ez is lehet szempont, elvégre azt fogdosom és azt bámulom elég sokat.
A Virpil már más tészta, arra én is beneveznék, lehet, hogy a stick-et egyszer le is cserélem majd arra. De a Warthog gázkarjával nekem semmi bajom nincs. Szigorúan élvezeti szempontból a stick-el sincs, de kétségtelen, hogy ebben azért van némi műanyag... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Darkness #827 üzenetére
Ha már rászánsz annyit, szerintem inkább VBK vagy Virpil. Tartósabb, strapabíróbb. Cserébe valamihez rögzíteni kell. Ha egyszerűen akarod megoldani és fontos a mobilitás, akkor másolod a Thrustmaster-t és egy közeli lemezmegmunkáló szakitól rendelsz egy 200*200-as 4-6mm vastag acéllemezt.
-
CAB85
tag
válasz
Darkness #636 üzenetére
Szia!
Mint írták, lecsatlakoztatható
A kinézet valóban szubjektív. Nálam pont a tolóerő szabályzó kar volt a döntő. Nem vagyok nagy szimulátoros, de az ED meggfogott. Viszont ez a kialakítás annyira megdobja az élményt játék közben, hogy más kialakítású játékvezérlő már szóba sem jöhet nálam
Viszont annyit em játszom, hogy egy 30-40-50 ezres vezérlőt újítsak
-
twi452
senior tag
válasz
Darkness #636 üzenetére
Teljesen nem lehet lecsatlakoztatni mert össze van kötve kábellel nyilván
De egy kisebb méretű billentyűzetet be lehet tenni a joy és a gázkar közé a hotas x-nél.
Én war thunder-hez vettem anno és szeretemilletve létezik belőle csak joystick változat is ha annyira zavar a gázkar
még a T.16000M-ről hallottam jókat, hogy nagyon pontos és finom műszer, nálam a gázkar győzött végül
-
CAB85
tag
válasz
Darkness #634 üzenetére
Szia!
Sajnos ebben az árkategóriában ugyanez volt a tapasztalatom. Egy fokkal feljebb, használtan már belehet szerezni egy Logitech Extreme 3D-t (5-6k körül indulnak használt de jól kinéző darabok) Nekem anno bevált, régi recept és megbízható volt. ED-hez most egy THRUSTMASTER T.Flight Hotas X-et használok. Imádom, sok gomb, tolóerő szabályzó és pontos nagyon, állítható rugó (feszíthető joy) Kicsait hajlamos nyikorogni, de az könnyen orvosolható... Ez jelenleg 15e körül van újonnan, de gyakrran feltűnik használt, jó állapotú fele ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest