- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
válasz
Teasüti #7756 üzenetére
Soha nem volt tuningolva sem a videokártya (bár ez nézőpont kérdése, mert egy RX580 Nitro+ SE), sem a proci. Elég volt nekem az alap beállítás. Egyedül a memória volt XMP profilra állítva.
Az a baj, hogy most már így is spontán rebootol, vagy szimplán kilövi magát.
A feszültségek a tápegység felől stabilak. Multiméterrel mérve is. Minimális feszültségingadozás Aida64 szerint van. Hogy a fagyás pillanatában mi történik, azt ugye nem látni. Most stabilan megy egyelőre reggel óta. De késő este például kétszer is eldobta magát úgy, hogy csak youtube videó ment.Szóval már teljesen kész vagyok. Ma vettem egy B450-es alaplapot és alaplap csere lesz.
Nálam a napi 8 óra sem adott, mert nálam 24/7 be van kapcsolva. Van, hogy két hétig újra sem indítom. Előző konfignál egy PhenomII X4 925 procival a rekord 3 és fél hónap volt újraindítás nélkül. Az a konfig 12 éves. Azóta is megy.
Egyébként a két mosfet mellett kékes árnyalatú elszíneződés van a lapot. Amolyan elmelegedős. Lefényképezni lehetetlen, mert vaku fénynél nem látni. vaku nélkül meg pláne. -
válasz
Teasüti #7741 üzenetére
Azért, mert azt nem állította hozzá. Más lapnál úgy szokott lenni, hogy átírja ott is, de itt autot ír xmp beállítás után. Igazából mind1, csak eddig akármilyen másik gyártótól volt alaplapom, ott mindig 1.35-1.36v között maradt a fesz. Így meg akár tuningolhatnám is a ramot, ha alapból többet ad neki úgyis.
-
törölt tag
válasz
Teasüti #7728 üzenetére
Nem, dedikált GPU-ról volt szó, de azt nem írtam az első posztban, milyen eszköz (bár ezen a lapon nincs DP csati).
Viszont emlékeztem, hogy az előző konfigban (amiben volt IGPU) volt lehetőség videóbeállításokra, de a részletek már homályosak voltak.
Most viszont semmilyen beállítást nem találtam.Chateltem üfsz-szel, ahol azt mondták ez GPU issue.
Találtam sok elfeledett külföldi fórum oldalt, ahol azt írták, hogy a boot sorrend az DVI - HDMI és azután DP.
De mivel ott van kép, ahol legelőször videojel (és/vagy csatlakozás) így kiderült, hogy van ugyanazon portok között is prioritás és a HDMI nem írja felül a DP-t prioritásban. -
válasz
Teasüti #7710 üzenetére
Legutóbb az AMD Am5x86-os CPU-mat tuningoltam 133-ról 160 MHz-re. 1997-ben. Akkor ez azért volt menő dolog, mert így meg lehetett úszni a sokkal drágább Pentium vásárlását.
Érdemi ingerenciám a tuningra azóta sincs. A jelenlegi Gigabyte alaplappal egy 13 éves AthlonII rendszert váltok le, elég tuning ez!
MaCS
-
válasz
Teasüti #7703 üzenetére
A CSM egyfajta hibrid megoldás, ami a Lagacy mód megoldásait próbálja modernebb környezetbe hozni, de minél többet olvasok róla, annál jobban tolódik el a tanácsok aránya abba az irányba, hogy konkrétan bebetonoz az MBR-be, tehát nagyon nem jó bekapcsolni.
Köszönettel: MaCS
-
TIT
veterán
válasz
Teasüti #7703 üzenetére
Akkor nekem a vinyóról a régi win10 azért nem bootol,amikor bekéne tölteni az ssd-n lévő rendszer tölt be.Mondjuk át kellett állítani az ssd-t GPT-re mert előtte MBR-en volt a 10 éves giga lap miatt valszeg.
Mondjuk az X-570 Aorus Eliten be volt nyomva gyárilag a csm,a win11 meg nem kompatibilisMondjuk nem is hiányzik amilyen rosszakat hallani róla.
A csm-nek nem sok értelme van ha a régi rendszer a vinyóról nem képes betölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- OTP Bank topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest