Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

veterán

Gondoltam rákérdezek, mielőtt szétverem villáskulccsal:

Van egy CRT TV beépített videóval (VHS). Thomson, kb 40 centis.

Nem volt bekapcsolva már legalább fél éve. Nem volt mozgatva sem. Erre most kitalálta, hogy azt csinálja, hogy indításnál, amikor bekapcsolná a katódsugárcsövet, kattan egyet, és lekapcsol (kb 1 másodperc után - zárlatvédelem?).

Jobban mondva, bekapcsolja, mert a képernyő kb 0.05 másodpercre a teljes területében szürke vagy fehér színben fénylik, látni, ahogy végigfut a nyaláb a kép teljes területén (néha csak háromnegyedén). Közvetlenül ezt követően jön a kattanás. Ez alapján arra következtetek, hogy maga a cső jó, illetve az eltérítőtekercsek is.

Én ezt a tv-t fordulatból dobnám is el, viszont a videó részben bent van egy kazetta, amit ki akarok venni. Csakhogy a TV bekapcsolása nélkül nem tudom kivenni. Ha megnyomom az eject gombot, a TV akkor is inicializálni kezd, és mielőtt kiadhatná a kazit, már rég kikapcsol.

A kérdésem pedig az lenne, hogy van valami triviális dolog, amit esetleg benéztem, és érdemes megpróbálni, vagy kezdjem el szétverni pörölykalapáccsal, hogy kiszedjem belőle a kazettát?

Égett szaga nincs, külsérelmi nyomot nem látok. Szobában van, tehát a mókuscickány nem fészkelt bele.

Új hozzászólás Aktív témák