- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
válasz
wassermann #1276 üzenetére
Uhh az már elkerült uncsimékhoz. Szval ők nyűzik de egyre több problémával :S Kellene bele még 2x512 DDR ram
meg most egyezkedek egy taggal h adja el nekem a 2200+ Athlon xp prociját.
Remélem ez már kicsit segíthet a lassusági bajukon
maxlanders: Szvsz azt már nem támogatja egyik moddolt BIOS sem. Ha jól emléxem akkor a 2600+ a legnagyobb -
FRENK1988
veterán
válasz
wassermann #1272 üzenetére
ÖÖÖ mennyi is RAM-ból a max? 2GB? (1,5GB talán 1 régi PH!-s cikkből rémlik). A wichester már bótolás alatt van
Nagyobb procival jobban menne?(2600+)
-
FRENK1988
veterán
válasz
wassermann #1270 üzenetére
Konkrétan márkára gondoltam de igy is okés. Köszi a választ. Amúgy nem tudod mitől olyan érdekesen lassú a gépem: 1200-as Duron;512MB@133Mhz RAM;20GB Seagate 5200Rpm;?
-
mobbo
senior tag
válasz
wassermann #1267 üzenetére
nem is tudtam h ilyen letezik
koszi
veszek egyet kiprobalom -
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #1226 üzenetére
Igen, most is arról írok
Jelenleg így néz ki:
ECS K7S5A
Athlon XP-M 2600+ @3000+ (15x143=2145 MHz)
PQI 512 MB DDR
MSI 6600GT VIVO
Pinnacle PCTV
D-Link hálókari
Maxtor 80GB 7200 rpm 8MB Cache
Samsung 80 GB 7200 rpm 2 MB Cache (mobilrackben)
Pioneer 111D@111L
LG 52X CD-ROM
HiperPower HPU 3S350
Sajnos a gép időnként random fagy, és ez független attól, épp a fenti beállítással játszom, vagy 10x143=1430 beállítás mellett netezek éppen
-
Probiker
aktív tag
válasz
wassermann #1211 üzenetére
Közben a ragasztó elengedte a bordát és nem is tettem vissza.
És igy tényleg jobb -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #1089 üzenetére
De nálla 10,5-es a szorzó gyárilag,és nem 12. Szóval tuti hogy egy 3000+ -os barton ról van szó szerintem és kész.
-
Paqito
senior tag
válasz
wassermann #1089 üzenetére
Ne érts félre szvsz nem vacakolunk, csak sokan keverik. A 3000+ Sempron NEM EGYENLŐ a 3000+ Bartonnal. Attól, hogy a Sempron Barton magot kapott az FSB maradt 166, míg a Barton-nál 200!
Ott a link amit beírtam, az összes SocketA AMD proci legfőbb adatait tartalmazza -
Robaj
addikt
válasz
wassermann #1049 üzenetére
Bátraké a szerencse
Eddig stabil 147-en, most mék és boot 150-el
2400+->2700+ eddig
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa AMD Athlon XP 2700+
CPU alias Thoroughbred-B
CPU stepping B0
CPUID CPU név AMD Athlon(tm) XP Processor
CPUID revíziószám 00000681h
CPU sebesség
CPU órajel 2199.46 MHz
CPU szorzó 15.0x
CPU FSB 146.63 MHz
Memóriabusz 146.63 MHz
CPU gyorsítótár
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, Full-Speed)
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 62-1129-001131-00101111-040201-SiS735$K7S5A_K7S5A CHEEPOBIOS 1.12 BETA 12/03/2002 S
Alaplap neve ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)
Lapkakészlet tulajdonságai
Alaplapi lapkakészlet SiS 735
Memória időzítések 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) - most legroszabbra van állítva, hogy a proccot teszteljem
BIOS tulajdonságai
Rendszer BIOS dátuma 11/29/02
Video BIOS dátuma 12/10/04
DMI BIOS verzió 07.00T
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Leadtek WinFast A6600 GT
GPU kódneve NV43GTAGP (AGP 4x 10DE / 00F1, Rev A2)
GPU órajele 501 MHz
Memória órajel 501 MHz -
Robaj
addikt
válasz
wassermann #1047 üzenetére
Szal akkó a 150-et ne is próbáljam?
147 a max?
A 147 tuti műxik, mert a 266-ossal is ment, csakhát akkó má hibádzott a memó
[Szerkesztve] -
mAtech
aktív tag
válasz
wassermann #1031 üzenetére
Igen. Ezt említetted régebben is, csak én már nem akartam annyit költeni procira
Az, hogy meg csak 266MHz-vel hajtom a procit tisztában voltam vele, mikor megvettem (lévén alaplap limitált a kihasználhatóság). A Durontól (1100) azért jobb
Ha lesz vmi tesztem 2001 alatt meg majd még írok...
Áve -
zso73
veterán
válasz
wassermann #1031 üzenetére
Ebben az esetben inkább rászánnám a heti cigim árát, és vennék egy K7S6A-t belőle! Vagy valami KT 333,400-as lapot. És akkor teljes pompájában menne a 3000+!
-
mAtech
aktív tag
válasz
wassermann #1022 üzenetére
Az nem lenne rossz. Köszi.
Talán egy hónap múlva már tudni fogom mim leszMár ha lehet akkor még Socket A-s Semptront kapni
-
Dufresne
addikt
válasz
wassermann #1004 üzenetére
Bizony és még mindig életképes ez a lap, pedig már régóta a 64bites cumókat nyomatják
Havernak is egy ilyen lélek csücsül a házában
Nekem meg 64bit -
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #1001 üzenetére
Athlon XP drótozásról (szorzó unlock, szorzó állítás, vcore állítás): Bővebben: link
Szerk: Ja, csak kiegészítés képpen, na és hogy enyém legyen az 1000!
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
wassermann #997 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy más lap, nem is állítottam, hogy ugyanaz
-
bsgy
csendes tag
válasz
wassermann #983 üzenetére
Köszönöm a segítséget, valószinüleg kiprobálom a bios frissitését, illetve kiprobálom egy másik procival is.
-
[HUN]szj
csendes tag
válasz
wassermann #972 üzenetére
Ebbe a pár napba már annyi mindent állítottam meg progit próbáltam hogy lassan tiszta ecs tuningolót faragtok belőlem.
Igazad van egyébként én is észrevettem a váltást a 150/150-nél a Speedfan-ban, ott ügye eleve alacsonyabb lesz a pci meg az agp frekije. Hát ja meg kéne próbálnom a bios-ból beállítani legfeljebb lessz egy jumperes resetem.
Na a másik a memóriás megoldás:
ebben szeretném ha segítenétek.
1. A memória időzítést (asszem a DRAM timing settings): ezt nem kellene ultra-ra raknom? (a leírás azt írja erősen ajánlott default-on hagyni)
2. ezeket hová érdemes állítani (szóval a nagyobb, vagy a kisebb érték a jobb én azt sem tudom):
SDR/DDR CAS latency: SPD (asszem ez az Aidában a CL: ez akkor 2,5)
SDR/DDR RAS active time: 6T (talán ez a RAS az Aidában?)
SDR/DDR RAS precharge time: 4T (talán ez a RP az Aidában?)
DRAM driver slew rating: Normal (ez fogalmam sincs hogy mi)
Szóval ha valaki tudna tanácsot adni hogy ezeket merre fele érdemes állítani annak nagyon megköszönném. (és azt sem tudom hogy ezek állítása nem káros -e a memóriákra) (2*256Mb 400 Mhz DDR Samsung) (két teljesen egyforma)
Köszi: eszjé -
racing01
tag
válasz
wassermann #943 üzenetére
köszi
-
nemtommi
senior tag
válasz
wassermann #939 üzenetére
Gondolom nem sokan vesznek meg pl. egy 2800+-ot (Thoroughbred ''B'' 2250MHz ), hogy utánna 1800MHzen járassák, (jobb esetben 1985MHzen).
-
válasz
wassermann #926 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, most már minden világos. A fentiek alapján fogom beszerezni a procit.
Még két kérdés, milyen áron mehetnek ezek a cuccok, illetve milyen hűtő megy rá? A Duron 800-on lévő hűtő jó lesz az Athlonra is? -
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #881 üzenetére
Király... ezek szereint Elitegroup-éknak sikerült egy fűtőbordát ráapplikálniuk. Magyarban végülis csak egy betü eltérés, így talán el lehet nézni nekik
-
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #878 üzenetére
Úgy érted csupaszon? Vagy tanácsos másik hűtőbordát ráragasztani kultúráltabb metódussal?
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #841 üzenetére
Hi!
Én is csak nosztalgiázni néztem be ide, mint ős ECSK7S5A tulaj. -
sh4d0w
félisten
válasz
wassermann #839 üzenetére
Windows XP nem a legfrissebbet teszi fel, hanem generic IDE és AGP drivert, ami éppen csak arra elég, hogy elevickéljen az oprencered addig, amíg nem rakod fel a gyártóét.
-
Basmacskin
aktív tag
válasz
wassermann #839 üzenetére
wasserman tudtam, hogy te még ilyet használsz!
Nincs bekapcsolva a neten keresés. De legfrisebb vagy nem, lesz -e valami változás, vagy csak fölöslegesen növeszti a windows könyvtáramat? -
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #832 üzenetére
ez igaz, csak érdekel, hogy mi okozhatja a dolgot, erre várok ötleteket!
amúgy 15X szorzónál a proci órajelébe kifejezett difi 45 MHz -
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #795 üzenetére
Köszi, majd szétnézek..
Meg rájöttünk, hogy a 160-as vinyón NTFS volt, amit ugyebár bajosan olvasott volna a jó kis win98-am -
eziskamu
addikt
válasz
wassermann #757 üzenetére
Részvétem! Igaz Asrockker vagyok, de én is eredetileg k7s5a-t vettem volna, ha maradt volna 1 is a boltban.
-
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #684 üzenetére
#659, #662, de azért köszi. Gondoltam hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel az OC csodával. Azt hiszem egy próba kedvéért nem fogok biost frissíteni...
-
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #662 üzenetére
Speedfannal nekem a 150-nél is bekrepált, ami egyébként biosból meg jó.
Nemt'om, biztos én vagyok béna. -
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #658 üzenetére
XP2800, XP3000, XP3200 nem megy benne, 133-as FSB-vel?
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #649 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled! Nekem is ez lesz az utolsó 32 bites rendszerem. Remélem kitart a Socket 939 elterjedéséig a rendszer (legalábbis én nem vagyok hajlandó még többet költeni 32 bitesre, és korlátozott idejű 64 bitesre sem (socket 754), aztán veszek valami újabb ECS csodát, és majd Cheepobiossal fogom tuningolni...
-
riki
senior tag
válasz
wassermann #649 üzenetére
Sziasztok! Hogyan lehet elérni hogy az alaplap mind a 4ide csatornát ata módban kezelje.Az enyém az egyiket mindig pio -ban kezeli. Köszi!
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #647 üzenetére
Hát, inkább nem drótozok én semmit... Marad az 1985 MHz.
Új alaplap?! Ugyanmár, imádom a K7S5A-t!
-
fsb
csendes tag
válasz
wassermann #611 üzenetére
Bocsesz de én még nagyon kezdö vagyok.és nem értem meg igy egyböl.Azért kérdeztzem meg mert van aki azt mondja hogy bele lehet rakni az athlonxp 2.2-es procit de van aki azt mondja hogy nem mert nem fog rendes telysitményen menni.
/Ere lettem volna kiváncsi.Ha netán meg gond hogy megint rá kérdeztem akkor bocs./
[Szerkesztve] -
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #601 üzenetére
Persze, igazad van.
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #597 üzenetére
Na jó, az biztos, hogy 900-as Spitfire és 900-as Morgan között a Morgan lenne hidegebb. De 900-as Spitfire és 1800-as Morgan közül azért a Morgan biztos jobban melegszik. Hiába a modernebb technika, az órajel 2x-es!
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #593 üzenetére
Kár, tényleg kell vennem vmi bikább procit...
A 900-as Durcim max terheléssel most 49°C. Lassú, de legalább nem meleg...Egy 1.8-as biztos melegebb lesz.
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #590 üzenetére
Nekem max 110/110-et bír. 112/112-őt már nem, a winfos 2k nem tud már elindulni. Mindez SD-Ramokkal, amik 133-asok elméletileg. Tényleg, van olyan progi amivel lehetne a ramok sebességét ellenőrizni?
-
tomika
aktív tag
válasz
wassermann #584 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
900-as Duron helyett valszeg 1800-as lesz akkor! -
_Geri_---
csendes tag
válasz
wassermann #575 üzenetére
van vagy 3 mega iszen
hátha elgépeltem: gerilegend@freemail.hu <- lécci ide ha nem gond.
nah és ki is tudja pörgetni a 400-as ddr-t teljesen, vagy 266osként fogja kezelni az egészet?
amúgy kösz, hogy ennyit fáradsz értem
mod:
jah persze hogy iszen nem is ezt adtam meg hanem valami sgsgsdgsdg -t
[Szerkesztve] -
_Geri_---
csendes tag
válasz
wassermann #572 üzenetére
okés, elvileg 166ig húzható is valami csípbiosszal vagy mi a helállal... De ezt sem tudtam letölteni, mindenhol 404et írt ki! Bakker, nincs is fenn sehol
mind1, mekkora ddrt tehetek bele? Ki tudom e használni pl a 333 mhz-s DDR-t? Úgyis 400-as lesz benne, ez meni fog vele rendesen? -
_Geri_---
csendes tag
válasz
wassermann #570 üzenetére
nah mind1, csak sgp drivert találtam hozzá.
AthlonXP lesz benne, annak mennyi az fsbje? -
sky77
aktív tag
válasz
wassermann #563 üzenetére
Köszi a hsz-t, meg fogok próbálni egy driver-cserét. Annál is inkább, mert korábban win98 alatt használtam, most meg 2000 alatt. Itt az SB gyári telepítője fel sem ismerte a hangkértyát (pedig win2k-hoz is jónak kellene lennie, rá van írva), a windows viszont felismerte és felrakta a sajátját, szóval gyanus a dolog.
Mindenesetre szükségem volt egy kis irányadásra, mert jó tudni hogy érdemes-e a driverekkel sz@rakodni...
Jut eszembe! A tápom valami gyökér 250W-os harmatgyenge dolog. Ez is lehet oka a jelenségnek vajon? (Kipróbálni sajna nem tudom hogy ez-e az ok, mert nincs másik tápom pillanatnyilag.) -
Allien
veterán
válasz
wassermann #560 üzenetére
Köszi a választ! Sokat segítettél. Mivel netem most nincsen, marad a Win XP+ SP1 verzió. De nem baj, csak sikerűljön!
-
Monya78
veterán
válasz
wassermann #550 üzenetére
Erre gondoltál?
Bővebben: link -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #548 üzenetére
Link?
-
Monya78
veterán
válasz
wassermann #545 üzenetére
És melyik progi állít szorzót? Speedfan?
Ha megcsinálom ezt az Unlockot, fesz emelés szükséges? Vagy egy bizonyos mhz-ig birja a nélkül is?
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #540 üzenetére
Tudom hogy nincs szerencsém
És ezután még kérded hogy Lock-os é a procim vagy nem... Természtesen Lockos
Ezt a szorzós dolgot már nézegettem, lásd itt:
Bővebben: link
De ezt akkor is meg lehet csinálni ha lockos vagy nem???
Ennek pont az a lényege hogy én határozzam meg a szorzót, vagy ha lockos akkor hiába is kötözgetek bármit össze vissza??
amúgy állandóan 138 FSB-n megy a procim
A környékemen nincs nagyobb táp...bár esetleg lehet hogy ki tudom próbálni....
Amúgy nem szivesen cserélem le a tápot...szana-szét van modolva...Ventillátor kicserélve halkabra, a ventillátor rács kivágva, zuhanycsövek a vezetékeken....stb.. -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #535 üzenetére
Érdekes múltkor még jobban csendesíteni akartam, és a procihűtőt 5V-ra raktam, /szinte látszottak a lapátok ahogy keringenek/ semmi hang nem volt, de games közben a megfagyott újraindításkor láttam hogy 60 fokos volt a proci, és lekapcsol, az alaplapon természtesen nem lehet beállítani a lelövési hőmérsékletett, ezért az MBM progihoz fordultam, ott hiába állítok be bármit nem engedelmeskedik....
Ja a ventillátor fordítás nem hozott eredményt...
És mostmár gözöm sincs mit kellene hűteni, ugyanis egy 8 cm -es ventillátorral hűtőttem a proci melletti kondikat mégis lefagyott a 143FSB-nél..még hűtőttem vagy két helyen ahol valami chipet találtam sem eredmény....csak akkor jó a 143 FSB ha egy szobaventillátor telibe kapja az egész alaplapot... -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #519 üzenetére
OK! Kipróbálom..............
-
Monya78
veterán
válasz
wassermann #517 üzenetére
Külön hűtés, külön zajforrás, nálam pedig számít milyen hangos a gép...
Na mindegy hagyom az 143 FSB és társait....
Kössz a segítséget! -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #514 üzenetére
A Táp 300W-os Codegen, azzal a bizonyos WATT számoló progival számolva éppen hogy belefér...most ezzel a 9700 karesszal levesz egy kis plussz naftát....
Tehát plusz hűtés nélkül nem lehet megoldani..? -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #510 üzenetére
Aham...
félig meddig értettem az előző üzenetből is, csak nem akartam hinni a szemenek, de mostmár érthető...
Én is leveszem róla, de helyébe rakok egy PI-es hűtőt pont befér a két kondi közé, és legalább 3x akkora mind az eredeti ECS-s hűtő... ha ez is kevés akkor a VGA-n lévő zalman ventit, úgy állítom be hogy félig a chipset felett legyen és így azt is hűti....
majd beszámolok az eredményről...ha már stabil lesz a 143 FBS akkor, ha esetleg a 147 FBS akkor
....
Köszi!! -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #507 üzenetére
Előtte a tiédet sem lehetett annyira húzni?
Hővezető pasztát miért nem raktál alá??? Mivel ragasztottad vissza??? -
nemtommi
senior tag
válasz
wassermann #499 üzenetére
Leginkább a PCI freki visszaállítása miatt érdekelt a dolog.
Na meg szép lett volna a 2400+tól az a 2250MHz -
válasz
wassermann #483 üzenetére
Köszi, meg fogom próbálni, és majd jelentkezem (csak előbb el kell hoznom a szervízből).
-
Torry
addikt
válasz
wassermann #440 üzenetére
Ok hogy 400-as RAM, de csak 266-on megy nem?
-
Gab
őstag
válasz
wassermann #421 üzenetére
majd kipróbálom
-
Monya78
veterán
válasz
wassermann #414 üzenetére
Bios-os beállításnál nagyobb FSB-nél ezekhez a beállítások hogy vannak nálad???
Clk gen Spread Spectrum / Spread Spectrum: ???
DOS Flat Mode: ???
DRAM Driver Slow Rating : ???
S2K I/O Compensation : ???
Memory Termination: ???
Please!!! Válaszolj!!! Vagy valaki válaszoljon!!! -
Monya78
veterán
válasz
wassermann #407 üzenetére
Kipróbáltam 150 FSB, de nem sikerült!
Pedig kikaptam az összes PCI-os kártyát, a memóriát is safe módba váltottam, de a windows csak nem indul el! -
kovacsson
tag
válasz
wassermann #394 üzenetére
hát asszem erre még rá kell készülnöm lelkileg...
igazából még nem csináltam ilyet és parázom kicsit.
majd akkor próbálkozom, ha meg tudom csinálni, hogy full szétszedem és úgy kísérletezem, hogy nincs rajta az összes drive meg kártya.
addig is kösz az infót. bár az egyébként fura volt, hogy bármilyen feszt adtam meg neki (akár a gyárilag adottat is), valamit mindig kellett patkolni az oldal szerint. -
Allien
veterán
válasz
wassermann #392 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
)
-
Allien
veterán
válasz
wassermann #386 üzenetére
wassermann, NAGYON szépen kérlek írd már le, hogy mit hová állítottál, hogy CL 2/2/2 lett??? Én is 512 Megás 400 Hz-s ramot vettem, csak nem igazán tudom, a beállításokat, sajna.
Dont beszélni english, vagy mi. Igaz, nekem 150/150-n megy, de kéne az a beáálitás!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
wassermann #388 üzenetére
Lehet, hogy aggódni csak 60 fok fölött kell, de szerintem is sok az az 53 fok egy Durcinak?
Milyen a házad szellőzése? Mert ha nem jó, akkor megrekedhet bent a meleg levegő. -
Iginotus
addikt
válasz
wassermann #380 üzenetére
köszike ez volt a bajom
azhitem mert roszat vetem, csak más van ráirva igy már megy.
-
Iginotus
addikt
válasz
wassermann #374 üzenetére
Tehát megy és nem kell átálitani semit? Automatice
-
vtechun
veterán
válasz
wassermann #364 üzenetére
Gondolkodom egy 2 giga körülin... más. ha bartont veszek és azt rakom bele akkor automatikusan átáll a vcore 1,65-re tehát azt a proci szabályozza? nem vagyok túl profi a témában, de szeretnék tisztán látni
-
vtechun
veterán
válasz
wassermann #364 üzenetére
Gondolkodom egy 2 giga körülin... más. ha bartont veszek és azt rakom bele akkor automatikusan átáll a vcore 1,65-re tehát azt a proci szabályozza? nem vagyok túl profi a témában, de szeretnék tisztán látni
-
törölt tag
válasz
wassermann #348 üzenetére
Megy is 333-on?
-
divot
veterán
válasz
wassermann #272 üzenetére
Nem szinkron működést ki tudott valaki csihonki a lapból? Mert ott vannak még érdekes beállítások.
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #216 üzenetére
Én is kipróbálgattam ezt a drótozást felnyomtam 17-re a szorzót kiváncsiságból,menni éppen ment de csak 124-es FSB-vel 133-nál nem indult be,aztán a 16-ost próbáltam az már jobb volt, ott 16x143=2288MHz ment egy darabig aztán resetelte magát, nem volt valami stabil, de lehet a legújjabb bios miatt is van ez,mert úgy vettem észre mióta az van fent azóta vannak ilyen problémák.Volt egy próbám 16x147=2352MHz el ,de csak félig bootolt be, szerintem a táp se igen bírta a dolgot.Mellesleg nyomtam egy sandra tesztet a 2288MHz nél és lazán leverte a 3000+-os Bartont.
-
yerico
senior tag
válasz
wassermann #217 üzenetére
Alig két nap alatt összeraktam a cuccost, hála a házam agyondokumentált csatlakozóinak. Naszóval végre bebootolt a proci, de még formáznom is kell majd. Azért az tetszett, hogy az K7S5A pro tud 166-os órajelet 133-as memóriával.
-
yerico
senior tag
válasz
wassermann #211 üzenetére
Nem rajtam múlott, hanem a Mistral belső hálózatán, ugyanis a fent nevezett egyed egyszerűen lerohadt, és nem tudták kiszolgálni. Ma már megvettem, de az összerakással még vártam. Kíváncsi vagyok rá, mert egy K7s5A Pro-t vette mellé, ami elméletileg felismeri, hogy Duronról van szó. Azért egy netto 5800 forintos alaplaptól ez több, mint szép. Kíváncsi leszek rá, mit fog majd tudni, mennyivel lesz gyorsabb a mostani 950-es Athlonomnál.
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #212 üzenetére
Nem semmi ez az alaplap ebbe minden procit bele lehet rakni
-
LordX
veterán
válasz
wassermann #208 üzenetére
Az nem Barton magos, hanem egy komplett Tbred (A? B?), csak le van benne tiltva a fél cache.
-
yerico
senior tag
válasz
Meg az 1600-as Duron sem Barton magos, de ma próbáltam meg beletenni, de még a megvételig sem jutottam el. Majd talán holnap.
-
Manitou
veterán
válasz
Hi wassermann!!!
Mennie kell benne,amúgy jól húzható 2300MHz -ig kb csakhát ECS-be nem igazán tudsz rajta sokat húzni,de szerintem ezt te is jól tudod -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #159 üzenetére
133/166-ba megy memoria nem gond , inkább a proci
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #152 üzenetére
Ez a ''griff csipesz''...ezt igy hívják?Csak azértha elmegyek egy elektronika boltba ott így kérjem?Meg persze ellenállást is vennem kell.
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #152 üzenetére
Időközben már megcsináltam a dolgot,leszedtem a ragasztómaszlagot a hűtőborda alól,most paszta van alatta,meg mechanikusam+ragival van lerögzítve. De sajna a 166/166 így se megy(cpu cool9-el proszáltam,de nem)Majd cpufsb-vel is kiprobálom,de gyanusan feszt kellene emelni szerintem.
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #144 üzenetére
Még nem,de lehet kiprobalom.Hogy szedjem le? Csak úgy izomból tépjem le?Olyan hővezető pasztám van amit még annó a procihoz vettem,remélem az jó hozzá. Hűtőt is operálhatok rá van egy 60x60 4400-at pörgő coolink ventim.
-
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #144 üzenetére
Erről a ''chipset modról'' én is hallottam, de eddig még sahnos nem kellet kipróbálnom (duron rulez
), de ''állítólag'' tényleg ez a megoldás.
Amúgy meg az én magánvéleményem az, hogy megy e a lap 166-on javarészt szerencse kérdése. Sajnos az ECS-nél nem eléggé egyöntetű a minőség (lásd a legkülönfélébb hibákat jelzik a userek a floppy vezérlőtől a memóriákon át a bios felejtésig, bár lehet hogy azért van sok hiba, mert kibaszott sokat eladtak belőle). -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #129 üzenetére
Kösz a tippet !
Feltettem a legújabb chepobiost és ezzel már rendben van az SSE gond,csak az a baj ,hogy a3Dmárk nem lett több,ugyanannyi,ezt viszont nem értem ,miért? -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #129 üzenetére
Az jó lenne. Moast aszem a legújabb előt egyel lévő tuningbios van fenn.
-
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #49 üzenetére
Köszi! Ezeket én is olvastam, de Kraft gyakorlati tapasztalatai érdekeltek volna. Vajon visszajön még?
-
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #15 üzenetére
Nekem az 1300 durci megy 13x110=1430-on
átvágtam a hidakat kaptam 10-es szorzót gondolván, hogy 10*143=1430 és optimalizáltam a rendszert
Na erre ilyen beállításal fagytak a 3d-s cuccok
Megoldást nem találtam, szóval visszetértem 13x110 re
Szóval gondold át mielőtt hidakat vagdosol, elvileg működnie kéne, gyakorlatilag nem működött! -
divot
veterán
válasz
wassermann #15 üzenetére
Nálad műkszik aszinkornban?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest