- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amargo
addikt
Nem vagyok jogász és erre nem is tudok érdemben válaszolni, de mivel az ingatlan a megismerkedésük előtt szerezte a párod (gondolom) továbbá a volt pasija nem is fizetett bele, így miért lenne bármire is jogosult?
A jogokat (többnyire) nem visszamenőlegesen szerezzük, de teljesen más lenne az eset, ha a párod pasija aktívan és bizonyíthatóan részt vett a lakás törlesztő kifizetésében és mondjuk a lakás felújításában is, (szerintem és tudomásom szerint a jog szerint is) ilyenkor a fizető félt is megilletnek bizonyos jogok..
-
A házasságban a Ptk. szerint vagyonközösséget vállalsz mindenre, amit nem rendelkeztél le vagyonjogi szerződéssel. Ha megházasodtok, nincs én pénzem és Ő pénze.
Egyébként ehhez pároddal házasodni se kell, ha az élettársi kapcsolatban bizonyítható a közös gazdasági érdek, akkor ott is igényt tarthatnak a felek vagyonmegosztásra. Egy közös házvásárlás elég ráutaló magatartás, de ezt majd a jogászok megerősítik. (Én nem vagyok az)
-
gyimger
őstag
Itt szerintem ha nem állapodtak meg róla külön, akkor nem lesz semmilyen részesedése az ingatlanban. Ez egy kicsit olyan "ha elég hamburgert eszek, kapok részesedést a McDonald'sból" eset. A nő köszöni szépen a befizetést, de szerintem ennyi.
A jövendőbeli házasságod kezdetétől tudtok közös vagyonra szert tenni, előtte nem. Itt is csak tippelek, de ha az bizonyítottan a Te lakásod, akkor az nem fog változni a házassággal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest