- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Gzula[HUN] #117756 üzenetére
Igen, azt hittem, olcsóbban is megúszom, de mivel úgyis használni fogom 2-3 évig, ennyi felárat megért.
-
Dorien
veterán
válasz
alpihun #117755 üzenetére
Tipp: HiFiMan Edition XS + FiiO K5 Pro AKM
A Senn HD600-as sorozatból szerintem jóval macerásabb dögös, feszes hangot kicsikarni. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
alpihun #117755 üzenetére
Outletben most van felújított HD600-as. Nem vagyok biztos, hogy neked ennyire lineáris fejhallgató jó lesz, de ha nem válik be, vissza tudod küldeni elvileg.
#117754IMIIKE1998: Szerintem jól döntöttél. 2-3ezer Ft-al olcsóbban kaptál volna X@rabb hangot. Ennyit kár lett volna megspórolni.
-
alpihun
senior tag
Sziasztok
Eddig folyton midrange wireless fej/füleseim voltak, de szeretnék végre fejleszteni az otthoni hangzáson. Egy ilyen ezermester kellene; zene szinten félig metál, félig minden más, de szeretném ha játszani és filmnézni is immerzív lenne.
Két gyártót nézegetek főleg.
Sennheiser HD560s, vagy valami hatszáz (600, 650, 660s, etc).
Hifiman: Edition XS, Ananda (Stealth).
Ennél többet azért nem szívesen költenék, esetleg csak nagyon jó indoklással.De nem vagyok meggyőződve, hogy az open back mindenképp előny nekem. Lehet, hogy egy nagy mocskos casual vagyok. Meg is ijeszt, amikor olyant olvasok, hogy analytical listening meg fatiguing details.
1.) hol? - otthon
2.) mire? - ^^
3, 4, 8.) mennyiért, honnan? - max 120 ezer? A fentiek asszem mind beleférnek, mert rugalmas vagyok olyan szinten, hogy használt, refurbished, online, német etc.
5.) circum talán kényelmesebb lenne
6.) nyitott, de nemtom^^
7.) hangzás? - ide annyit tudok hozzátenni, hogy talán nem vagyok annyira bass-head, mint amennyire a sok wireless cucc sejtetné. EQ-ban mindig lejjebb tolom, ha pedig mediamarktban rawdogolok random fejeseket, egyértelműen érzem hogy a mély ellepi az összes magas részletet is
9.) forrás - zene online streamingról lesz, nem fogok elkezdeni flac-et gyűjteni.
10.) tudom, hogy a hd560s-en kívül minden máshoz kelleni fog egy kb 40-50 ezres amp, az a büdzsén felül jönne. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
Gzula[HUN] #117753 üzenetére
Ezek alapján marad akkor a jól bevált. Az EVO félnyitottsága tényleg gond lehet tömegközlekedésen, illetve hajtogatni is jobban lehet a OneOdio-t. Így rendeltem egy Pro10-et ,11k-t megér újonnan és ez biztosan jó lesz, mert ismerem.
Köszi még 1x mindenkinek! -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
IMIIKE1998 #117752 üzenetére
Hogyne lenne?! Mondjuk itt "tunning" párna volt a Pro-10-esen. A magasai nem szépek annyira a EVO-nak, meg a felhasznált anyagminőség és anyag megmunkálás (párnacserekor vágta a műanyag az ujjamat) hagy kívánnivalókat maga után.
Az EVO mellett szóljon, hogy ár/érték arányban szintén egy jó fejhallgató, nincs szignifikáns külöbség a kettő között, és az EVO-hoz alapban jár egy pár textil párna, ami teljesen jó minőségű, és azzal se világosabb az EVO hangja.
Az EVO egyébként (fél)nyitott, tömegközlekedési eszközön nem biztos, hogy a legjobb választás tud lenni.
Ha ennyire árérzékeny vagy, vedd azt a kettő közül, amelyihez olcsóbban hozzá tudsz jutni. Kb. ugyanazt kapod a pénzedért.
-
IMIIKE1998
őstag
Fülhallgatót, különösen "agybadugóst" fajtát nem szeretnék.
Megnéztem különben élőben JVC RX-330-ast, annyira nem tűnik rossznak, de a párna tényleg nem túl meggyőző, továbbá 7000 Ft tényleg sok érte. 2-3k-t hozzátéve tényleg mérföldekkel jobbak vannak.#117739 Dorien és #117740 Gzula[HUN]:
Köszi, igen, mindketten linkeltétek, de a használttól, különösen fül/fejhallgatóknál, óczkodom.
Viszont az a HD681EVO, amit linkeltél (Kytary-ról), az nem tűnik rossznak, plusz a honlapon lévő kuponnal 10k alatt kijönne. Volt esetleg valakinek OneOdio Pro 10 és HD681EVO is? Az EVO hozza a Pro10 szintjét basszusban? -
szaki58
aktív tag
válasz
Downsampling #117750 üzenetére
Hát akkor ügyeskedj. Én ezt tettem, és bevált. Kényelmes.
-
Downsampling
senior tag
válasz
bitrograde #117748 üzenetére
Hát, ránézére nem igazán tudom elképzelni a fejemen, akármennyire is tudom majdnem gyerekkorom óta, hogy a Grado mekkora név... Ez a felfekvős, vagy félig felfekvős kialakítás nem nekem való...
-
chubii
senior tag
válasz
bitrograde #117748 üzenetére
Ja igen... A X széria kábele (merevségre), illetve az Y műanyag bumszli az néha zavaró tud lenni... Lehetne segíteni mindkettőn, de nem szeretném szétbarmolni véletlenül a fejest... inkább próbálok a zenére koncentrálni
-
bitrograde
senior tag
válasz
-NoVa- #117744 üzenetére
Azért hallgasd meg előtte a Gradót is. Nem mindenkinek jön be/viseli el a fülre simuló kialakítást, a szorítóerő is fontos tényező itt, nem csak a párna. A Gradók jó része fix kábeles, ami egyszerre áldás és átok: nem kell vele foglalkozni, de merev, és nem minden helyzethez megfelelő a hossza. Nekem a 225 egyik változatához volt szerencsém, inkább kevsebb, mint több (de nem az X-driveres volt). Az SR80, az első normálisabb fejesem meg a gyerek (jóval kisebb) fején végezte.
-
chubii
senior tag
válasz
-NoVa- #117746 üzenetére
Párna témához kicsit kapcsolódva, még a nagy meleg előtt vettem kíváncsiságból egy pár alis S párnát ( [link] ).
A hangon nem nagyon változtatott ( a G párna az nekem sem jött be), de valami hihetetlen kényelmes. Nem tudom mennyire lesz tartós, de rendkívül puhának érződik hosszabb hallgatás közben is.
Bár nekem eredetileg se volt gondom a kényelemmel. -
-NoVa-
veterán
válasz
Downsampling #117745 üzenetére
G párnával over-ear, kicsit sennheiseresebb, távolságtartóbb hangért cserébe.
A 225x-et használtam úgy sokat, a Hemp hangjának nem áll túl jól. Félúton a kényelem és a közvetlenség között az L párnákkal jó (a fotóimon is azzal van), vagy a gyári F párnákkal, azt a kettőt szoktam vele cserélgetni. De inkább csak télen, megy is vissza most a dobozába fél évre kb, ilyenkor nagyon nem fejhallgatózok. Felcsiptetem a fülcimpámra a Bose Ultra Open-t, és világbéke.
-
-NoVa-
veterán
válasz
:AMF: #117742 üzenetére
Azok valóban képesek egy krumpliról is élvezetesen szólni. Egy közepesen egész jó AKM-es krumpliról lehetőleg.
Persze skálázódik és reagál a forrásra szépen. Csöves aktuál felsőpolcos AKM-es krumplival azért sokkal inkább összeáll.
Eleve sokkal jobban együttműködik bármilyen DAP-pal, mint nagyobb impedanciás dinamikus fejesek, nem annyira függ az erősítő teljesítményétől, mint a Sennheiserek, inkább a karakterétől. -
:AMF:
senior tag
válasz
Downsampling #117700 üzenetére
Ez esetben bedobnám ötletnek a Gradot is, valamelyik X szériás driverrel. Van UK képviseletük, a beszerzéssel nem lenne gond. Könnyen hajthatóak, lehet, hogy már a meglévő eszközeiddel is olyan hangot kapnál, ami megfelel. Ha nem, akkor sem kell őrült összeget kiadni erősítőre. Pl. ott vannak a Schiit erősítői (szintén van UK képviselet). De csövesből is akad olyan, amit szeretnek a Gradok, Spartan Helot 2x, szintén helyben lenne Neked.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
IMIIKE1998 #117737 üzenetére
Vaterán találtam 8ezerért - leírás szerint - újat. És csak egy ezres a posta.
B verzió, alin most Oneodio A71M-et (nem cserélhető vezetékes) dob be 17,09$-ért. Nem tudom linkelni se, mert valami "Bundle deals" keretében dobja le. Az nálam most valami 6ezer HUF alatt van. Nos, ennél jobbat nem fogok tudni.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dorien #117739 üzenetére
Ezt linkeltem én is ITT.
#117737IMIIKE1998: Fejhallgatóban jobb ajánlat nem lesz. Ennyiből egy pár alis fülpárna meg egy vezeték jön ki kínából. Ha kapok ajándékba egy fejhallgatót, nem jövök ki olcsóbban ha felújítom, és akkor csak működik, semmi extra. Ha már fejpántot, vagy más alkatrészt is kell rajta cserélni, drágábban jövök ki.
Másfél éve rendeltem valami gagyi akció keretében 2 fülhallgatót Kínából. Az egyik a QKZ AK6, a másik meg valami X2 volt (csak a neve miatt is megvettem LOL). ITT írtam róluk. Mindkettőben van basszus rendesen. Egyiket ajándékba adtam, másikat megtartottam, mert nem foglal nagy helyet. De nem használom.
Ilyen kis keretből csak kompromisszumos megoldás lesz.
Ha fülhallgatókról akarsz több infót, azt egyébként ITT talász.
-
Dorien
veterán
válasz
Ha a OneOdio Pro 10 bevált, miért nem veszed újra? [link]
-
Bodz
nagyúr
válasz
Még annál is hitványabb. Nem is tartós, meg tényleg borzalmasan izzasztó. Brrrrr.
Meg amúgy is nyár van. Miért akarsz fejest utcára? Nem lenne jobb egy fülhallgató? JD1 pl. Van mély rendesen, kapható itthon is, a keretbe belefér. -
IMIIKE1998
őstag
Megnézem majd élőben, de tényleg ennyire hitvány? A LIDL-ös fejhallgatóm is biliműanyag volt, olcsó párnákkal, de annyira nem zavart.
#117736Dorien :
Köszi! Második, húzgálós fülesnek lesz, eddig is kettőt használtam. HD2000-et nemrég vettem az általad linkelt webshoptól. Azt használom otthon film/videórnézéshez.
Kellene egy viszont zenehallgatásra, amit húzgálhatok.Többen mondták itt, hogy a OneOdio Pro 10 után vékony lesz a HD2000 basszusa, de úgy voltam vele, hogy akkora kontraszt csak nincs a kettő között.
Hát tévedtem, lehet velem van a baj, de egyszerűen zenénél nekem nagyon feltűnő a HD2000 kissé szegényes basszusa. Film/videónézésre jó az Invotone, a hangminősége tényleg jó ebben az árban, de a zenénél számomra a filléres Lidl-ös is jobbnak tűnik. Egyszerűen olyan, mintha teljesen más zenéket hallgatnék. -
Dorien
veterán
válasz
IMIIKE1998 #117719 üzenetére
Részemről Invotone HD2000 (zárt) vagy Superlux HD681 EVO (félnyitott, több basszussal). Ezek alatt én nem ajánlanék semmit...
-
Bodz
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #117733 üzenetére
Jaj ne, az a fajta hártyás, izzasztó, vékony fos párna, ami azon a JVC-n van...
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Gzula[HUN] #117723 üzenetére
Köszi szépen!
Ezen a használton elgondolkozom, vagy marad a JVC HA-RX330. (Visszaolvasva az elődjéről, az RX300-ról jókat írtak itt is.) Az egyik, hozzám közeli Euronics-ben van készleten a Sony ZX110, meg JVC RX-330 is, kipróbálom majd őket. Bár ezek alapján a Sony nem fog bejönni a kevés basszus miatt.
A JBL bár jónak tűnik, annyit már nem adnék érte, mert benne van, hogy összetörik a rendszeres pakolgatás során. -
Zoliee
senior tag
-
s4tch
veterán
válasz
nobela #117727 üzenetére
Én is hallottam Zoliee HD800s-ét, és ha mélytöbbletről nem is beszélhetünk, mélyhiányosnak sem mondanám. Olyan "pont jó". Nekem már rááll a fülem a Focal-féle ütős hangra, az a fajta durva, szerintem is már-már természetellenesen brutális dinamika hiányzott csak belőle - de azt eddig csak Focaltól hallottam. Részletek, frekimenet, kényelem, (tér) mind rendben voltak a HD800s-ben. Az egy jó fejes, de tényleg kell elé vas.
-
Zoliee
senior tag
válasz
bala6120 #117728 üzenetére
Oké, kipróbálom még másról/mással is. Na meg járatom is, alig van benne pár óra.
Viszont Neked nem "szedi szét" a zenét? Annyira részletes, külön-külön annyira követhetőek az egyes hangszerek, hogy már-már zavaró. Ja és az énekhangokat határozottan távolabbra pozícionálva hallom, mint az összes eddigi fejesemnél.
Egyébként iszonyat kényelmes egy fejhallgató. -
Zoliee
senior tag
-
bala6120
senior tag
válasz
Zoliee #117710 üzenetére
Mikor megvettem az Aryát, azt hittem, hogy a TMP Ant Amp-DAC párossal milyen remekül szól. Mint kiderült, csak ezt akartam hallani. Vettem egy FiiO BTR5 2021-t, akkor szembesültem ezzel igazán. Lényegesen jobban tetszett. Elkezdtem cserélgetni a DAC-okat az Ant Amp elött. Nem jött be. Ment az Amp is, jött a DO400. Kezdett összeállni a dolog, EQ is simán mehet, ha nagyon muszáj.
Jött a Gremlin hirtelen felindulásból, kerek lett az egész, de úgy libabőrösen. Az AXN10 pedig nagyon jótékony hatással lett ezekre.
Arya SE, HD650, D5200: élmény hallgatnom mindegyiket. Pedig ugye nyitott planár, nyitott dinamikus, zárt dinamikus.
FT1 is jól szól, csak nekem már sok a mély.
Gzula[HUN] Sony fejese (elfelejtettem a típusát) mindkettőtönket meglepett.
Persze mindez az én szemszögemből.
Még egy R2R DAC hátra van, hallanom kell, hogy milyen is, de nem tudom, hogy melyiket.
-
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde #117711 üzenetére
Köszi az infót, rosszul tudtam.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
IMIIKE1998 #117719 üzenetére
A JVC-ket nem ismerem. A Sony ZX110-es annyira nem gáz fejes, de az nem kifejezetten basshead. Ha on-earban kellene, akkor JBL Tune 500-as, az mélyebbre van hangolva. De annyiból már kapsz új Pro-50-est. Használtat monjuk kapsz a megjelölt árban aprón garival.
-
Downsampling
senior tag
válasz
DarthSun #117716 üzenetére
operett - lakodalmas (több ripacskodással és rikácsolással)
Én sem szeretem (és ez finom kifejezés) a musicalt, de még az operát sem. Alapvetően a hangszeres zene híve vagyok, persze hallgatok én énekessel spékelt zenét is, de ott is számomra az énekhang egy újabb hangszer, a szöveg alig érdekel (kivétel egy két eset).
Újra Frank Zappával jövök - ha az ő zenéjét valaki "könnyű zenének" nevezi, az sok mindennel nincs tisztában. De persze ez sok előadóra igaz még... azt sem értem amai napig, hogy a dzsessz miért "könnyű" műfaj?
Gyerekkoromtól tanultam zenét, klasszkus gitárt, zeneelméletet. De büszke vagyok arra, hogy a tanáraim közül páran elvittek dzsesszkoncertekre, vagy maguk is játszottak valamiféle zenekarban... -
Downsampling
senior tag
válasz
bitrograde #117718 üzenetére
khm....igen, Paganini, nem tudom, miért írtam el (valszeg öregszem)... köszi, hogy jelezted!
-
btraven
őstag
válasz
Downsampling #117703 üzenetére
Komoly ember csak komolyzenét hallgat. Párszáz éve megalkották a nagy műveket, azóta csak hanyatlik az emberiség.
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Sajnos a húzgálós, zenehallgatásra használt fülesem a jack csatlakozónál kontakthibás lett. Anno a LIDL-ből vettem (3-4k-ért), a célnak tökéletesen megfelelt. Szükségem lenne tehát egy új fejhallgatóra, szintén az olcsóbb kategóriából.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Vonaton, utcán, néha lakásban.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatásra, illetve videó/filmnézésre.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Maximum 6-7000 Forint, de olcsóbb is érdekel. Ennél többet nem akarok adni érte, mert nem tudok annyira vigyázni rá és gyakran lesz táskába pakolva.
4.) Új vagy használt?
Újat szeretnék a garancia miatt.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Igazából mindegy, előny, ha nem nyomja nagyon el a fülemet.
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Fontos, hogy a zene miatt legyen jó a basszusa. Nagy elvárásom nincsen, a LIDL-ös kb. olyan volt basszusban, mint a OneOdio Pro10, csak a hangminőség nem volt annyira jó+jóval zajosabb volt. De nekem teljesen megfelelt.
8.) Honnan vásárolnál?
Euronics, MediaMarkt, Extreme Digital, esetleg online rendelés is szóba jöhet máshonnan.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Notebook, okostelefon.Néztem pár típust, ezek közül nem tudom, ajánlott-e valamelyik:
-JVC HA-RX330
-JVC HA-S180B
-Sony MDRZX310APW
-Sony MDRZX110B
-SONY MDR-ZX110 APBElőre is köszönöm a segítséget!
-
bitrograde
senior tag
válasz
Downsampling #117714 üzenetére
Paganini volt az "ördög hegedűse", Vivaldi csak a "rőt pap".
-
-
válasz
Downsampling #117714 üzenetére
Ebből a szempontból egy nagyon nem mindegy, hogy egy nagyzenekari operett darabról van szó (ki nem állhatom a műfajt)
Én sem, az operett kb ovodásoknak való. Opera esetleg, de inkább Vivaldi vagy Bach.
Hasonlóan komolytalan még a musical film, ki nem állhahatom mikor egy cselekményes filmben elkezdenek danolászni meg táncolgatni, messzire kerülöm ezt a műfajt is.
-
lapalapa
senior tag
válasz
nobela #117713 üzenetére
Szűrés, reklokk, leválasztás, rezgéscsillapítás, fejes kábel, spdif, nem pc, tápok, tápszűrés... és akkor az én izlésemnek pont annyi, amennyi kell, gyors, ütős, néha székmozgós. A he1 a minipcről mondjuk tud még egy oktávot lefelé az igaz.
De ez az egész a kompromisszumokról szól, ha olyan kell amiben minden is van mégkomolyabb szinten akkor egy ezretich charybdis és hátradőlsz zenéthallgatsz (miután szűrtél reklokkoltál, leválasztottál, rezgéscsillapítottál....), szerintem. -
Downsampling
senior tag
válasz
DarthSun #117704 üzenetére
Nevezhetjük így is, úgy is ("komolyzene", "klasszikus zene"), szerintem ettől több kell, hogy az ember leírja, milyen fajta zenét hallgat abból a szempontból, hogy azt egy renszer, vagy fejes miként szólaltatja meg. Ebből a szempontból egy nagyon nem mindegy, hogy egy nagyzenekari operett darabról van szó (ki nem állhatom a műfajt), vagy egyszál gitáron, netán zongorán előadott nagyon is élvezhető kis szösszenet. Ez utóbbi simán belefér az akusztikus tartalomba.
Ahogy egy bonyolult, sok hangszeres dzsessz oratórium sem kispályás bármilyen hangrendszernek (vagy fejesnek).
Amikor azt írtam, Frank Zappa, azzal pont azt akartam érzékeltetni, hogy az ő zenei munkássága az egyszerűen táncolható vicces dalocskáktól a nagy zenekari komolyzenei vagy éppen bonyolult dzsessz elemeket felvonultató 20-30 perces összetett művekig terjedt. Vagyis mindent hallgatok. Mindentis. Ezt írtam.
Mellesleg Zappa művei közt volt nem egy olyan, amit ugyan megkomponált, de előadni nem tudta senki sem. Még ő maga sem. Asszem Vivaldiról (az ördög hegedűséről) voltak még efféle pletykák. Ennyit arról, mi "komoly", mi "klasszikus" és mi a "könnyű"... -
lapalapa
senior tag
válasz
Zoliee #117710 üzenetére
Ja, hát leírtam már többször, hd800s-nek kb végtelen a skálázódási képessége. Ezért kezdtem el a láncomat szürni, reklokkolni, rezgéscsillapítani, szóval tuningolni, mert ezzel a fejessel minden változást lehet hallani +/- irányban egyaránt.Megmutatja a szépet, jót, meg a
sz.rtgyengét is kegyetlenül. -
Zoliee
senior tag
Ebbe a topikban írok, pedig inkább rendszerekről lesz szó, nem "csak" fejhallgatókról. Sokmindent másképp látunk/hallunk, de abban egyetértés van, hogy egy fejesnek több arca is lehet az elé helyezett technika függvényében.
Van, hogy évekig nem változtatok a számomra tetsző rendszereken, nem kísérletezgetek, csak használom őket.
Az utóbbi 2 hónapban viszont volt nálam forrás, fejes, amp, ic és fh kábelek beszerzése, rendszerbe illesztésének próbája.
Ennek eredménye, hogy két korábbi fejhallgatóm még jobban bebetonozta magát nálam, mivel egy jobb kiszolgálással szintet léptek.Sennheiser HD800S: dinamikus drivert használó fejesek közül számomra a legjobb.
Évek óta megvan (újonnan vettem) és tényleg sokféleképpen tud "szólni", tapasztaltam. Most kapott egy Violectric HPA V202 erősítőt 0dB-re beállított előerősítéssel, réz Neotech xlr kábelekkel. Háát mit mondjak? Nem lehet leírni. Számomra referencia hang!
Denon d5200: TMP Ant amp-al, FAW Noir hibryd hpc kábellel, réz Neotech rca összekötőkábellel pedig a korábban (mások által) leírtak ellenére igenis skálázódik. Nálam meghallgatható.
Porcupine Tree In Absentia és a Deadwing albumát még egyszer nem hallottam így megszólalni.
A rendszer eleje: Apple Mac Mini M4 (roon szervernek használva), RME ADI-2 dac fs (default-on, csak dac), ebből egyik vonalon egy réz Neotech rca-val megy a TMP Ant-ba a jel. A másik úton meg egy réz Neotech xlr kábellel van megtáplálva a Violectric.A kínai planár fejesekkel viszont szenvedek, nem találom helyüket a saját koordináta rendszeremben.
Monolith m1060c: perpill úton van Ear001 fórumtárshoz meghallgatásra, mivel egy megerősítésre, vagy cáfolatra van szükségem arra, amit tapasztaltam vele kapcsolatban.
Hifiman Arya: hááát ez korántsem egy "félmillás" hang. Max 150e, amennyiért én vettem. A magasak mennyisége, minősége katasztrófa. Nem is értem mások ezt hogy élik meg? Az énekes pedig a színpad hátulján foglal helyet...
Chord Mojo 2 + ARC Roon-nal a metál tud jól szólni, most arra használom. Nem gondolnám hogy tudna még nagyot változni (bejáratós), de reménykedem. -
-NoVa-
veterán
válasz
Gzula[HUN] #117706 üzenetére
Nyúlüreg warning :)
Avagy az egy dolog, hogy ilyen piciből a Radsone EarStudio ES100 az etalon BT adapter az AKM dacjával, és habár nem egy mai darab, de azért akad nálam elfekvőben egy meg egy vadonatúj csereakku, ha netán fáradni akarna. De nem akar, örök életű bigyó.
De utána indul a lejtő, aztán rájössz, hogy az ifi Go Blu jobban illik nagyobb impedanciás cuccokhoz, és tulajdonképpen a HD650 is meglepően használhatóan zenél róla. És akkor ha egy picit nagyobb lenne, de transzparensebb, kevésbé színezett, tisztább, akkor a FiiO BTR17 is egy igen jó opció. De picit túl steril, picit kevésbé zenei, ESS helyett inkább AKM legyen, és hát ha csak egy picit nagyobb lenne, de akkor már csöves előfokkal ízesítve szólna BT-n a legjobb hang, amit BT-n eddig hallottam, hát na... Szóval akad pár jó opció minden árkategóriában.
Ennio Morricone szól a fülemben épp, a Korg csövek szépen felfűtötték a fém burkolatot, de nem kellemetlen szintig. Meleg, analóg, átható természetes hang.
A Grado Hemp ezzel vált nálam teljessé. Azóta nem gondolkozom a kis fadobozos Grado erősítőn.
Csak az ára. Meg akkor már egy nagyobb A osztályú erősítővel párban még lenyűgözőbb a hangja, de úgy inkább asztali lözegben fut. Ott dísztárgyként is jól mutat.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #117706 üzenetére
Nem a hangszín, hanem a HD58X egy sokkal rosszabb felbontású hang, mint az előbb említett Sennheiserek. A Fidelio X2 / X2HR is sokkal komolyabb hang, bár utóbbi már engem nem tudott megfogni.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dorien #117705 üzenetére
Rád is gondoltam, amikor jellemeztem. Emlékeztem rá, hogy nem tetszett neked az 58X. De arra már nem, hogy mi nem tetszett benne.
Mindegy, ez most odébb lesz, most BT-re akarok rágyúrni. Csak még hezitálok, hogy a gyárias adapter legyen, vagy ugreenes. Utóbbi mellett szól, hogy nem csak SHP9600-asra lenne jó, hanem még vagy fél tucatra. Találtam neten képet is:Ha bejönne, mehetne fel apróra a Grado GW100-as is.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #117693 üzenetére
Én egy HD58X-el lehet teszek még majd egyszer próbát.
Ne tegyél.
Eredeti HD580 / 600 vagy 660S2 szerintem.
-
válasz
energomatt #117702 üzenetére
Van olyan aki nem hallgat klasszikus zenét, én mondjuk hallgatok, de azt is megértem ha valaki nem.
FT1 addon : klasszikusban is hozza a jót, jó a közép/szólók lendületesek, sok hangszer, nagyzenekar esetén sem omlik össze a hangkép. Mellette elektronikusban is rendben van, ott gyakran dobálóznak extra mély szintikkel, azt is tudja.
-
Downsampling
senior tag
válasz
energomatt #117702 üzenetére
???
-
energomatt
őstag
válasz
Downsampling #117700 üzenetére
"Talán csak komoly zenét nem..." Akkor meg miről is beszélünk?
-
válasz
Downsampling #117687 üzenetére
Esetleges hátránya hogy a használati kopásnyomok valszeg jobban meglátszanak majd rajta, bár inkább a fülpárnán, azt meg lehet cserélni.
Nálam világos minden, szekrénysor, komód, asztalok, por is jól látszik, takarítás nem az erősségem. A 4 modern szgép fekete, a 46 retró zöme bézs(némelyik sárgult, de nem zavar).
FT1 sztem olyan stúdiós/élmény keverék, nekem bejött, jobb nem is kell, a HiFi is olyan hogy mindíg van jobb.
Éjszaka alaposan áthallgattam, optimális nekem, minden műfajban hozza a kiegyensúlyozott vonalat, közép és magasban kis csillogással, ami nem is baj. Beszéd is jó, az átlag feletti mélylefutás, nem kever bele a női hangba sem. Jó konstrukció lett.A gamer gépen is néztem, arra XFi HD van csatizva, hát az elég fun
, parádésan eleven, játékban minden lépés, pisszenés is már messziről feltűnő, zenében pedig extra dús hangszínek...ha épp erre lenne igényem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.