- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew613
csendes tag
válasz
energy4ever #7415 üzenetére
Akkor egy Asus R7 260X OC 2GB DDR5 el már jobban járnék nem ?
-
gaboor_
csendes tag
válasz
energy4ever #7415 üzenetére
Köszi!
Egyébként létezik olyan lista, ami tartalmazza a CF-t támogató játékokat? -
Andrew613
csendes tag
válasz
energy4ever #7410 üzenetére
Köszönöm a választ.
Szóval akkor ha lenne 2db HD7770 esem az akkor mekkora javulást hozna kb ? -
Tomcat
őstag
válasz
energy4ever #7394 üzenetére
Igen egy így igaz. pl. a Hybrid Crossfire is ilyen már a HD3k széria óta.
pl. integrált HD3450+HD3650 MXMII van az egyik notimban. 2d-ben a HD3450-es működik, míg 3d-ben eredményesen bekapcsolódik a HD3650 is képalkotásba.
Ahol nincs CF Interconnect csatlakozó dVGA-nál már régebben is szoftveresen volt limitálva a CF lehetősége, vagyis nem ment még egy ugyanazon családon belüli 2db kártya sem.
Viszont ha jól tudom ezen változtattak az R7-R9 szériánál, vagyis ezentúl a PCI-ex buszon keresztül kommunikálnak a kártyák a CF híd helyett. Az a tény hogy egyes kártyákon már nincs fizikai CF interconnect még nem zárja ki elviekben működnek egymással összekapcsolva is. -
Tito30
tag
válasz
energy4ever #7387 üzenetére
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
energy4ever #7376 üzenetére
Egy monitorral ugyan az a helyzet. Mimd a 2 Bios kapcsoló a 2es állásban és semmi használat.
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
energy4ever #7374 üzenetére
Catalystot néztem másik monitoron. Toltam Ultra beállítások mellett egy Benchmark-ot Tomb Raiderben, és semmi. A 6970 használata felment viszont a 6950-é ugyan úgy 0. De minden. Hőfok is 0. Csak a venti megy 10%-on
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
energy4ever #7370 üzenetére
Hova kapcsoljam a kapcsolót? 1-es vagy 2-es állásba? Vagy csak játszak vele?
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
energy4ever #7368 üzenetére
650W-es TT Evo_Blue, Nem használok OSD-t, és mint most megnéztem nincsenek. És sajnos nem tudom pontosan ugyan arra állítani. GPU megy 890Mhz-re, de a ramot 1375-re kellene, de csak 1350-re tudom. Viszont a 6970-nek meg 1375 a legalja.
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
energy4ever #7366 üzenetére
Tomb Raider (2013), CoD Advanced Wafare, GTA V.
-
Szaki Bácsi
tag
válasz
energy4ever #7364 üzenetére
Igen.
-
Vimi 90
tag
válasz
energy4ever #7361 üzenetére
Akkor megnyugodtam, féltem h problémás lesz, mert hallottam rossz tapasztalatokat, de ezek egy másik catalyst telepítése után azonnal párosultak!: ) Köszönöm a segítséget!
-
Tito30
tag
válasz
energy4ever #7347 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani,hogy rakjak 4db 5770-et?
-
huby80
senior tag
válasz
energy4ever #7347 üzenetére
Ez igy igaz de ha ehez még hozzá jön a másik r9 290 ugy már azért na
De lehet késöbb meglépem azért ha jol alakulnak a dolgaim
-
SZULTA
tag
válasz
energy4ever #7321 üzenetére
Értem, és akkor van valamilyen megoldás rá?
-
kavics325i
őstag
válasz
energy4ever #7316 üzenetére
Szia,nekem is tudnál esetleg tanácsot adni?Nem sokkal lentebb kérdeztem
-
SKyle
tag
válasz
energy4ever #7316 üzenetére
Köszi energy4ever!
-
malossidas
csendes tag
válasz
energy4ever #7306 üzenetére
hűha, köszönöm a gyors választ.
Na most elég kevés táp van fent használtan itt hp-n. [Ez ?] jó lehetne nekem ? -
kicsiii
tag
válasz
energy4ever #7299 üzenetére
Köszönöm. Akkor lehetséges, hogy benevezek mégegyre. Csak az a baj, hogy full vízhűtésem van, ezért arra is egy vizes blokk megint a 110 eur
Ugyhogy máris 100k nal vagyok.
-
kicsiii
tag
válasz
energy4ever #7297 üzenetére
Na ez jó hír
Köszönöm.
Akkor még annyi kérdésem lenne, hogy a játékok mennyire támogatják? Sok gondom lenne vele? Kell vele kicsit vacakolni, de minden megoldható, vagy vannak problémák? -
kicsiii
tag
válasz
energy4ever #7295 üzenetére
Akkor ha vennék egy teljesen ugyan ilyen kártyát, annak sincs sok értelme?
-
ricsi99
addikt
válasz
energy4ever #7261 üzenetére
melyik az a chip?
-
antikomcsi
veterán
válasz
energy4ever #7253 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem.
Az már tavaly sem volt jó. Van a leírásban egy ilyen rész, ami sajnos igaz is:
"The AMD CrossFire™ profile for Far Cry 4 is currently disabled in this driver while AMD works with Ubisoft to investigate an issue where AMD CrossFire™ configurations are not performing as intended. An update is expected on this issue in the near future through an updated game patch or an AMD driver posting."
Nem ment rendesen sehogy, az AFR is sokkal rosszabb, mint az egy gpu, és még képi hibák is vannak rendesen.
Valamilyen mókolt driverre, vagy cf profilra gondoltam, de sehol nem találok.
Sajnos bele kell törődni akkor egyelőre, hogy ez nem működik. Meg gondolom, akkor az Unity sem. Azt majd ledemózom először.
AMD-nél nem sietnek semmivel, mire megjött a mantle a BF4-hez,már meg is untam a játékot.
Bár valószínű, hogy itt azért az Ubi is saras rendesen.
-
Johni5
őstag
válasz
energy4ever #7243 üzenetére
Most 3D-ben nyomod?
-
Johni5
őstag
válasz
energy4ever #7241 üzenetére
De akkor ne írd le az R7 szériát,mert megeszi a 6970-et játékban.Am marha jó a kép ezeken a monitorokon.
A 8350 nekem cf-re karcsú volt.
-
Johni5
őstag
válasz
energy4ever #7239 üzenetére
4032*1024-ben játszom High beállítással bármit,ami idei.Persze cf-ben.Az AMD véleménye oké,csak akkor(vigyék már lejjebb az árát
) az én véleményem,hogy az AMD az nem processzor.
--nem kötekszek,csak a vodka beszél belőlem.
B.Ú.É.K.!!!!!!!!
-
Johni5
őstag
válasz
energy4ever #7236 üzenetére
AzR7 tökéletes játékra.Nem értem a logikádat.A 7790,7850 ezek szerint nem való játékra,ha jól értem.
F.Jani
em működik cf-ben.
-
F.Jani
csendes tag
válasz
energy4ever #7236 üzenetére
Szia!
Cseréljem le a mostani kártyámat is.... vagy tegyek be mellé olyan kártyát amit említettél???
HD 7970 és az R9 270x crossfire-be működni???
Az eddigi tanácsaidat is köszönöm így az év utolsó napján
-
toto111
tag
válasz
energy4ever #7224 üzenetére
Igen látja ,közben írogatunk a gyártóval és most jött válasz azt mondják hogy ők is kiprobáltak két ilyem kártyát és nekik se ment .
most azt igérték hogy a fejlesztők probálnak egy javítást készítani hozzá.(bios)
Hát nem semmi.
Hogy eddig nem derült ki.
Köszönöm hogy ilyen hamar válaszoltál a kérdésemre
Üdv: Tamás -
Vadasz1
tag
válasz
energy4ever #7220 üzenetére
Köszi és nyerek vele valamit
-
lovas001
aktív tag
válasz
energy4ever #7215 üzenetére
Köszönöm szépen így már világos akkor felesleges megvenni elég belőle a 2 gb os verzió is.
-
Sabre
őstag
válasz
energy4ever #7212 üzenetére
a kártyát nem látta se a bios se a win szóval nem a cf miatt volt a gond, visszaadtam..
-
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever #7208 üzenetére
Akkor hogy ma is "kötekedjek" pedig csak leírtam h másik lapban így jól ment...de ha ez kötekedés. A másik, nem sajnálok se 10et se 20at, kb másfél éve ha megvan a táp és bőven 20felett volt.
-
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever #7206 üzenetére
Mindkét lap ittvan az asztalon..mindenük egyezik...a formula annyiban más h van wifi és 1-2extra...kézikönyv és weboldal szerint sincs különbség..de ez most mind1...
Kezd körvonalazódni a 7970 biosának hibája sztem ugyanis kék halált dob amint bekerül a gépbe...
csökkentett módba gyári biost nemtudok ráírni..tehát egyelőre halott..atiwinflash nemmegy mert nemlehet rendszergazda jogot kérni csökkentett módban. -
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever #7204 üzenetére
Lehet hogy kevés...de kérdem én, ha a maximus V gene-ben úgyh az matx lap, tehát else fértek normálisan ment jó fél-napig, akkor az V formulába ami annyiba más h atx méretű már nem?
-
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever #7201 üzenetére
Corsair GS600
-
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever #7189 üzenetére
Vmiért nemtudom elérni a múltkori eredményt..minden máshol csontra ugyanannyi, de TR-nél vmiért a fele...
-
Anubris
őstag
válasz
energy4ever #7179 üzenetére
Köszi a választ, 4Kra kellene.
-
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever #7169 üzenetére
Ez volna az Underworld?
Illetve ha jól tudom neked volt jópár, brutál cf-ed
Esetleg tudnál linkelni pár eredményt..? -
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever #7165 üzenetére
Bizony az,főleg mert a konfigjába is belepasszolna.Gondolkodtam az Nv-s ajánláson...csak egy AMD-topickba inkább nem akartam
-
troll81
addikt
válasz
energy4ever #7155 üzenetére
na igen le teszek én erről igy vissza olvasva nem kevés a nehézség egy lesz de nagy
-
Freel
tag
válasz
energy4ever #7151 üzenetére
NAHHH....
Nekem ez a cikk adta meg a végső lökést... Délután adom el a [moderálva] az ATI kártyákat... Eredeti Win8.1-em van. Minden alkalommal mikor friss drivert telepítek, a CCC összecsuklik valami DLL hibával. Több órám ment rá mire megtaláltam, hogyan lehet újraéleszteni gányolással a Control Center-t. A Windows nem egyszer leállítja a videókártyákat csak úgy! Kiírja, hogy az ATI videókártya illesztő leállt, majd újraindult. NV-vel soha nem volt ilyen bajom ebbe a gépbe. ASRock 990FX Extreme 3 lapban az UltraFastBoot Ati kártyával nem működik. NV-vel igen. A CF nagyon kevés játékban megy. Tegnap például lefordultam a székről, hogy a Legend of Grimrock 2 alatt például tökéletesen működik a CF! Naná, hogy olyan játékban szépen megy, amit egyébként 1 kártya is vígan elvinne. A Wasteland 2 alatt persze még a DX9 erőltetése mellett sem tudtam sehogy működésre bírni. A 3D (úgyértem a rendes 3D) meg egy nagy katasztrófa. Az AMD saját HD3D-je (vagy mi a szösz) nekem egyáltalán nem működik. A Tridef3D-vel ugyan nagyon szép 3D-t lehet előcsalni, de ott meg a program szar, mert nem kezeli csak egy szálon a procit és így nincs FPS, hiába van erő a gépben. NV alatt persze simán megy a Vision...
És még sorolhatnám. Úgyhogy a [moderálva] kivan az ATI kártyákkal, a fos driverekkel, meg a CF-el is...Köszönöm mindenkinek a segítséget, főleg Neked energy, hogy élteted még a topicot és a sok hozzászólást. Én elhagyom-e szentélyt. Minden jót Nektek. Üdv.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever #7145 üzenetére
Szerintem baromi határon van.Már nálam is ki volt centizve.A Tahiti-Le elég sokat kapott ami ha jól rémlik 1.256v volt a PT-meg ki kellett tolni,hogy ne dobálja az órajelet.Azért a 750w az már igen combos tud lenni.1.100v-re alulfeszlve be tudtam rakni 570-620w-re.
A 600-as Corsair ha CX 600 V2 akkor bukta van,mert az 480-at tud leadni 12v-n ami harmat gyenge.Ha V3 akkor 552w amit sokkal jobb,de érzésem szerint még mindíg is necces.
Különben baromi egyszerű.AB vel ha jól rémlik alul lehet feszelni ugyan úgy mint az LE-t.Ha úgy működik akkor táp,ha marad a hiba akkor lehet tovább gondolkodni. -
jozsef8
aktív tag
válasz
energy4ever #7140 üzenetére
Nekem 850W-os tápom van. 770-et lead. Annak elégnek kéne lennie. Most alapjáraton megy a proci.
-
jozsef8
aktív tag
válasz
energy4ever #7133 üzenetére
Igen, belőttem a kettőt. 950 MHz-en mennek. Memória: 1250 Mhz. Lehet újra kéne tenni mert 2 éve nem volt.
-
jozsef8
aktív tag
válasz
energy4ever #7131 üzenetére
Válaszolok, ne haragudj. Csak olyan 1 óránként nézek fel, de hamarabb is fel fogok. Catalystban próbáltam. De van mikor bebugol és nem lehet egyszerűen. Próbáltam MSI Afterburnerben is.
-
jozsef8
aktív tag
válasz
energy4ever #7129 üzenetére
2 db x16-os foglalatban vannak. Amúgy van mikor a catalyst csak úgy fogja magát és leáll. Meg AMD illesztő. 14.9 van fent. Melyik verzió a legérdemesebb? Van mikor 2-es gpu-n a ventilátort állítani sem tudom.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
energy4ever #7124 üzenetére
-
Drizzt01
őstag
válasz
energy4ever #7121 üzenetére
Az ki van jelölve .
-
Drizzt01
őstag
válasz
energy4ever #7118 üzenetére
-
Drizzt01
őstag
válasz
energy4ever #7116 üzenetére
-
Drizzt01
őstag
válasz
energy4ever #7114 üzenetére
A TR-t honnan tudom beszerezni ?
-
Drizzt01
őstag
válasz
energy4ever #7112 üzenetére
-
domiromm
tag
válasz
energy4ever #7108 üzenetére
Köszönöm a vállaszt.
Ha talán lesz változás ír valaki? -
Montesantos
senior tag
válasz
energy4ever #7100 üzenetére
nem volt 280x-em azt neki kell eldönteni Én 7870 cf-ről váltottam 290x-re és nem bántam meg.....
-
Montesantos
senior tag
válasz
energy4ever #7098 üzenetére
igaz.... de játék függő az egész cf mivel a gyártók nem mindig optimalizálják, ha igen akkor is eltelnek hónapok mire kiadnak hozzá valamit... addig meg szívás a cf
-
Bagira01
veterán
válasz
energy4ever #7093 üzenetére
Újraraktam ccc-t us. Az a gond, hogy a második pci-e sínbe a rendszer nem látja a kártyát. Ha csak 1 kártyát rakok be akkor sem. Képet ad de az eszközkezelőbe nincs videokártya.
-
Bagira01
veterán
válasz
energy4ever #7091 üzenetére
Csak a 4x sínbe téve a kártyát, képet ad feláll a rendszer, de az eszközkezelőbe nem látni a kártyát és a driverek se mennek.
-
Bagira01
veterán
válasz
energy4ever #7089 üzenetére
Azt is próbáltam
-
Bagira01
veterán
válasz
energy4ever #7087 üzenetére
Igen kap, 2db cf hidat is kipróbáltam, felső kártyára van dugva a monitor.
-
Bagira01
veterán
válasz
energy4ever #7085 üzenetére
Biosba nem láttam erre beállítást. GPU-Z csak egy kártyát lát. Catalyst teljesítmény beállításoknál sincs crossfire opció
-
Freel
tag
válasz
energy4ever #7082 üzenetére
Köszönöm szépen. Pont jó a procid és a videókártyád valamilyen szinten az összehasonlításhoz.
Feldobom én is a Heaven-t, megnézem mit mutat.
Egyébként had mondjam el, hogy valami olyat olvastam a legújabb, augusztusi beta AMD driver oldalán, hogy a win8 mostantól nem támogatott WDDM 1.2-vel hanem a win7 WDDM 1.1-ét kapja meg és, hogy nagyon ráfekszenek a win8.1 WDDM 1.3-ra. És valóban csinálhattak valamit, ugyanis az utóbbi pár hónapban több darab, több száz megás frissítés is volt a 8.1-hez. És az utolsó frissítések és driverek óta több, mint 10%-kal mutatnak többet a szintetikus tesztek.
Ezt Neked is mondom főleg energy, hogy a win7-tel és a win8.1-gyel régebben ugyanezek az értékek nekem 3DMark alatt 7177 volt és 2089 Valley alatt...
Olybá tűnik, hogy tényleg valamit csinálnak Mantle, vagy API vagy tudomisén milyen szinten a programozók, hogy közelebb hozzák a hardvert. Szerintem. Lórúgásszerűen nőtt a teljesítmény a szintetikus tesztek szerint. -
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever #7076 üzenetére
C : Egyik sem
Az 1155-nél (esetünkbe az Ivy prociknál) max PCIE3 8/8-ban tud menni lévén a prociban összevissza 16db PCIE3 csatorna van(kivéve ha van külső chip,ami ez esetben nem játszik,de pl az Extreme11-en van).
Valószínű,hogy CF-ben PCIE2 16/4 -be vált lévén,hogy full fapad lap ami nem igazán való komoly CF-re.
A következő lépcsőfok az Extreme3 ami már tudja a PCIE3 8/8-at.
Ez üzletpolitika ami pozicionálja a lapokat tudás/ár szerint. -
tomturkey
csendes tag
válasz
energy4ever #7074 üzenetére
na most nézem a netes manualt ahol meg ezt írja:
33 PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE3, Black)
34 PCI Slot (PCI1, Black)
35 PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2, Black)
most akkor mindkét port 16x? nem értek én itt már semmit.. -
tomturkey
csendes tag
válasz
energy4ever #7072 üzenetére
Rendben, holnap több időm lesz és megnézem több játékkal is, köztük a TR 2013-al is, köszi a tippet. Fizikai elhelyezkedésével nincsen különösebb gond, a hangkártya kicsit közel van ez igaz, de ahogy a CF teszteket néztem, az alsó kártya mindig kevésbé melegedett, meg majd hőt is mérek. i7 3770-em van, a tápom corsair cx750, szóval a hardverkörnyezet szerintem adott, csak az alaplaptól félek kicsit mert külföldi fórumokon pár helyen óva intenek 16x/4x CF-től, néhány helyen meg azt írják, hogy csak pár % a mínusz. Márpedig ugye hivatalosan az én pci-e portjaim is ezt a sebességet tudják.
Köszönöm a választ! -
troll81
addikt
válasz
energy4ever #7068 üzenetére
szia asus HD7970-3GD5 ilyenem van ezzel össze tudom e kötni MSI R7970 LIGHTNING ?
-
troll81
addikt
válasz
energy4ever #7066 üzenetére
Szia abban hogy milyen kártyát vegyek a jelenlegi mellé amivel nem lesz probléma.pl márka számit e? vagy csak a gpu legyen azonos?orajelek nek azonosnak kell e lenniük?elég sok kérdésem lenne
köszönöm elöre is
-
troll81
addikt
válasz
energy4ever #7061 üzenetére
szia egy r9 280 al is menne?kis felvilágositást kérnék ha lehet ebben a témában
köszönöm elöre is
-
RazoR
veterán
válasz
energy4ever #7058 üzenetére
Gyárinvan mindkét kártya. Kipróbálnám én a bf4-el ha az a fos hajlandó lenne elindulni...
-
RazoR
veterán
válasz
energy4ever #7056 üzenetére
ULPS-t kikapcsoltam regeditben, meg kivettem a pipát a ccc-ben a crossfire-nél az alkalmazásprofilos cucc elől és most firefoxnál nem csinálja game-nél most nézem
-
RazoR
veterán
válasz
energy4ever #7053 üzenetére
Afterburner OSD meg Tray-t haználok. Hwinfo, GPU-Z Aida van fent a gépen. 3d mark 11 alatt minden okésnak tűnt, utána tűnt fel ez a jelenség, de csak az Firefox-al csinálja meg játék alatt. 14.4cat van fent. FX 8320 4 GHz-en, Crosshair V Formula lap. Mit mondjak még ami segíthet? Mivel teszteljem még? Amúgy kölcsön van a 2 kártya mert havernál a Nvidiás lapban azt csinálta amit korábban írtam és tesztelni kaptam meg...
-
RazoR
veterán
válasz
energy4ever #7049 üzenetére
ok thx!
Arra valami ötlet, hogy miért lehet az, hogy egy MSI K9N2 Diamond NVidia chipsetes lapban a 280x folyton kékhalált dob,viszont ha NVidia kari van benn akkor minden rendben működik???[ Bocs az offért!/OFF]
-
rabar01
csendes tag
válasz
energy4ever #7044 üzenetére
Köszönöm szépen. Végül sikerült megoldani!:-) A Bios-ban kellett engedélyezni.
-
rabar01
csendes tag
válasz
energy4ever #7042 üzenetére
Természetesen felraktam. Alaplapom ASUS P8 Z68-V. Biztos, hogy támogatja.
-
jozsef8
aktív tag
válasz
energy4ever #7037 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, akkor megveszem őket.
-
jozsef8
aktív tag
válasz
energy4ever #7035 üzenetére
Egyik gigabyte, másik asus lenne. Csak nem tudom hogy máshol van-e a CF híd csatlakozása a két kártyán. Elvileg nem. Akkor így menne. Köszönöm!
-
Montesantos
senior tag
válasz
energy4ever #7031 üzenetére
Ebben igazad van, azért írtam hogy játék függő, viszont ha megnézed a jelenlegi játékfelhozatalt van köztük optimalizálatlan jócskán, nem beszélve az cf-sli támogatás hiányáról.... vagy jóval késöbb jön ki hozzájuk támogatás
Nekem volt 7870 cf erőben ott volt a 290x körül de eladtam (voltak játékok amik szélsősőges fps-t produkáltak) és vettem egy nagyot : kevesebb nyűg, fogyasztás..... -
Comic
aktív tag
válasz
energy4ever #7027 üzenetére
Erre voltam kíváncsi! Köszi!
-
eLit-MiLan
őstag
válasz
energy4ever #7015 üzenetére
Rendben, köszi a választ!
-
Preacher1980
tag
válasz
energy4ever #7008 üzenetére
Köszi, s egyébként honnan lehet letölteni az MSI Afterburnt-t, mert itt csak egy a régiek érhetőek el:
http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm
Egyébként mi az utolsó verzió belőle?
Előre is köszi!
-
RAZERXX
aktív tag
válasz
energy4ever #6994 üzenetére
Értem én hogy mit mondasz de ezt kártyát kaptam és amiről te beszélsz az 80 k de nekem csak 30 k van kártyára !
De akkor mond már meg hogy a gyártok ezt akkor csak parasztvakításnak szánják !!!??? -
RAZERX
csendes tag
válasz
energy4ever #6992 üzenetére
Tehát ha veszek ugyan ilyen karit ami most játék pl.20fsp és támogat cf akkor az lesz 40fsp.
-
RAZERX
csendes tag
válasz
energy4ever #6990 üzenetére
Tehát akkor egy 2gb 260 karival is el megy és akkor már 3gb lessz és csak kb.15fps plusz lesz?
-
RAZERX
csendes tag
válasz
energy4ever #6988 üzenetére
AMD Radeon R7 260X (Bonaire) (Asus R7260X) OC 1GB Videokártya
-
RAZERX
csendes tag
válasz
energy4ever #6981 üzenetére
Kösz van még olyan progi ami a cpu és memória használatot is ki rakja játék közben ???
esetleg egy progi nincsen rá ami mindet tudja ? -
klac
aktív tag
válasz
Nálam Mafia II ezt mutatja az MSI Afterburner.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Én használtam 1 hétig 6870x2+6870 3 way cf-et.Ment gond nélkül,bár csak AVP-t toltam kicsit és talán 3 tré 11-eel teszteltem.
A ccc-ben is be tudod állítani valahol,hogy ha megy a cf akkor jobb felül megjelenik egy crossfire embléma.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever #6976 üzenetére
Az FXAA jóval rondább.Még a 2xSSAA vs. 4x SSAA közti különbséget is szembetűnőnek találom.Én elsőre nem is találtam a szűrő beállításokat és FXAA-val játszottam.Nem is értettem miért vannak oda annyira ezért a grafikáért.Aztán átlőttem SSAA-ra és koppant is az állam.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever #6974 üzenetére
Na igen a quad CF elég szépen tszi a dolgát
Legújabb patch,mert ugye ott megjelent egy csomó plusz grafikai opció(más néven a régebbi verzió nem terheli le úgy a kártyát).
Nálam ezt mutatta az alábbi beállításokon FHD-ban.Itt simán jó voltam a játékok alatt 60+fps stabilan.
Aztán jött a 4xSSAA és a fekete leves.
Ugye a kép szerint itt még rózsás a helyzet öröm és bódottág.Csak éppen a játék alatt játszhatatlanul laggolt,rángatott (richard444 is tesztelte nálam még rosszabb volt a helyzet),pedig AB vel monitoroztam és 40 alá nem nagyon nézett be a játék.Egyszerűen ha 60fps alá beesett a képfrissítés meghalt a CF-em.
Akkor most egy alapfeszes 1111/1410-es 290-es eredmény 4xSSAA(OP,gép,játékverzió,minden változatlan csak a cf-ki 290-be)
Itt folyamatos játékélmény a legvadabb csatajelenetek alatt is sima folyamatos játékélmény.
Látszik,hogy papíron a 290-em gyengébb teljesítményt tud felmutatni.Ennek ellenére ezzel a kártyával értem el a legmagasabb beállítást/játékélményt.
A másik gond az,hogy a 270xCF 80-90 között áll össze a PH-s árakból kiindulva(a megfelelő lapot bele sem számítom).A baj ezzel az hogy 85-ért már van 290-is így nem éri meg CF-be fektetni,legalább is ezen a szinten semmiképpen sem.Régebben a CF azt jelentette,hogy olcsóbban kaptál bitang teljesítményt,de most hogy a csúcs karik is beestek 100 alá már nem olyan jó üzlet(szerintem).7950/70/280x és 290-es szériában már érdekesen hangzik,de ez meg már a király kategória. -
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever #6972 üzenetére
Nálam a Tahitis 7870 cf(szénné húzva 7950 cf szinten) FHD ban minden koppig tolva a TR(legújabb pach) 4xSSAA-ban szét lagolt elfogyott a 2gb vram pedig 40-50fps-em volt(2xSSAA-ban szépen ment bőven 60 fps felett,de az meg egy 7970-en is szépen megy ami ugye olcsóbb volt mint a Cf-rendszerem). Ugyan ezen beállításokkal a 290 alapon 30-40 fps-nél vaj simán fut,pedig a bench szerint is nyers erőben a CF erősebb volt.Egyszerűen elfogyott a 2gb vram.Ezért is ajánlom a 7950CF-et,mert ott azért már igen csak van craft és vram is,így sokkal nehezebb overkill állapotba hozni.Ezen még ront a kedves játékfejlesztők/driver készítők hanyag hozzáállással akik csesznek foglalkozni az AFR-el normálisan
.Most gondolkodok egy másik 290-es beszerzésén,de rendesen parázok.Pedig isten lássa lelkem nagy CF-es vagyok,de amíg a világ így áll hozzá a dual vga-hoz félek kidobott pénz az ablakon.
-
CirrMee
addikt
válasz
energy4ever #6969 üzenetére
Jogos, kimaradt a 260 -as, a kérdező áltam leírt kategóriá(k)ban gondolkodtam...
-
liptak.t
tag
válasz
energy4ever #6963 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever #6960 üzenetére
270cf-ről beszélünk,fx húzásról és ha jól rémlik 32-35-ös határról,legalább is innen indult a téma
-
fantasy29
csendes tag
válasz
energy4ever #6943 üzenetére
Nincs bekapcsolva.De vannak bajok most jobban bele mélyedtem a tesztelésbe és bizony csinál a cf érdekes dolgokat
Nem megy csak az egyik kártya ez gondolom nem normális.
AMD Overdriver nem is látja csak az egyik kártyátdolgok érdekessége a gpu-z,amd catalyst,msi afterburner látja mindkét kártyát
kezdem elveszteni a fonalt....
-
fantasy29
csendes tag
válasz
energy4ever #6941 üzenetére
FPS 57? egy kártyával több volt és mért nem használja ki a két kártyát?45%-nál sosem ment feljebb.
-
Zsirfi
csendes tag
válasz
energy4ever #6937 üzenetére
Igen probáltam.Minden mukodik rendesen. Mutat mindent.
-
Freel
tag
válasz
energy4ever #6933 üzenetére
Huhh...
Kicsit gyorsabban mentek a dolgok, mint gondoltam, de megvan a két darab Sapphire R9 270 CF-be kötve.
2016 pontot kaptam Unigine Valley-be Extreme HD-ba. 4140 pontot adott a 3DMark Fire Strike Extreme-ben.
Egy FX 6100 mellett...
Köszönöm Nektek az infókat.
Remélem egy darabig jó leszek PC ügyben játékok terén...U.I.: különös köszönet CirrMee-nek, hogy fölhívtad a figyelmemet a legerősebb 6 pinesre! Így majdnem a nem legerősebbet vettem meg! És nagyon bántam volna a döntésemet!!!
-
Freel
tag
válasz
energy4ever #6926 üzenetére
Szia energy4ever!
Tőled kérdezek, mert látom nagy penge vagy a témában. Elolvasva rengeteg hozzászólást, képtelen vagyok dönteni, hogy megéri-e a CF, vagy felejtős a driver támogatás katasztrófális mivolta miatt. Segíts nekem. Van egy régi SolyTech moduláris tápom, 600W-os és hivatalosan támogatja az SLI/CF-et. (Ne fikkantds le látatlanba, anno 18k-ért vettem és brutál nehéz
) Viszont a tápból a PCI-E-eknek csak 2 db 6 pines csatlakozó adott. Így döntenék a 2 db R7 265 2 GB mellett, ugyanis azok a legerősebb, de még 6 pines tápcsatlakozóval ellátott videókártyák, amik ráadásul Full HD-hoz elégnek kellene lenniük! Hosszú távra tervezek, Witcher 3, Star Citizen stb. nekem gond nélkül menjenek!!!
Vagy vegyek inkább egy darab 280X-et? Döbbenetes, hogy 2 év garral, már használtan 65-ért lehet kapni!!!
De direkt a CF miatt vettem az ASRock 990FX Extreme 3-at! Ebben a lapban TUTIRA menne a két kártya x16-x16-ban? És egy 4Ghz-re húzott FX6100 kihajtaná a két kártyát?
Illetve azt mond még meg nekem, hogy tényleg igaz az, hogy AMD-s lapban, AMD-s procival jobb az AMD-s kártya? Mert SLi-t szerettem volna, de 6 pines kártya esetében (GTX750Ti) nem támogatott az SLi!!! Illetve eddig egy GTX 760 DC2 OC-m volt és elég harmatos teljesítményt nyújtott (ezért is váltanék AMD-re).
Légyszíves válaszolj MINDEN kérdésemre!Köszönöm szívélyességedet előre is!
U.I.: most vettem egy LG 42"-os 3D LED TV-t és valami elképesztően gyönyörű képet ad még a régi 4850-es kártya is. Az ATI kártyáknak még mindig szebb képük van?
-
jejike
tag
válasz
energy4ever #6926 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft