Új hozzászólás Aktív témák
-
senki66
senior tag
Ha megvalósíthatatlan aktív hűtés nélkül, akkor minek teszteltem három napig így-úgy amúgy, nyilván én kuka vagyok hozzá, de éppen ezért kérek itt segítséget, de tudtommal a ddr2 800 CL4-el, ami eddig volt gyorsabb mint a ddr3 1333 CL 9. Az előző Kingmax ramok meg 1333-on is hibáztak a memtest szerint úgyhogy nem biztos, hogy túl jó választás lettek volna.
Az aktív hűtés alatt valami ilyesmit érttettél[link] , mert akkor én félreértettem, azt hittem én buheráljak valami ventit hozzá, mert azt tényleg nem tudtam volna megvalósítani.
GTL Voltage-ek az mit jelent, pontosabban?[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Sajnos a Module 2 slot 1-ben rebootol, csak azt nem értem ha ez ram hiba, akkor a 0-ás slotban miért jó?
meg ugye a 0-ás slotban jó Module 2 is, a Module 1 meg jó az 1-es slotban is , akkor ha így együtt teszem be őket miért nem jó mégsem, meg ugye a memtest sem mutatott semmi hibát. 1333-on pedig megy egysterre a 2 modullal is.Most ha ez mégis ram hiba, akkor most mit csináljak, megint cseréltessem ki, holnap van az utolsó napom, amikor még megtehetem vagy tudsz még javasolni mást?Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
"Slot1, module1 meg stabil win alatt is? Mert akkor ez RAM hibának néz ki ismét"
Most megy a Test Windows-zal module 1 slot 1, de ha RAM hiba lenne, akkor az egyes slotban, miért jó?
Emlékszel írtam korábban:
"egy furcsaságot jeleznék neked. Mivel az előző ramokkal (Kingmax) csináltam külön-külön teszteket mindkét modult mindkét slotban és a procitól távolabbi slotban a memtest azt írta hogy FSB 400 Type DDR2 és ezzekkel a ramokkal ugyan azt írja, mintha nem ismerné fel hogy DDR3-as ram, persze a sebességet helyesen írja és ugy 1600-as ddr2 ram nincsen tehát nem értem a dolgot. Meg tudod ezt magyarázni?"
Ezért volt gyanús az 1-es slot, még az is lehet, hogy a 2-es modullal az 1-es slot rebootja más ok miatt volt? -
senki66
senior tag
Szia,
Megvannak a teszteredmények:
Memtest86+, 1600 MHz, Performance Enhance: Standard, XMP Profile: Profile1, MCH Core.1,3 V
Module 1 slot 0 - 7 pass 0 errors
Module 2 slot 0 - 8 pass 0 errors
Module 1,2 slot 0,1 - 8 pass 0 errorsWindows:
Slot 0-ban mindkét 4 GB modullal stabil .
Slot 1-ben 2-es module fél óra után reboot, tovább még nem próbáltam, de gondolom folyamatosan rebootolnaHa mindkét modult berakom (8 GB) akkor pár percenként rebootol .
-
senki66
senior tag
A tesztet megcsinálom a megbeszéltek szerint, de egy furcsaságot jeleznék neked. Mivel az előző ramokkal (Kingmax) csináltam külön-külön teszteket mindkét modult mindkét slotban és a procitól távolabbi slotban a memtest azt írta hogy FSB 400 Type DDR2 és ezzekkel a ramokkal ugyan azt írja, mintha nem ismerné fel hogy DDR3-as ram, persze a sebességet helyesen írja és ugy 1600-as ddr2 ram nincsen tehát nem értem a dolgot. Meg tudod ezt magyarázni? Tesztelés indul az eredeti tervek szerint.
Üdv
-
senki66
senior tag
Sajnos a Standard mód sem segített, amióta visszaállítottam 2 reboot volt. Hűtőbordásak a ramok és tulajdonképpen van a ház tetején egy ventilátor, ami nagyjából a ramok fölött van kb.15 centire, úgyhogy talán kicsit kevésbé melegszik. Lehetne estleg próbálni 1,4 vagy éppen 1,2 feszültséggel?
Éjjelre ráküldöm majd a memtest86-ot, de akkor 1 vagy 2 modullal teszteljem? -
senki66
senior tag
A memtest csak 2 ciklust futott a Corsair-rel hiba nélkül, de a Kingmax már az első kőrben szórta a hibát.
Nem vitatkozni akarok sőt nagyon köszönöm, hogy segítesz, de nem emlékszem, hogy mondtad volna, hogy ne cseréljek s mivel reménytelennek tűnt a dolog a három napom lejárt volna, amíg cserélhettem.
A feszültséget feltettem 1.3 -ra de sajnos így is fagyott 2x 6 óra altt, ami lényegesen kevesebbet mint addig, de még mindíg nem OK. Tovább nem merem emelni, mert ezt a ventivel fújatást dolgot nem igazán tudom megcsinálni. Viszont a Performance Enhance-ot visszaveszem a tanácsod szerint Standard-re(eddig Turbo volt)[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Szia,
Közben változott a kép kicseréltettem a ramokat Corsair Vangeance 1600 kit-re. Első látásra minden OK megy 1600 dual channelben. Memtest hiba nélkül lefut, csak egy a komoly bibi. A gép teljesen ötletszerűen néhány percenként néha ritkábban újraindul és csak azóta amióta betettem ezeket a Ramokat. Van valami ötlet, mi lehet az oka? -
senki66
senior tag
A sokkal kevesebb hiba, az összesen 8 db-ot jelent. Korábban több ezer hiba is volt, ahhoz képest ez elenyészőnek tűnik. Lehet, hogy most jó lesz, bár valahol azt is olvastam, hogy egyáltalán nem lehet hiba, másutt meg azt, hogy néhány azért lehet, mi az igazság?
A nyolc hiba a 6-os tesztben jött elő, első körben 3, második körben 5 hiba
pl:
0008041cf00 - 2052.1 MB good:ffdfffff bad: ff5fffff 00800000
000803f2e80 - 2051.9 MB good:ffdfffff bad: ff5fffff 00800000
00080225480 - 2050.1 MB good:ffdfffff bad: ff5fffff 00800000
de mindíg good:ffdfffff, bad: ff5fffff 00800000 jelent ez valamit?Bocsi, hogy ennyiszer updatelek, de remélem előbb utóbb lesz időd és egyszerre megválaszolod a kérdéseimet.
Á már 10 , nem jó
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Hát kutya legyek, ha ezt értem (vaúúú) Tesztelgettem külön a ramokat a két szlotban.
Nem teljes tesztek, csak ahol máskor hibázott, azokat futtattam bootolos memtest86, 5-6-os teszt.
RAM 1 slot 0 Felismeri DDR3 1600 Test(rövid) nem jelez hibát
RAM 1 slot 1 DDR2 1600-nak ismeri fel, furcsa mert ugye ilyen nincs is, de a rövid teszt lemegy
ugyanaz
RAM 2 slot 0 Felismeri DDR3 1600 Test(rövid) nem jelez hibát
RAM 2 slot 1 DDR2 1600-nak ismeri fel, furcsa mert ugye ilyen nincs is, de a rövid teszt lemegyAztán, hogy még furcsább legyen a korábbihoz képest megcserélve a ramokat, tehát RAM 1 a slot 1 -be, RAM 2 a slot 0-ba teszt felismeri a 8 GB DDR3 1600 dual channel és 5-6 nem jelez hibát.
Majdnem örülök, teszt második kör 6-os teszt hiba (bár sokkal kevesebb mint azelőtt)Ott vagyok, ahol kezdtem vagyis sehol, azt hiszem cserélek ramokat, hátha több szerencsém lesz egy másik kittel
-
senki66
senior tag
Időközben tovább próbálgattam, igaz mindkettőt egyszerre és ha az XMP profilét hagyom Autóban, akkor semmi hiba, viszont csak 1333-on fut. Gondolom ha 1333-on hibamentes (bootolós memteszttel) akkor a memória nem hibás, de akkor hogyan fog 1600-on menni? Lehet máshogyan is felhúzni 1600-ra?
-
senki66
senior tag
MemTest 4.0 windows alatt futtatva, szintén ontotta a hiákat, majd a gép bootolta is magát. Valami nagyon gáz ezzel . Vajon ez csak rossz beállítások miatt van vagy a ramokkal fizikailag lehet baj, mert akkor gyorsan visszaviszem őket a boltba?
Köszi a tanácsokat -
senki66
senior tag
Szia,
Egy két fagyás után visszatettem turbo fokozatba, de játék (NSF MW 2) állandóan rebootol, nem is lhet játzani. Nem tudom ez a memória niatt van e , mindenesetre a ! GB ddr2 -vel ezt nem csinálta. A problémák miatt teszteltem a memóriát Memtest86 -tal. Lefekvés előtt indítottam és kb 5 óra alatt 142000 error írt ki.
Lehetséges ez egyáltalán, mert játékon kívül semmi probléma nincs?
Vagy az 1600 MHz a probléma vegyem vissza 1333-ra, vagy milyen beállításokat kéne használni a biosban (Gigabyte Ep-45C-DS3) hogy stabilabb legyen? -
senki66
senior tag
Üdv,
Beraktam a Kingston Hyper-x Blue 2x4 GB kittet.
Szépem indul is vele a rendszer, de nem tudom, hogy végül is 1333-on vagy 1600- on megy.
Biosban a Performance Enhance-et standardről átállítottam Extreme-re
Az XMP Profilét Autóról Profile 1-re
Aida ezt mutatja:
[link]
itt meg ezt:
[link]
Most akkor 1333 vagy 1600-on megy?[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Üdv Mindenki,
Az EP45c,t,l -es topic mellett, itt is feltenném a kérdést, hátha erre többen járnak.
P45C-DS3 lappal lehet 4 GB-nál nagyobb DDR3-as memóriát használni, ha igen hogyan, nekem sajnos nem sikerült, vagy el sem indul a gép, vagy csak 4 GB-ot használt F6a bios-szal.
Aki használja esetleg 8 GB 1600-on legyen szíves ossza meg velem , melyik bios F5 v F6a? , milyen további beállítással és milyen típusú RAM -ot, én Corsair Vengeance 1600 LP 8(2x4) GB-ot és Kingmax 1x8 GB-ot próbáltam sikertelenül. Nincs valakinek pozitív tapasztalata?Elöre is köszi miden infot
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest